שרשור עונה 6 פרק 15

Thiery Henry

New member
../images/Emo58.gif אממ מישהו מוכן להסביר לי...

אם הגוף של האדם בשחור קבור לצד אימו במערה - איך אנחנו רואים אותו משתמש באותו גוף אלפי שנים אח"כ, כשישב עם ג'ייקוב על החוף בהגעת הספינה, וגם העונה ראינו אותו, אני לא זוכר בדיוק מתי. ?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

פשוט מאוד - סמוקי יכול לחקות הופעה של אנשים שהגופה שלהם נמצאת על האי, כמו ג'ון לוק וכריסטיאן שפרד. לכן הוא פשוט חיקה את ההופעה שהייתה לו לפני שהפך למפלצת עשן, כי הגופה שלו עדיין על האי.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני חושב שאפשר לנסות לנחש את התכנית של ווידמור לאחר הפרק הזה. זואי רצתה שג'ין יראה לה נקודה אלקטרומגנטית מסויימת על האי, לדעתי מדובר במקור האור שראינו הפרק, ובנוסף הם בדקו האם דזמונד יכול לשרוד עוד אירוע אלקטרומגנטי. לדעתי התכנית היא שדזמונד ייכנס למערה שבתוכה מקור האור, או בעצמו כדי להילחם איכשהו בסמוקי (בתקווה שבגלל שדזמונד אדם טוב, הוא לא ייהפך למשהו נוראי, אלא יהווה 'הוכחה' לכך שמגיע לאדם לקבל את המשאבים האלו), או ביחד עם סמוקי, כדי ללכוד אותו שם בחזרה לתמיד. ההקרבה שווידמור דיבר עליה היא שאולי יצטרך לאבד את האנושיות שלו. אני לא חושב שזה יקרה ככה בדיוק, כי ברור שג'ק יצטרך להיות מעורב מאוד בכל מה שקשור לסוף, אבל אני חושב שזה בכיוון.

בהלםם

New member
שאלה שמטרידה אותי ../images/Emo58.gif

בסוף עונה 5 ראינו את גייקוב וסמוקי מדברים על החוף בזמן שהספינה הגיעה לאי.. מתי השיחה הזאת התרחשה? ראינו בפרק היום שגייקוב איבד את הגוף שלו בערך אחרי שהאמא רצחה את האנשים שלו והכעס שלו בכלל היה כלפי האמא וכל מה שראינו בפרק זה היה דווקא נראה שהוא מאוד מחבב את גייקוב ואפילו דיי חושש ממנו... ובסוף עונה 5 ראינו אותם מדברים ופתאום סמוקי (בגוף המקורי של סמוקי) שונא את גייקוב ורוצה להרוג אותו ממה שאני מבין סמוקי לא חזר לגוף המקורי שלו כי הגופה שלו נמצאה במערה אז מתי בערך השיחה הזאת נערכה ביינהם סמוקי גם היה נראה לבוש קצת אחרת ולא כמו רמבו שהוא היה לבוש היום

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

השיחה התרחשה ב1967, הרבה אחרי האירועים בפרק הזה. סמוקי יכול לחקות הופעה של אנשים שהגופה שלהם נמצאת על האי, כמו ג'ון לוק וכריסטיאן שפרד. לכן הוא פשוט חיקה את ההופעה שהייתה לו לפני שהפך למפלצת עשן, כי הגופה שלו עדיין על האי.

בהלםם

New member
נכון זה באמת הגיוני../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif

אז מה הקטע בעצם של המערה הזאת שהפכה אותו לעשן אם הוא יכול לחזור לגוף המקורי שלו ומה שאני בכלל לא מבין כשאני חושב על זה עוד קצת תמיד קראתי שהיוצאים אמרו שהכריסטיאן שפרד שנגלה אל ג'ק בלובי זה בעצם היה מפלצת העשן אז הוא הצליח לצאת מהאי? לא מבין

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

הוא יכול לחקות את הגוף המקורי שלו, אבל הוא כבר לא אנושי. הוא רק מפלצת עשן שיכולה להופיע בתור גוף אנושי, דבר שלא מספק אותו. אפשר לחשוב על זה כמו שסעיד לא הרגיש שום דבר יותר בעונה 6 - רק פי 100. היוצרים אף פעם לא אמרו שכריסטיאן בבי"ח היה סמוקי. זו כנראה הייתה הרוח האמיתית של כריסטיאן בבי"ח - צ'ארלי, הרוח, אמר להארלי להעביר מסר לג'ק ש"מישהו יבקר אותו בקרוב". כל שאר הפעמים, זה ככל הנראה היה סמוקי.

מה שמטעה ומבלבל לגבי כריסטיאן בבית החולים...

הוא שאזעקת העשן (מעל הדלפק בלובי) התחילה לפעול.... ג'ק טיפס על הדלפק והוציא את הבטריה.

פיטרמן

New member
1967?

זה לא אמור להיות הרבה יותר מוקדם? הרי ספינת העבדים ששברה את הפסל הגיעה במאה ה19 והשיחה ביניהם הייתה כשהפסל היה קיים.

pedigree

New member
../images/Emo58.gifאבל

סמוקי גם "התלבש" על לוק כשהגופה שלו נמצאת בכלל במקום אחר. לדעתי פשוט מאותו רגע שראינו בפרק שסמוקי נוצר הוא יכול היה "להתלבש" על כל גופה של אדם מת שנמצא באי. והשיחה מסוף עונה 5 התרחשה כמובן אחרי עלילות הפרק שראינו היום.

../images/Emo58.gifהפגיון ומימד הזמן.

הפגיון של ידידנו MIB הוא מדגם הנקרא PUGIO. זה היה הפגיון הסטנדרטי של הרומאים בתקופת האימפריה הרומית. יחד עם הבגד של אמו האמיתית של MIB, שמזכיר את הלבוש הרומאי (לפחות כפי שנראה בסרטים) והלטינית, נראה שסיפורנו מתחיל לפני כ-2,000 שנה. למיטב ידיעתי התרבות המיצרית של הירוגליפים/פירמידות/ספינקסים לא נמשכה זמן רב לאחר אותה נקודה. כך שכבר יש לנו מסגרת זמן סבירה. מאותו רגע ועד המאה ה-19, אנשים רק באו והלכו (יעני, הלכו קפוט...). מה שעדין לא מסתדר לי זה מיקום האי. הוא אמור להיות אי שם באוקינוס השקט או ההודי, ולמיטב ידיעתי הרומאים והמצרים לא הגיעו לשם (לפחות לא באוניות).

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אנחנו יודעים שהאי קופץ במרחב, במפה הענקית של אלואיז בתחנת הדארמה בעונה 5 אנחנו רואים שהאי לא רק היה באוקיינוס השקט. מי יודע, אולי אפילו האי שכן פעם ליד חופי תל אביב.

למעלה