שרשור דמדומים וערב

goodpink

New member
על מה חן דיברה עם יוני שהיתה שקיבלו נזיפה או

משהו כזה והוא אמר לה שזה לא היתה השיחה הכי קשה שהיתה... על מה הם מדברים?

goodpink

New member
כתבה טובה...לא להאמין שילדים בגילאים כאלה

צעירים מכורים לסמים כל כך הרבה זמן. פשוט לא מובן לי. הכל נובע מחינוך. יש להם כל כך הרבה חסכים. ריחמתי על הבחור אריאל. לא קלטתי את גב בכתבה רק לרגע ולא הרשים במיוחד הפרצוף שלו. לא חידשו משהו אבל כתבה שתזכיר לאנשים את הבעיה מעורר הרבה שאלות שבגיל צעיר כל כך יש מכורים לסמים... אפשר גם לשים לב מאיפה נובע כל הפוקר פייס של גב שמכורים לסמים חלק מזה לומדים להיות שקרנים טובים ומניפולטיבים רגישית עם המשפחה. הכתבה מניחה היתה כדי להעלות את הסוגיה של המכרז של המרכז. שיביאו להם תרומות? אין להם אישור ניהול תקין? הם לא עמותה או משהו שיכולו לקבל תרומות?

sendibar0

New member
goodpink היית נרקומנית?

אני שואלת כי כתבת 'שמכורים לסמים חלק מזה לומדים להיות שקרנים טובים ומניפולטיבים רגישית עם המשפחה.' כאילו את יודעת. לא כתבת 'אני חושבת ש' או 'שמעתי ש' נתת את ה עובדות שלך

goodpink

New member
לא זו אבחנה לא כתבתי למיטב ידעתי שזו עובדה

אולי זו אבחנה שלך. חשבתי שזה קל לאנשים להבין מתי מדברים מעובדות ומתי זה דעות ואבחנות האם יש צורך להדגיש כל פעם לפי דעתי שמעתי ש וכו' לא זה משהו שנעשו הרבה כתבות תחקיר עליו משהו שגב עצמו העיד על עצמו...וגם משהו מהיכרות רחוקה ביותר. צריך רק להכיר את התחום או אולי לקרוא קצת. אבל כמובן לא מכלילה כל מקרה לגופו אבל זה משהו שהופך להיות מאוד נפוץ אצל מכורים במהלך התמכרות.

poseidon111

Active member
את בהחלט צודקת.לא צריך

להיות נרקומן.אנחנו מכירים כאלו ממעגל זה או אחר.הרמאות המניפולטיביות והשקר הם מרכיב מרכזי בחיי היום יום.זה מתחיל מעצם ניסיון ההסתרה וממשיך בצורך היומיומי להשיג בכל דרך אפשרית את הרעל. ולפני שאת שואלת דיי,לא הייתי נרקומן מעודי.

sendibar0

New member
איך אפשר להכליל בצורה כזאת?

לדעתי זה העוול הקשה ביותר שאפשר לעשות לבן אדם. לשים עליו סטיגמה של has been ולטעון שהוא נמצא לנצח במעגל התנהגותי מתאים. אני שואלת את עצמי, איזה נשק היה לכם נגדו, אם הוא לא היה פותח בכנות את נושא ההתמכרות בהשרדות. היית אומר איזה חרה של בנאדם. אני לא אוהב אותו כי 1,2,3,4,5 אבל לעולם, אני מתערבת, לא היית מעלה על דעתך שהוא נרקומן שנגמל!

poseidon111

Active member
ראשית השאלה היתה מופנית לגבי נרקומנים

פעילים.את זו שהכנסת לאחר מכן את נושא הנרקומנים לשעבר. שנית,מה טיב השאלה שלך:"איזה נשק היה לכם נגדו",כאילו שמישהו פה סימן אותו כמטרה לניגוח. שלישית,אני מציע לך לקרא מספר מחקרים על נושא הקוגנטיביות של מכורים(לאו דווקא לסמים),כדי ללמוד על דרך התנהלותם.תתפלאי שיש מספר מאפיינים שחוזרים על עצמם . דרך אגב,תשאלי כל נרקומן, והוא יהיה הראשון להודות באותם דפוסים. רביעית,לעולם אל תתערבי על דברים שאינם עובדות.הסיכוי שתפסידי הוא גבוה ממה שאת משערת.

sendibar0

New member
הוגן למדי

אבל אני עדיין סבורה, (בחירת מילים טובה יותר?
) שלא היית מנחש שהוא נרקומן שניגמל.

poseidon111

Active member
סביר להניח שלא,אבל נרקומן היה בטוח מזהה.

אל תשאלי אותי איך.הם יודעים,ולא לוקח יותר מידי זמן.

poseidon111

Active member
רציתי להוסיף שאני חושב שלנגמלים מגיע ש"ימחקו"

את הרשומות בנושא, לאחר פרק זמן של ניקיון.

easternstar

New member
איזה רשומות? פליליות? יש הנחיה לא לפתוח להם

כתבי אישום. הרישום הפלילי הוא על סחר ולא על שימוש. מחיקת "עבר רפואי" של שימוש בסמים היא לרעת המטופל. גב בעצמו אמר שהוא חייב לראות את עצמו כ"מכור שלא משתמש". ההצלחה הגדולה של כל תוכניות הגמילה כמו AA שהמכור תמיד מגדיר את עצמו כ"מכור" ושומר לא ליפול. אם אישה תהיה עם גב היא חייבת לדעת הכל ולעזור לו. אסור לו שהיא לא תדע. אסור לשום מכור(אלכוהוליסט או מכור לסמים) שהקרובים אליו לא ידעו.

poseidon111

Active member
לא. הכוונה ברשומות, היא יותר "רשומות" חברתיות

דהיינו לא לתת לעובדה הזו,להוות מגבלה חברתית לשילובם מחדש.

easternstar

New member
לפעמים הם דווקא הופכים לסלבס..יש סיפור מעניין

למשל שרה אנגל ישבה בכלא על עזרה לבעלה שמעיה אנגל וכשיצאה קיבלה מיד עבודה כעיתונאית. כל דבר שהוא יוצא דופן מתקבל כמעורר עניין, אם יודעים לנצל אותו. גם לגב סיפור ההתמכרות רק מעורר אהדה ויש עוד מכורים שלא נידו. דוד אבידן השתמש וקיבלו אותו (כשהצליח לכתוב). גם אסי דיין כתב שהוא השתמש. די הרבה שחקנים נתפסו עם סם ואף פעם לא שמענו שנידו אותם. הגישה החברתית היום די מתירנית בנושא קבלה לחברה. (האמת שאני שמעתי שההערכה היא ש 50% מהנוער ניסו חשיש)

poseidon111

Active member
איסטרן,צריך לעשות אבחנה ברורה בין אמנים

לבין כל השאר.הציבור נוטה לסלחנות כשמדובר באמנים מכיון שנוצרה איזשהי זהות בין חיי האמן הבוהמיין לבין הסם.אתה לא תראה זאת בשום תחום אחר.שרה אנגל אינה קשורה לנושא הסמים.היא לא נכנסה לכלא בגלל זה והילתה לא נקשרה לנושא, כך שלא הייתי מכניס אותה לנושא שיחתינו.

easternstar

New member
אני יודע. העניין הוא שההרגשה שלי היא

ש"פעילות מחוץ לנורמות" מתקבלת היום בכל המישורים בסלחנות ואפילו לפעמים בהתפעלות. בנושא הסמים יש פחות סלחנות לסחר אבל המשתמש הוא תמיד הקרבן ולא האשם. האמת שאני לא יודע איך מעסיק פוטנציאלי יקבל מכור לסמים שנגמל אבל שם לדעתי הוא לא צריך לספר. אגב, החוק גם אוסר על המראיין לשאול ואם הוא יקליט את המראיין שואל ויפנה לערכאות, המראיין הלא מוצלח ישלם כמה אלפים, אפילו אם לא רצה לקבל את הפונה לעבודה. בראיונות עבודה אסור חוקית לשאול שאלות לא רלוונטיות (כולל רישום פלילי וכולל שירות צבאי
) לחברה ולאישה לדעתי חייבים לספר. היא יכולה בטעות לדרדר אותו לסמים שנית, אם היא לא תדע.

easternstar

New member
תשמע סיפור איך בחורה יכולה לדרדר בטעות

ידיד שלי הכיר בחורה ויצאו ביחד לסופ"ש. היא החליטה לסדר שיהיה יותר כייף ונתנה לו, בלי שהוא ידע, עוגיית חשיש. המסכן מעולם לא ניסה ואצלו הסם השפיע חזק. הוא גמר את הסופש בחדר מיון בבית חולים. הוא יצא מזה. אם היה מכור היא היתה יכולה להחזיר אותו לסמים.

למעלה