האירוח מתחיל

shaishoo

New member
היו כל כך הרבה

כן פרו היא אחת הארצות האהובות עליי ביבשת למעשה ה2 הכי אהובות הן פרו ובוליביה, האנדיות, דרום אמנריקה האמיתית מהאגדות למרות שלבוליביה מקום חם בלב בגלל הפארק וכמובן היא יותר פרימיטיבית יותר הרפתקנית פרו לא נופלת בהרבה. אחרי לימה המשכנו לוורז בירת הטרקים של פרו ואז התחלנו לרדת על קו החוף לאיקה עם סקי החולות הנפלא שלה, פונו הגלפגוס לעניים עם כלבי ואריות המים ונאסקה המיסתורית עם בית הקברות הפתוח וקווי נאסקה המיסתוריים. משם המשכנו לקוסקו (דילגנו בשלב זה על הקונדורים של עמק קולקה) בירת האינקה וחיי הלילה של פרו שעליה אפשר לדבר ימים ולמעשה מקוסקו דרך אגם טיטיקהקה עברנו לבוליביה

natyh

New member
לרחף ביבשת

קור ס מצנחי רחיפה לראות את קוזקו מהשמיים , בא ספר לנו קצת איך הגעת לקורס ממי שמעת , איך זה מתנהל , איך זה מרגיש ? מפחיד לא מפחיד ?

shaishoo

New member
אתה משתמש במידע מוקדם

לא סיפרתי פה בשרשור עדיין על הקורס רחיפה. האמת הייתי בקוסקו cusco פעמיים בפעם הראשונה ממש כשהגעתי והאש בערה בעצמות ועשיתי כל טרק אפשרי באזור ולא רציתי להתעכב לקורס מצנחי רחיפה כי לפי התוכנית ידעתי שאחזור לקוסקו. בפעם השנייה הייתי כבר כ9 חודשים בדרום אמריקה ושמעתי על הקורס אז אני ומלקום שגם רצה לעשות את הקורס והכרתי אותו בפרק ביררנו איפה הכי זול (דרך איזו סוכנות) כי יש רק מקום אחד בקוסקו שעושה את הקורס. הקורס הולך ככה, יום ראשון לוקחים את המצנח לאזור עם גבעות נמוכות ולומדים את הטכניקה איך לרוץ מה עושים עם הידיים וכך ומנסים להתרומם יום שני כנל רק שקופצים מגבעה של מטר 2 רק בשביל ללמוד את ההתרוממות ואם זה מצליח עוברים לגבעות יותר רציניות 5-10 מטר יום שלישי במידה ויום שני היה טוב ולא צריך להמשיך לתרגל קופצים מצוק של 80-100 מטר כאשר יש לך מכשיר קשר והמדריך נותן לך הוראות מדוייקות כולל הנחיתה שתורגלה .. מפחיד ברור רגע הקפיצה קצת מפחיד מה יקרה אם אני לא אעשה משהו טוב ואצלול כמו נר יום רביעי שוב קפיצה הפעם מ500-600 מטר כבר הרבה יותר רציני במקביל יש יום שבערב רואים קלטת שמסבירה כל מיני דברים כמו מה לעשות בחיתה במים וכד. הקורס לא מקנה תעודה, ניתן לעשות קורס המשך שמקנה תעודה שלא תופסת בארץ. קורס ששוה כל רגע, עולה גרושים ואין כמו לשתות בירה באויר תוך כדי ריחוף

natyh

New member
מידע מוקדם .... מידע פנימי הוא שם המשחק .....

כתבת כל טרק אפשרי באזור עכשיו נפלת חזק ...... חחח ספר ספר ....

shaishoo

New member
כשנופלים אז נופלים

אני לא זוכר את כולם אז אתרכז בעיקריים כמזכירים את קוסקו ואטרקציה אנשים ישר חושבים על הרפטינג אבל פרט לדרך האינקה יש לה עוד מספר מסלולים נהדרים באזור יש את האזנגטה טרק סוסים לרכס האזנגטה, הנוף יפיפה, ואין כמו החוויה לישון באוהל כשבחוץ יורד שלג או לשכשך במעיין חם כשבחוץ קפוא אבל אני זוכר בעיקר מהטרק הזה שרוב הזמן גררתי את הסוס המסכן אחרי ...הסוסים שם היו ממש גמורים טרק גדול נוסף שלכבוד היה לי לקחת את המפה וסיפור הדרך שהיה בן חמש שנים ואחרי שעשינו את המסלול אחד הבחורים שהיה איתי כתב את הסיפור דרך מחדש היו לנו כמה עידכונים והיום זהו טרק מפורסם בשם הסרקנטאי . בזמני כולם עשו את האינקה טרייל יומיים או ארבעה וזה היה מאוד זול עלה כ25 דולר ליומיים או 50 לארבעה . מסיפורים ששמענו שזה כמו טיול שנתי כולם הולכים בצפיפות בטור חיפשנו משהו אחר וככה הגענו לסרקנטאי, טרק עוקף דרך האינקה של 5 ימים שמגיע גם למאצו פיצו ועובר באין סוף נופים מגונגלים לסלעי חוצים נהרות באומגה וישנים ליד מעיין חם באמצע שום מקום. בפעם השניה שחזרתי לקוסקו האינקה טרייל כבר עלה יותר מ100$ והמון כבר עשו את הסרקנטאי עם הסיפור דרך שלנו ככה שהרגעשתי שעשיתי תרומה נחמדה לחיי התרמילאי בפרו הנה פה יש יותר מידע על הסיפור מסע שלנו

natyh

New member
מספר שאלות בסגנון הסטודיו למשחק

מה המילה הראשונה שנקלטת אצלך ביבשת ? מה הכי אהוב עליך שם המשך השאלות הכל מתיחס לשם : הכי שנוא ? הכי מעצבן ? הכי מצחיק ? למה מתקשר לך ביבשת הצבע הצהוב ? מהו בשבילך גן העדן ביבשת מהו הגיהנום ? עכשיו נעבור למשימות וטרקים הזכת את הוארז בא ספר לנו קצת על המקום איפה יושנים מה עושים כמהזמן שהיתם מהם הטריקים שהיכרתם , ואיך אתם מסתדרים עם השפה .

shaishoo

New member
המון שאלות

המילה : טרנקילו .. לקחת את החיים ברוגע אהוב: הלא נודע ההרפתקה שמסתתרת בכל פינה שנוא : האדישות של האנשים הקטנת הראש של מרבית התושבים מעצבן : שדברים פשוטים לפעמים דורשים כל כך הרבה אנרגיות זה יכול להתחיל מלבקש מנה זה למנה העיסקית רק בלי בשר (ובלי תחליף) ובעל המקום מסרב למרות שהוא מקבל אותו כסף על פחות סחורה מצחיק: סיטואציות שנוצרות שם קשה להסביר פשוט צריך להיות שם צהוב ? שאלה מוזרה...שתן? בננות? חוטיני ברזילאי ? גן עדן..יש חוף מסויים בברזיל פארק טיירונה למעשה שזהו פארק של חופים צריך לנסוע במשך שעה ואז עוד חצי שעה הליכה בגונגל בשביל בוצי ומגיעים לפארק עם עצי קוקוס תמירים ערסלים רחבים וחופים מבודדים וקסומים גהנום? קלקול הקיבה בבוליביה, לחזור מטרק ארוך ולגלות שאין מים חמים אחרי שפינטזתי על זה הרבה זמן וורז זהו הגן עדן הרישמי של ההרפתקנים והטרקרים. איפה ישנים אנחנו בשלב הזה חיפשנו את הישראלים עוד לא רצינו להתנתק והיינו קצת מפוחדים אז שאלנו את נהג המונית בספרדית עילגת מתוך שיחון איפה רוב הישראלים והגענו לקאסה חיימס, אכסניה מעופשת עם מזרונים עם פשפשים והרבה ישראלים שעושים שמח ורעש. הם סיפרו לנו על andian adventure סוכנות טיולים שמדברים שם אנגלית מצויינת והם גם נותנים חינם הסברים על טרקים באזור כולל מפה סכמטית חינם. שם למעשה הכל התחיל טרק קטן להתרגל לגובה, קורס טיפוס קרח, קורס טיפוס סלעים, טרק גדול יותר, טיולים באזור למעשה שם התחלתי מבחינתי את הטיול באמת לצערי שמעתי שהסוכנות התפרקה וגם שמערת הקרח שמאוד אהבתי באזור התמוטטה

natyh

New member
צהוב וחיימז

צהוב המשקה הלאומי : מהסדרה הבינלאומית של ה BBC זעת השמש דמעות הירח אינקא קולה : מפיק ומגיש ג'ימס ביזי 1984 פרק טיירונה כתבת ברזיל אני מניח שהתכונת לקולומביה
קאזה חיימס אישה אדירה עם לב ענק , בענין המזרונים הם לא היו במצב הזה בזמני , אז כנראה שמי שעיפש אותם... אשם וזה לא אני .....
מערת הקרח בנבדו פסטרורי אכן התמוטטה .

shaishoo

New member
צודק במאה אחוז

אני בוש..ואני עוד הייתי מהמכורים למשקה Inca Cola La bebide del Peru משקה צהבהב נהדר בטעם מסטיק שמנצח שם את הקולה במכירות...שמעתי שרוצים לייבא אותו לארץ כמו שעשו לגאוראנה מברזיל

natyh

New member
מכאן הבמה שלך ושל הגולשים

בא ספר לנו על המשך הטיול נקודות השיא הפרק ווילה טונארי , והדברים הקטנים בגידול נמר פומה בשבילך , דברים שלומדים עם הזמן. מי שרוצה מוזמן להעלות שאלות לתומר אם הוא לא יספיק לענות היום מאחר והוא חבר מכובד אצלנו הוןא יענה כשיתפנה .

shaishoo

New member
ברשותך

במקום לדבר על ויה-טונרי אפשר לקרוא על זה בכתבה שפירסמתי בפורום מטיילים או בקומונות הישרדות וספורט אתגרי או במעריב אני אתייחס לנקודות שיא במובן המילולי- נקודות קיצון לטובה ולרעה אז נתחיל מהשפל, ברזיל שבוע ההכנות לקנבל אני בסלבדור ישן באכסניית צלילה שמצאנו על החוף, דיל נהדר גם זול גם ארוחת בוקר וגם לקחו אותנו לכמה צלילות. החלטנו ללכת לטייל במרכז העיר. בסלבדור ישנה מעלית שמחברת ביןם העיר העליונה לתחתית. זה בדיוק כמו שזה נשמע עכשיו בעיר התחתי ליד המעלית יש כיכר ושם בטוח להסתובב , חברי יוגב רצה ללכת לראות כמה מבנים שהיו לא רחוק מהכיכר בדרך חזרה פגשנו כמה נערים חביבים עם סכין, וככה אמרתי שלום גם למצלמה שנקנתה חודש קודם בשוק האלקטרוניקה בבוליביה ויותר חשוב התפוצצה לי הבועה של "מה כבר יכול לקרות" לתקופה איבדתי את האמון בבני אדם ולי תמיד ברזיל תהיה מוכתמת בכתם השוד. זה פגם לי לצערי בחוויה הברזילאית. היו המון דברים טובים אבל זה נדבק בצד החיובי החוויה של הטיול זה כמובן הפארק, אבל אחד מהדברים שהתמכרתי אליו ביבשת זו הרגשת המנצח שחוזרים מטרק, הרגשה של הצלחתי לכבוש את הפיסגה חוזרים לאכסניה למקלחת בחזה מתוח . מה לומדים עם הזמן ביבשת שאין מה למהר..להספיק הכל לא תצליח אז תלמד להנות ממה שיש לך מהרגע ואל תמהר לכל מקום ומקום כדי לסמן V הייתי פה והייתי שם. גם לא תמיד כדאי ללכת עם זרם המטיילים שווה הרבה פעמים ללכת למקומות לטרקים שאחרים כמעט לא עושים שם טמונות ההרפתקאות והחוויות הכי טובות. כי איפה שכולם הולכים אלו המקומות המתויירים ובשביל ללכת לשבת עם החברה על בירה במקום עם תפריט בעברית לא צריך לחצות חצי עולם. אחד הדברים שביאסו אותי באזנגטה זה שהגענו ביום השני או השלישי ואכסניה במקום נידח מוקף הרי שלג בואדי ענק ועל האכסניה היה כתוב בענק בעברית אכסניה ומכולת לומדים גם שהכי טוב לאכול זה איפה שהמקומיים שם כנראה הכי טעים ושם גם יש תחלופה טובה של בשר אבל מצד שני שווה תמיד לנסות דברים חדשים ואקזוטים יכול להיות שטמון שם הפתעה גדולה ולא תמיד רעה. ושוב נחזור לעניין הטרנקילו לא צריך לבוא עם תוכנית לפרטים מהבית, תגיעו שם תשמעו טיפים ועצות ולא חייבים להידבק לתוכנית, גם עם טסים עם מישהו מהבית ומתחילים לעלות אחד לשני על העצבים שווה להתפצל אני ויוגב התפצלנו אחרי חצי שנה וחזרנו לחודשים האחרונים לטייל יחד, אחרת אני חושש שאולי היום לא הייתי מדבר איתו וזה היה חבל והדבר הכי טוב שלומדים עם הזמן....ספרדית :)

natyh

New member
ממש יפה

אני חושב שהצלחת לסכם את חווית הטיול וההכנות בצורה מעולה ולתמצת אותה את החוויה לשעה וחצי . אני מציע שנמתין עוד 10 דקות לשאלות במידה ולא יהיו אז או שנחתום את האירוח או שתרצה להוסיף עוד כמה דברים ?

shaishoo

New member
שאלה חשובה שלא נשאלה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

מה צריך להביא לויה-טונרי ? אז ככה מכוון שהם קצת מנותקים ובבוליביה יש דברים שקשה להביא לחברה יש רשימת מתנות שהם היו שמחים לקבל זה יכול להיות קולרים מאיכות טובה לחיות שאקלים של טיפוס מהסוג הטוב עם נעילת הברגה כמו של סנפלינג למשל מוצרים רפואיים שונים לחיות מזרקים חד פעמיים ישנה רשימה עצומה של דברים ושוב אם אתם רוצים לדעת בדיוק מה אני אוכל להפנות אותכם לאדם המתאים מה אתם צריכים להביא
קודם כל את עצמכם, לגבי ביגוד , היינו קונים בגדים בחנות יד שניה בכפר ככה לא איכפת ללכלך אותם או להחליף כאשר הפומה קורעת אותם או הקוף משתין עליהם. כן מומלץ זה ביגוד חם לימים הקרים, פנס טוב והכי חשוב המוצר הכי מבוקש שם שאין בכפר מגפיים טובים. אפשר לקנות בעיר הגדולה לפני שמגיעים לכפר, מגפים גבועות מגומי, לא משנה כמה נעלי הטרקים שלכם טובים כשיורד שם גשם הבוץ מגיע כמעט עד הברך גם חבל על הנעלים וגם רטיבות בטוח תחדור ולכן מגפי גומי טובות וישנות יצילו אתכם מי שרוצה לראות סרטונים על ויה טונרי מתוך youtube

natyh

New member
בסירטון הראשון

תמונת פנורמה של לה פאז מאלטו לה פאז גבה 4300 מטרים על רקע פס הקול של למיטב ידיעתי סוויה אנדינה פשוט נהדר . המפה מראה את הדרך מלה פאז דרך דרך מוות לקורויקו אל רורנבקה ומשם לכיוון טרינידד אם אינני טועה .

shaishoo

New member
כמה מילות סיכום

נתי הכווין אותי ובחר להתמקד ברגעים הראשונים וביבשות האקזוטיות פרו-בוליביה, אבל יש כל כך הרבה חבוי ביבשת הזאת צ'ילה וארגנטיה שמלבד נופים עוצרי נשימה פה מתווספת חוויה קולינארית השוקולדים-הגלידה-סטייקים של ברילוצ'ה בארגנטינה, האסדו בצ'ילה. האגמים הנפלאים הר הגעש ויאריקה שניתן לטפס ולשאוף את אדי הגופרית טרקים כמו הויאריקה טרוורס והטורס דל פיינה בצ'ילה טיפוס על שיפולי הפיץ רוי הארגנטינה וכמובן מושבות הפינגווינים והלוויתנים בחצי האי ולדז בארגנטינה. החופים בברזיל והאמזונס הפראי , כמובן שברזיל מלבד הקרנבל מחביאה בתוכה המון פארקים שכף אדם לבן או יותר נכון תייר לא דרכה בהם בעשור האחרון ויותר. לא נגעתי באקוודור והגלאפגוס, קולומביה והבחורות... כל כך הרבה עוד נשאר אבל אני מניח שאני צריך לקחת צעד אחורה ולתת לכם לגלות את זה לבד... אחרת סתם תרגישו כמו בטיול מאורגן בלי חדוות הגילוי של דברים חדשים והפתעות בדרך...

natyh

New member
אלף תודות תומר

אירוח מצוין וכמובן שללמזלנו אתה חבר בפורום שלנו אז מי שיתענין יוכל להוסיף וללמוד. כונתי לסכם את האירוח ולהעלותו למאמרים ויש כאן הרבה עבודה והרבה קישורים להוספה . כמובן שהתמקדתי בדברים שעל פניו נראה לי שיותר מדברים אל חברי הפורום , ופחות באטרקציות . לכן השארתי למטיילים ולגולשים את הבמה כמעט חצי שעה שלא נוצלה כראוי וחבל. כמובן שהמטרה שלי היתה דידקטית באירוח ועל פניו נראה לי שקראתי את הדברים שהינחתי שאכן אקרא . אז דיברנו פחות על הנמר הפעם ויותר על החויה , החשוב הוא שהיה כיף . תודה רבה תומר .

למעלה