שרשור ציפורי לילה
15/08/11

easternstar

New member
נראה לי שחוקית איריס לא יכולה לתת כדורים

עד כמה שזכור לי איריס היא פסיכולוגית ויש הנחיה חוקית שברגע שיש איום בהתאבדות חייבים להעביר את הנושא לפסיכיאטר. אסור להם להשאיר אדם שמאיים בהתאבדות אפילו שניה אחת. אני קצת מכיר את הנושא מלימודי באוניברסיטה.

Klayhamn

New member
הבנתי

אם כך, על מה לדעתך ענבר מדברת כשהיא אומרת ש-"אסור לה לדבר על זה"?

easternstar

New member
א. גם התמוטטות עצבים שייכת לצנעת הפרט

ב. כפי שכתבתי יתכן שלא רצו לתת לאיילת לעזוב והיא לחצה עליהם באיומי התאבדות בשעות האחרונות. ברור שלא היו איומי התאבדות מקודם. לא ידוע איך איילת הצליחה לצאת מיד. אגב, זו היתה הנקמה המתוקה של איילת שלא ישימו אותה להדחה וירוויחו מהלך. בכל מקרה ענבר לא היתה צריכה "לבנות" על ההדחה של איילת ככלי במשחק שלה ולא היתה צריכה לדבר איתה כפי שדיברה.

Klayhamn

New member
כמו שאמרתי כבר

אני נוטה להסכים אתכם, אני רק מציע את האפשרות שיש דברים בגו. האפשרות הזו קיימת, מעוותת ונוראית ככל שתהיה. לפסול אותה על הסף אינני מוכן... אני מוכן להסכים שהיא סבירה פחות מהאפשרות שהציעה דקל69 - שענבר בעצמה אבחנה את איילת כ-"מסכנת את חייה", כמעין ראציונאליזציה להתרחקות שלה ממנה.

איריס לא יכולה לתת כדורים, זה נכון

אבל מי אמר שאי אפשר לגייס גם פסיכיאטר .... הוא זה שמוסמך לאבחן עד כמה אדם מסוכן לעצמו. בדיוק כמו כל רופא אחר שמכניסים לשם.... בכל אופן.... רב הנסתר על הגלוי בכל הסוגיה המוזרה הזאת.

easternstar

New member
הם לא ישאירו שם אדם שמאיים בהתאבדות

זה מנוגד לכל ההנחיות. אם היו איומים כאלה הם חייבים להיות רק בשעות האחרונות ואז זה נראה כמו לחץ להכריח להוציא לפני ההדחות. אם זה נכון למה שאיילת תיתן ל"חברות" שלה להינות ממהלך ההדחה שלה, אחרי ההתנהגות שלהן? אחרי מה שעשו הצדק מחייב שיסתדרו בלעדיה ויראו מי מהן תלך.

Klayhamn

New member
אני מאוד מקווה שאתה צודק

ולא הבנתי את החלק האחרון ---- מה הכוונה "תתן להן להינות"? המהלך של איילת, בין אם הוא אותנטי או לא, ובין אם הוא מחושב או לא --- בסופו של דבר דפק את ענבר וגרם לה לשלם את המחיר על מה שעשתה. אם היא הייתה משקיעה אפילו טיפה מהמרץ שלה בלשכנע אנשים להצביע לאתי, היא (ענבר) לא הייתה מועמדת (את ענת כנראה ממילא אי אפשר היה להציל)

easternstar

New member
בוא נעמיד את עצמנו במקומה של איילת

איילת רואה שהחברות שלה מחרימות אותה ואז אורטל ואתי מספרות לה שהחברות הטובות שלה רוצות לרשום את שמה כמועמדת להדחה ומבקשות ממנה להיזהר אבל לא לספר. איילת הולכת "לפתוח" ומספרת על האזהרה של אורטל. היא מבקשת לא להדיח אותה ואומרת שהיא תסתדר. היא מתחילה במהלך אצל הבנים. ענבר מסכימה לשיחת הבהרה. ראינו את השיחה וההגדרה של איילת "משפט שדה" מתאימה. איילת נשברת ומרגישה שהפסידה. היא בוכה ואין לה כוח להלחם. נניח שאנחנו במצב הזה. האם נרצה שהרשע יעלוז ויהנה מפרי האכזריות שלו או שנרצה לעזוב מיד, תוך ידיעה שחייבת להיות הדחה של שלושה שמות, אבל היא לא בעסק ואולי, עם מזל, אחת האויבות שלה בעסק? אל תשכח ששמענו שלא רצתה להפרד מענבר ולא רצתה שתדע ובקשה מדניאל לארוז. האם , לדעתך, זה היה מעשה נקמה של איילת, אחרי הסבל שעברה מידיה של ענבר?

Klayhamn

New member
אני בספק גדול

יש לדעתי סיבות להאמין שהיא יותר "פגועה" מאשר מחפשת נקמה. בסופו של דבר ההחלטה להעמיד בסוף "שם נוסף" היא של ההפקה, איילת לא בהכרח ידעה שזה מה שיקרה. וגם - ממה שראינו בוילה, איילת היא אחת הדמויות הכי פחות מחושבות שם מכולם, והכי "פועלת מהרגש". כמו אתי בערך. בלי טקטיקה, בלי חישובים וצעדים ואסטרטגיות --- בעיקר עצב ושמחה קיצוניים. אז קשה לי להאמין שזו "נקמה מתוכננת", גם אם היא יצאה כזו בסופו של דבר (בעזרת ההפקה כמובן). גם הבחירה בדניאל וכו' לדעתי נובעת יותר מעלבון גדול שהיא חשה, ולא מתוך "דווקאיות"

easternstar

New member
נראה שמשהו בהתנהלות של ענבר הרגיז את ההפקה

דבר אחד בטוח. הם ראו הכל. יש שם מצלמות ומקרופונים 24 שעות ביממה. בכל מקרה אני אשמח אם הצדק הקוסמי יעשה עד סופו וענבר תעוף.

לונדרון

New member
אפשר,

האם ניתן להניח שההתמודדות האמיתית של איילת היא בכלל לא ענבר ולא היתה ענבר וגם לא איתן. כל אלה בטלים בשישים נוכח ההתמודדות האמיתית שלה, שהיא עם המחלה של אמא שלה

easternstar

New member
איילת מתמודדת עם המחלה של האם אבל

לא בטוח שהיא הבת היחידה שם. ראינו שגם האב נמצא. איילת הגיעה לווילה לבנות את עתידה המקצועי ולהראות שהיא "שווה" כדי שתהיה לה אהבה. איילת שרה מאוד יפה וכתבו שניסתה להתמודד בכוכב נולד. היא ראתה שהפסידה בקרב ובמצב הזה באמת אין טעם בהישארותה. היא אמרה את זה. השאלה אם לפרוש לפי הכללים בהדחות או לטרוף את הקלפים לבנות שגרמו לה לבכות בשיחה וביומיים האחרונים. אני מבין את ההחלטה של איילת לא לצאת בהדחות ולתת להן להינות ממה שרקחו. בכל מקרה היא חוזרת למשפחה. למה לחכות להדחות?

לונדרון

New member
ease ../images/Emo45.gif ועוד קצת,

היא אולי לא מתמודדת לחלוטין לבד, אבל זה לא מבטל את הקושי האינדיבידואלי. אין לי שמץ של מושג על שאיפותיה המקצועיות, וקרוב לוודאי שאתה צודק בנקודה הזאת. אבל גם השאיפה לקריירה בזמרה לא מבטלת את הקושי האינדיבידואלי עם המצב הבריאותי של האם. לשאלת הפרישה עצמה - אם אוספים את הכל ביחד - זה בהחלט יכול להסביר את המהלך.

adiyon2

New member
מסכימה איתך ומוסיפה

גם אם היא לא אמרה במפורש שתתאבד, וענבר הרגישה באמצעות מילים לא ישירות שהבחורה אובדנית, בנוסף לתחושה שההפקה מנקה את ידה מהעניין, זו אפילו חובתה של ענבר לנסות להוציא אותה מהוילה, זו אחריות מאוד גדולה להיות אחראי לחיים של מישהו. ענבר הרגישה שזה גדול עליה וזו זכותה. מה שבעייתי כאן זו הצורה שבה ענבר פעלה ועל זה אני לא סולחת עליה ומאוד אשמח שהיא תהיה הבאה ללכת.

רגע רק רגע

Active member
אני בטוח שראית כמוני ../images/Emo9.gif

לא במיליון... בהתייחסות של איתן והבנים אל איילת (להוציא את השבוע וחצי האחרון). ביכולת של איילת לייצר עניין סביבה (גם אם על חלק מהצופים השיטות לא "לגיטימיות"). בבחירת הקהל להביא את הכסף לאיילת (הבינה שגם הקהל אוהב את איילת ולא רק הבית). זה מספיק? יש עוד

לאיילת נתונים טובים אך הקשיים הכריעו אותה

היא יפהפהיה ממש וחכמה ומצחיקה ומוכשרת ומתוקה אבל זאת עונה לא טובה בשבילה, בעיית עיתוי כולל ההכרזה של איתן שלא יהיה ביניהם שום דבר, זה להרגיש דחויה וזה לא מגיע לה.

למעלה