עדכונים מהשפרה - יום 56, ה26.10

Eil

New member
מזמן לא קראתי כאלה שטויות

אני בחורה משכילה מאוד, ולא סובלת את שפרה. כך גם הרבה מחבריי, שהם משכילים, נאורים, ב"מעמד סוציו-אקונומי גבוה" כמו שאמרו פה לפני כמה זמן כשהגדירו את שפרה וצבר מול הבובלילים. איך אפשר להפוך את החלוקה בין חובבי שפרה לחובבי עינב לחלוקה בין אוהבי השכלה ואוהבי בורות?! אני לא סובלת את שפרה בגלל ההתחסדות שלה, האינטונציה של הגננת כשהיא מסבירה בהתנשאות ל"קופים" הפרימיטיביים למה הם טיפשים והיא חכמה, בגלל שהיא פאתטית, בגלל שהיא ריקנית (טון הדיבור התרבותי וההתנסחות הרהוטה שלה מחפים על זה שאין לה שום דבר מעניין להגיד - בדיוק כמו שצבר ניסח לפני כמה ימים) ובגלל עוד הרבה סיבות. להגיד שאני נגד שפרה כי אני מעדיפה בורות על פני השכלה?! מה זה הפיגור הזה? אגב, אני בכלל בעד ונסה. טוב לב לא נמדד ברמת הדציבלים של הדיבור שלך או באוצר המילים שאתה מתנסח, וגם אם ההתנהגות של ונסה היא הרבה יותר קולנית ומוחצנת, היא פי אלף יותר חכמה, חזקה, חמה, אכפתית ומצחיקה משפרה. ואל תקשקש לי עכשיו שאני בעד ונסה כי אני מרוממת את החרמנות, או את צרפת.

קפרי

New member
אני לא בחורה משכילה אבל מכירה הרבה חברים

ומשפחה מהעבודה ובכל מקומות הפעילות שלי שמכירים ומשוחחים ואוהדים את שיפרה, לכל אחד מדבר משהו אחר מהדמות. אני כן הייתי מחלקת למרות שאני מכירה גם אנשים חכמים שאוהבים את הבידור הזול והפשוט מכל סיבה שהיא אבל כמה יש כאלה? האינטונציה של שיפרה עולה פי מיליון מהאינטונציה של אחרים מבני הבית, אני לא מבינה, את מעדיפה את האינטונציה של עינב? הרי כל הגישה שלה צרחות, קללות, אבא שלה הכל בבוז, שי בציניות, לא מבינה לאיזו אינטונציה את מצפה? שתתחיל לצרוח ולהרים את הקול? יש לי אחות מורה אמיתית ולה הכי כיף להקשיב כי היא מסבירה כמו מורה: ברוגע וכמו שצריך לעומת אחות אחרת שרק שולפת. האם להסביר משהו למישהו שלא מבין זה נקרא התנשאות? האם כשאעמוד מול משהוא יותר חכם וינסה בשפתו (ואני פוגשת כאלה ומעריכה כי אין לי ריגשות) הגבוהה אקרא לו מתנשא? ריקנית? היא קוראת המון, היא מדברת בשפה יפה, היא מוכשרת, מקורית... מתנשאת? מרכלת? לא ראיתי הכל ואולי זה נושא אחר לויכוח. אבל כן, רובנו מתחברים למה שאנחנו או למה שאנחנו רוצים להיות.

Eil

New member
אני לא מחפשת בידור זול ופשוט

ממש לא. ברמה האישית, כן, האינטוציה של שפרה הרבה יותר מעצבנת אותי מהצרחות והקללות של עינב - אנשים טמפרמנטים מעצבנים אותי הרבה פחות מאנשים מתחסדים. וכן, שפרה מתחסדת וצדקנית. גם אני מדברת בשפה גבוהה, וגם אני מורה "אמיתית" ואני מסבירה דברים יפה מאוד. לא קשור. ההתנהלות הספציפית של שפרה בבית, האופן הספיציפי שבו היא משתמשת באינטונציית המורה שלה כדי להתנשא ולהשפיל אחרים, הם אלה שגורמים לי לא לסבול אותה. גם צבר לדעתי לוקה בכל אלה. ואני יודעת שזו קלישאה שנשחקה, אבל כן, גם אני אהבתי את שפרה בהתחלה. היא נראתה לי הכי דומה לי באורח החיים ובטיפוס. ואז לאט אבל בטוח היא התחילה לעלות לי על העצבים. יש בה משהו מאוד מלאכותי - אבל זה בתחושה, לא תמיד פשוט להגדיר מה בה מעצבן אותי, אבל חלק ממה שהזכרתי זה הסיבות. אבל התגובה שלי בשרשור הזה הייתה לא נגד שפרה, אלא נגד ההנחה שמי שנגד שפרה = נגד השכלה, נגד התנסחות רהוטה, נגד מילים גבוהות, וההשוואה הזאת צרמה לי. כי אני כן מעריכה את כל אלה, ולמרות זאת לא סובלת את שפרה. זה לא אומר שאני בעד עינב. בגלל המחנות שנוצרו יוצא שבכל פעם שיוצאים נגד מישהו אחד אז אוטומטית נחשים אוהדים של השני - זה לא נכון. אני מעדיפה את ונסה. כפי שכבר אמרתי - היא נראית לי הבחורה המגניבה האמיתית בבית, לא שפרה, והקולניות והמוחצנות שלה מרתיעים אנשים ומונעים מהם לראות את זה אולי, אבל שוב - לי זה לא מפריע.

תחשבי על משהו...

דבר ראשון : לא ראיתי את שפרה משפילה מישהו(אולי תזכירי לי) נכון ,היא מרכלת מאחורי הגב אבל לא ראיתי שאחרים לא מרכלים ועדיין לא יצא חוק נגד ריכולים דבר שני : אם את טוענת ש: "היא (שפרה) נראתה לי הכי דומה לי באורח החיים ובטיפוס" אז יש סיכוי שאנשים שרואים אותך מרחוק גם חושבים שאת מתנשאת וכו' מעניין איך את היית מרגישה אם היו אומרים לך שאת מתנשאת וכו' ובסך הכל זו ההתנהגות הטיבעית שלך ,פשוט לא מפרשים אותה נכון. תחשבי על זה...

Eil

New member
אני מאוד מקווה שאני לא מתנהגת כמוה

באינטראקציות עם אנשים אני מאוד משתדלת לא לנהוג כמוה. אין לי בעיה עם ריכולים (מעצבן אותי צבר שמתנהג כאילו בכל פעם שמדברים עליו מאחורי הגב זה אומר שפשעו נגדו), הבעיה שלי עם שפרה היא בהתנהגות מול האנשים עצמם. בפרשה של אשר והאוכל של החג, בפרשה של ונסה ורנין, שגם שם היא בטון צדקני ובמשפט הנצחי "בואו כולנו נכבד אחד את השני" הצליחה להשפיל את אשר ולהאשים את ונסה.

אז זהו

את לא יודעת איך את נראית בעיני אנשים אחרים ,את רק יכולה לקוות , כך גם שפרה. בפרשה של אשר ואוכל החג , היא אמרה שלא עשתה את זה בכוונה וגם התנצלה על זה , זכותך להאמין או לא. ועדיין רק אשר (שהרעיל את עינב) הרגיש מושפל והיא לא השפילה אותו מול שאר הדיירים. והפרשה של ונסה ורנין אני לא יודע על איזה את מתכוונת יש מקרים שאנשים לא מפרשים את האדם נכון והאדם בכלל לא התכוון לצאת ככה ,זה קרה גם לי ,ולכן אני מזדהה עם מקרים כאלו

cookies10

New member
את מעדיפה את ונסה עם פה המלוכלך

ואולי לא שמעת אותה איזה פה מלוכלך היא פראית ותוקפנית ואיך היא מזלזת באיתי המסכן והפראייר שלה, דורכת עליו כמו סמרטוט, אין לה לב טוב כי היא עושה ממנו עבד שלה, היא סתם מגעילה ברמות סתם נימפורמנית מגעילה,,, נכון שאת שיפרה כבר אי אפשר לסבול מיצינו כבר, די והותר האוזניים שלנו לא יכולים כבר לשמוע אותה, היא טיפוס מעצבן ברמות שלא קם דבר כזה, אבל ונסה גרועה בצד שלה... אז אם את מורה, מוזר לי שתעודדי התנהגות כמו של ונסה בעלת הפה מלוכלך... זה לא מוסיף לאישיות שלך, לפרגן לאחת כזאת... ותחשבי על זה....

longleggedlady

New member
אז למה היא תמיד מרכלת עם לאון

וצבר ורנין?? למה תמיד חוקרת אותם?? בין אוכל וסריגה היא תמיד מלחששת?? תסבירי לי גב' טולי88

../images/Emo45.gif , לא רק שהיא מרכלת כל היום עם לאון וצבר,

היא גם מסיתה את לאון נגד עינב ויוסי , מה שעינב ויוסי לא עושים. טוב , הבנו לאון התינוק שלה והיא מטיפה לו מוסר, הוא גם נהיה מגעיל בדיוק כמו שפרה. עינב טובה ואין עלייה צביעות וצחקוקים של מתוקונת כמו שפרה.

אמיתית??? חחחחאחת הבדיחות היותר טובות

ששמעתי...אמיתית??? חחחחחחח....
היא אמיתית בדיוק כמו שאני יגיד לך "אמיתי שבראד פיט בא לעשות אצלנו שבת".

sima1203

New member
שטויות

היא מזויפת שלא נברא כמוה. הדיבור שלה קשה להבינו, אומרת משהו, אח"כ חוזרת בה, בעצם לא, או אולי כן, היא עצמה לא יודעת למה היא מתכוונת. מתנשאת חושבת שרק לאנשים בעלי השכלה יש מקום בעולם. מה זה התבטאויות האלה על יוסי ועינב "האנשים האלה לא מגיע להם" מה זה האנשים האלה? מי היא ?!!

לונה 2

New member
אל תפחיתו מה"ערך" של רנין שהיא הרבה יותר

גרועה משפרה: משמע לא נוקפת אצבע לתחזוקת הבית. היא הדמות הכי מיותרת בתוכנית הזו. אנחנו די חוזרים על עצמנו בניתוחים על שפרה המצלמות תיעדו כבר את ה"חטאים" שלה ואין לברוח מזה, כדאי שנתחיל להתבונן טוב טוב במבטים ובעיניים של רנין וליאון.

למעלה