תעשי חיים
אני גם אענה בקצרה. זה שרבים חושבים כמוך זה נהיר ובהיר, לא צריך להיות אינשטיין בשביל לראות את זה. אבל כפי שציינתי, זה לא אומר שזה נכון, ולמרות כל הציניות אני חושב שהמכשפות בימי הביניים כמו עליית המפלגה הנאצית בגרמניה וכמו גם אופנת המכנסיים בגזרה נמוכה, כולן דוגמאות מעולות לכך שגם אם הרוב המוחלט בקבוצה מסויימת מחזיק בדעה אחת, אין הדבר אומר שהדעה נכונה כלל וכלל. ולכן העובדה שרבים חושבים ששפרה מעצבנת אינה מהווה בדל ראייה כנגד ההתנהגות של שפרה. העובדה הזאת מצביעה אך ורק על דבר אחד, או שיש בעיה בשפרה, או שיש בקהל הישראלי, שתי האופציות סבירות באותה מידה, ולדעתי האופציה השניה היא הנכונה. יתרה מזאת, אם קיים אדם אובייקטיבי ורציונלי לחלוטין בעולמנו, הוא לא יתעצבן מכלום, בטח לא משפרה מ"האח הגדול". עצם ההתעצבנות מהתנהגות של אחרים היא פגם, ואם הייתי אדם מושלם לא הייתי מתעצבן אפילו מעינב בובליל. הלוואי ואגיע ליום הזה. אבל פה אנחנו כבר גולשים לעניינים של הרוח, ומה לזה ולפורום המכובד הזה? "נוח לך להדבק לענין הביצים ולא להתייחס לענין העקרוני שהוא :שפרה תמיד חושבת שהיא יודעת הכל! הטון שלה, הדרך שבה היא מבטלת דברי אחרים, הלגלוג על מי שמעז לומר משהו שונה משלה . לטענתך כולם מדברים שם שטויות? נכון מאוד! וגם היא צריכה להבין את זה כבר אך היא בוחרת להתכחש. ולכן הבאתי את הדוגמא הזו ועוד כמה אלא שאולי נוח להתעלם. לי צרמה יותר מכל ההערה לחם שחור= לחם אתיופי, אבל זה בקטנה למול שאריות אדם, מעניין מה יש לך להגיד על הביטוי הזה." הויכוח עד כאן היה, ועודנו, מהו אותו עניין עקרוני. כי לדעתי העניין העקרוני הוא שאת כמו אנשים רבים פה בפורום, מתעצבנים מכל דבר ששפרה תגיד, בין אם הוא חכם או מטופש. שפרה ממש לא חושבת שהיא יודעת הכל! אם היא הייתה חושבת כך היא לא איתה אומרת "נראה לי", "אני חושבת" ו"כאילו" כל כך הרבה פעמים בכל שיחה. אנשים שמשתמשים בביטויים האלו הם אנשים שמודעים לעובדה שהדעה שלהם היא בסך הכל דעה. לגבי האמרה על שאריות האדם, לא שמעתי אותה. ולפי איך שאנשים בפורום נוטים לסלף, להוציא מהקשר ואפילו לשקר על דברים ששפרה אמרה ("שפרה מחקה את הלחם", "איחלה שלאשר יהיה בן הומו" ועוד אינספור שטויות מומצאות), אני לא מייחס שום חשיבות למה ששמעתי. אחרי שאצפה בקטע, אם הוא מתועד, אוכל להתייחס ברצינות.