התנתקות בלי התושבים?

The Bugi

New member
גם לא שקט זמני

כבר נוכחנו לדעת שהעקירה תתבצע תחת אש. אני חושש לדעת מה יקרה כאשר הגוש יוצף בעשרות אלפי אנשי כוחות הביטחון, תקשורת ומפגינים כאשר מטחי קסאמים ופצמ"רים יתעופפו באויר. כל נפילה תהיה קטלנית.

זה הכל תלוי במתנחלים

החיילים והשוטרים לא ינקטו באלימות כל עוד לא תופעל אלימות עליהם. הוראות הפתיחה באש של החיילים והשוטרים הן נוקשות ביותר. אבל הכל תלוי במתנחלים. בוא נקווה שהם לא ינקטו באלימות והכל יעבור בשלום ובשקט.

The Bugi

New member
אנשי הגוש לא ירימו יד על אף חייל

לצערי, כוחות הביטחון הם אלו שישתמשו בכוח, כדי לגרור מחוץ לבתיהן אלפי משפחות.

כוחות הביטחון יגררו מבתיהם

רק אנשים שיסרבו להתפנות ברצון. להישאר בדירה בסירוב להחלטה - לא מותירה כל ברירה, תופעל אלימות מינימלית - 4 חיילים\שוטרים על כל מתנחל כדי להוציא אותו מחוץ לדירה

The Bugi

New member
חזקים על חלשים הא?

4 אנשים על אדם אחד? ועל ילדה בת 6 כמה אנשים?

גם

והכל כדי לא להפעיל אלימות מעבר למה שצריך. אלימות תופעל רק נגד עבריינים שיסרבו לציית לחוקים, בדומה לאלימות שתופעל על עבריין שמתנגד למעצר - ואפילו לא, כי בגלל הרגישות יופעל הכוח הפיזי המינימלי הנדרש כדי לשמור על הסדר ועל חוקי המדינה.

t i p o

New member
בעזרת השם הפינוי יעבור בשקט.

זה שמחבלים ינסו לפגוע בזמן הפינוי זה ידוע, אסור לנו לפגוע גם אחד בשני.

אנחנו חייבים לשמור על שני הצדדים..

שלא יקרה פה אסון.. כמו שאמרת.. גם ככה המחבלים ינסו להקשות..

rode2

New member
country girl

נכון שזה קשה..אבל זה הרבה פחות קשה מלחיות במקום שלא שייך לך ובסכנה מתמשכת..ולילדים האלה יש הרבה מקומות להשתייך..לא חסר יישובים בצפון של דתיים בכל מקום יש ותאמיני לי שהילדים האלה יקבלו עזרה מהרבה אנשים ואני לא באמת דואג..תחשבי על הצד השני והילדים של הצד השני שכל החיים שלהם ראו רק טאנקים ומסוקים של צה''ל והם חיים באיום בתוך הבית שלהם לא באיזה התנחלות קיימת 4 שנים...

t i p o

New member
אני רוצה לומר לך משהו

קודם כל תדע, שמבחינתי כולנו בני אדם, זה שאני יהודי לא הופך אותי לטוב ממוסלמי או נוצרי וההפך. יותר מזה, כולנו בני אברהם. עכשיו לעיקר, אני באמת מרחם על אזרחים חפים מפשע, שצריכים לחיות תחת משטר צבאי. אבל, כל זאת נעשה בגלל המחבלים לא משום סיבה אחרת. מעבר לכך, אני כחייל לעולם לא פגעתי בילד או באישה, לא יהודיים, לא מוסלמים ולא נוצרים, אבל המחבלים שלי פוצצו מאות חפים מפשע.

rode2

New member
מי אשם?

תעשה חישוב בכמות הילדים והחפים מפשע שנהרגים בשני הצדדים..איפה יותר? אני לא מצדיק פיגועים והרג חפים מפשע אני אומר לך אני בעצמי נפגע טירור ואחות שלי לומדת בירושליים והיא פיפסה אוטובוס שהתפוצץ...אבל מי אשם? מי אחראי על כל זה? מי יכול למנוע את זה? חמאס זה ארגון קטן שמקבל תמיכה מאיראן ומארגונים אנטישמים אחרים..אבל צה''ל זה צבא שמקבל תמיכה מכל המדינה ומכל העולם..אני שוב אומר לך שאני לא מצדיק את זה ואני נגד טירור כי זה לא אנושי והאיסלאם לא מצדיק את זה גם כמו שאנשים חושבים באיסלאם אסור להרוג בנאדם אם הוא לא נלחם בך ..ובטח לא להתחפש ליהודי ולפוצץ אנשים שלא ידעו שאתה מחבל..אבל אני מבין איך נוצרים מחבלים והאחראי על זה זה המדניות של ישראל ..הקיפוח והכיבוש וההרג..מחבלים זה ילדים שגדלו בסביבה שכולם נהרגים בסביבה שלימוד אותם מגיל 3 לזרוק אבן על טאנקים ..בסביבה שאבא שלו דוד שלו אח שלו נהרגו בסביבה שאין תרופות אין כסף אין חירות ..גדלו בבית כלא ..התרגלו לחיילים שמרמרים להם את החיים במחסומים ובהשפלה מתמשכת..מה אתה מצפה מהם? אנשים אלה מאוד קל שיבוא ארגון כמו חמאס יציע להם בית חם וכסף ויעשה להם שטיפת מוח וישכנע אותם שלהתאבד זו הדרך...

t i p o

New member
המחבלים אשמים ומי ששלח אותם

לא מדובר פה האם באמת נכבשו האדמות או לא, אין שום הצדקה לרצח אזרחים חפים מפשע, והאשמה יכולה ליפול רק על המבצעים. כשהמתנחל הקיצוני זרק אבנים על הנער הפלשתיני, היה שם חייל שהגן עליו, אני הייתי בין הקצינים שעמדו קרוב ולא נתנו לקיצוניים נוספים להתקרב. אתה יודע מה? אותו נער זרק עלי אבנים עוד קודם, אבל בניגוד למחבל אני לא מעוניין להרוג אדם אלא אם כן אין לי ברירה. רק שתדע, אני יודע שהאיסלאם לא מצדיק את זה, כמו בכל דת וקבוצה, גם שם יש קיצוניים מטורפים.

LordOfSpells

New member
המציאות על פי נוסטרדמוס.

חוזת העתידות חסרת המורא וחסרת הטעויות. לא שמעתי עד עכשיו נימוק אחד משכנע לזה שההתנתקות לא תעזור. לחקלאים לא קשה למצוא עבודה. חקלאות אפשר לעשות בכל מקום. רוצים להיות ציונים אמיתיים? במקום לסכן אזרחים אחרים במדיהנ בכך שאתם תומכים באיבה בואו להפריח את השממה, תעברו ליישובים חקלאיים בערבה ובנגב. תגרמו לארץ לשגשג ולפרוח בכל חלקיה במקום להתעקש על אדמה מטופשת. הרבה מאוד ילדים עוברים דירה במהלך ילדותם פעם אחת לפחות, ואצל כולם הם נפרדים מהמסגרת החברתית שלהם, וכולם הופכים להיות "ילדים חדשים". אתם מנסים להחריף את המציאות ולהעמיק את הסכסוך באמצעיים שקריים ובאמצעות פרופגנדה וביטויים כגון "זו המציאות רבותיי".

אוקיי, אני אנמק לך

את יודעת שבעצם ב"תוכנית ההתנתקות" אנחנו נסוגים מעזה, נכון? התנתקות מעזה למעשה תהפוך את עזה לשטח שאין לנו שום יכולת להתערב בו. הדבר הראשון שמשתמע מכך הוא שרצועת עזה פתוחה להתחמשות אינסופית הכוללת קבלת טילים וקטיושות, הן ע"י ספינות (שלא יהיה לנו שום פיקוח על מה שהן מכילות) מאיראן והן ע"י מעברי גבול ממצריים. לא נוכל למנוע מעזה להיהפך ל"מחרשת נשק" המופנית כנגד ישראל. הדבר השני הוא שלמעשה יהיה לפלשתינאים הרבה יותר קל לשלח קטיושות לאשקלון ולשאר הישובים באיזור, בגלל ההתקרבות הפיזית לישובים אלו (כל מה שיפריד בין עזה לאשקלון יהיו מס' יישובים יהודיים, שסביר להניח שגם משם יברחו תושבים, כי לא תהיה יכולת ממשית להגן עליהם, לפחות לא מהתקפות אוויריות) אנחנו נהיה חסרי אונים נגד התקפות אוויריות מעזה כנגד אשקלון וכו', כמו בשדרות. ייתכן שהנסיגה מעזה היא דבר בלתי נמנע, אבל אף אחד בממשלה לא נוקט צעדים כנגד (או אפילו חושב על) הנזקים הבטחוניים שהיא גורמת, והתקשורת לא טורחת לדבר עליהם (חס וחלילה) אלא רק על חיילים ישראלים שלא רוצים לפנות את המשפחות שלהם, וכו'.

johnson1980

New member
../images/Emo45.gif

אלה בדיוק הנימוקים החשובים שאף אחד בממשלה לא מתייחס אליהם

לומר לך את האמת

כשאני נתקלת בזוועות החודשים האחרונים חסימות הכיבשים, פגיעה בחיילים, איומיים ברצח, פיגועי דמה, או במילים שלי- טרור, אני חושבת, ואתה תהיה חייב לסלוח לי על הכנות, שפשוט נמאס. בין אם זה מבחינת החיילים שנהרגו שם בעשרות ומאות רבות, על מנת להגן על יישובים שלמים, אך גם על קראוונים ריקים. בין אם זה מבחינת הממשלה שהדמוקרטיה שלה על כף המאזניים, והטרור היהודי עלול להכניע אותה, כמו שכמעט קרה רק לפני עשר שנים עקובות מדם. בין אם אני מתייחסת לתושבי המדינה, למצוקות הכלכליות, לפריפריות ולנגד השומם- אזורים דובריםש כל כך זקוקים לפיתוח ועזרה מן הממשלה- ברובה תקציבית, אך אור הזרקורים אל מכוון אליהם, כי הם יושבים על אדמות "בטוחות". בין אם אני מנסה להבין מה יקרה ברגע שהמחבלים מהצד השני ילקטו שמדובר פה במלחמת אחים, לא פחות? ובין אם אני מבטיחה על עצמי, בתור אזרחית המדינה, וחושבת על כל המ שכתבתי למעלה. קשה לי כל כך קשה לי להאמין שיום הפינוי יעבור בשלווה. למה חיילים צרייכם להיות מאויימים מדברים שאולי יגשימו את עצמם? כאלה שנלחמו כל עוד הייתה הוראה למען ההתנחלויות, וכעת יספגו את תוצאותיה על גופם, ישירות. הממשלה באמת הולכת לקראת המתנחלים, בכל דרך אפשרית. ואתה וגם אני נראה שביום שאחרי, שיקומו תביעות הרכוש- כל משחה תקבל את שמגיעה לה. היא בונה תוכניות ומתכננת הכל לפרוטרוט והמיעוט הקטן הזה כיאלו זומם להרוס הכל, בכל צורה ודרך. אז כמו שביקשתי בהתחלה שתסלח לי על הכנות, אני באמת לא מבינה מאיפה החוצפה ועזות המצח? אני לא מדברת על ההפגנות ועל ההתנגדות, בטח שלא על צעדות המחאה והצבא הכתום שושה לי כואב בעיינים. אני מדברת על פגיעה בחיילים, נטו אף חייל לא צריך להפדע מזה! ורואי שהמתנחלים יגבשו לעצמם את הכבוד הראוי כי ביום הפינוי המצב האידיאלי הוא ניסיון לבקש מהמפונים לצאת מביתם, ברגע שהתשובה היא לא, והאווירה הופכת כוחנית, החיילים צריכים להמשיך הלאה לבית הבא, למלא את חובתם. בסופו של יום- מי שקיבל את הדמוקרטייה וחוקי המדינה, שב לגבולות שהוצבו לה- ומי שהעדיף את א"י השלמה, אפילו על חשבון זו המשוסעת- שיישאר שם להגן על עצמו, ויחזור על הזנב בין הרגליים. שוב, אל תאיימו עלינו במלחמת אחים, הקורבן שלכם עלול להיות קשה מנשוא.

אני ימני..

"מוו# לערבים" וכל השטויות האלה.. זה אני.. תשמע, מי שרוצה להישאר בשטח אויב שיהיה לו בכיף.. ברור שישחטו אותו.. חוק זה חוק.. אתם רוצים? תשנו את חוק.. ואל תעברו עליו..

למעלה