קובץ שאלות ותשובות מס' 2:

RonenM62

New member
ד.

קיים הבדל מהותי בין דוח מצב המניות הדואליות המסופק כאן בפורום לבין דו"ח ארביטראז': דוח הדואליות מספק תמונת מצב על תנועת המניה בנאסד"ק ברגע נתון (בעצם כ- 10 דק' לפני פרסום הדוח בפורום). דוח מניות הארביטראז' מציג את פער הארביטראז' בין מניה ספציפית בחו"ל לבין אחותה התל אביבית, בקיזוז השפעות המרת המטבע. מכאן ההבדל שמצאת.

רונן,

יש בפורום קישור לדף בגלובס המדבר על ארביטראג' במניות הדואליות אורמת איננה גם שם. (אגב יש שם פליטת קולמוס חמודה: פיוט במקום פירוט, אהבתי). האם אורמת לא נסחרת בארה"ב? אם כן, מה הסימן שלה?

RonenM62

New member
כי"ל:

איתות קניה ינתן בפריצת רמת 609 (שיא אחרון). איתות חולשה - שבירת רמת 578 (רמת תמיכה נוכחית).

שאלה

על פי מה שאמרת ינתן איתות קניה ב609 כרגע הרמה היא 590 איך אני יכול לחשב, כמה אחוז צריכה המניה לעלות מ590 ל609 זה מין שאלת מתמטיקה כזאת

RonenM62

New member
אין צורך שתטרח לחשב...

אם המניה תמשיך לרדת, יתכן שהאיתות יבוא מוקדם יותר (היפוך מגמה ובניית מגמה עולה)... אבל בשביל זה אתה צריך:- א. ללמוד ניתוח טכני ... או - ב. להמתין לאיתות של הסיסטם. אגב, לתשובה המתמטית => 19/590

תודה וגם

ללמוד ניתוח טכני... ממ אני חושב שתואר ראשון זה 3 שנים באונ' אני לומד מהאתר הזה, ומBIZPORTAL ומה זאת אומרת : "להמתין לאיתות של הסיסטם" ?

כיל מבחן חשוב בנקודת ה 616

כיל חברה מצויינת נקודת ההתנגדות של 616.5 תיהיה מבחן רציני ביותר באם וכאשר תפרוץ יהיה איתות מצויין למהלך עליות מרשים וחזק ... הפריצה חייבת לבוא במחזור גדול יחסית למחזור הממוצע במניה ורצוי בפער פריצה מה שקשה לי להאמין אבל יכול לקרוא . מי שמחזיק במניה -להמשיך להחזיק מי שלא מחזיק במניה יחכה לפריצה אמיתית של 616 שם יהיה איתות קניה מובהק. סטופ לוס של המניה -552 ו 558 כאפילו הנקודה הרחוקה של 510 ( קצה הדשדוש), יכולה להיות תמיכה לחברה עם יותר "ביצים" . בהצלחה

m g d

New member
מי ששאל על אוסיף, מחר אני יעשה לך

הדגמה של מה שרונן אמר... תהיה דרוך...

yuval27

New member
היה ברור שיבוא הסבר

אז הרשתי לעצמי... למה תפוזים עצבניים ?

RonenM62

New member
"שחקן גדול"...

גוף מוסדי או פרטי המשקיע מליונים במדד המעו"ף... פועל לונג על השוק = פוזיציה שוורית. מצפה לעליות. קונה קולים או כותב פוטים, בשער גבוה. מצפה שבניגוד לציפיות, השוק יעלה וכתוצאה מכך, ירוויח את כספם של אלה המצפים לירידות. לונג = חיובי / עליה / שוורי. (קונה נכס) ולהיפך ... שורט = שלילי / ירידה / דובי. (קונה בחסר...)

למעלה