עדכונים מהשפרה - יום 56, ה26.10

jaycom

New member
לא מסתדר לי משהו

אמרו שהם שוקלים ביחד 304 קילו אז זה לא ממש מסתדר שיש שלושה אנשים כי בחישוב מהיר זה יוצא קצת מעל 101 קילו לדייר. הגיל המשותף 123, ז"א הגיל הממוצע 41. לכן יותר הגיוני שיהיו 4 דיירים... אגב, מה בדיוק אומרים בפרומו?

נכנסים לוילה 4 דיירים

אחד מהם באדי בילדר, ולכן ישקול יחסית הרבה, בגלל השרירים. התכנון כרגע שהם יהיו בסויטה, והיחידים שיחשפו אליהם יהיו רק שניים מדיירי הבית (התכנון כרגע עינב ולאון), שיצטרכו לשמור זאת בסוד.

אוהדושש

New member
רונית עקבתי אחרי תחזיותייך שתמיד

הי נכונות. האם תוכלי למסור, האם בשבוע הבא יודחו 2?

כי היום רוצים להראות לנו לקט של השבוע האחרון

ולהציג את הדיירים החדשים לנו, ואולי לעשות משימה לדיירי הבית שעדיין לא מודעים לדיירים החדשים, בשלישי הם יוכלו לשדר את הכניסה הרשמית שלהם לווילה אחרי שאנחנו כבר הכרנו אותם. הכל רייטינג. וזאת דעתי. לפחות אפשר יהיה לראות את ערב הכדורסל של ישראל בלי להפסיד יותר מדי.

shlomitgueta

New member
האם באדי בילדר הוא ההומו מבאר שבע?

אני קיבלתי ידיעה כזו אך ללא שם.

בכל זאת משהו

לא מעט פעמים כשתומכי שפרה מגוננים עליה (שזה לגמרי לגיטימי), זה משום מה חייב להיות עם מחקר השוואתי מול יוסי ועינב (בעיקר מול עינב), ולעיתים גולש בטבעיות גמורה לדקלום תיאוריות סוציולוגיות חשוכות משנות החמישים על נחיתות תרבותית וכן הלאה (מדכא במיוחד לקרוא את זה מחברי פורום צעירים). זה מה שגורם לי לתחושה חזקה, שאם לא היו מכניסים לבית את יוסי ועינב, וכאן חייבים להודות שההפקה בחרה במכוון בדמויות סטריאוטיפיות למדי, ושפרה לא הייתה ממצבת את עצמה בתחכום בנישה המעוותת של ה"ידשע ז'אן דארק הלוחמת בערסים", היו לשפרה מעט מאוד אוהדים, אם להתנסח בעדינות...

מי שניפחה וממשיכה לנפח את השד העדתי

לממדים מפלצתיים ממש זו עינב. לא ברור לי איך בחורה שנולדה וגדלה בארץ, להורים שלה ברוך השם לא חסר דבר, לפחות לא מבחינה חומרית, מאיפה היא מביאה את השנאה התהומית הזאת לכל מה שנודף ממנו ריח של "פרידמניזים"? מה כבר רע עשו לה הפרידמנים? יכול להיות שחתיך אשכנזי הורס דחה אותה בגלל הוולגריות שלה ומאז היא מתעבת את כל הפרידמנים באשר הם?

הסבר ונמק

עינב יום וליל לא מפסיקה לשנוא אשכנזים. אני לא שונא אשכנזים, לא שונא מזרחיים (אני עצמי נצח למשפחה מזרחית גאה) ואפילו לא שונא את עינב, רק סולד ממנה. לו היה הדבר תלוי בי, הנושא של מזרחיים/אשכנזים לא היה עולה כלל, כמו שהוא לא עולה כלל בחיי היום יום הרגילים שלי. אז קטונתי מלהבין אין עינב שמציפה כל הזמן את הנושא הזה היא בסדר, ואלה שמתייחסים לכך ומגיבים לאמרותיה הגזעניות הם הם המלבים שנאה בעינך?

אתה שם לב כמה אמוציות סוחט ממך העניין העדתי?

יותר מדי עבור אחד שהעניין העדתי לא עולה אצלו בחיי היום יום. ולהעלות את הנושא בפורום, זה בהחלט תלוי אך ורק בך. אגב, "נצר למשפחה מזרחית גאה" לא מקנה לך שום חסינות לעינב אכן יש הערות גזעניות, אבל עדיין איתי, וליאון בעבר (ה"אשכנזים"), הם אנשים קרובים לה, בעוד שהיא תיעבה את שי שטרית. אצל שפרה, העניין העדתי הוא אג'נדה מוצהרת במשחק

קח את אשר לדוגמא

כשאשר היה בווילה, יותר ממחצית הדיונים בפורום היו על נושאי דתיים וחילוניים. וכמובן שגם אני הגבתי על פי השקפת עולמי. אשר עזב ועם עזיבתו נעלמו כל הוויכוחים בפורום בנושאי דתיים חילוניים. למה? כי נושא הדגל של נושא זה עזב את הווילה, ועכשיו נושא זה לא מעניין אף אחד. כשעינב תעזוב, או שכאשר היא תמתן את אמירותיה נגד הפרידמנים, גם הנושא הזה ירד מהפרק מדיוני הפורום.

cookies10

New member
היא לא מתכוונת אשכנזים מחוץ לבית

היא מתכוונת לאשכנזים בתוך הבית שהיא סובלת מהם שזה שיפרה וצבר, אבל לאכול את האוכל שלה הם יכולים שהיא מבשלת בשבילהם... ולמה להוציא את הנושא שוב, הרי כולנו יהודים אשכנזים מתחתנים עם ספרדים ומזרחים.. והילדים כבר קוקטל, אז מה הבעיה כולנו אחים לא צריך לעורר תנושא שוב....

shy6

New member
עינב לא גזענית

שיפרה ניסתה אתמול להרעיל את איתי על עינב, אמרה לו "היא לא אוהבת אותי כי אני פרידמנית", אז איתי אמר לה "אני פרידמן והיא אוהבת אותי"(לא זוכר את המילים המדויקות) בחיים עינב לא אמרה שהיא יותר טובה כי היא מזרחית והם אשכנזים. גם שאמרה דברים שיכולים להשתמע כגזענים זה לא היה כדי להתעלות אלא כדי להשתוות. היא אמרה "מה הם חושבים האשכנזים האלה, שהם יותר טובים מאיתנו?". בחיים היא לא אמרה שהיא יותר טובה. את הדברים האלה היא גם אמרה במצבי חולשה,כמו בלילה שההפקה הראתה לכולם את תיאום ההדחות בינה לבין אשר.

למעלה