האירוח מתחיל

shaishoo

New member
שאלה קשה

ההתלבטות האם ללכת למקום רחוק שבדרך כלל התקציב לא מאפשר, למקום ישן ומוכר שמתגעגעים אליו... האמת בגלל שקפוא פה בירושלים ומחכים לשלג אני חושב על מקום חמים כמו אפריקה אבל החלום הוא אנטרטיקה ולכן למרות הקור פה ושם הייתי מארגן משלחת לקוטב...

פגית

New member
זה גם החלום שלי

מקווה להגשים אותו בייחד עם קלסקה וקנדה עוד כמה שנים..

natyh

New member
נדב טס עוד יומיים

1500 דולר עם בריטיש איירוויז . האתר שלו :חלון ישראלי לאלסקה . וכמובן הכתבה הנהדרת שלך הרוח בערבי הנחל עלינו משוגעי הקייטווינג . אגב היום היום הטוב בשנה לקייטווינג , ואני בביית בשל פציעה ......

shaishoo

New member
אבל זו לא חוכמה

נדב גר באלסקה הוא כבר שם.... אוי כמה אני מת לראות את הזוהר הצפוני

natyh

New member
נדב כעת בארץ

הסיבה היחידה שלא היינו היום בחוף ברוח הכי חזקה שהיתה בארץ ב 50 השנים האחרונות היא המרפק הפגוע שלי .....

shaishoo

New member
המחיר הזה

הוא לאלסקה או לאנטרטיקה ? כי בזמני הפלגות מצ'ילה עצמה לאנטרטיקה הגיעו לסכומים של 800-1000$

natyh

New member
לאלסקה

בזמנו חבית נפט עלתה 13 דולר היום המחיר הגיע ל 97 דולר לחבית מחירי הטיסות עלו בהתאם.

natyh

New member
נדב המריא

היום בבוקר 04:30 עקב הפציעה שלי ביד ויתרתי על הנסיעה לשדה . נסיעה טובה נדב .

natyh

New member
איך נכנסים למשחק ?

אחרי שהתרוחת והרגשת נוח אני בסגנון התוכנית סטודיו למשחק שם מארחים כל פעם כוכב אחר , ומראינים אותו על התפקידים ששיחק ביניהם תפקידי חייו , שואלים אותו איך לשחק . אנחנו כאן בסגנון כל העולם במה וכל האנשים שחקנים , אתה נוסע לחו"ל לשחק את תפקיד חייך תפקיד הטייל התרמילאי , אבל בעצם אתה לא כזה , כל החיים מלאת תפקידים אחרים בית ספר ,צבא , עבודה והנה אתה פתאום במטוס ומרגע הנחיתה אני תרמילאי במקום אחר ולא מוכר אין דרך חזרה , ומרגע הנחיתה אין מי שידאג לך , אתה חייב להסתדר . תפקיד שדי מהר אתה מסתדר בו בצורה מעולה אבל כעת אתה בשדה התעופה , מה אתה עושה ומה הכין אוחך לתפקיד הזה :

shaishoo

New member
כמו שאמרתי לך

וכתבת בשמי...האסימון נחת בטיסה איפשהו מעל הים האטלנטי בין אמסטרדם לדרום אמריקה... מה עושים עכשיו...התחלנו לברר עם אנשים בטיסה איפה לישון כי עד כדי כך לא היינו סגורים. היה לנו ספר טוב (פוטפרינט) וקיבלנו בסוף 2 המלצות על אכסניות בלמה, נחתנו וישר עטו עלינו נהגי מונית הראשון שדיבר אנגלית הרוויח וככה הגענו לאכסניה. מפה זה כבר היה סיפור אחר קיבלנו המלצה טובה על וורז מבחור שרק חזר משם, למחרת הוא עשה לנו מעיין חפיפה כשהוא לקח אותנו להסתובב בעיר , בלילה כבר היינו על האוטובוס לוורז ואחרי שבוע כבר בוורז כבר היינו ותיקים וידענו את כל הטריקים

natyh

New member
היעד הראשון

לימה בירת פירו אם אינני טועה בזמן בו נחתת המלון הישראלי היה מלון אספניה השוכן בחירוון אזאנגארו 1 ליד בית הנשיא היום אלאן גרסייה אז אלברטו פוגימורי ? המלון נמצא בלימה אונו בכלל לימה מחולקת לשכונות באריוס או רוכעים , מרכז לימה לימה אונו לימה 1 היא בעצם מן מחנה פליטים כמו רפיח כמו עזה .... יש שם חנויות רגילות ויש דוכנים שהם למעשה השוק המקביל פראללו שם אנשים לא משלמים מסים לחלקם יש עגלות שמתחברות לחשמל פיראטי ויש להם גלגלים , היום הם כאן מחר הם שם , הרבה דוכני רצפה עם מרכולת על השטיח , הרבה גנבים שאורבים לך במדרחוב בלן הסמוך או לאורך לה קולמנה השדרה המרכזית הרבה עלובי חיים אנדיאנים עניים חסרי כל זוהי לימה אונו וזה המקום אליו אתם נופלים כבר בתחילת הטיול , איך מסתדרים עם זה ?

shaishoo

New member
מסתדרים

אנחנו ישנו במירה-פלורס האזור העשיר יותר של העיר שם גם ממוקם פארק יצחק רבין למי שמעוניין. וכמו שרשמתי קודם למזלנו נתקלנו בבחור שכבר הייה 8 חודשים והוא לקח אותנו למחרת תחת חסותו ועזר לנו להיכנס לקצב הנכון

natyh

New member
הטיול הראשון בעיר איך יוצאים מההלם ?

הטיול הראשון בעיר בדרך כלל כולם מתחילים מסיור מוזיאונים , יורדים לאונידה לוקחים מיניבוס קו 5 מחליפים מיקרו או אוטובוס אחרי האונידה אריקיפה במירהפלורס שכונת העשירים ההפוכה לגמרי מלימה אונו ומגיעים למוזיאון המדהים . השאלה איך אתם מסתדרים במהלך השעות הראשונות הימים הראשונים , מה אתם עושים ?

shaishoo

New member
לא יודע אם הלם

אבל יש הרגשה מוזרה, כל הסיפורים שאתה שומע אז הולכים עם הדרכון בתחתונים, מחזיקים את המצלמה והארנק צמוד צמוד, חושדים בכל אחד שהוא רק רוצה לשדוד אותך (לעיטים זה נכון) וכמובן הרמז הכי גדול ל"צעירות" מצחצחים שיניים עם מים מינרלים. אבל כמו תמיד כמו שבישראל למדו לחיות באדישות עם הקאסמים ככה זה גם שם. אתה לא יכול לחיות ככה כל הזמן אז לעט לעט מורידים הילוך, מצחצחים עם מים מהברז משאירים דרכון בתיק ואומרים לא שווה לבזבז כל כך הרבה זמן בדאגה ופחד הכי נורא יגנבו שקל שתיים

natyh

New member
הקשר עם הביית

נחתת אתה רחוק איך מתנהל הקשר עם הביית ? דואר , חבילות שולחים לך ? יש דברים שאתה צריך ? אתם קוראים עיתונים ותקצירים על מה קורה בארץ ? אם כן איך ? מה בענין כביסה ? אוכל ? דברים פשוטים איך מסתדרים שם ?

shaishoo

New member
טוב קרוב רחוק מקרוב קרוב

טיילתי בחצי שנה הראשונה עם חבר מהבית ככה שפעם בשבוע או אני או הוא או שנינו טלפנו הבייתה וככה ההורים היו רגועים, טלפון תמיד אפשר למצוא בדרום אמריקה למעשה בברזיל פעם אחת יצא לי להתקשר עם כרטיס חיוג מפלאפון של בעל החוף, זה היה נחמד ערסל, קוקוס ונייד. חבילות שלחנ פעם בכמה חודשים מתנות ושטויות כמו קלטת מרפטינג תמונות וכד כדי להוריד משקל מהגב. אבל אפשר לתאם עם ההורים שישלחו חודש או יותר מראש חבילה למקומות כמו הלובו בלה-פז, בוליביה. הבית של פיסטוק בקוסקו, פרו ועוד מקומות ישראלים כאלה בדרך. להתעדכן בזמננו זה לא בעיה פותחים אינטרנט שזו גם דרך מצויינת לשמור על קשר עם החברה ורואים מה קורה. כביסה כשצריך ונשארים יותר מיום במקום אפשר לשים במכבסה לרובם גם יש מייבש למרות שחלק עדיין דוגלים בשיטה הטבעית אוכל זו לא בעיה תמיד אפשר לקנות נישנוש (10 לחמניות ב3 שקלים בבפרו) ומסעדות מציעות תפריט מוזל "עיסקית" שכוללת מרק+אורז+בשר+תה במחירים מגוחכים כ1-2$ צריך רק לבקש את הMenu שזה השם לתפריט העיסקי או בספרדית carte del dia

natyh

New member
ההתאהבות ביבשת

למרות ההלם אתם מתאהבים בפירו , אתה אפילו ממשיך ועוסק בספורטים קיצוניים כגון קורס מצנחי רחיפה בקוזקו פירו אז בא נדבר קצת על היעדים אחרי לימה ,

למעלה