איטס בחילת השבוע טיים!

haleth

New member
אמממ... - אמממ!

1. יש הסכמה!
2. עיין במאמר "בשר כסמל לשליטה בטבע" (במאמר הפורום המכובד שלנו), לקראת הסוף. 3. אתה בטוחים שאתם לא סכיזופרן?… דורצ´יק, תפסת אותי בטעות! או לפחות אחת מאיתנו… בכלופן, מה שניסיתי להגיד זה שנחיתות לא מחייבת השמדה, היא רק מאפשרת אותה (יש אנשים שיש להם חיות מחמד והם מתייחסים אליהן כנחותות אך לא משמידים אותם, נהפוך הוא) 4. אתה יכול להביא מקור? זה באמת מעניין אותי. 5. טוב, הנקודה היתה האם היו מקרים של חופש יחסי ליהודים. אבל זה באמת לא רלבנטי לדיון. 6. באיזה מקרים אנשים זקוקים לבשר? נא פרט והדגם! "יש הבדל בין להשתמש במערכת לבין לפעול על פיה." - לא ממש הבנתי את ההקשר. 7. בטח שהחברים שלי מפגרים, מי נראה לך יסתובב איתי?
תראה, עניין הסטיגמות וההשלכה הוא נכון. אלא שכאשר אדם שלם עם אמונותיו ואישיותו מגובשת (לא חל על סכיזו!), הוא לומד להפריד בין מה שהוא לבין מה שהסביבה משליכה עליו. ללא ספק פנאטיות עלולה להזיק לכל מאבק, אבל צריך לזכור שמה שפעם נתפס כפנטיות הוא היום main stream - מקרה העבדות שהבאת הוא דוגמה מצוינת: לבן שהיה טוען ששחור הוא אדם, והיה חוזר ומתערב במשקים של שכניו (ע"ע להכנס לצלחת), ואולי אפילו, רחמנא ליצלן, מבצע פשע גניבה (עוזר לשחור לברוח), היה נחשב פנאטי. אבל אין בכך קריאה לפריצה למעבדות או משהו כזה!

dylan

New member
כמו שאורן ציין כבר פעמיים (לפחות)

אלה לא היו רק יהודי אירופה אלא גם שחורי, צועני, נכי, אוטיסטי, הומואי ומפגרי אירופה.. דבר שאני לא מבין זה שאם השוות בין בעלי חיים לבני אדם (העבדות, נעזוב רגע את השואה) איך אתה יכול להצדיק ניסויים (אמנם אחוז קטן מהמתבצעים כיום אבל בכל זאת) בבע"ח? אלא אם אתה חושב שבע"ח נחותים מבני אדם וחייהם שווים פחות ואז אין בעצם וויכוח.. אני לא חושב שגם כל הנאצים בהכרח שנאו יהודים, הומואים נכים וכו´ אלא פשוט האמינו ממש כמו רוב האנשים כיום (שאגב חלקם מאוד מודעים לתעשיית הבשר, וכבר שמעתי משפטים כמו "אני גאה שמשהו מת בשבילי" או סיפור של מישהו שנהג להעמיס תרנגולי הודו על משאיות ומאוד שיעשעה אותו העובדה שלפעמים הרגליים שלהם נשברו ביד שלו...) שבני האדם הם הגזע העליון וכל שאר בעלי החיים הם כאן כדי לספק את יצריהם, ומי שמהווה איום (על פי תפיסתם העקומה כמובן) על קיומם מושמד (באופן אישי הטריגר שלי לצמחונות היה לפני עשר שנים בערך, שהראו בטלוויזיה את אנשי הרשויות המקומיות יורים בכלבים משוטטים מחשש לכלבת, באותה תקופה היו גם מקרים שלקחו כלבים מחצרות...). בקשר לכפיה, אני בעד שברגע שיהיה רוב צימחוני/טבעוני אכילת בשר (ומוצרים מהחי) תוצא אל מחצוק לחוק, בדיוק כמו שאה חושב שצריך לכפות חוקים נגד גזענות (או יישום שלה ליתר דיוק, אין מה לעשות נגד מחשבה...), התעללות ורצח בני אדם..

אממ

1. ידוע לי. 2. מי הצדיק ניסויים בבע"ח? אמרתי שמטרת הניסויים אינה שלילית, השלילי הוא בדרך. במקרה הנאצי גם המטרה היתה שלילית. אני ריאלי, ומודע לעובדה שלפעמים אין ברירה. אין כזה דבר ניסוי צודק בבעלי חיים. יש גרוע ויותר גרוע. צריך להודות בכך, אין לנו שום דרך להפסיק היום את הניסויים בבעלי חיים. עם כל החלופות שיש, עדיין אין חלופות זמינות ואמינות לכל הניסויים. למרות שאני דווקא חושב שיש אנשים מסוימים שמגיע להם שיעשו בהם ניסויים הרבה יותר מבע"ח (לדוגמה אנסים שאין להם כל בעייה נפשית, ושהמניע היחיד שלהם הוא רוע טהור), אבל זה יוצר בעיות רבות. 3. זה סאדיזם, או לחילופין מנגנון אטימות והגנה. לשמחתי אני מניח כי אלה אנשים בודדים. וכן, אנשים שמתעללים בחיות ונהנים מזה הם סאדיסטים, והם אותם אנשים שהיו מצטרפים לוורמאכט... 4. אמרתי כבר, זה יקרה בתהליך טבעי, שהולך ותופס תאוצה.

לא זכור לי...

שהיה מנצח כלשהו בדיון האחרון שלנו. אני הוכחתי מספר דברים, אתה הוכחת מספר דברים. אם אתה מתווכח רק בשביל לנצח ולהוכיח כמה אתה חכם- חבל מאוד.

../images/Emo46.gif אמא שלי כמובן

עצוב, עצוב מאוד. כאשר היא מוסיפה לי "טבעול" למאכלים יש מקרים בהם אני תופסת אותה ובודקת את האריזה. היא מייד אומרת "אל תגידי לי שאת לא אוכלת גם את זה" ואני קוראת את האריזה "...אלבומין ביצה - אני לא אוכלת את זה!" והעצבים חוגגים
.
ועוד "אמא" - החוק החדש: אסור להשוות בני אדם לבעלי חיים לידה. אני אתפוצץ!

Eclipsed 0

New member
כן.

בזוגלובק טבע, בחלק מהמוצרים, יש גם ביצה. לפני שאתה קופץ - טבעול היא חברת בת של "הוד לבן", כך שבין כה וכה אתה מממן את תעשיית הבשר. זה באמת לא משנה אם זה טבעול או זוגלובק. הדרך היחידה לאכול סויה בלי לממן את התעשיה הזו היא לקנות סויה ולבשל לבד. אבל זה יקר ולרוב לא טעים.

טליה 16

New member
טבעול

חלק מהמוצרים בטבעול הם כן טבעוניים - השניצל תירס טופו והניגסי תירס הם בלי ביצה. איפה יש לקנות סויה גולמית בלי ביצה כי כבר בדקתי בשני מוצרים שונים והיו בהם ביצים?

rastotman

New member
ובאותה היזדמנות-

מה זה לעז-הזל פתיתי סויה? כי אני לא מצליחה למצוא שום דבר שהוא לא גושי סויה ענקיים שמזכירים בונזו (שהם גם בכלל לא זולים דרך אגב).
.

haleth

New member
פתיתי סויה הם אכן דמויי בונזו

רק שהם טעימים. (בעצם אין לי מושג, אולי גם בונזו טעים, אבל אני לא לוקחת לחתולים שלי את האוכל). יש גם שבבי סויה, ואותם, כמו את הפתיתים, ניתן להשיג בחנויות טבע או במדפי "הבריאות" במרכולים.

rastotman

New member
ביקרתי בארון

ומצאתי שמה נתחי סויה כמו עוף (בלי ביצה למי ששאל)- הם אמורים להתאים בתוך מתכונים שכוללים פתתי סויה, נכון?
.

haleth

New member
אלה פתיתים עם טעם?

יש מתכונים לפתיתי סויה בטעמים שרחוקים מעוף, כמו המתכון המדהים בטעם קינמון. אז שם לא נראה לי שזה מתאים
אבל בכל מתכון שבו הפתיתים מחליפים בשר, אז כן, בהחלט.

rastotman

New member
אתה יודע איפה הכיריים?

-אני די בטוחה שהם איפושהו בסביבת הפריזר והמיקרו, לך ותבשל משהו. קטניות ודגנים- אפונה/שועית/עדשים/חומוס ואורז/פסטה (קמח)/תירס וכו´. ויש גם טופו, בונזו סויה והרבה דרכים לאכול ירקות. טבעול ממילא בריא כמו שוקולד לארוחת צוהריים
.

תֶּשֶׁת

New member
../images/Emo7.gif

מישהו הביא לאבא שלי מרציפן יפה מאיטליה עם צורות של פירות והרבה צבע מאכל. לדאבוני, מיד גיליתי שאחד המרכיבים הוא דבש. וגם: אמרתי את זה לאחות שלי והיא אמרה לי שאני מגזים. מאוד מעצבן אותי לשמוע את זה, במיוחד מאדם צמחוני...

למעלה