אני, אחותי וכל השאר....

poseidon111

Active member
שאפולי,תהיי בריאה.

"אבות התיאוריה לגבי מוסר"?צר לי,אבל עניין המוסר וההתיחסות אליו כאל ערך אבסולוטי או קיומי נדון כאלפיים שנה לפני כן בהרחבה,במדינה לאורך חופי הים התיכון. לגבי שאר תשובתך,אין לי ממש מה להתיחס,כי זה נשמע כהודעה של אדם שאין לו ממש משהו חכם להגיד,ובמקום זה בוחר לנסות ולהעליב. ערב טוב...

שאפולי

New member
אויש נו,

1. רצית מדע מבוסס0- הם אבות המדע המבוסס לגבי התפתחות מוסרית 2. ממש לא התכוונתי להעליב - התכוונתי לזה מילולית- שאם זה באמת מעניין אותך, ולי אין הפניה ספציפית פשוט תחםש בגוגל...... אבל בכל מקרה, בוא נסכים שלא להסכים, ערב מעולה!

noaxxx

New member
צהריים טובים../images/Emo39.gif אני איתך בעניין הזה!

אגב, סוזי לא ציינה באיזו מדינה/תרבות מדובר אבל אני מניחה שמדובר במדינה מערבית כלשהי. לדעתי, כל הקטע הזה שלהם פשוט ילדותי והעובדה שהם לא הכירו לפני, ושאין ביניהם קירבת אחים, משמש כתירוץ המושלם להמשיך עם זה. כל אדם נורמטיבי היה עוצר את היחסים, אפילו לא מתחיל כאלה, בידיעה שמולו נמצא אחיו/אחותו (ולא משנה שהם למחצה). העניין הוא שהם לא נורמטיבים באופן קיצוני.. השאלה היא האם הם באמת כ"כ מאוהבים עד שהם איבדו את שיקול הדעת, או שהם מנסים להתריס ולהלחם בנורמות/החוקים הקיימים. קשה לי לתפוס את רוח הדברים בלי לצפות בסרט. העובדה שהם הסכימו להחשף ולדבר על העניין כבר מעלה גבה. מעניין מה הם ניסו להשיג בהשתתפות בסרט?

שאפולי

New member
אני יכולה להגיד לך שלדעתי

לא נשים כאלה תמיד יש הפרעות ננלוות. זה אף פעם לא בנאדם מן השורה שהכל היה אצלו נהיר ותקין עד שלפתח התאהב באחותו. שכחי מזה- הסיכוי שזה המצב הוא אפסי ומטה.

KEEK

Member
זה גם מה שאני שאלתי את עצמי

שקראתי את הדיון שלכם - אם הזוג הזה באמת כל כך מאוהב שהם איבדו כל היגיון בריא או שהם מנסים להלחם בנורמות חברתיות מתוך אידיאולוגיה כולשהי. צריך לראות את הסרט כדי להבין..

טוב, לדעתי זה חולני, אבל

זה הכל עניין של גאוגרפייה ונורמות חברתיות. גם במשפחה של גיסתי (דווקא עירקית) חיתנו בני דודים בעבר וגם זה בעיני חולני, כי אני מתה על בן דוד שלי, אבל לא מתה להכנס איתו למיטה (ישמור השם
) מסכימה שזה דומה להתאהבות בגבר נשוי וכד'.......שיתגברו על זה איכשהו... חוץ מזה, מי אחראי ליחסי מין שלהם? מה זאת אומרת 'אסור' להם? מצחיק.

שאפולי

New member
יש הבדל גדול בין אח לבן דוד

כל הבחינות. גם ביולוגית, גם חוקית, גם חברתית.

poseidon111

Active member
שלום לכולם.וברכות ליוזמת הדיון.איזה נחמד

שמתפתח פה משהו שונה, כפי שקיוויתי. לעניינינו,קראתי את כל התגובות ואני חייב לציין שדעתי קרובה לדעתה של אנונימית.במה הדברים אמורים: הנימוק שנישואי קרובים (הכוונה לנישואים האסורים על פי החוק),הם אסורים מכיון שגנטית הם מסכנים את העובר וכתוצאה מכך את החברה כולה,הם לא תקפים בימינו.הרי עם כל הבדיקות המקדימות בזמן ההריון,ניתן היום להגיע לאותה רמה של וודאות בריאותית,כמו לאוכלוסיה הרחבה.יתכן שיהיו פגמים שלא יתגלו בזמן ההריון,אך גם במצב העכשווי ישנם "פיספוסים".זו לא הסיבה לאיסור על הנישואים.הסיבה היחידה היא הנורמות החברתיות אשר על פיהן אנו חונכנו.הסיבה לאותם נורמות חברתיות היא אך ורק הדת.לאו דווקא היהודית,אלא כל דת באשר היא.מדוע?מכיון שהתא המשפחתי מהווה את הבסיס הרעיוני והתיאולוגי של כל דת.מדוע זה כך,זה כבר נושא לדיון תיאולוגי. מכיון שהדת מושרשת בנו מאז שעמדנו על דעתינו (ואני מתכוון למוצא הדתות המונתיאיסטיות ולא לנו כאינדיבדואלים),הרי החוק החברתי הזה הוא מושרש כפי שהחוק על משכב בהמה או נקרופיליה מושרשים בנו.עצם המחשבה על כך מעוררת את האינסטינקטים לומר לא. אם נחשוב על זה ללא האיסורים הדתיים הרי למה לא בעצם? שני אנשים עם אותו רקע עם אותם תכונות,פחות או יותר,בעלי קירבה אינטימית רוחנית ונפשית מאז ההתחלה,אז רק בגלל שנולדנו לאותה אמא לפסול זאת על הסף? אני כמובן מתיחס לעובדה שיש משיכה פיזית בין בני הזוג.תבדקו ותמצאו שמשיכה פיזית בין אח לאחות אינה כה נדירה.אני כמובן מתכוון למחשבה חולפת,כי הרי עצם המשיכה,שלא לדבר על מחשבות אירוטיות הן בבחינת טאבו לכל אחד מאיתנו,ככל שהדברים אמורים לגבי הורינו או אחינו -אחיותינו.

שאפולי

New member
אהמ..

אני לא אגיב לרוב התוכן כי אני לא מסיכמה עם הכל בערך אבל שאלה- בהנחה שכל מה ש"רע" בזה הוא תפיסה מיושנת, שתי שאלות כנות: 1. איך היית מגיב אם זה היה קורה לך במשפחה? 2. איך אתה מסביר את זה שילדים שגדלו בחברות מנותקות כמו כתות וקומונות והתחתנו בינם לבין עצמם (האמת יותר שכבו מאשר התחתנו) פיתחו כל מיני הפרעות נפשיות והתנהוגיות אובדניות?

poseidon111

Active member
מאוד פשוט

1.באובדן עשתונות מוחלט.לרגע לא טענתי שגם אני איני תוצר של אותן נורמות חברתיות.אני דיברתי על אנשים המשוחררים מהנורמות הללו. 2.נקודת המוצא אינה נכונה.האם את בטוחה שההפרעות שאת מדברת עליהן אינם תוצאה של החיים בכתות?את משייכת זאת לגילוי העריות,אך קראי מחקרים על ההשפעות הנפשיות שהיו להם מעצם חייהם בסביבה מעוותת כמו הכתות.משם זה מתחיל.

שאפולי

New member
אוקיי:

1. אתה מאמין שייתכן אדם שהוא גם "נורמלי" וגם משוחרר מנורמות חברתיות\דתיות\חוקיות וכו? 2. מה מעוות בכתות?

poseidon111

Active member
התשובה נעוצה בהגדרה למילה נורמלי.

הרי המילה היא פיתוח של המילה "נורמה", דהיינו הקוד שעל פיו אנו חיים.אם האדם לא חי על פי אותו קוד נורמטיבי משותף,הוא לא יכול להחשב כנורמלי באספקט החברתי. 2.אם שאלתך היתה רצינית,הרי בואי נתחיל עם הסגידה למנהיג.אני מדבר על סגידה עד כדי ביטול עצמי ומוכנות למסור את כל אשר יקר לך לאדם אחר.אני לא מתכוון רק לרכוש.

שאפולי

New member
רצינית מאוד

אני מנסה להראות לך שלנתק אדם והתנהגות אנושית מכל דרישה כי "זה סובייקטיבי תלוי חברה" זה לא נכון כי אין לזה סוף. אם אתה אומר שהסיבה שיחסי אחים אינם נורמטיבים כי כך חונכנו ואז באותה נשימה אומר לי שכת היא מעוותת אזי יש לך בעיה לוגית. כי אולי האנשים בכתות פשוט משוחררים מכל התפיסות שלך? מחויבים למערכות אחרות? ואצלם זאת התנהגוץ נורמלית?... ולגבי המושג נורמה- טוב, זה כבר נהיה דיון מעגלי- הסכמתי ואני חוזרת ואומרת אין ספר שהאדם הוא שילוב של תורשה וסביבה ועוד הרבה יותר מורכב מזה- אבל זה עדיין לא משחרר אותו מיכולת מוסרית כלשהי שאינה מונעת מאינטרס ונוחות של אותו הרגע. אדם ללא מוסר הוא פסיכופט.

KEEK

Member
אני חושב שהמשפט האחרון שלך

מסכם את כל הדיון.

שאפולי

New member
סיכומים רצית?

לליבי פנית! וחוץ מזה שתי סטירות על ההיעלמות שלך!
<--------- כיפכוף

KEEK

Member
תראו מי מדברת.. ../images/Emo3.gif

איך את שורדת את החגים?

KEEK

Member
../images/Emo74.gif

אבל אם היה אפשר לקבל את החופש בלי התחייבויות משפחתיות זה היה עוד יותר

למעלה