מ ו " ר

תיקונים

הכי הרבה מתקבלים לתל אביב. בשנה א' בתל אביב יש כ150 סטודנטים כרגע. לפי מה שהבנתי, השנה יקבלו פחות מ150, אבל עדיין יותר מ100. בטכניון גם הגדילו את הפקולטה בשנה שעברה ומקבלים כ90 מועמדים לשנה א'. אכן, בירושלים מתקבלים כ100 מועמדים ובבאר שבע בסביבות 80, מה שמביא אותנו לכ420 מועמדים שמתקבלים לשנה א' בכל הארץ.

שאלה שבטוח הועלתה

כמה נבחנים זומנו למו"ר (כולל נבחנים שיזומנו בספטמבר)מה לדעתכם אחוז הנבחנים שנבחן במור הן לטכניון ולת"א ובנוסף גם למרק"ם וב"ש (כלומר אותם נבחנים שנבחנו בכל הבחינות בכוונה להתקבל לכל האוניברסיטאות ביחס לכמות הכללית של הנבחנים)

natalysh

New member
זה לא נכון.

אוניברסיטת תל אביב כבר כמה שנים מקבלת את המספר הגבוה ביותר של סטודנטים לרפואה (שנה א' השנה התקבלו קצת פחות מ-150). אחרי ירושלים והטכניון ולבסוף ב"ש מתעקשת להמשיך ולקבל רק 60-70 (ולא 80).

yanivfenig

New member
ניתוח ציוני מור

אהלן, צירפתי קובץ אקסל שמשקלל (עבור כל מי ששיתף ציונים) את ההתפלגות במו"ר ואת ההתפלגות בציוני ההתאמה בת"א (לפני מור), להתפלגות כוללת שהיא ממוצע חשבוני פשוט של שתי ההתפלגויות. אני לא בטוח שזה נכון מבחינה סטטיסטית אבל זה נראה לי הגיוני בהנחה שהשקלול בין מור לציון התאמה בת"א הוא 50-50. את ההתפלגות במו"ר חישבתי לפי סטיית תקן 20 וממוצע 200. את ההתפלגות של ציוני ההתאמה בת"א חישבתי לפי סטיית תקן 10 וממוצע 228, את הערכים האלה לקחתי מהמצגת הנ"ל http://www.ispa.org.il/convention/naomi_gafni.ppt הערכים של ציוני ההתאמה הם השוואה בין הציונים העדכניים של כל מי ששיתף לבין ההתפלגות של שנת 2005. זאת אומרת, שהמיקום שלכם בהתפלגות של ציוני ההתאמה אינו מדויק...במידה והממוצע של ציוני ההתאמה (לפני מור) עלה השנה, המיקום שלכם בהתפלגות ירד, ולהפך. הייתי שמח לעשות אותו הדבר לטכניון, אבל אין לי סכם ממוצע וסטיית תקן. נתון נוסף שאפשר להסיק מהמצגת הוא שבשנת 2004 נבחנו 283 אנשים במו"ר וב-2005 280. בהנחה שגם השנה נבחנו בסביבות 280 אנשים ובהנחה שבסופו של דבר מתקבלים 80 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ-0.714 כדי להתקבל לת"א. בהנחה שמקבלים 100 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ-0.642 בהנחה שמקבלים 120 אנשים, המיקום שלכם בהתפלגות צריך להיות גבוה מ- 0.571. בכל אופן, אל תתרגשו מהחישוב הזה....הוא מאוד לא מדויק כי הוא מתבסס חלקית על הנחות....יכול להיות שהשקלול הסופי בכלל שגוי....בנוסף לזה, צריך לקחת בחשבון שחלק מהאנשים שיתקבלו יעדיפו ללמוד באוניברסיטאות אחרות... הכי טוב שבכלל לא תקראו את הנתונים האלה ותחכו לתשובה...זה הכל סתם ספקולציות... יניב

yanivfenig

New member
0.405231...בהצלחה

בכל מקרה אל תתייחס לזה יותר מדי....זה בטח לא מדויק

hedva84

New member
ממוצע סכם

אתה יוצא מנקודת הנחה שממוצע הסכם הוא 728, לדעתי הממוצע הוא נמוך יותר, מכמה סיבות: דבר ראשון לפי המצגת אמנם בשנה שעברה הממוצע היה 728 אבל במקום אחר במצגת כתוב שהממוצע הוא 723, ולפני שנתיים הממוצע היה 722, מעבר לכך, השנה הסף לזימון מבחינת סכם ירד באופן משמעותי מה שמוריד עוד יותר את הממוצע (הציונים הם במה שנקרא "גרף פעמון", כלומר, הרבה יותר אנשים נמצאים בטווח שבין 713 ל719 מאשר בין 744 ל750) תקן אותי אם אני טועה, בכל מקרה, כל-הכבוד על ההשקעה.

yanivfenig

New member
את צודקת

קודם כל באמת רשום במקום אחר 723 אז אי אפשר לדעת מה נכון. בקשר לסף דחיה שירד השנה - הוא יכול להיות אינדיקציה לא רעה לזה שהממוצע (של הסכם לפני מור) ירד, אבל לא בהכרח כי יכול להיות שפשוט השנה התקבלו למור הרבה מועמדים עם ציון התאמה גבוה יחסית, אבל לא מספיק מועמדים עם ציון התאמה גבוה מהסף דחיה של שנה שעברה - ולכן הורידו את הסף...במצב כזה הממוצע רק יעלה.... המצב הזה לא סביר בגלל שמדובר בהתפלגות לפי פעמון גאוס, אבל הוא אפשרי....זאת אומרת שתיאורטית יש אפשרות שהמועמד ה-279 וה-280 שהתקבלו למו"ר הורידו את הסף דחיה(ורק הם)... בקיצור אני לא בטוח שירידה של הסף דחיה תעיד בסופו של דבר על ירידה בממוצע אבל זה מאוד אפשרי. אם הממוצע באמת במגמת ירידה אז יש לנו יותר סיבות להיות אופטימיים לגבי הקבלה. בכל מקרה, אני מאחל לך המון הצלחה....... יניב

noreply

New member
ההתפלגות של ציוני מו"ר

לא נורמלי אלא שייך ל-Kumaraswamy distribution , עם a=b=0.5. ולגבי ציון הסכם גם לא ניתן להגיד שהוא נורמלי (ציוני הבגרות אינם מתפלגים נורמלית). מה גם ואם נלך לפי זה שכל הציונים כן מתפלגים נורמלית, כפי שחישבת, הרי שגם ההמוצע שחישבת מתפלג נורמלית, ולא ניתן לעשות חלוקה של 280/80, אלא צריך למצוא את האחוזון המתאים ולראות את הממוצע המתאים לו על מנת להעריך את הממוצע שיקנה קבלה. בכל מקרה רעיון נחמד..

yanivfenig

New member
בכיף רק שלמרות שזה נראה מאוד הגיוני

ואינטואיטיבית נכון זה כנראה לא

NoOoLa

New member
מה אתה חושב?

קצת לא הבנתי את מה שדיברת עליו , אבל רוצה שתבדוק לי את המצב שלי בבקשה : מור 199 עם 735 ציון התאמה בתלאביב. תודה.

yanivfenig

New member
0.619049, אבל זה לא נכון

מה שהנתון הזה (התפלגות כוללת) מתיימר לייצג זה את המיקום שלך בהתפלגות של המועמדים שכוללת את מו"ר ואת הסכם, שבאמצעותו לכאורה את יכולה להסיק אם את מתקבלת או לא, בהנחה שבין 30-40 אחוזים מהמועמדים עם "ההתפלגות הכוללת" הטובה ביותר מתקבלים (בהתאם למספר המקומות בת"א)....אבל שוב כנראה שעשיתי טעות גם בהנחה שהציונים של הסכם מתפלגים בצורה רגילה וגם בשילוב של שתי ההתפלגויות לנתון אחד ע"י ממוצע פשוט.....אז אין מה להתייחס לזה בכל אופן המון הצלחה וסופ"ש נעים!

NoOoLa

New member
תודה רבה לך ../images/Emo9.gif

אני מקווה שהכל יהיה בסדר בשבוע הבא במיוחד אחרי התוצאות...

michyish

New member
מה זה המספר אסמכתא?

איפה זה נמצא? קיבלנו מהם איזושהי פתקה בסוף המבחן? זה הפתק מהדואר? HELP!!!!

למעלה