ענבר מצאה פירצה להכנס לחבורת השוות
והמקובלות. מרגע זה השתנה כל היחס שלה לאיילת. זה הגיע למצב קיצוני של רצון לא לשהות לידה, לא להרגיש בנוח במחיצתה (וזה היה בולט), ועד למצב של נסיון הדחה כולל- מסע נרחב לגיוס הבנים, החברות הקרובות ואף האויבות והשנואות - אורטל, אתי ואף דניאל. מה גרם למה לא ברור. ההתרחקות החלה עוד לפני ההתמוטטות המלאה של איילת - עוד מרגע משחק הכדור, ההעדפה של ענבר את קרן למסע בעולם (היא הכירה ושהתה עם קרן באדיקות בדיוק יום וחצי לפני המשחק, אפילן את ענת היא לא בחרה), ההעדפה שלה באיתן לצפות בסרטונים מבלי לקחת בחשבון איילת. איילת הפריעה לה במשחק החברתי ובדרך לפרס (האמיתי שזה כמובן המליון). היא הקשתה עליה, העיקה עליה וניסתה אולי לכבול אותה אליה. יש דאגה שזה דבר מובן והכרחי, ויש מפלצתיות, חוסר נאמנות והתנערות מאדם - וכך ענבר נהגה במשך כמעט שבועיים עם ההתחברות החדשה. האיום של איילת אם קרה לא החל מיד אלא בימים האחרונים, זאת אומרת שענבר כבר החלה את התהליך לגנוז מחייה את איילת ולבודדה. אני חושבת שענבר פשוט החליטה על דעת עצמה מה איילת עלולה לעשות כתוצאה מהמצב שנקלעה אליו. אני חושבת שאם משפט כזה היה נאמר גם ענת בודאות ידעה עליו והיתה פותחת עם איילת ולכן ענבר היתה יודעת על מה ענבר מדברת וככה ענבר לא היתה צריכה להסביר עצמה בפני ענת ולכעוס שמויאים אותה רע והיא שנואה בבית. היא דיברה אתמול עם אורן, בן ויוני בהנאה לגביי העפה של איילת לטובתה, זה לא נראה מדאגה. יכול להיות שענבר באמת מחשש לאיילת זרקה לה את המשפט הזה והכניסה רעיונות לראשה של איילת בלי כוונה (כלומר סיפקה נשק לאיילת לאיים), ואולי ניסתה לשכנע את ההפקה. אני מאוד רוצה להאמין שההפקה לא ידעה על דבר כזה והתעלמה. אולי המשפחה של איילת ביקשה להוציא אותה בגלל הימים האחורנים, שצפתה בבידוד של איילת, התמוטטתתה והניכור של הבנות כלפיה. עם כל הכבוד - קרן, ליהיא, איילת והשלוחות יכלו להצביע למישהי אחרת, כגון דניאל, שלה הן לא מחוייבות. היה רצון ברור להעיף את איילת. היא נפלה קורבן לחוסר רצון של החבורה שתהיה איתם.