פינת השאלה הקטנה

• פותח הנושא nngr
  • פורסם בתאריך
טיוטות - להביא לגן

בעבודה הקודמת היו לנו עודפים מטורפים של טיוטות. היינו אוספים (את כל מה שלא פנימי סודי) ואחת לכמה זמן מביאים לאחד הגנים של ילדי העובדים. תמיד התקבל בשמחה גדולה. אם אתם עובדים במשרד מהסוג שמתייקים הרבה - אפשר לאסןף את החירורים מהמחוררים הענקיים האלה גם להדבקות בגן.

../images/Emo219.gifרשימת המיחזור שלי

עיתונים? לפח העיתונים או מעבירים גם את שאריות הארץ לאבא שלי לקרוא אבל גם משם הם עוברות לפח העיתונים. בקבוקים? קטנים אנחנו ממחזרים ומקבלים גם דמי כיס, גדולים במיכלים המתאימים.לעיתים יש לי בעיה עם זה כי עכשיו על כל עניין מיחזור הבקבוקים השתלטו משפחות עבריינים. ניירות? מהעבודה כל הטיוטות הולכות לגן. כנ"ל גם לגבי קופסאות קורנפלקס וכו'... גלילי נייר טואלט? גם אוספים ליצירה וביום ההולדת של שירה עשינו יצירה איתם. בטריות? פה בעבודה יש מלא מיכלי מיחזור לבטריות. בגדים? אני בוודאי ממחזרת ואת הבגדים של נגה ושירה מעבירה לפחות ל-3 חברות. כוסות נייר? לא תמצאו אותי כמעט שותה בעבודה יש לי כוס ואם אני בקורס אני גם מביאה קורס. מה שכן? חוטאים לפעמים בשימוש בכלים חד פעמיים. בעיקר כשבביתנו הצמחוני והכשר אנחנו עושים פיקניק עם עוף בגריל. מים בקיץ, משתמשים במים המתקררים של האמבטיה כדי להשקות עציצים וגינה. אותו דבר כשהיה לנו קרח במקרר שהיה צריך להפשיר. מה עוד? לא זוכרת כרגע. מאוד מנסים בקטנה להואיל ולשפר במשהו את הנושא הזה.

הזכרת לי שפעם נהגתי להתקלח עם דלי

בפינת המקלחת, שלפחות חלק מהמים המבוזבזים ילך להשקיה. לא מפריע לצמחים שלך הסבון במים של האמבטיה?

ההפך. צמחים אוהבים את הסבון

טעים להם (וברצינות: מכיל חומרים שבמינון שאינו מופרז דווקא טובים להם). אנחנו משקים חלק מן הגינה במי מכונת הכביסה ובבניה כעת הכנו משאבות למחזור מי מקלחת ומכונת כביסה להשקיית הגינה (טרם בשימוש כי כעת הגינה טרום שיקום).

doe2

New member
המים של המזגן מצויינים למגהץ

שכן מדובר במיים מזוקקים.

גוליגל

New member
מחזורים בבית

דפים שמודפסים על צד אחד - נשמרים כטיוטה לקשקוש (אני), ציור (איתמר), או הדפסה חוזרת.
חתיכות קרטון, דיסקים צרובים וכאלה - נשמרים כחומרי יצירה
קופסאות קרטון וקלקר, כשנחה עלי הרוח אני הופכת ל"צעצועים" - יש לאיתמר בית בובות מקופסה של טוסטר, תנור אפיה מקלקר שבו היו ארוזים כלים... זה מפתח את הדמיון והיצירתיות של שנינו
שותים מי ברז ולכן אין בקבוקי פלסטיק לזרוק כמעט (מזיקים לגוף אך מועילים לסביבה?)
תולים כביסה וכמעט שלא מייבשים
נוסעת לאוניברסיטה בתחבורה ציבורית
משתדלת לא לקנות פירות וירקות מיובאים
מעבירה בגדים יד שניה לנזקקים ולקרובים דוקא כוס במשרד - ניסיתי שתהיה לי כוס קבועה, אבל שונאת לחשוב מה רץ בסקוטשברייט המשרדי

כאן אצלנו זה נושא חם מאוד

(תרתי משמע). התחממות כדור הארץ משפיעה על כולם, אבל היושבים בקצה, בייחוד אלה היושבים ליד הקרחונים, מודאגים מהנושא שעלול להציף להם את הבית (אנחנו יושבים ממש בגובה פני הים וכל עליה קטנה במפלס שלו פשוט תציף אותנו). יש מדיניות של מיחזור - ממחזרים כל מה שניתן - נייר, קרטון, פלסטיק, זכוכית, קופסאות פח. מעודדים מיחזור של חפצים - ניו זילנד ידועה בשוק המשגשג של יד שניה. מעודדים אנשים לעבור לחימום "נקי". בעיר שבה אני גרה, תנורי האש הפתוחה נאסרו לשימוש ומחליפים אותם במזגנים או בתנורי עץ שהם גם חסכוניים בחומרי בעירה וגם מזהמים פחות. זה פרוייקט שהמדינה משתתפת בעלויות שלו, ומבדיקה שנערכה כאן בחורף שעבר, היתה ירידה משמעותית בזיהום האויר. יש עוד מועצות מקומיות שהצטרפו לפרוייקט השנה, אבל יש מקום גדול עדיין לשיפור. תחום נוסף הוא החיסכון באנרגיה - הבתים החדשים נבנים בסטנדרטים טובים יותר מאלה הישנים, ובמסגרת הפרוייקט של חימום נקי גם מעודדים אנשים לשפר את הבידוד בבתים. השנה ייכנס לתוקפו חוק המחייב את חברות הדלק להכניס לשימוש bio-fuel. סוף סוף הצליחו לקבל אישור מיצרני המכוניות שאין בכך משום סכנה למכוניות הישנות. הבעיה העיקרית עם הנושא היא שאפילו המומחים אינם תמימי דעים. הנושא של הנורות למשל נמצא בויכוח מזה זמן מה. מצד אחד מדובר בנורה שחוסכת חשמל. מצד שני יש הטוענים שהחומר בנמצא בתוך הנורה מזהם פי כמה וכמה מזה הנמצא בנורה רגילה.

../images/Emo41.gifעורכת דין../images/Emo41.gif

זקוקה לעורכת דין זועמת שמתעסקת עם סכסוכי שכנים. (עורכת הדין אליה פנינו לא עונה לנו ).

רות י

New member
אני עוסקת, בין היתר, בתחום הזה. צרי קשר במסר

אם את מעוניינת.

mbar30

New member
../images/Emo187.gifנסיעות לחו"ל ולימודים

מה קורה עם לימודי הילדודס אם ההורים לוקחים שנת רילקסיישן בחו"ל מבחינת הלימודים אם הם עדיין בכיתות נמוכות???? זה עולה יותר מדי בשיחות שלנו בזמן האחרון ואני יודעת שיש כאן כמה אמהות שנמצאות ברילוקיישן.... או בסטלבטיישן|
|בחו"ל

michal@gal

Active member
מנהל
נסענו

לשנה כשהגדולה הייתה בכיתה ב'. הילדה חזרה עם אנגלית ברמה מדהימה, גם קריאה גם כתיבה. רמת החשבון הייתה אותה הרבה כמו בארץ. כשחזרנו היא הייתה צריכה לשפר את רמת הקריאה בעברית, שהתדרדרה מאד, ולהשלים קצת תורה. עד היום (6 שנים אחרי שחזרנו)הבנות שלי זוכרות מאד לטובה את השנה בחו"ל.

משוש30

New member
לומדים בחו"ל. בכיתות הנמוכות הם

קולטים מאד מהר ומסתדרים טוב (אני רואה כאן דוגמאות יפות של בנות של חברים, לי יש רק ילדים בגיל הגן...)תוך חצי שנה בערך משתלטים על האנגלית ולדעתי, זה נכס לכל החיים. ההתחלה מן הסתם פחות פשוטה אבל מתגברים. (אהבתי את הסטלבטיישן...
)

למעלה