כמה דברים על הפרק...../images/Emo58.gif
קודם כל, אפשר להבין את התלונות של חלק מהאנשים פה על הפרק, על "תשובות ילדותיות" שהיוצרים נותנים לשאלות מהותיות, אבל לי נראה שאין להם כרגע ברירה אחרת - ואני באופן אישי נהניתי מהצפייה בפרק. שימו לב שבתחילת הפרק היוצרים רומזים לנו שאין להם אפשרות לענות על ה-כ-ל, זה קורה בדיאלוג בין קלאודיה לאמא של ג'ייקוב ואחיו, כשקלאודיה מתחילה לשאול אותה שאלות ובשלב מסוים האם עונה לה: "כל תשובה שאתן לך רק תוביל אותך לשאלה נוספת." רמז יותר ברור מזה לא יכולנו לקבל. ה-"It's coming" שקלאודיה אומרת כשהתינוקות מתחילים לצאת, הזכיר לי את ה-"They coming" הזכור של ג'ייקוב. לא יודע אם הייתה פה איזו כוונה נסתרת. קצת היה לי מוזר שאחיו של ג'ייקוב שואל את אמו מה פירוש "מתה" רגע אחרי שהיא מספרת לו שאמה מתה, וסצנה אחת לאחר מכן רואים את ג'ייקוב ואחיו רודפים אחרי חזיר בר במטרה להרוג אותו. כלומר, מה חשבת שקורה לחזיר רגע אחרי שאתם תוקעים בו סכינים? בחיים לא הכרת את המושג "מוות"? האור שבמערה - אני מניח שזה אותו אור שמילא את האי כשבן סובב את הגלגל ובכל פעם שהאי קפץ בזמן לאורך עונה 5. עדיין לא ברור לגמרי מה הסיפור שלו, אני מניח שלא נזכה לקבל תשובה מפורטת לגביו יותר ממה שקיבלנו בפרק הזה. יש דברים שאי אפשר לענות עליהם - אפשר להבין שאמא של ג'ייקוב הגיעה לאי בתאונה (כמו שהיא ציינה בתחילת הפרק), וכנראה שבאותו זמן היה נמצא באי ה"שומר" הקודם על האי/על האור, והוא לימד אותה את כל הדברים שהיא יודעת על האור עד מותו. הוא גם לימד אותה שכל האנשים שמעבר לים הם רעים, ושאם הם יגיעו לאי - היא צריכה להתרחק מהם. כמו כן הוא אמר לה שבבוא היום היא תצטרך למצוא מישהו שיחליף אותה בשמירה על האור. כשקלאודיה הגיעה לאי וילדה את התינוקות, האֵם ראתה זאת כהזדמנות - והרגה אותה. באותו עניין, בסוף הפרק האם אומרת לג'ייקוב שזה תמיד היה אמור להיות הוא שיחליף אותה, ואפשר לראות רמז בכך שג'ייקוב נולד ראשון, ואחיו כביכול הגיע בהפתעה לא מתוכננת. השמחה של האם בהולדת ג'ייקוב יכולה להתפרש כהקלה - היא מיד החליטה שהוא יהיה המחליף שלה, ושהיא צריכה להרוג את קלאודיה כדי שלא תיקח אותו לשאר ניצולי הספינה ותגדל אותו שם. ברור שיש בכל הסיפור כמה עניינים על-טבעיים שאי אפשר להסביר אותם, כמו ה"חוקים" שנכפים על ג'ייקוב ואחיו, העובדה שהאם הרגה את כל ניצולי הספינה בשריפה (איך אף אחד לא ברח?), איך ג'ייקוב חי לנצח ולמה בדיוק הפך האיש בשחור לעשן השחור המפורסם. אבל יש כמה דברים שאפשר להסביר אותם בשקרים של האם - לאורך הפרק ראינו כיצד היא משקרת לבניה כשהיא אומרת להם שהיא נולדה על האי ושאין שום דבר מעבר לים ושהיא האמא שלהם וכו' וכו', אם ככה גם אפשר להסביר שהיא שיקרה לאיש בשחור כשאמרה לו שהוא לעולם לא יוכל לעזוב את האי - ושבאמת הסיבה היחידה שהוא כלוא כרגע באי היא כי הוא הפך לעשן השחור, אבל לפני כן הוא יכל לצאת אם הוא היה מספיק לחבר את הגלגל ולסובב אותו. זאת גם הסיבה שהיא מוטטה את הבאר - היא פחדה שהוא ייצא מחוץ לאי ולאחר מכן יחזור יחד עם עוד אנשים כדי לחקור את האור ולגלות אותו לעולם. הוכחה לכך ניתן לראות בעובדה שג'ייקוב יצא מהאי כרצונו כשהלך ונגע בכל המועמדים - כנראה בעזרת הגלגל. עוד דבר מעניין בסיפור הוא ההבדל בין ההשקפה של ג'ייקוב להשקפה של אמו - היא לעולם לא הייתה מרשה להביא אנשים נוספים אל האי, היא טענה שהם רעים - תמיד באים והורסים ומשחיטים וכו', ואילו ג'ייקוב מביא אנשים בכוונה כדי להוכיח שהיא טעתה ויש גם אנשים טובים. זו בדיוק המחלוקת בינו לבין האיש בשחור. אגב, לאיש בשחור יש את אותה יכולת של הארלי: לתקשר עם אנשים מתים. מעניין אם יש משהו מאחורי העניין הזה. לדעתי לא. ונקודה אחרונה: כשהאיש בשחור רוצח את אמו היא אומרת לו "תודה" - לדעתי, תודה על זה ששיחרר אותה מהעול להגן על האור שבמערה, וכעת כשיש לה מחליף - ג'ייקוב, היא יכולה למות בשקט. (בשונה מג'ייקוב שמת לפני שהוא הספיק למנות מחליף מובהק, אלא נשארו לו שישה מועמדים שהוא עוד לא ידע מי מהם יחליף אותו. וזאת הסיבה שהאיש בשחור רוצה להרוג את כל המועמדים - כי כל עוד יש מישהו ששומר על האור, הוא לא יכול לצאת מהאי והוא כלוא כעשן שחור).