פינת השאלה הקטנה

• פותח הנושא nngr
  • פורסם בתאריך
../images/Emo32.gifהזמנת נופש מראש?

לי יש ניסיון עם הזמנת נופש הרבה הרבה לפני המועד ? חשבתי לעצמי שאולי אם נתחיל לשלם עבור הנופש בקיץ כבר מעכשיו יהיה לנו יותר קל אבל.... זה גם סיכון ? מי התנסה?

michal@gal

Active member
מנהל
כמה זמן מראש את רוצה להזמין?

אנחנו השנה הזמנו בתחילת דצמבר ונסענו באמצע פברואר. בסוף ינואר התגלו לנו בעיות עם תאריכים, והיזזנו את הנסיעה בשבועיים. לא הייתה שום בעייה. לפני 3 שנים הזמנו ביוני ונסענו בסוף ספטמבר. גם אז לא הייתה שום בעייה.

mbar30

New member
היה לנו נסיון אחד ויחיד

שעלה יפה וגם היה זול מאוד יחסית למי שהיה איתנו בנופש. הזמנו כחודשיים מראש- וקיבלנו הנחה שהיתה ממש טובה. בהצלחה

../images/Emo39.gifגנן באזור רעננה../images/Emo39.gif../images/Emo203.gif../images/Emo141.gif

צריכה גנן לקרוט עץ דקל שמן אבל נמוך מישהי מכירה?

1טלינה

New member
<>><&&& שנת פעוטות בעיה כן/לא?

הבת הגדולה שלנו בת שנתיים וחודש לא ישנה רצוף מיום "היווסדה" בעבר יחסתי את זה להנקה, אך היא גמולה מהנקה כבר כחצי שנה. מה עלולה/עשויה להיות הסיבה להתעורריות התכופות- בין 2-5 פעמים בלילה? האם יש צורך לבדוק/להיבדק? ואם כן היכן?

1טלינה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo27.gif או האייקונים עובדים כעת

מדגישה שאלתי

gatali

New member
אנחנו פנינו למעבדת השינה בבי"ח דנה

צריך לקבל הפנייה מרופא המשפחה ואז טוםס 17. בבדיקה הראשונה יש תשאול של ההורים ע"י רופא ובדיקה פיזית פשוטה (גרון, אוזניים..). אם הרופא רואה צורך, הוא ממליץ על בדיקה במעבדת השינה- בדיקה של לילה עם חיבור ל 700 חוטים בערך
שמנטרים כל פיפס קטן כמו נשימה, חימצון,גלי מוח ועוד ועוד. תפני לרופא הילדים ותתיעצי איתו. יש מרפאות שינה בכמה בתי חולים בארץ, תחפשי בגוגל
. אנחנו פנינו לדנה כי לשם קיבלנו טופס 17.

gatali

New member
ואגב, כולם מתעוררים מס' פעמים

בלילה, החוכמה היא לדעת להרדם לבד בחזרה
. כדאילבדוק קודם כל מבחינה פיזית אם אין הפרעה כמו חסימה של פוליפ, כאבי גוף, אח"כ עוברים לבדיקת הנפש- ביעותי לילה וכו'..לא מבינה בזה כ"כ כי הבן שלי עוד קטן
אבל דברים כאלו רופא הילדים ובמרפאת השינה יגידו לך.

1טלינה

New member
תודה על השיתוף - האם תוכלי לספר

איך היתה הבדיקה והאם השתפר לכם המצב?

gatali

New member
הבדיקה הלילית היתה קשה

הבן שלי בן שנה וארבע, גם ככה בבית, בנוחות, קשה לו להרדם ולשמור על רצף שינה, ועם כל החוטיאדה הוא בכלל נורא סבל. אני לא ישנתי כל הלילה כי היתי צריכה לשמור שלא ינתק את החוטים (ותאימני לי, הוא בהחלט ניסה
) בגדול, עברנו את זה וטוב שכך. עדיין לא קיבלנו תשובות. לפני הבדיקה הלילית גמלתי אותו מהנקות הלילה והמצב השתפר מאוד,הוא היה מתעורר פעמיים ופוגש את אבא. בעקבות חופשת פסח הארוכה (10 ימים מחוץ למסגרת הגן) והזזת השעון הוא התחרפן מחדש, עכשיו הוא מתעורר שוב כל שעתיים, הולך לישון מאוד מאוחר...בקיצור- השתבש לו השעון הפנימי. אני מקווה שעצם החזרה לגן והחזרת השגרה בימים הקרובים תביא לשיפור כלשהו.

Shellylove

New member
בעיני זה מאד נורמלי ונפוץ

גם הקטנה שלי היתה ככה (עכשיו היא קמה, לבד, לעשות פיפי באמצע הלילה). לא הייתי הולכת לעשות שום בדיקה.

אני דווקא כן הייתי הולכת לבדוק

כי בהחלט יכולות להיות לזה גם סיבות רפואיות וזה הורס לכולם את איכות החיים, כולל לילד עצמו - אז אם יש סיכוי לעלות על משהו - לה הייתי מוותרת עליו.

ענתש

New member
שנתיים וחודש זה מוקדם לדעתי...

נגה שלי עד היום קמה לפיפי לפחות פעם אחת בלילה וחוזרת מיד לישון וליאור ? תכף בן שנתיים ואם הוא קם רק 3 פעמים בלילה וקורא לי זה עוד טוב
אבל הפעם יש לי פרופורציות, אני יודעת שתוך שנה מקסימום אני צריכה לגרד אותו עם שפכטל מהמיטה בבוקר שילך לגן. אז מחכה

לפyמים

New member
זה אף פעם לא מוקדם אם חושדים בזה. אני חשדתי

שהיא לא נושמת טוב מהיום הראשון שהיא נולדה (והיו לי סיבות לחשוד). כשמצאתי רופא שהקשיב לי ולא חשב שאני סתם היסטרית הוא שלח אותנו למעבדת שינה. בראשונה אמרו שיש סכנת חיים. נשלחנו למעבדה נוספת, בבי"ח דנה, ושם אמרו שיש דום נשימה בשינה אבל ללא סכנת חיים.

1טלינה

New member
ואו נשמע לא סימפטי מה שעברתם

מה שלומכם עכשיו? האם הפסקות הנשימה הנן בנות פתרון? וכל הכבוד לך על ההתעקשות- אמא נפלאה שכמוך.

לפyמים

New member
כנראה שזה ממשיך. אין לזה פתרון

אמרו שככל שהיא תגדל (פיזית) אחוז החסימה ירד.

../images/Emo26.gifמחפשים דירה להשכרה../images/Emo36.gif../images/Emo41.gif

הי, לא כותבת הרבה אבל קוראת כבר שנים
יש לי ילדה מתוקה בת רבע לארבע ואחד בדרך ואנחנו מחפשים דירה להשכרה בהוד השרון / רעננה / רמת השרון, וממש קשה למצוא - הטובות נחטפות מייד ואני חייבת להיות עד ספטמבר בדירה אחרת, ולא להעביר את חופשת הלידה השנייה שלי בשממון של כפר יונה
החל מיולי / אוגוסט, עד 1100$ , 4 חדרים (במקרה של נס במחיר הזה - 5 עדיף), מעל 110 מ"ר. אם במקרה נתקלתן - אשמח לדעת. תודה.

יולי 154

New member
../images/Emo41.gif מתנות לבת 10 ובן 5 ../images/Emo53.gif

בשבת הקרובה אחותי חוגגת מסיבת, לבת שלה שנולדה לפני כחודש. אני רוצה לקנות מתנות לבן שלה (בן 5 ) ולבת שלה (בת 10). המלצות? המתנות צריכות להיות לא גדולות, משהו כמו 50 ש"ח לכל אחד. אשמח להמלצות, רעיונות...

למעלה