עידכונים מהוילה - יום 64, ה-03/11

3pac היחיד

New member
צבר הזה עיצבן אותי שמעתם

מה הוא אמר לשפרה שעינב חוששת שהיא תעמוד מולו ומול שפרה בהצבעה ולכן היא מתחנפת אליו אני מקווה שעינב אינטלגנטית בשביל להבין שצבר ושפרה ערמומיים

Lomsahne

New member
זה לא נכון...

צבר אמר שעינב בקונפליקט היא מחוברת יותר אליו ואל שפרה אחרי הכל ומעדיפה אותם גם בגלל שהם וותיקים וגם בתור דיירים אבל יכול להיות שהיא תעדיף שהוא או שפרה יודחו והדרך שלה תהיה יותר קלה {מה שנכון}. אני חושב שהוא מאמין לה אחרת הוא היה אומר לה שוב בפנים שהוא חושב שהיא שקרנית כמו שהוא עשה מקודם ובטח ובטח הוא לא היה מתחבק ומתנשק איתה.

מבין הבנות, וביחס לעובדה שהיא הכי כנה, היא

הכי אינטליגנטית שם, והיא ניתחה אתמול באופן מדוייק את העמדה של שפרה וצבר בבית, לעומת שפרה וצבר שאין להם מושג היכן הם עומדים ו.... אה.. ידע פורמלי? עינב אמנם לא מתהדרת בכך(זו עינב), אך יש לה בגרות מלאה עם 2 מגמות, והיא רוצה להתחיל ללמוד במכללה, אז אין לנו פה בעיה של אנטליגנציה, ולגבי העובדה שהיא מדברת בקול רם, זה מה שהיא, וגם אני סולד מזה אבל אין מה לעשות, זה לא עושה ממנה בנאדם פחות טוב אלא פחות מנומסת יחסית, ולא , היא לא חייבת להתאים את עצמה לחבילת הסטנדרטים ההזויים שנקראים "תרבות".

תרבות זו חבילת סטנדרטים

שמאפשרת לנו לחיות יחד ולהבין אחד את השני. אם מישהו אומר לך שרמוטה, בתרבות אחת אתה מבין שהוא מקלל אותך ובתרבות אחרת אתה מבין שהוא צוחק איתך. אם מישהו אומר לך שהוא רוצה לאכול אותך, בתרבות אחת אתה מבין שאתה מתוק ובתרבות אחרת אתה מבין שהוא קניבל. לכן אתה לא יכול לזלזל במושג "תרבות" אלא רק לבחור לאיזו תרבות אתה מעוניין להשתייך.

בהקשר של הבדלי סלנגים, אתה

צודק, אבל תרבות גם גורמת לריחוק מבן תרבות אחרת, פשוט מפני שכמו כל קטגוריה אחרת שמפלגת אנשים תחת טייטלים שונים, גם תרבות מבטאת שוני ומכאן ריחוק או סולידאריות הדדיים. שים לב ששפרה התחברה עם רנין, בת תרבות אחרת, אך למרות זאת הביעה סלידה גסה מיוסי ועינב בני תרבות אחרת, למה? מפני שרנין הביעה סולידריות וקרבה לתרבות שממנה באה שפרה, תרבות האשכנז, ולא היה לה קשה האמת, היא התחנכה בבריטניה, אני לא מאמין שאם היה בא מוחמד מסכנין פועל ערבי היה מתחבר ליוסי ובטח שלא לשפרה. שורה תחתונה- תרבות מפלגת לקבוצות, והפתרון צריך להיות יותר דינאמי ולא "טיאטוא מתחת לשטיח" כפי שנהוג היום אלא להציף את כל ההבדלים בין תרבויות מזרח ואשכנז כמו גם תרבויות שעשויות להוות "גשר" כמו יוצאי ברה"מ לשעבר(אוקראינה רוסיה קווקזים בוכרים גורוזנים אוזבקים וכו), שחלקם מזרחיים יותר וחלקם אשכנזים יותר...

הלוחד לשבלול, מה שאתה אומר זה שאתה גזען - כנס

משום שתרבות אינה מורכבת מדגם אחיד של בני אדם, שעושים דברים שמוסכמים על כולם. השיח הציבורי שעוררה התכנית נוגע בעצם למהות של קיומנו במדינה ולהבדלים שבינינו שהם לגיטימיים לחלוטין. להגיד למישהו להחליט לאיזה תרבות הוא שייך בתוך התרבות, זה ליצור תת תרבות שבמידה מסויימת פורשת מהזרם הכללי. הגיע הזמן להבין שבובלילים הם האנשים שבינינו שאני שמחה שעלו לכותרות ומבהירים לכולנו שלא האדם בעל שפת הדיבור הנכונה, המשפחה הנכונה, העבודה הנכונה, בית הספר הנכון, התארים וכו', הם השאיפה. השאיפה היא פשוט להיות אדם. להיות אתה. התכנית והשיח הציבורי מוכיחים בדיוק את זה. הידע הרב של שפרה מוערך, אבל הבחורה לא יודעת לחייך בכנות, לצחוק, להתגלגל מצחוק, לשחרר. החיוכים שלה הולכים ונהיים מעוותים יותר ויותר. נתן זהבי - אם יורשה לי, זה שפרידמן שעלה לשידור הוא ניצול שואה לא קשור בכלום ואני לא אמורה להוריד בפניו את הכובע ולהגיד שתרבותו היא הנכונה. המאזין התגלה כגזען כשאמר: הבובליל הזה, שלא יודע מה התאריך לידה של הבת שלו.... שבונה בתים לפרידמנים כמוני... אז מאזין יקר ונתן זהבי היקר, בובלילים בונים בתים גם לבובלילים, שכבר לא כ"כ גרים במעברות אם יצא לכם להתעניין לאחרונה. אהבה לילדיך לא נמדדת בזכירת תאריך הלידה שלהם. ובכלל - האיש נשמע לי מבוגר... ניצול שואה... אז איך יש לו ילד קטן? אפילו אם הוא בתיכון זה עדיין לא מסתדר לי. ואני, בעלת תואר ותעודת הוראה בהסטוריה, אבל לא חושבת שבאזכור המילה "שואה" בכל פעם שרוצים לזעזע, עושים באמת שירות נכון. יאללה, די. אין פרות קדושות. לסיכום - עינב אמרה "פרידמנים" בלי בכלל להבין לאן זה יתגלגל. אני לא מאמינה שעינב היא המייצגת של הפאן המזרחי כמו ששפרה לא מייצגת את הצד האשכנזי. איך אני יודעת? אני בובלילית שנשואה לפרידמן. אני משכילה והוא חם, מקסים ואוהב.

שוקו 28

New member
שאפו

כל הכבוד על ההתנסחות והסבלנות, נמאס כבר שבכל פעם שיש פייבוריט דור שני או שלישי ליוצאי מדינות ערב משליכים על עדת מעריצים בורה. ובכן הציבור לא טמבל, היו לנו זוכים שהם בראון, אייזנברג, רוטמן ומרינה מקסימיליאן בלומין אחת יש עוד שאני לא זוכרת (אפרופו ג'אקו, אף אחד לא הזכיר את השיוך העדתי שלו כשהוא עשה פדיחות) והיה לנו גם נועם טור מקסים אחד שזכה בהצבעות ואני אישית הייתי בעדו ולא בעד נעמה קסרי שנמנית שדומה לי עדתית. כל ההתבכיינות "הפרידמנית" היא לא יותר מאשר גזענות במסווה. בכל פעם שמישהו מהעדה הלא נכונה זוכה אנו שומעת את אותם יללות על "לבנטיניות" והתבהמות פרימיטיבית. צריך להפנים שגם אנחנו פה, ופה להישאר עובדים, לומדים ומגיעים להישגים. עכשיו באשר לבוליל, ההשתתפות בביג בראדר היא קודם כל מבחן אופי. בכל העולם זכו בד"כ הלא אסטרטגים, השובים המצחיקים והאנדרדוגים. יוסי בובליל הוא איש בן 57 שמדיחים אותו מתחילת התוכנית והוא לרוב (למעט נפילות צנועות) מגיב בחיוך ובחביבות, אף אחד מהצעירים בחבורה לא היה עומד בזה. כן העברית שלו לא רהוטה, הוא לא זוכר את היום הולדת של הבת שלו אבל הוא מעיר אותה ליטול אנטיביוטיקה, מזנק כמו אריה בכל פעם שהיא בוכה להגן על הגורה שלו ומגיב בעדינות לתגובות הלא פשוטות שלה, ולא רק ערוך ומזוקק בפריים טיים אלא בכל פעם, הוא אבא ואיש אמיץ. זה עובר ועובר בגדול, הוא אמיתי ופועל בתבונה גם אם הוא לא משתמש בכל ההטיות הנכונות.

hate shifra

New member
הגדר אינטיליגנטית...

אני ממש לא חושבת שעינב חושבת על אסטרטגיות, ואין זה קשור לאינטיליגנציה, זה קשור לאישיות של האדם. אותה מעניינת האמת של עצמה, את שאר החישובים היא משאירה לנו - הצופים. אין היא רגילה לחיות בסכסוכים, היא מבינה שכדי להמשיך "לחיות" בבית לאורך זמן היא צריכה ליצור לעצמה סביבה נסבלת, גם אם היא יודעת מה אחרים חושבים עליה בתוך תוכם, כל עוד הם מתנהגים אליה יפה, את השאר היא משאירה לצופים, הכי חשוב לה להיות אמיתית. מההתחלה אהבתי אותה וככל שהימים חולפים אני מעריכה אותה יותר ויותר. עליה נאמר כלב נובח לא נושך. אני מאוד מאוד מקווה שהיא או יוסי יזכו במליון, ועוד יותר מקווה שאם אחד מהם יזכה הוא ישכיל להתחלק חצי חצי במליון. המשך יום נעים תמי

ושיפרה רעה ו"אינ-טיזי-גנטית" אז מה יותר טוב??

הרוע של שיפרה או הטוב של עינב? קפרי הוכחת פה כמה את משוחדת וקרובה של שיפרה.. ואם עינב טובה למה את מרכלת עליה בהרבה מהפוסטים שלך ותומכת ברוע של שיפרה? אה נכון את קרובה שלה ככה זה במשפחת קורנפלקס

עדידוששש, דברי חלששששששש!!!!|

מה קרה??? למה לקרוא בשמות גנאי??? נסחפת קצת הלו...... בסך הכל מדובר בקבוצת אנשים טובים שלכל אחד יש משפחה וחברים. לכל אחד יש תכונות אופי ואישיות שונה ואנחנו כצופים מתחברים יותר ומתחברים פחות לתכונות שלהם. מדובר בתוכנית T.V כדאי שלא תשכחי את זה, וכמו שכולם טורחים לציין זה בסך הכל משחק אז אין טעם לכל הכינויים הלא ראויים שבחרת לתת לשפרה שפרה בן אדם וכמובן שהיא לא מושלמת כמו כולנו אולי טעתה יותר אולי טעתה פחות כל אחד ונקודת המבט שלו על הדברים. את מוזמנת לסמס למי שאת רוצה אבל אין טעם לזרוק רפש על בן שאת לא מכירה.

דנה1982

New member
יש להם מספיק מה להראות ביום שלישי

נוצרו, כביכול (מבחינת העריכה) 2 שלשות רומנטיים שכרגע מעניינים מאוד לאור העובדה שאחת מהשלשות תתפרק ביום ג'. אז שלחו את ונסה לסוויטה, מה שיספק הרבה חומר כי בטח המנדרג' יימשך אחרי שונסה ואיתי יחזרו והיא תתמודד מול יוני. ושפרה וצבר, שמועמדים ביחד, מבואסים בטירוף מזה שהם זה מול זו (צבר אתמול אמר, וזה בטח יהיה מחר בתוכנית - שבעיקר קשה לו שגם שפרה מועמדת איתו). גם בלי המשימה יהיה להם הרבה חומר, ואגב - לא הראו גם את ההתפרצות של שחר על שפרה... אני מנסה לחשוב אם זה היה פועל לטובת שפרה (ה"קורבן") או לרעתה (הדבורה העוקצת שהעירה לו ועוררה את הדוב גריזלי שבו).

למעלה