מחשבות על הפרק
נתחיל מההתחלה... -ההגעה של ויקה הייתה מוזרה (*מישהו הזכיר פה איך הם תמיד מגיעים ביום כשהם מודחים בלילה, שמתי לב לזה!*). עומר כאילו מתעלם ממנה עד שהיא מול הפרצוף שלו. מצד אחד, אני מבין שהוא לקח את זה אישי...אבל בחייאת זה לא דן או משהו - וזה רק משחק. אל תתחיל לבכות למודחים (והוא כמעט עשה את זה) - תקבל אותם כמו שאמרת לפני כמה פרקים - "היי מה קורה מה נשמע, אני פה כדי לקרוע אתכם יאללה שלום ולא להתראות". לא זכור לי מתמודד שלקח את זה כל כך קשה באמריקאי - כלומר ישר אחרי ההדחה היו כאלה שממש התעצבנו אבל עד להתעלם מהאנשים האלו כשאתה רואה אותם אחרי כמות זמן מסויימת ושהכעס כבר מתפוגג. בכל מקרה, המשימה היא לאכול...מעניין אם ויקה תצליח. היא עשתה עבודה טובה עם הסרטנים כשהיא ידעה שהיא חייבת להתאמץ כדי להציל את עצמה (לא שהיא הבינה שזה לא עוזר בכלל...). אני יכול לראות אותה מסתדרת אבל עומר בטח ייקח בכל מקרה. האמת שזה יהיה משעשע לראות את התגובה של עומר אם החבר ג'יבארו הראשון שמגיע אליו מדיח אותו, ועוד ויקה
-הזכות "לבזוז" פריט אחד מהשבט השני. אני לא רוצה להתחיל להגיד אלכס אידיוט/מטומטם כי נראה לי שהוא חטף את זה מספיק בפורום עד עכשיו ובפרק עצמו. ברצינות, הבן אדם יושב בבית וצופה במתמודדים חופשי מלכלכים עליו - טמבל, בוגד, טיפש ואפילו בן זונה (טוב, זה לא היה בהקשר אבל מולי אמר "והבן זונה הזה היה כבד" בכוונה אליו). אני אקרא לו "תמים" במקום...הוא יותר מדי לא מבין שזה משחק ושהוא היה צריך לקחת יותר ולא להודות על כל דבר שהוא מקבל, לחשוב על הבנות כי הם לא עברו את זה בצבא...ועדיין, הוא היחיד שהסכים ללכת לשם. הסכמתי עם שבט סבאנה שאמרו על כל אחד שהתלונן כל כך על אלכס - למה הוא לא בעצמו? אם דן כל כך סובל הוא יכל היה ללכת בעצמו. הוא היה היחיד שהיה מוכן לקחת על עצמו את האחראיות הזאת. (טוב נו, סיוון רצתה אבל היא לא הייתה ל"רמה" של נעמה ומרינה...אז נרשה לה להתלונן - שלפחות תאשים את הבנות). סה"כ אלכס נראה בן אדם מאוד נחמד מהכתבה שקראתי עליו מהפרק הזה...גם מעילי גשם זה לא כזה נורא. הלוואי היה לי מורה לספורט כמוהו ולא ה*** שיש לי עכשיו (שלא הייתה לו בעיה בטח לקחת את הברזנט). -דן נחלש וזה משעשע לראות. הקטע עם נועם היה קצת..מביך ולא ברור. ואפילו דן לא הצליח להוציא את נועם רע מהקטע הזה (אם הוא אמיתי - אז וואלה טוב.). יעל, נעמה ומרינה חופשי מרגישות שולטות - והאמת שסבבה להם. כמה מילים טובות על נעמה: למרות שאפשר לראות אותה כלא פחות גרועה מדן (טוב נו, אבל לא רחוקה ממנו) - לא יודע...יש בה משהו שגורם לך לעודד אותה. ותכלס היא משחקת את המשחק לא פחות טוב מאף אחד עד עכשיו (חוץ מהתפרצות קצת מיותרת על ויקה שכמעט עלתה לה...). יש הרגשה שהיא בעלת הבית בג'יבארו - וזה לא מפריע לי למרות שעד הפרק הזה לא ממש חיבבתי אותה. -אפשר לראות את ההבדל בין השבטים. סבאנה באמת לא מתרגשים אחרי הפסד ולא מתרגשים יותר מדי אחרי ניצחון בעוד בג'יבארו זה בכי, מרירות ומריבות כשמפסידים וחגיגה גדולה כשמנצחים. סבאנה שבט הרבה יותר מסודר, רגוע...אבל ג'יבארו פשוט הרבה יותר מעניין. מרינה-נעמה-דן-נועם-יעל ואז האאוטסיידרס המשעשעים: משה, סיוון ואלכס (ששייך יותר לסבאנה) הרבה יותר מעניינים מההרמוניה בין כל חברי שבט סבאנה
. -משה נראה לי מתחיל להשתגע מלהיות עם אותם האנשים ויכול להיות שהוא כבר לא יצטרך בקרוב...בכל מקרה, אין גבול להתעללות בו, אה? גם מנטלית (גיא במשימת הקליעה ההיא), גם פיזית (סרטנים בכוח הכפול) ושוב פעם הפרק - כשגיא לוקח את הרגל שלו ופשוט מושך בשפגט ענקי
. -אז איפה היינו? משימת הפרס...היה סיום מאוד מותח. כבר חשבתי שמולי וגיא פשוט ירימו את משה מהרגליים והידיים וירוצו איתו לכיוון קו הסיום ויזרקו אותו כדי להגיע לפני מושיק (שנלחם כמו ענק). אבל נועם (אה, גם דן היה שם?) הצליח בסופו של דבר לעשות את זה בזמן. האכילה לפני השבט השני הייתה קצת מיותרת (עשו את זה כדי לגרום למתח ביניהם) אבל הצליחו לעניין. -משימת החסינות...לא יודע אם אני הייתי מצליח לשחרר זריקה בלי ליפול בכלל. אני לא חושב שנועם ממש "התגרה" בהם בסוף. נדמה לי שהוא היה משועשע וצחק איתם שיפילו אותו כבר. והוא צדק, באמת לקח להם יותר מדי זמן, הוא היה שם לבד. שייקחו שנייה, יספרו עד 3 ויזרקו כולם (מושיק, מולי וגיא נגיד) ביחד עליו - אין לו סיכוי. -פרק הבא...מי יודע. לא נראה לי שיפנו פתאום לדן כי הוא עדיין תורם לשבט. אחרי מה שהוא עשה עם הברזנט אלכס נראה ניחוש הגיוני, אבל נעמה כבר התחילה להתלונן על סיוון - והיא שם מקבלת את ההחלטות בינתיים. גם משה אופציה.