הלוחד לשבלול, מה שאתה אומר זה שאתה גזען - כנס
משום שתרבות אינה מורכבת מדגם אחיד של בני אדם, שעושים דברים שמוסכמים על כולם. השיח הציבורי שעוררה התכנית נוגע בעצם למהות של קיומנו במדינה ולהבדלים שבינינו שהם לגיטימיים לחלוטין. להגיד למישהו להחליט לאיזה תרבות הוא שייך בתוך התרבות, זה ליצור תת תרבות שבמידה מסויימת פורשת מהזרם הכללי. הגיע הזמן להבין שבובלילים הם האנשים שבינינו שאני שמחה שעלו לכותרות ומבהירים לכולנו שלא האדם בעל שפת הדיבור הנכונה, המשפחה הנכונה, העבודה הנכונה, בית הספר הנכון, התארים וכו', הם השאיפה. השאיפה היא פשוט להיות אדם. להיות אתה. התכנית והשיח הציבורי מוכיחים בדיוק את זה. הידע הרב של שפרה מוערך, אבל הבחורה לא יודעת לחייך בכנות, לצחוק, להתגלגל מצחוק, לשחרר. החיוכים שלה הולכים ונהיים מעוותים יותר ויותר. נתן זהבי - אם יורשה לי, זה שפרידמן שעלה לשידור הוא ניצול שואה לא קשור בכלום ואני לא אמורה להוריד בפניו את הכובע ולהגיד שתרבותו היא הנכונה. המאזין התגלה כגזען כשאמר: הבובליל הזה, שלא יודע מה התאריך לידה של הבת שלו.... שבונה בתים לפרידמנים כמוני... אז מאזין יקר ונתן זהבי היקר, בובלילים בונים בתים גם לבובלילים, שכבר לא כ"כ גרים במעברות אם יצא לכם להתעניין לאחרונה. אהבה לילדיך לא נמדדת בזכירת תאריך הלידה שלהם. ובכלל - האיש נשמע לי מבוגר... ניצול שואה... אז איך יש לו ילד קטן? אפילו אם הוא בתיכון זה עדיין לא מסתדר לי. ואני, בעלת תואר ותעודת הוראה בהסטוריה, אבל לא חושבת שבאזכור המילה "שואה" בכל פעם שרוצים לזעזע, עושים באמת שירות נכון. יאללה, די. אין פרות קדושות. לסיכום - עינב אמרה "פרידמנים" בלי בכלל להבין לאן זה יתגלגל. אני לא מאמינה שעינב היא המייצגת של הפאן המזרחי כמו ששפרה לא מייצגת את הצד האשכנזי. איך אני יודעת? אני בובלילית שנשואה לפרידמן. אני משכילה והוא חם, מקסים ואוהב.