שרשור ציפורי לילה
15/08/11

נכון כי אם היא הייתה באמת דואגת לה

היא לא הייתה טורחת לומר כל שתי דקות שהיא כועסת מאד מאד על איילת.... היא לא מפסיקה להגיד את זה.

לונדרון

New member
אולי כי ההפקה משתיקה אותה,

ולא מאפשרת לה לומר יותר מזה? במהלך השיחה הלילה עם ענת, גם אנחנו יכולנו לשמוע את האסאםאס שנשלח לענבר שהשתיק אותה.

Klayhamn

New member
יש בה כעס

ללא ספק, אבל נראה לי שהיא לא יודעת לאן לתעל אותו. אני חושב שהיא כועסת על ההפקה ועל איילת באופן שווה, על שהם מעמידים אותה במצב הזה. זה שהיא מתמודדת איתו באופן הגרוע ביותר שיכול להיות, זה כבר עניין אחר. אבל אם המצב באמת חמור כמו שכביכול מצטייר מהאינדיקציות האחרונות -- לא בטוח שאפשר לשפוט את ענבר באותה קלות כמו קודם

דקל69

New member
אנחנו נצטרך לקרוא בקרוב ראיון עם איילת

ונבין יותר את הדברים. יכול להיות שענבר חזרה כמו מנטרה על הדברים בפני ההפקה לנוגע לחשש שלה למה שאיילת מסוגלת לעשות וההפקה פשוט השתיקה אותה מכיון שלא נאמרה מילה על ידי איילת וההפקה פחדה שאם ענבר תדבר על זה מישהו בטעות יכול לחשוב שהדברים נאמרו על ידי איילת והם לא פרי מחשבתה האישית של ענבר. וכולנו יודעים שענבר חושבת שהיא תמיד צודקת, תמיד יודעת הכל ותמיד חייבת לקבוע בהכל. גם עם ענת היא מתנהגת כך שלא נותנת לה לחשוב עצמאית וחייבת להשליט את דעותיה עליה וגם עם ירון (ליפיול לבריכה) היא רטנה כלפיו בכל מיני סיטואציות שהזהיר אותה שנגמר הזמן, שהיא טועה וכו', היא פשוט רצתה היא לקבוע את הטון, הזמן והמצב - תראה את הקטע ביניהם ותראה כמה ענבר חייבת להחליט הכל, אלה ניואנסים קטנים. במידה ומשפט כזה נאמר על ידי איילת - ההפקה היא פושעת, מסכנת חיי אדם וראויה לגינוי ואף לתביעה. הטון והמשקל שענבר יחסה לכעס שהיא יוצאת רע בעיני הקהל גימדה את כל הדאגה האמיתית לחיי איילת ולשיקול הזה, אם היה מכלתחילה.

Klayhamn

New member
תודה ../images/Emo9.gif

על התשובה המושקעת... אני כמוכם מקווה שאכן הדברים נכונים ושמדובר בראציונליזציה של ענבר וברחמים עצמיים, ולא במקרה של מצוקה אמיתית שלה לנוכח חוסר היכולת להתמודד עם סכנה אמיתית לחייה של איילת אני גם נוטה להאמין שאת צודקת... אבל אני מטבעי, תמיד משאיר מקום לספק
וכל מה שרציתי הוא - שנפתח את העניין לדיון ולא נמהר להכריע לצד זה או אחר... ולמעשה, גם כעת, אין לנו את כל האינפורמציה, ואולי נהיה חכמים יותר בהמשך...

דקל69

New member
בבקשה. ויתכן שאני טועה אבל משהו בטון של

ענבר מראה לי שהיא כועסת שמישהו התעלה מעל הסמכותיות שלה והשפיטה "המדוייקת" שלה לדברים. לא שמעתי נימה (ולו לרגע) שאיילת יצאה מהתוכנית ועכשיו חייה ניצלו. כל מה שנאמר זה שאיילת אשמה בהעמדתה להדחה, בכל שההפקה לא נשמעה לה ואף הזהירה אותה לדבר בענין מסויים ושכולם כועסים עליה בגלל איילת. ואפילו אם הדברים שנטען שקושרו לאיילת נכונים מה עם מידת אמפתיה לאיילת שעכשיו היא במקום בטוח ןתטופל? הכעס צריך להיות מופנה רק כלפי ההפקה, איילת אם היא במצב קשה נפשי עד התאבדות לא צריכה להיות מושא הכעס של ענבר. כל הנושא על הדבר עלה מצד שלישי שזרק פה משפט, בתאכלס אין לנו סימוכין מגורם ראשון לענין - לא מאיילת, לא מההפקה וגם לא מענבר עצמה. זה מבוסס על משפט שענבר זרקה, והמשפט מראה שזה פרי מחשבה ואמונה של ענבר. אני בטוחה שענבר באמת מאמינה בזה, ואולי זה עוד כלי נשק בכדי לעשות הכל להדיח את איילת, ראינו שהיא לא בחלה בכלום - היא השתמשה בכאב, באהדה, בכעס, בהתנגחות, וגם טיפה בלכלוך. ראינו הכל - רק לא חברות, תמיכה ועזרה. ואני שמחה עכשיו שאיילת יצאה - הראיון עם עמנחים היא היתה מאושרת, רגועה, מרוגשת וחזרה לאיילת האמיתית, הנלהבת והשמחה. קרו יותר מדי דברים שכבר לא יכלו להרים אותה שם, המטרה שלה שם פוספסה - גם עם איתן, גם עם הפרס ובעיקר בחברות שלה שפוספסה והפכה למשהו לא נעים. אני גם ראיתי (מהמעט שצפיתי) ביומיים האחרונים שענבר לא רק ניסתה מעט להתרחק אלא רצתה את איילת שלא בסביבתה כליל, כל פעם שאיילת היתה באזור היא לא היתה מרוצה וחשה חוסר נוחות. יעיד על כך שהעזה לדבר עם אתי ואורטל (הכי רחוקות מימנה) על המחשבה והרצון להדיח את איילת לפני שהשמיעה את המחשבה בעיני איילת עצמה, זוהי חברות? זוהי דאגה? איפה הנאמנות?

Klayhamn

New member
../images/Emo45.gif אני חושב שאת צודקת

אבל רק רוצה להעיר בעניין הכעס, שאני כן מבין במובן מסויים מאיפה זה יכול להגיע. זה כמובן לא הגיוני, צודק או מוצדק, אבל אני יכול להבין את זה. אם באמת איילת הייתה בעייתית ולא יציבה נפשית (ברמה שנחשפנו אליה היום בשידוק המרכזי, עם השתוללות הצעקות והבכי הזו) - וגם מרוכזת בעצמה בצורה כזו שדרסה והאפילה לגמרי על חברותיה (ואנחנו הרי יודעים שזה נכון לפחות במידה מסויימת) --- אז אני מבין את הכעס שיכול להיות בענבר על כך שאיילת נניח לא פרשה בעצמה, והתעקשה להישאר.... כמובן שאם את צודקת, ויש פה יותר רחמים עצמיים של ענבר מאשר קושי אותנטי בהתמודדות עם אדם בעייתי ----- אז היא ראויה לכל גנאי . וממילא, אין מה להאשים או לכעוס על איילת, אלא רק, אם בכלל, על ההפקה. וזה מתקשר כבר לדברים אחרים שענבר אמרה, כמו זה שהיא הייתה "כבויה" בגלל איילת, או שהיא "נתפסה כחברה של איילת" או שהיא "התחבאה בצל שלה" וכו' וכו' -- בקיצור, האשימה את איילת בכל מה שקשור למצבה החברתי... האמת היא כנראה היכנשהו באמצע.

דקל69

New member
ענבר מצאה פירצה להכנס לחבורת השוות

והמקובלות. מרגע זה השתנה כל היחס שלה לאיילת. זה הגיע למצב קיצוני של רצון לא לשהות לידה, לא להרגיש בנוח במחיצתה (וזה היה בולט), ועד למצב של נסיון הדחה כולל- מסע נרחב לגיוס הבנים, החברות הקרובות ואף האויבות והשנואות - אורטל, אתי ואף דניאל. מה גרם למה לא ברור. ההתרחקות החלה עוד לפני ההתמוטטות המלאה של איילת - עוד מרגע משחק הכדור, ההעדפה של ענבר את קרן למסע בעולם (היא הכירה ושהתה עם קרן באדיקות בדיוק יום וחצי לפני המשחק, אפילן את ענת היא לא בחרה), ההעדפה שלה באיתן לצפות בסרטונים מבלי לקחת בחשבון איילת. איילת הפריעה לה במשחק החברתי ובדרך לפרס (האמיתי שזה כמובן המליון). היא הקשתה עליה, העיקה עליה וניסתה אולי לכבול אותה אליה. יש דאגה שזה דבר מובן והכרחי, ויש מפלצתיות, חוסר נאמנות והתנערות מאדם - וכך ענבר נהגה במשך כמעט שבועיים עם ההתחברות החדשה. האיום של איילת אם קרה לא החל מיד אלא בימים האחרונים, זאת אומרת שענבר כבר החלה את התהליך לגנוז מחייה את איילת ולבודדה. אני חושבת שענבר פשוט החליטה על דעת עצמה מה איילת עלולה לעשות כתוצאה מהמצב שנקלעה אליו. אני חושבת שאם משפט כזה היה נאמר גם ענת בודאות ידעה עליו והיתה פותחת עם איילת ולכן ענבר היתה יודעת על מה ענבר מדברת וככה ענבר לא היתה צריכה להסביר עצמה בפני ענת ולכעוס שמויאים אותה רע והיא שנואה בבית. היא דיברה אתמול עם אורן, בן ויוני בהנאה לגביי העפה של איילת לטובתה, זה לא נראה מדאגה. יכול להיות שענבר באמת מחשש לאיילת זרקה לה את המשפט הזה והכניסה רעיונות לראשה של איילת בלי כוונה (כלומר סיפקה נשק לאיילת לאיים), ואולי ניסתה לשכנע את ההפקה. אני מאוד רוצה להאמין שההפקה לא ידעה על דבר כזה והתעלמה. אולי המשפחה של איילת ביקשה להוציא אותה בגלל הימים האחורנים, שצפתה בבידוד של איילת, התמוטטתתה והניכור של הבנות כלפיה. עם כל הכבוד - קרן, ליהיא, איילת והשלוחות יכלו להצביע למישהי אחרת, כגון דניאל, שלה הן לא מחוייבות. היה רצון ברור להעיף את איילת. היא נפלה קורבן לחוסר רצון של החבורה שתהיה איתם.

לונדרון

New member
לא הבנתי עד הסוף דבר אחד,

החברות בין איילת לענבר נראתה מאוד אמיתית וכנה בעבר (עד לפני שבועיים בערך). מה יכול לגרום לבן אדם (במקרה זה ענבר) להתהפך מקצה אחד למשנהו בפרק זמן כל כך קצר? אנחנו כעסנו מאוד על ענת אתמול כשהיא אמרה לאיילת שהן פועלות מתוך אהבה אליה, כי יצאנו מנקודת הנחה שגם ענת רצתה להדיח את איילת, אבל ענת גם ידעה שהיא עצמה תהיה מועמדת - אולי פרשנו את הדברים לא נכון?

billc

New member
הסמסים שלכם

ברגע שהיא הבינה שהיא חזקה (בעיקר אחרי שענבר היתה מועמדת והיא לא) השתן עלה לראש (מצוטט את אורטל) אם אני צריך לסכם אתם בעיקיפין כמעט גרמת לבחורה להתאבד

לונדרון

New member
טוב,

נראה שלפחות דבר אחד וודאי, בעבור איילת זו הייתה החלטה נכונה לעזוב.

noaxxx

New member
אני חייבת לציין שעולה בי תחושת אי נוחות

לגבי השרשור כאן, שעוסק באיום בהתאבדות-היה לא היה, של איילת. אני מבינה את הצורך לנתח את ההתנהגות של ענבר לאור זה שלכאורה יש פיסת מידע שלא ידועה לנו, ובכל זאת, קצת צורם.

Klayhamn

New member
היה גם שרשור כזה לגבי עדי בזמנו...

אני מסכים שזה בעייתי אבל קשה שלא לנסות ולהעלות השערות לנוכח הייאוש/תסכול הטוטאלי שענבר מפגינה. קשה שלא לנסות ולהבין האם זו מצוקה אותנטית - או רחמים עצמיים, ואם זו מצוקה אותנטית, אז מה כבר יכל לגרום לה..?

noaxxx

New member
גם כשהדיון התקיים לגבי עדי, צרם לי

וגם אז כתבתי, שזה מוגזם, לגבי כל אלה שכתבו שהיא בדכאון ואובדנית (מה שהיה הסחפות לשמה). ושוב, אני מבינה את מה שאתה אומר לגבי השאלות שעולות בקשר להתפרקות שלה קודם, והנסיון להבין מאיפה היא באה. אבל לי אישית לא נוח לדוש בנושא הזה, במיוחד לאור זה שאין לנו עובדות להתבסס עליהן. אולי בעתיד, כשיתבררו עוד פרטים, ויהיה על מה להסתמך, זה יהיה סיפור אחר.

היא טוענת שההפקה אוסרת עליה להגיד דברים...

שיכולים להוציא אותה הרבה יותר טובה ובגלל זה היא אוכלת כאפות. אני נוטה להאמין לה.

בוףברכה

New member
כנראה איילת היא שבר כלי..והוחלט להוציא אותה..

שלא..תשתבש..עליה דעתה...עינבר אוכלת כאפות על ההפקה..היא מרגישה שהכניסו 1..מעורערת כמו איילת (שכנראה..היא עברה ת'מיונים..ללא בעיה..)..וכל העיערעור של איילת..נפל נטל על ענבר..שלא הייתה מוכנה לזה..

Klayhamn

New member
אבל ענבר טועה

כי האנשים שהעמידו אותה להדחה ממש לא עשו את זה בגלל "היחס שלה לאיילת"...

noaxxx

New member
ברור שזה היה מרכיב חשוב בהעמדה שלהם אותה,

לפחות אצל בן ואורן שניהלו שיחה ביניהם על העניין הזה וגם עם ענבר. אני מזכירה לך שענבר ניסתה להצדיק את עצמה בפניהם בנושא של איילת, והם לא קנו את ההסברים שלה והיו די נחרצים בנושא. חוץ מהם היתה דניאל שהעמידה אותה, ואני לא בטוחה מאיזו סיבה.

למעלה