אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

mysoulight

New member
לפרופ' קופרמינץ שלום!

אני בת 30. בהריון בשבוע 16+6 במעקב ביח' להריון בסיכון גבוה. ברקע לידה אחת תקינה בשבוע 39+2 ולפני חצי שנה עברתי לידה שקטה בשבוע 32+3 עקב הפסקת דופק ללא ממצא פתולוגי כלשהו בעובר. בשיליה נמצאה דלקת חריפה של הקרומים עם המטומה 11 ס"מ בקוטר מרגינלי רטרופלצנטרי (ביטוי להפרדות השיליה). לפי מה שנאמר לי ההיפרדות התרחשה לאחר ניסיונות הזירוז של הלידה והיא לא זו שגרמה ל-IUFD. בדיקות ה-LAC וה-TORCH שבוצעו לאחר הלידה בבי"ח היו תקינות. בד' קרישיות: APCR 2.8 PROTEIN C 124 ANTITHROMBIN 3 112 PROR-S ANT. 58 ANTI BASAL MEMB AB 1 ANTI CARDIOLIPIN IGM 2.68 ANTI CARDIOLIPIN IGG 1.04 ANTI CARDIOLIPIN IGA 0 A.B2 GLYCOPROTEIN IGG 0.61 A.B2 GLYCOPROTEIN IGM 3.66 COOMBS INDIRECT NEG בנוסף CMV IGG יצא גבולי 50. 1. האם על סמך תוצאות אלה אתה רואה סיבה ל-IUFD? 2. האם אני אמורה להיות מטופלת בגורם נוגד קרישה כלשהו ליתר ביטחון? נאמר לי שאין לי בעית קרישיות יתר. 3. האם אני אמורה לבצע עוד איזשהן בדיקות קרישה או אחרות מעבר לרגילות בהריון? תודה מראש על תשובתך.

מיזולייט יקרה

הברור אינו שלם חסרים פקטור 2 הומוציסטאין MTHFR , LAC , פקטור 8 ככה שאיני כיול כרגע לענות לפני שתשלימי מהיכן הביטחון שהשראת הלידה גרמה לקריש הדם? לי זה לא ברור כלל וקיים ספק.

mysoulight

New member
האם העובדה שאני כרגע בשבוע 17 לא תשפיעה

על תוצאות הבדיקות? ובמידה ומשהו יצא לא תקין האם לא יהיה מאוחר מדי ליטול נוגדי קרישה? שוב תודה על ההתייחסות

מא23

New member
מה הלאה?

תודה לך על הזמינות וההשקעה! בת 36, פוליציסטית ונוטלת מטפורמין. ללא ילדים. בשנתיים האחרונות 4 הריונות - הפסקת דופק בשבוע 9, הפסקת דופק בשבוע 8, הריון כימי ושק הריון ללא עובר. בדיקות קרישיות והיסטרוסקופיה תקינים, למרות זאת בהריון האחרון לקחתי קלקסן 40 מביוץ, 60 משבוע 5 (שק), ללא תועלת. כל ההריונות הושגו בהזרעות על בסיס טבעי (הראשון עם איקקלומין). מה יכולה להיות הסיבה להפלות? השערת הרופאה שלי היא שהן קשורות לאיכות הביציות - האם יש בכך ממש? האם יש טעם להמשיך לנסות? ואם כן, מה הלאה מבחינת הטיפול?

מא 23

מה שנקרא ברור קרישיות תקין לא ברור אם הוא מלא. יש לבצע גם נוגדנים עצמוניים קריוטיפ בני הזוג . לא מכיר מונח שנקרא הפלות על רקע איכות הביציות . לעיתים כשלא מוצאים דבר קלקסן במינון גבוה יותר עוזר זאת מבלי שאני יודע את משקלך

../images/Emo41.gifמה ההבדל בין קלקסן מניעתי לטיפולי?

ושאלה נוספת: בהמלצתך לוקחת קלקסן 60 עד שבוע 13 (אין בעית קרישיות הנראית לעין). רציתי לשאול האם כדאי להמשיך עם הקלקסן גם אחרי שבוע 13 או שכבר אין בו אפקטיביות כזו גדולה/קריטית עבור ההריון. תודה רבה

RonitW

New member
../images/Emo35.gif התייעצות - טיפולי ivf

שלום רב. קצת היסטוריה. יש לי ילדה בת 7 כיום נולדה בשבועה 38 במשקל 2 קילו. הריון ספונטני אבל לקח לי כ שנה וחצי להיכנס להריון. ב2007 ביצעתי כל הבדיקות לבירור קרישיות יתר שניתן לבצע בקופ"ח מכבי. כל הבדיקות יצאו בנורמה. בשנת 2009 היה הריון כימי ספונטני. כיום לאחר 4 ivf ללא קליטה וסבב אחד עם הריון עד שבוע 15 - ירידת מים הפסקת התפתחות העובר וגרידה. לאחר התייעצות עם המטולוג הוחלט לתת לי קלקסן מניעתי 40 מ"ג. משקלי 80 ק"ג. האם לדעתך זה מספיק? תודה מראש וחג שמח.

הריונות כימיים

שלום פרופ' קופרמינץ, אני בת 27 ללא ילדים, עוברת טיפולי IVF בעקבות בעיית זרע קשה אצל בן זוגי. עד כה עברתי 11 החזרות, מתוכן נקלטתי 6 פעמים- הריון אחד נפסק בשבוע 7 לאחר שנצפה שק הריון שלא התפתח ועברתי הפלה טבעית, ולאחר מכן עברתי 5 הריונות כימיים שהסתיימו עם בטא נמוכה. ביצעתי בירור קרישיות יתר שיצא תקין, קריוטיפ שלי ושל בן זוגי תקין ובדיקת היסטרוסקופיה תקינה. האם יש בדיקות נוספות שאתה ממליץ לבצע? האם לאור ההיסטוריה כדאי לשקול לקיחת קלקסן בטיפול הבא? חשוב לציין שרופא הפוריות שלי חושב שהסיבה להריונות הכימיים היא זרע לא תקין. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

תושתושית יקרה

כידוע לנו זרע לא גורם להפלות חוץ ממקרים נדירים שי בעייה כרומוזומלית בזרע. enough is enough הייתי שוקל מתן קלקסן ואלי סטרואידים. כמה עוד צריךלהפיל עד שרופא הפוריות ימחל על כבודו וישלח אותך לימשהו שמבין בנושא הפלות!!!!

לופוס והריון

שלום רב לפרופסור הנכבד, אשתדל לקצר: בת 27, שבוע 21 להריון מס' 4. אין ילדים. הריון ראשון ושני- הפלה סביב שבוע 6 (לפני כשש שנים ולפני כשלוש שנים). הריון שלישי לפני כשנה וחצי, התגלו מומים מרובים (לטליים בלי שום ספק- ע"פ ד"ר מלינגר). הפסקת הריון שבוע 17. כיומיים לפני הפסקת ההריון- בבדיקות לקראת ההליך- טרומבוציטופניה 14,000. אשפוז, הידרוקורטיזון לווריד, בPLT 100,000 הפסקת ההריון. בבירור המשך משלימים C3 C4 נמוכים, ANA חיובי בטיטר גבוה. מאובחנת כחולת SLE. נוטלת מאז ועד היום פרדניזון (היום על מינון זניח ביותר של 7.5 מ"ג), פלקווניל 400 מ"ג ליום וחבריהם- אומפרדקס 40*2, סידן, ויטמין D, חומצה פולית, זריקות B12 (כדורי מציצה לא עזרו), עירויי ונופר אחת לשבוע (פריטין 3). אמא עם בעיית קרישיות שלא ידוע לי מה המקור שלה (לא משתפת במידע רפואי- פולניה :)). ולאחר שישה אירועים של קרישי דם בעיניים, צוואר, מוח. ולשאלה: היות ולא עשיתי בירור קרישיות יתר לפני ההריון הנוכחי, האם כרגע רלוונטי לעשות? APLA שנבדק בהריון- שלילי, מעבר לכך לא נבדק דבר. האם יש צורך בטיפול כלשהו? מניעה? האם יש סיכון מוגבר להריון הנ"ל עקב הSLE? האם יש בכלל קשר בין קרישיות יתר למחלות אוטואימוניות מסוג זה? יצא ארוך ומבולבל. תודה רבה מראש.

פנים יקרה

הייתי מתחיל מיידית טיפול בקלקסן!!!! ועושה בדיקות קרישה ועם קבלת התוצאות ניתן להחליט אם להמשיך או לא ההיסוטריה האישית והמשפחתית מצדיקה!!!!!!!!!

עדי25182

New member
קרישיות יתר ושאלות שקשורות בקלקסן

לפני כשנה וחצי ביקשתי מהרופא בדיקת דם לקרישיות יתר לפני התחלת גלולות הרופא נשים טען שאין צורך ( כי אני אחרי שתי לידות תקינות - יש לי בת בת 5 ובן בן 3 שנולדו כמעט שלוש וחצי קילו ) אבל כשביקשתי שוב הסכים הבדיקות הגיעו חיוביות לאפלה - נמצא אנטיקרודיוליפין חיובי. בטה IGM 16 כאשר הנורמה עד 5 וACA IGM 11 כאשר הנורמה עד 7 . כעבור שלושה חודשים מהבדיקה הראשונה ביצעתי שוב בדיקה חוזרת . עדיין חיובי 12 ו 14 (בהתאמה ) בהתיעצות איתך הוחלט שבהריון - הטיפול נתון להחלטתי , קלקסן מניעתי או בכלל לא ולאחר לידה קלקסן מניעתי שישה שבועות כשנכנסתי להריון החלטתי לפי מה שאמרת לי ולפי התיעצות עם רופא נוסף בהדסה שאין צורך בקלקסן אלא אם כן משהו במהלך ההריון ישתבש - כגון עצירת גדילה וכו ילדתי לפני 4 שבועות בשבוע 37+4 תינוק במשקל של 3700 הלידה התחילה בירידת מים והתפתחו צירים טבעיים לאחר הלידה התחלתי קלקסן 40 ועכשיו מספר שאלות - האם להמשיך עם הקלקסן עד סוף 6 שבועות או שאפשר להפסיק אחרי חודש? האם הקלקסן יכול להיות גורם לצהבת ילודים - הקטן השתחרר מבית החולים עם צהבת 8 והיום 4 שבועות אחרי הצהבת עומדת על 13 ( עם עליה בתפקודי כבד ) האם לאור הצהבת כן כדאי לשקול הפסקה מהקלקסן / הפסקת הנקה? ושאלה לגבי ההריון הבא האם לפני ההריון צריך שוב לעשות בדיקת קרישיות מקיפה? האם הטיפול צריך להיות כמו בהריון הנוכחי או שצריך לשקול מחדש אם צריך טיפול ישר מתחילת ההריון? תודה רבה על האירוח עדי

עדי יקרה

6 שבועות אין קשר בין קלקסן צהבת או הנקה! להריון הבא יש לנו כעת עדות להריון תקין מה שמחזק את זה שאין צורך בטיפול!

עדי25182

New member
תודה רבה

ועדיין אני מבינה שההמלצה היא במשכב לידה כן להמשיך שישה שבועות מלאים

עדי25182

New member
שאלה לגבי ההריון הבא

אין צורך בטיפול אבל אם הבנתי נכון כן יהיה צורך בקלקסן 40 במשכב הלידה ?

בדיקות נדרשות בעקבות לידה מוקדמת

שלום, לפני כ-3 שנים ילדתי את בתי הבכורה בשבוע 31+6 (לפי המחזור זה היה 32+6 אבל מתחילת ההריון אמרו לי שיש הבדל של שבוע אז התייחסתי אליו תמיד כשבוע פחות). נולדה במשקל של 1580 גרם בעקבות צירים מוקדמים שהחלו באותו יום. עד אז הריון תקין לחלוטין. לאחר הלידה שאלתי את הרופא שלי לגבי בדיקות והוא ענה שכרגע כלום ואולי כשאסיים להניק ישלח אותי לצילום רחם. הנקתי עד גיל שנתיים וחצי
וששאלתי שוב החליט שאני לא צריכה שום בדיקות והכל יהיה בסדר. ביקשתי בדיקת קרישיות וגם לזה אמר שאין לי שום צורך. אני מאוד חוששת ונראה לי שהתשובות שקיבלתי מאוד לא מקצועיות. אני מעוניינת כעת בהריון נוסף אבל מאוד רוצה לבדוק מה שאפשר לפני. איזה בדיקות אתה ממליץ לי לעבור? האם ניתן להגיע אליך על מנת שתפנה אותי אליהן?

אני יקרה...

מומלץ ללמוד על מומי רחם אפשריים בצלום רחם או סונר תלת מימד, מומלץ בדיקות קרי/יות. מומלץ טיפול בפרוגסטרון בהריון ברור שניתן להגיע אילי .

שלום לפרופ' קופרמינץ הנכבד ../images/Emo13.gif

ראשית, תודה על הביקור שלך כאן ועל התרומה הרבה לכולנו..
שאלה לי אליך, אנסה להיות קצרה ותמציתית כמה שאפשר - אני בת 36 בקרוב, נשואה טרייה ללא ילדים. לפני כשלושה חודשים הריתי בניסיון החמישי שלנו, אולם בשבוע 8 נאמר לי כי העובר אינו מתפתח ולא נצפה דופק, ועברתי גרידה. חודש קודם לכן, אני חושבת שהיה לי הריון כימי. (בדיקת הריון ביתית חיובית, תסמיני הריון, מחזור איחר בשלושה ימים, אבל בדיקת דם שלילית) כעת, שני מחזורים לאחר הגרידה ועדיין אין הריון, למרות שבכל חודש מאתרים ביוץ ע"י מעקב זקיקים ומתזמנים יחסים. בת הדודה שלי (צעירה בשנות ה-20) אושפזה לפני מספר שבועות עקב קריש דם במוח, כרגע מטופלת. האם לאור הנתונים הנ"ל אתה ממליץ לעבור בירור קרישיות? האם יש צורך בטיפול כלשהו? או שמא עדיין מוקדם להסיק מסקנות, ועלי להמשיך בניסיונות להרות, ולקוות כי ההריון הבא יהיה תקין? מעט מוטרדת עקב הגיל שלי ובגלל ההפלה שעברתי. תודה רבה!

למעלה