שרשור עונה 6 פרק 15

טיי 1

New member
../images/Emo45.gif חצי איתך.. ואכן כדי שסידרה תהיה טובה לא

צריכים להיות 50 פרקים בינוניים עד מביכים ואז סיום מדהים... לא חייבים לגלות שום תשובה ועדיין לשמור על רמה גבוהה. וגם מסכים על הפאנאטיות לפעמים של אנשים פה בתגובות והגנה על הכותבים. מה שלא מסכים איתך - שאני , דווקא, די בטוח שכן תהיה פינאלה מפוצצת... עתירת אירועים -בזה היוצרים לא יעזו לפספס.. הם יודעים שצריך לעשות פרק עמוס ושונה. האם התשובות שתהינה תהיינה פתאום מתוחכמות כל כך שהן תהפוכנה את כל מה שחשבתי על ההסברים עד כה ? אני בספק) (אם כי לאור הפרק הנוכחי, שהיה "ספיישל" מאוד בנושא שלו- אבל בוצע בצורה מאוד מאוד חלשה - אני כבר סקפטי יותר לגבי הפרק האחרון).

netaK

New member
עדיין...

זה שבפרק הסיום ייתנו את כל התשובות לא מצדיק למרוח אותנו 6 עונות... אם בפרק הראשון של הסדרה היו אומרים לך "כל הפתרונות (אולי, בערך, כמעט, לא תמיד, יכול להיות שלא להכל תקבלו תשובה...) עוד 6 שנים- גם אתה היית מתעצבן. ופרק כזה נמוך ותשובות כאלה שטחיות 2 פרקים לפני הסוף...זה מאכזב.

yanish83

New member
כל הכבוד

העניין הוא גם להנות תוך כדי ולא לנסות ולצפות שהסדרה תהיה כתובה כמו איזה כתב תנכי עם סודות שבין השורות-זאת "פנאטיות דתית". וכן, הפרק האחרון יהיה הנאה צרופה-ושקרן מי שלא יודה.

רשמים מהפרק

נהנתי מהפרק. אני חושב שהוא חושף רעיון טוב מאחורי הסידרה. המערה עם האור היא מטאפורה לחמדנות של אנשים לקחת את אור כל האור לעצמם ולא להסתפק באור שקיים בכל אחד מהם. האם מספרת שאם יכבה האור במערה, הוא יכבה בכל מקום. אבל למעשה זה לא לגמרי נכון. אמנם האור במערה כבה לאחר ש-MIB הוכנס פנימה, אבל העולם יחדול להתקיים רק אם MIB יצליח לצאת אל העולם האמיתי, ולהרוג את כולנו... דבר אחד ברור - MIB הוא אינו האדם שהוכנס למערה. האדם שהוכנס למערה *מת* והונח לצד אימו במערה שג'ק מצא. העשן השחור (אנוביס) היה כלוא במערת האור, וכעת השתחרר משום שנמצאה נשמה של אדם מת אשר הוא יכול לשכון בה. מאותו רגע, הוא יכל להשתמש בכל אדם מת כדי ללבוש את דמותו. כעת, כל מה שצריך, זה שג'ק ישתה את המשקה המסתורי הזה... שימו לב להקבלה המקראית, שם יצחק העדיף את בנו עשיו והעדיף לתת לו את הבכורה, אך רבקה נתנה את הברכה ליעקב. עשיו כעס, וזמם להרוג את יעקב ורבקה הזהירה אותו מפני כך. גם כאן ג'ייקוב לא היה אמור להיות מגן האי, אבל הפך לכזה לבסוף. האם מקרי שג'ק הוא למעשה ג'ייקוב הבא?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

"דבר אחד ברור - MIB הוא אינו האדם שהוכנס למערה. האדם שהוכנס למערה *מת* והונח לצד אימו במערה שג'ק מצא. העשן השחור (אנוביס) היה כלוא במערת האור, וכעת השתחרר משום שנמצאה נשמה של אדם מת אשר הוא יכול לשכון בה. מאותו רגע, הוא יכל להשתמש בכל אדם מת כדי ללבוש את דמותו." אני לא חושב שזה נכון. סמוקי עדיין רוצה את אותם דברים שהאיש בשחור, כשהיה חי, רצה. לא מדובר במפלצת עשן שהשתחרה מהמערה, אלא בהיווצרות של מפלצת עשן, שאין לה את האנושיות שהייתה לאיש בשחור, אלא רק את הרוע.

זה בדיוק העניין

הוא משתמש באנושיות כתרגיל, הוא מתחזה לאח המת של ג'ייקוב אבל זה לא מה שהוא רוצה בעצם, זה לצאת לזרוע הרס. העשן השחור הוא לא אף אחד מהדמויות שהוא לובש, הוא בפני עצמו. הוא רק צריך אדם מת אחד (אותו הוא מחליף מדי פעם), כדי לבצע את זממו...

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

הוא משתמש בגופה של האיש בשחור (בסוף עונה 5 או ב609) סתם כחיקוי לגוף אנושי כמו שהשתמש בכריסטיאן או לוק, אבל זה לא אומר שיש לו אישיות לגמרי שונה. גם כשהוא לוק וכריסטיאן הוא לעולם לא שוכח את האירועים שקרו לו בתור האיש בשחור, והם מה שמניעים אותו. התכנית שלו לא נרקחה רק כשהפך לסמוקי.

tamarhp

New member
אני לא חושבת.

לדעתי בסה"כ הגוף שלו השתנה (כלומר - הגופה האמיתית מונחת במערה, הגוף שלו כרגע זה סמוקי שגם יכול ללבוש צורות שונות), אבל הנשמה היא אותה נשמה - אם כי מושחתת יותר, והרצונות הם אותם רצונות - אולי בתוספת כמה רצונות להרוס את העולם (לא בטוח).

A m o s 2 9

New member
את הגופה עצמה ג'ייקוב הניח במערה

העשן השחור הוא בעצם דמות חדשה שהשאילה את צורתו החיצונית לאחר שהייתה כלואה במערת האור.

tamarhp

New member
לא הבנת אותי

מה שאני מתכוונת זה שהדמות החדשה הזו היא לא רק מפלצת העשן שהיתה כלואה שם אלא גם שילוב של הנשמה של MIB, על כל שאיפותיו ורצונותיו.

חבר'ה זה מאוד ברור -

לא היתה קיימת מפלצת עשן אחרת/מקורית, אשר שונה מהאיש בשחור. האיש בשחור הפך למפלצת, זה מאוד ברור מההתרחשויות בפרק.

כמה דברים על הפרק...../images/Emo58.gif

קודם כל, אפשר להבין את התלונות של חלק מהאנשים פה על הפרק, על "תשובות ילדותיות" שהיוצרים נותנים לשאלות מהותיות, אבל לי נראה שאין להם כרגע ברירה אחרת - ואני באופן אישי נהניתי מהצפייה בפרק. שימו לב שבתחילת הפרק היוצרים רומזים לנו שאין להם אפשרות לענות על ה-כ-ל, זה קורה בדיאלוג בין קלאודיה לאמא של ג'ייקוב ואחיו, כשקלאודיה מתחילה לשאול אותה שאלות ובשלב מסוים האם עונה לה: "כל תשובה שאתן לך רק תוביל אותך לשאלה נוספת." רמז יותר ברור מזה לא יכולנו לקבל. ה-"It's coming" שקלאודיה אומרת כשהתינוקות מתחילים לצאת, הזכיר לי את ה-"They coming" הזכור של ג'ייקוב. לא יודע אם הייתה פה איזו כוונה נסתרת. קצת היה לי מוזר שאחיו של ג'ייקוב שואל את אמו מה פירוש "מתה" רגע אחרי שהיא מספרת לו שאמה מתה, וסצנה אחת לאחר מכן רואים את ג'ייקוב ואחיו רודפים אחרי חזיר בר במטרה להרוג אותו. כלומר, מה חשבת שקורה לחזיר רגע אחרי שאתם תוקעים בו סכינים? בחיים לא הכרת את המושג "מוות"? האור שבמערה - אני מניח שזה אותו אור שמילא את האי כשבן סובב את הגלגל ובכל פעם שהאי קפץ בזמן לאורך עונה 5. עדיין לא ברור לגמרי מה הסיפור שלו, אני מניח שלא נזכה לקבל תשובה מפורטת לגביו יותר ממה שקיבלנו בפרק הזה. יש דברים שאי אפשר לענות עליהם - אפשר להבין שאמא של ג'ייקוב הגיעה לאי בתאונה (כמו שהיא ציינה בתחילת הפרק), וכנראה שבאותו זמן היה נמצא באי ה"שומר" הקודם על האי/על האור, והוא לימד אותה את כל הדברים שהיא יודעת על האור עד מותו. הוא גם לימד אותה שכל האנשים שמעבר לים הם רעים, ושאם הם יגיעו לאי - היא צריכה להתרחק מהם. כמו כן הוא אמר לה שבבוא היום היא תצטרך למצוא מישהו שיחליף אותה בשמירה על האור. כשקלאודיה הגיעה לאי וילדה את התינוקות, האֵם ראתה זאת כהזדמנות - והרגה אותה. באותו עניין, בסוף הפרק האם אומרת לג'ייקוב שזה תמיד היה אמור להיות הוא שיחליף אותה, ואפשר לראות רמז בכך שג'ייקוב נולד ראשון, ואחיו כביכול הגיע בהפתעה לא מתוכננת. השמחה של האם בהולדת ג'ייקוב יכולה להתפרש כהקלה - היא מיד החליטה שהוא יהיה המחליף שלה, ושהיא צריכה להרוג את קלאודיה כדי שלא תיקח אותו לשאר ניצולי הספינה ותגדל אותו שם. ברור שיש בכל הסיפור כמה עניינים על-טבעיים שאי אפשר להסביר אותם, כמו ה"חוקים" שנכפים על ג'ייקוב ואחיו, העובדה שהאם הרגה את כל ניצולי הספינה בשריפה (איך אף אחד לא ברח?), איך ג'ייקוב חי לנצח ולמה בדיוק הפך האיש בשחור לעשן השחור המפורסם. אבל יש כמה דברים שאפשר להסביר אותם בשקרים של האם - לאורך הפרק ראינו כיצד היא משקרת לבניה כשהיא אומרת להם שהיא נולדה על האי ושאין שום דבר מעבר לים ושהיא האמא שלהם וכו' וכו', אם ככה גם אפשר להסביר שהיא שיקרה לאיש בשחור כשאמרה לו שהוא לעולם לא יוכל לעזוב את האי - ושבאמת הסיבה היחידה שהוא כלוא כרגע באי היא כי הוא הפך לעשן השחור, אבל לפני כן הוא יכל לצאת אם הוא היה מספיק לחבר את הגלגל ולסובב אותו. זאת גם הסיבה שהיא מוטטה את הבאר - היא פחדה שהוא ייצא מחוץ לאי ולאחר מכן יחזור יחד עם עוד אנשים כדי לחקור את האור ולגלות אותו לעולם. הוכחה לכך ניתן לראות בעובדה שג'ייקוב יצא מהאי כרצונו כשהלך ונגע בכל המועמדים - כנראה בעזרת הגלגל. עוד דבר מעניין בסיפור הוא ההבדל בין ההשקפה של ג'ייקוב להשקפה של אמו - היא לעולם לא הייתה מרשה להביא אנשים נוספים אל האי, היא טענה שהם רעים - תמיד באים והורסים ומשחיטים וכו', ואילו ג'ייקוב מביא אנשים בכוונה כדי להוכיח שהיא טעתה ויש גם אנשים טובים. זו בדיוק המחלוקת בינו לבין האיש בשחור. אגב, לאיש בשחור יש את אותה יכולת של הארלי: לתקשר עם אנשים מתים. מעניין אם יש משהו מאחורי העניין הזה. לדעתי לא. ונקודה אחרונה: כשהאיש בשחור רוצח את אמו היא אומרת לו "תודה" - לדעתי, תודה על זה ששיחרר אותה מהעול להגן על האור שבמערה, וכעת כשיש לה מחליף - ג'ייקוב, היא יכולה למות בשקט. (בשונה מג'ייקוב שמת לפני שהוא הספיק למנות מחליף מובהק, אלא נשארו לו שישה מועמדים שהוא עוד לא ידע מי מהם יחליף אותו. וזאת הסיבה שהאיש בשחור רוצה להרוג את כל המועמדים - כי כל עוד יש מישהו ששומר על האור, הוא לא יכול לצאת מהאי והוא כלוא כעשן שחור).

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif דווקא יש לי הרגשה

שכן עוד נזכה לראות יותר מה"אור"... ומה שאני לא מבין במה שכתבת (וקראתי בעבר שלך פוסטים שחלקם מאוד מעניינים ויש בהן הארות יפות) - שאתה כל כך "סלחן" אבל בצורה לא הגיונית . למשל : אתה סולח לכותבים על "תשובות ילדותיות" ... כי "נראה לך שאין להם כרגע ברירה אחרת". נכון ! באמת כנראה אין דרך לצאת מהמצב הזה של מיליון שאלות מפגרות שהיה נראה לנו מהתחלה ש"וואו ! אין דרך לצאת מהם " (שוב, בצורה לא מטופשת. הדגמתי פה בעבר איך אני יכול להסביר מה שקורא על האי בהמון צורות מטופשות אחרות). אז מה זה היה חמש עונות ? אז אם כבר אנחנו מקבלים שהם הגזימו עם הכל ואין דרך מעולה לצאת מזה.. אז למה לא נכניס איזה ארנב מדבר.. . ובן אדם שמצמיח כל פעם איברי גוף מחדש. סתם , כי גם ככה אנחנו בבליל שאין איך לצאת ממנו. זה בעצם מה שעשו לנו עד עכשיו. כנ"ל לגבי איך ג'ייקוב חי לנצח.. ואם הוא חי לנצח - אז איך הוא מתבגר ? ואם הוא כל כמה שנים מתבגר במראה.. אז למה הוא לא כבר נראה כבר שלד מת ועוד שטויות - וזה בסדר.. אני יכול להשלים את החסר במוחי. כנ"ל - לגבי המושג מוות , שזה היה דבילי שהוא שומע אותו מאימו בפעם הראשונה. גם זה עלה במוחי. והכי מטריד אותי .. איך אפשר לחיות שנים על אי כשרק אתה עם עצמך.. .השיעמום השיעמום. ה"רמז" שראית בתחילת הפרק, כמובן שהיה ברור לכולם... (זה שהאם אומרת לקלאודיה - אל תשאלי סתם שאלות כי כל שאלה תוביל לעוד שאלות) - כמובן שזו הייתה התייחסות לצופים... אני לא בטוח שהבנתי מזה שהם התכוונו שלא כל השאלות ייענו. .. הם לא מנסים לכסות על עצמם.. אבל כמובן שהייתה פה התייחסות בכללית למושג ה"שאלות" בסידרה ועוד. ו-לדעתי זה היה טפשי והגיע מאוחר מדי. אם שיחה כזאת הייתה מגיעה כמה עונות קודם.. ולא אחרי 5 עונות שכבר נמאס לנו מהעניין הזה שאנשים פשוט לא שואלים שאלות - מילא. אבל עכשיו, כבר הבנו את הפרינציפ של "מופיע מולך אדם מת שהופך לעשן - ואתה לא שואל שאלות".. הבנו את זה כבר, והסברנו לעצמנו.. .אין טעם בשיחה הזאת עכשיו. קצת מאוחר מדי. בקיצור ,מה שאני אומר , קצת מתפלא על הגישה הסלחנית שלך , שמתבטאת במשפט המפתח של "נראה לי שאין להם ברירה אחרת". הם אלה שיצרו את הסידרה. אני לא אומר שאני מצפה לפתרון גאוני, ואין לי פתרון כזה. וכבר הבנתי את רוח העונה הנוכחית (וגם קצת לפני) - ועדיין - זה לא אומר שאני מוכן ככה לוותר ליוצרים ולהגן עליהם. אחזור ואומר - שלא יובן לא נכון - מכתיבה גאונית של , בוא נגיד , 3 עונות שבוודאות היו גאוניות (ברובן) - כאילו השתלט ענן שחור על הסידרה, החליף את הכותבים בכותבים סוג ז' ואין קשר בין הפרקים האלה להבטחה שהייתה בהתחלה.

תגובה../images/Emo58.gif

נכון, אני בנאדם סלחן מטבעי, אבל בכל זאת אני לא מבין למה ציפית אחרי הכל.
כל תשובה שהיוצרים היו נותנים עכשיו, היית יכול לטעון בתגובה שזו תשובה הזויה ביותר, בלי קשר לכל מה שראינו עד כה, ושהם ממציאים דברים מופרכים כדי לצאת מהבליל של אלפי השאלות שהם נכנסו אליהם בלי לתכנן דברים מראש - אבל עובדה שרוב הדברים מתחברים עם קו העלילה הנוכחי, ודווקא ממש אהבתי את הסצנה בסוף הפרק שמתחברת לעונה ראשונה כשג'ק, קייט ולוק גילו את "אדם וחווה". תמיד יהיו תשובות מאכזבות לצופים מסוימים, ועבור צופים אחרים התשובות יהיו מספקות ומשאירות טעם לעוד - פשוט כי אי אפשר לקלוע לטעם של כולם. כפי ש-JohnLocke (נדמה לי) ציין פעם, אין ליוצרים אפשרות לענות על כ--ל השאלות, פשוט כי זה יהיה משעמם לצופים - הסצנה בעונה 5 שבה אלואיז עמדה בתחנת המנורה והסבירה לאבודים על איך הדהארמה גילו את האי ולמה האי זז הייתה סצנה ארוכה עם הרבה מידע, אבל לא מעניינת במיוחד. פשוט כי יש שאלות שאין דרך לענות עליהן אלא להתחיל לנאום הרצאה שלמה של שעה, ולרוב הצופים לא יהיה כוח לשבת ולהקשיב להכל - כי זה לא מעניין. למי שרוצה לחקור לעומק ולהבין כל פרט קטן בסדרה (כלומר, לכל המכורים הכבדים) מיועדת "אנציקלופדיית אבודים" שתצא אחרי שתיגמר הסדרה, ושם היוצרים יתעמתו עם כל השאלות השונות שהם לא יכלו לענות עליהם בסדרה, מסיבות כאלו ואחרות. פשוט כי הפורמט הזה שבו נמסרות התשובות על הפרטים הקטנים יותר בסדרה לא מתאים לכל הצופים, ויגרום לאיבוד עניין בסדרה. לגבי עניין האור - אשמח מאוד אם יפורט עליו מעבר למה שפורט בפרק הזה ע"י האם, הלוואי ואתה צודק. שכחתי לציין בהודעה הראשונה שלי שאני תוהה אם האור שהתפשט בכל האי בסוף עונה 2 לאחר שדזמונד סובב את המפתח קשור לכל העניין. אולי זה מתחבר לכל מה ששמענו עד כה על החלקיקים האלקטרומגנטיים באי, ועל מה שווידמור ניסה לעשות כדי לנצח את סמוקי, שלשם כך הוא היה צריך את דזמונד. אולי ווידמור מנסה לגרום לכך שהאור יתפשט בכל האי ו"יכלא" שוב בתוכו את הענן השחור כמו שהיה עד שג'ייקוב שיחרר אותו מהמערה? לגבי ג'ייקוב חי לנצח - חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שג'ייקוב לא היה ככה מילדות, אלא הוא נולד כמו כל בנאדם רגיל והתבגר, ורק כשנהיה מבוגר ושתה מהיין שאמא שלו הביאה לו (וכל הלחשים שהיא הפעילה על היין) הוא קיבל את הכוח לא להתבגר לעולם. יש גם את הקטע בפרק שהאם אומרת לאחיו של ג'ייקוב שהוא לעולם לא יצטרך לחשוש מהמוות. לא ברור למה היא התכוונה במשפט הזה - אולי בהתחלה היא חשבה שהוא יהיה המחליף שלה בשמירה על האי ולא ג'ייקוב, ותיכננה לתת לו לשתות את היין כך שהוא לא יתבגר (דבר, שאגב, לא מכסה את האפשרות שמישהו יהרוג אותו יום אחד - היא כנראה חשבה שהאחים לעולם לא יגלו על שאר האנשים באי, או קיוותה שהם ישארו רחוקים מהם לנצח, וככה אין סיבה שמישהו חיצוני יהרוג את השומר). לגבי המושג מוות שאחיו של ג'ייקוב לא הכיר - לדעתי המשפט הזה נאמר סתם כדי ליצור מתח בסצנה, ולא מעבר לזה. לגבי איך אפשר לחיות שנים על האי לבד - אתה שוכח את ההשלכות שקרו למי שהתנסה בזה בעבר - רוסו חיה 16 שנים לבדה וההתנהגות שלה הייתה תמהונית, היא בעיקר התאמצה לשרוד וחיה עם אובססיה לגבי הבת שלה שנחטפה. קלייר חיה 3 שנים לבד, ודי התחרפנה. או שבעצם זה לא נחשב ממש לבד, כי האיש בשחור אירח לה לחברה. והאם של ג'ייקוב ואחיו - לא ידוע כמה זמן חיה לבד על האי, אבל קשה להגדיר את ההתנהגות שלה כשפוייה - היא בטוחה שכל האנשים רעים ורוצים רק להרוס, היא רצחה באכזריות את קלאודיה רק כדי שלא תיקח את הבנים שלא לשאר האנשים, ובסוף רצחה גם את כל אנשי ה"כפר" של ניצולי הספינה בשריפה. ומה הוביל אותה לעשות את כל זה? אמונה עיוורת, ביטחון מוחלט בחשיבות תפקידה של שמירת האור במערה.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אז שוב - תראה מה אתה עושה

(וסליחה שאני מתייחס נקודתית רק לכמה דברים, כמובן שכתבת הרבה וחלק מהדברים נכונים)- "חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שג'ייקוב לא היה ככה מילדות, אלא הוא נולד כמו כל בנאדם רגיל והתבגר, ורק כשנהיה מבוגר ושתה מהיין שאמא שלו הביאה לו (וכל הלחשים שהיא הפעילה על היין)" כלומר, אתה ממציא (או מוכן להאמין לקשקוש מומצא) - שעכשיו "הלחשים שאימא שלו דיברה אל היין - גרמו לו להיות "בן אלמוות". אוקי.. אז הנה, אני לוקח את הכדור.. וגם אני ממציא, שבפרק הבא , הארלי וכולם יחפרו באדמה וימצאו סיכה שהייתה שייכת לניקי ופאולו , וכשיגעו בה פעם אחת , יצא שד, כשייגעו בה פעמיים יהיה אפשר להעלם ולהופיע במציאות השניה החלופית (גאוני , לא! ) ואז לקרוא לחב'רה שם ולהסביר להם מה קורה. ומה שיפה שאתה לא יכול להגיד שאני מחנטרש.. כי אם באמת קנית את זה שפתאום .. "אה, מה שהופך אותו לבן אלמוות - זה הממ.. "הלחשים" אז...באמת... ותראה, לגבי דברים שמתחברים.. כבר הראתי את זה פה בעבר בכמה דוגמאות ,והנה, אני אקריץ לך סיפורון. דמיין - פרק 17 שלי.. רואים את הר האולימפוס וכל האלים משחקים רולטה שבמשחק הרולטה הזה נקבעים גורלות וחיים ומוות של אנשים . טיסה 815 התנגשה בהר האולימפוס בזמן שהאלים שיחקו ברולטה.. והכל התפוצץ.. ושים לב... אותה רולטה.. אותו גלגל רולטה.. הוא הוא הגלגל רולטה שקבור באדם (מה שאנתם קוראים "גלגל החמור").. גאוני לא ? ותן לי כמה שניות לחשוב, אני אוכל להכניס לך פה גם אלמנטים אחרים מהסידרה.. אם זה סיכת ראש.. או גופה של חזיר.. .. וזה רק משהו שהמצאתי תוך כדי הכתיבה.. תחשוב מה הייתי ממציא אם הייתי ממש מתאמץ. בקיצור - זה לא פוטר את הכותבים מכתיבה מטופשת. וזה ש"הרבה דברים משתלבים לך" גם אני יכול להמציא חוקים ולהלביש על כל דבר.. וכל מה שלא מתאים לחוקים הוא "יוצא מהכלל" ... או לחש מיוחד.. או מישהו שג'ייקוב נגע בו.. או "הוא לא יכול למות כי רק גורם חיצוני יכול להרוג אותו" .וו "המפלצת יכולה לההפך לכל דבר.. אבל לא בימי שני וחמישי". שוב- זה מתאים לכתיבה של סידרה בערוץ הילדים לגילאי 10. הכותבים לא צריכים לשבת ולהסביר מה שקורא.. כתיבה טובה יכולה להסביר הכל - בדרכים יפות. ובלי קשר - יש סדרות שלא אומרות שום דבר בפירוש.. אבל הרוח, האלמנטים שבאים כל כך מתוחכמים שגורמים לך לרצות לחשוב ולהבין את התשובה גם כשלא אומרים לך. אותו דבר היה קצת באבודים בהתחלה.. נגיעות של דיונים בין דת למדע... גורל ואמונה עיוורת ... פשע מול חיי יושר (הפשע של קייט) - הרבה סיפורים יפים.. ואף אחד לא היה צריך להגיד לך במפורש.. כל אחד לקח את זה לכיוון שלו... ככה שלא ציפיתי לאף הסבר.. אבל גם לא ציפיתי לכזה רמה של בזיון תסריטאי. ואני עומד מאחורי זה . סורי :) ושלא תבין - הפרק בפני עצמו - לא היה סנסציוני אומנם (לא היו תגליות מדהימות (וחבל אגב, שני פרקים לפני הסיום) , אבל בתור סיפור שלם ועגול - הוא היה מאוד נחמד . מעין סיפור גן עדן/קין והבל כזה אפילו.

ShakSpearE

New member
../images/Emo58.gif מסכימה - זו נקודה חשובה

ג'ייקוב חי לנצח (כלומר עד שהוא נרצח) ולא מזדקן בגלל היין. וג'ייקוב, כזכור, הביא לריצ'ארד לשתות מהיין... לכן גם ריצ'ארד באותו סטטוס.

אילנית99

New member
אל תשכחו ש.... ../images/Emo58.gif

מדובר באנשים מתקופה עתיקה... ש... מגנט (כוחות אלקטרומגנטים) נראים להם כמו משהו קסום... בוודאי אור בוהק... אין להם יכולת להבין את התופעות... אז הם מתייחסים אליהם כאל משהו מקודש.

../images/Emo58.gifנראה לי שעניין האור דווקא די הוסבר

האור הוא כנראה ייצוג דרמטי (ולא מדוייק) של מה שקרוי "חומר אקזוטי". זה לא סתם כינוי ערכי אלא שם מדעי לחומר שאינו מורכב מהחלקיקים המוכרים לנו ויש לו תכונות הסותרות כמה מהנחות הפיסיקה הקלאסית, למשל מאסה שלילית או כוח דחייה במקום כוח משיכה (ההשערה היא שהרוב המכריע של היקום מורכב מחומר כזה). בסרט האוריינטציה של תחנת הסחלב נאמר במפורש כי התגלה בה מצבור של חומר אקזוטי. חומר מסוג זה, יחד עם "אפקט קזימיר" הקשור אליו (שגם הוא הוזכר בסרט האוריינטציה), מאפשר ככל הנראה יצירה של "חורי תולעת" יציבים המאפשרים תנועה במרחב-זמן, כפי שאכן קרה לכל אורך הסידרה. עניין החומר האקזוטי הוא רק פרט, הוא לא המהות של הסידרה, אבל להערכתי הוא הוסבר כבר די מזמן.

למעלה