ניתוח ציוני מור
אהלן, צירפתי קובץ אקסל שמשקלל (עבור כל מי ששיתף ציונים) את ההתפלגות במו"ר ואת ההתפלגות בציוני ההתאמה בת"א (לפני מור), להתפלגות כוללת שהיא ממוצע חשבוני פשוט של שתי ההתפלגויות. אני לא בטוח שזה נכון מבחינה סטטיסטית אבל זה נראה לי הגיוני בהנחה שהשקלול בין מור לציון התאמה בת"א הוא 50-50. את ההתפלגות במו"ר חישבתי לפי סטיית תקן 20 וממוצע 200. את ההתפלגות של ציוני ההתאמה בת"א חישבתי לפי סטיית תקן 10 וממוצע 228, את הערכים האלה לקחתי מהמצגת הנ"ל http://www.ispa.org.il/convention/naomi_gafni.ppt הערכים של ציוני ההתאמה הם השוואה בין הציונים העדכניים של כל מי ששיתף לבין ההתפלגות של שנת 2005. זאת אומרת, שהמיקום שלכם בהתפלגות של ציוני ההתאמה אינו מדויק...במידה והממוצע של ציוני ההתאמה (לפני מור) עלה השנה, המיקום שלכם בהתפלגות ירד, ולהפך. הייתי שמח לעשות אותו הדבר לטכניון, אבל אין לי סכם ממוצע וסטיית תקן. נתון נוסף שאפשר להסיק מהמצגת הוא שבשנת 2004 נבחנו 283 אנשים במו"ר וב-2005 280. בהנחה שגם השנה נבחנו בסביבות 280 אנשים ובהנחה שבסופו של דבר מתקבלים 80 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ-0.714 כדי להתקבל לת"א. בהנחה שמקבלים 100 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ-0.642 בהנחה שמקבלים 120 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ- 0.571. בכל אופן, אל תתרגשו מהחישוב הזה....הוא מאוד לא מדויק כי הוא מתבסס חלקית על הנחות....יכול להיות שהשקלול הסופי בכלל שגוי....בנוסף לזה, צריך לקחת בחשבון שחלק מהאנשים שיתקבלו יעדיפו ללמוד באוניברסיטאות אחרות... הכי טוב שבכלל לא תקראו את הנתונים האלה ותחכו לתשובה...זה הכל סתם ספקולציות... יניב