שרשור עונה 6 פרק 15

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

"קצת היה לי מוזר שאחיו של ג'ייקוב שואל את אמו מה פירוש "מתה" רגע אחרי שהיא מספרת לו שאמה מתה, וסצנה אחת לאחר מכן רואים את ג'ייקוב ואחיו רודפים אחרי חזיר בר במטרה להרוג אותו." וואלה... ואם הם בחיים לא ראו חזיר מת - אז מה הם אכלו???? רק צמחים??? "אגב, לאיש בשחור יש את אותה יכולת של הארלי: לתקשר עם אנשים מתים. מעניין אם יש משהו מאחורי העניין הזה. לדעתי לא." כתבתי על זה גם בתגובה שלי - גם בן בילדותו ראה את אמא שלו. האם גם לבן יש יכולת לתקשר עם מתים? או שבאי יש למתים אפשרות מיוחדת להתגלות ליקיריהם? "ונקודה אחרונה: כשהאיש בשחור רוצח את אמו היא אומרת לו "תודה" - לדעתי, תודה על זה ששיחרר אותה מהעול להגן על האור שבמערה, וכעת כשיש לה מחליף - ג'ייקוב, היא יכולה למות בשקט. " ממש צודק :)

Walk Two Moons

New member
זה קצת מוזר.

"...וכנראה שבאותו זמן היה נמצא באי ה"שומר" הקודם על האי/על האור, והוא לימד אותה את כל הדברים שהיא יודעת על האור עד מותו. הוא גם לימד אותה שכל האנשים שמעבר לים הם רעים, ושאם הם יגיעו לאי - היא צריכה להתרחק מהם. כמו כן הוא אמר לה שבבוא היום היא תצטרך למצוא מישהו שיחליף אותה בשמירה על האור. כשקלאודיה הגיעה לאי וילדה את התינוקות, האֵם ראתה זאת כהזדמנות - והרגה אותה." גם האמא של "חווה" ילדה אותה על האי (אגב, אין קטע כזה שאי אפשר ללדת על האי ולהישאר בחיים? או שכל האמהות שמתו נרצחו, בעצם
) ואז נהרגה על ידי השומר הקודם? נשמע לי קצת מופרך. אנחנו יודעים שחווה לא נולדה על האי (היא הגיעה אליו בתאונה), לכן אי אפשר לתרץ שההורים שלה חינכו אותה מגיל קטן לחיות בנפרד ולהיות האדם המושלם הזה שיגן על האי.

Walk Two Moons

New member
../images/Emo58.gif למעלה + איזה טמבל יצאתי.

בטח שאפשר ללדת על האי ולהישאר בחיים (ע"ע קלייר), אי אפשר להכנס להריון על האי ולהישאר בחיים.

tamarhp

New member
אתה מבלבל הכל

כל הקטע הזה התחיל הרבה הרבה אחרי זה.... גם אית'ן נולד על האי, זוכר? זה התחיל אח"כ. אולי בעקבות התקרית.

דהאמא

New member
אמא של ג'ייקוב

היא גם דוברת הבית הלבן בזמנה הפנוי: http://www.youtube.com/watch?v=U_OtPc4dNyI&feature=related

למה ../images/Emo58.gif בכותרת?

מי שעוד לא ראה את הפרק יידע עכשיו שמופיעה בו אמא של ג'ייקוב... קצת קטנוני, אני מודה, אבל עדיין הורס לאנשים.

ShakSpearE

New member
../images/Emo58.gif נכון

אני רואה בימים אלו פרקים של הבית הלבן, וזה *נורא* הפריע לי כל הפרק...

../images/Emo58.gifחידה למביני עניין

אתה יודעים מי עוד (מלוסט כמובן) שיחק בבית הלבן? רמז: לא בתפקיד ראשי, אבל לפחות ב 6-7 פרקים...

פיתרון

אני רואה שאף אחד לא יודע אז... ג'ון לוק שיחק את הרמטכ"ל של הצבא האמריקני בעונות המאוחרות של הבית הלבן...

A m o s 2 9

New member
../images/Emo58.gifאוי, איזה פרק מושלם!

אוי, איזה פרק מושלם! אני רוצה עוד אחד כזה, בבקשה! סוף סוף גילו לנו את זהותם של "אדם וחוה". כל התיאוריות על כך שאלו הם ג'ק וקייט או ברנרד ורוז הופרכו לחלוטין. מי היה מאמין שאלו הם "אימא" המשוגעת המסתורית והגוף המקורי של האיש בשחור? למרות שבשלב מסוים כבר היה ברור ש"אימא" והאיש בשחור הם "אדם וחוה", היה נחמד שהביאו את הקטעים מהעונה הראשונה עם ג'ק (שמצא את אבני המשחק), קייט ולוק (שעתיד להיות האיש בשחור) שהמציא להם את הכינוי "אדם וחוה". זה היה נראה כאילו היוצרים רצו להזכיר לצופים הלא כל כך מכורים את מי בעצם ג'ייקוב מניח שם. גם חשבתי שסוף סוף מראים לנו את תחילת ההיסטוריה של האחרים (ועוד שהם כונו בפרק "האנשים האחרים"), אבל נראה שזה לא הם. החבר'ה שהגיעו עם הספינה של קלאודיה, אימם של ג'יקוב והאיש בשחור, חוסלו ע"י "אימא" (איך היא בדיוק עשתה את זה? איך היא גברה על כל הגברים?
). היה ממש מפתיע שאין לאיש בשחור שם. זה פשוט מוזר. מילא שאימו לא ציפתה לבואו ולא הכינה לו שם, אבל מה עם "אימא"? וג'ייקוב? אבל אולי בסופו של דבר זה מה שיפה בכל העסק, זה ימשיך להיות מסתורין. אגב, הוא האיש בשחור מלידה
"אימא" עטפה אותו בבד כהה ואת ג'ייקוב בלבן. עכשיו ברור לנו מי הנער שהאיש בשחור כל הזמן רואה. התיאוריה הרווחת הייתה שזה ג'ייקוב הצעיר, והתברר שזה אכן הוא. עכשיו נראה שכל החוקים שלהם (אסור להרוג מועמדים וכו') נראים כמו חוקים של ילדים במשחק שהם המציאו. אגב, המשחק שהאיש בשחור מצא ושיחק יחד עם ג''יקוב נקרא סנט. לפי וויקיפדיה, סֶנֶט הוא משחק לוח קדום ממצרים. משחק זה הוא הקדום במשחקי הלוח - החלו לשחק בו בשנת 3500 לפנה"ס לערך. http://he.wikipedia.org/wiki/סנט_(משחק) אאל"ט, משחק דומה הופיע בסרט "עשרת הדיברות" של דה מיל מ-1951. קלאודיה היא האישה השלישית (או הראשונה כרונולוגית) שמגיעה לאי כשהיא בהיריון מתקדם, יולדת באי, ואילו הילד גדל אצל אחרים (Raised By Another). חוץ ממנה יש את דניאל רוסו, וכמובן את קלייר. ראינו את הבאר של ההגה כפי שהיא נראתה בימיה הראשונות. מעניין שאז היא הייתה חמימה ורגילה לחלוטין, פרט לאור המסתורי של האי שעכשיו אנחנו סוף סוף יודעים מה מקורו, אבל כשבן ולוק הלכו לסובב את ההגה המקום היה קפוא לחלוטין. שמתם לב ש"אימא" הייתה באור ואילו האיש בשחור בחושך (שחור ולבן)? האמת שקצת ריחמתי על האיש בשחור. מה הוא בסה"כ ביקש? לצאת מהאי? אז למה "אימא" לא נותנת לו? זה לא שהוא היה אז העשן השחור. אם "אימא" נתנה לג'ייקוב לשתות מהיין וזה מה שהפך אותו למגן האי, האם כשג'ייקוב נתן לריצ'רד לשתות הוא בעצם בחר בו להיות המחליף? אולי בעצם ריצ'רד הוא המועמד ולא החבר'ה מאושיאניק? עכשיו, שאני חושב על זה, זה קצת מזכיר את מה שהיה בברבור. קלווין מינה את דזמונד להיות המחליף שלו אחרי שהוא בעצמו החליף את רדזינסקי, ולוק החליף את דזמונד עד לפיצוץ התחנה, שכידוע גורל דומה צפוי גם לאי, לפחות לפי תחילת העונה. ובסופו של הפרק, עדייו נותרת השאלה הגדולה מכולן: מהי המפלצת בשחור? עכשיו אנחנו יודעים איך היא נוצרה. אבל מהי בדיוק? אבל כמו ש"אימא" אמרה, על כל תשובה יהיו לנו עוד הרבה שאלות. נראה לי שהתשובות שאנחנו כל כך מחפשים נמצאים בתקופות הרבה יותר קדומות מ"אימא". אני כ"כ רוצה פרק המשך לפרק הזה.

daeve1

New member
תראה, דעה אישית והכל, אני יודע, אבל..

*מושלם*?! לא הלכנו רחוק מדי? ניסית לקרוא את הערות על הפרק שאחרים (כולל אני) כתבו? אתה רוצה להגיד לי שאתה לא מוצא באף אחת מהן אמת? שזה באמת היה פרק בלי חסרונות? שהוא ענה על כל התשובות הגדולות והיה מספק? שהוא לא היה בזבוז זמן מוחלט ושהתשובות נראו מאולצות, מומצאות במקום ומביכות? (טוב, פה אתה יכול לא להסכים..
)

A m o s 2 9

New member
על טעם ועל ריח...

עוד לא קראתי תגובות של אחרים על הפרק, אבל הם בכל מקרה לא ישפיעו על מה שאני חושב על הפרק (וד"א, כשאני רואה ביקורות רעות, אני בדר"כ ממשיך להודעה הבאה). אתה רוצה חסרונות? החסרון היחיד שמצאתי בפרק זה שהוא היה קצר מדי. הייתי שמח אם היו עוד 42 דקות כאלה, או כמו שכתבתי בסיכום אני רוצה המשך לפרק הזה.

Check Point 83

New member
../images/Emo58.gif כלל נגיעה

הסיכום הזה לפרק נכתב במקור במקום אחר, אבל לא ראיתי שאף אחד פה כתב את זה, אז אני חושב שראוי שזה יתפרסם גם כאן: אנחנו כבר יודעים שג'ייקוב נותן לאנשים "כוחות" כשהוא נוגע בהם. אבל מה אם הוא לא ממש נותן כוחות, מה אם הוא בעצם קובע כללים וחוקים? למה אני מתכוון? אז נתחיל בריצ'ארד, שכשג'ייקוב נגע בו הוא קבע שהוא לא יוכל למות, וזו הסיבה שריצ'ארד לא מזדקן ולא יכול להתאבד. אבל זה יותר רחב מזה, כי ראינו שגם ג'ק לא יכול להרוג את ריצ'ארד. אז יש פה כלל "כללי" יותר, כלל שלא תקף רק כלפי ריצ'ארד אלא כלפי כל הסביבה שלו. ובפרק הזו היו לנו עוד שלושה כללים: (ברוח הפרק אני לא אכנה את האח בשמות וכינויים בהודעה הזו) * האח של ג'ייקוב לא יכול למות - "מה זה מת?" "משהו שאתה לעולם לא תצטרך לדאוג לו". * האחים לא יכולים להרוג זה את זה. * האח לא יכול לעזוב את האי. מה משותף לכל הכללים האלה? תחזרו לפרק ושימו לב שהאמא שלהם נוגעת בהם (או באחד מהם) כל פעם שהיא קובעת אותם. זה נותן משמעות רחבה יותר לכללים. זה נותן להם נוקשות רבה יותר, כי הכללים האלה תקפים באופן כללי יותר ולא רק באופן אישי. וזה גם נותן משמעות חדשה לנגיעה של ג'ייקוב בכל אחד מהמועמדים. כי כל נגיעה משמעה כלל שיכול על האדם הזה. ומסתבר שלא לכולם זה אותו הכלל (כי ריצ'ארד לא יכול למות, אבל מסתבר שסעיד, סאן וג'ין דווקא יכולים). אגב, החוק השלישי, שאומר שהאח של ג'ייקוב לא יכול לעזוב את האי, תקף רק לגביו, כי רק בו האמא נגעה כשהיא קבעה אותו. זה מסביר את זה שג'ייקוב יכול וגם לעזוב, ובפועל גם עזב את האי. וזה גם מוסיף משמעות חדשה לנסיון של האח לעזוב את האי. הוא מנסה לשבור את החוקים של האמא ושל ג'ייקוב שמנסים למנוע זאת. אני חושב עכשיו על הסרט "דוגמה", גם שם יש ניסיון לשבור כלל. ניסיון שאם יצליח יביא להשמדת העולם כולו. אולי זו הסיבה שג'ייקוב חושש שאחיו יעזוב - לא בגלל שהוא מסוכן, אלא רק בגלל החוקים והעובדה שאסור להפר אותם כי הם המסגרת, ומה שמחוץ למסגרת לא ברור ולא ידוע (ואולי לא קיים כלל). (אני מקווה שאני לא מבולגן מידי, שאני מצליח גם לכתוב בשצף וגם להישאר קוהרנטי וברור...) לחשיבותם של החוקים יש גם איזכור בפרק - כשג'ייקוב ואחיו משחקים בתור צעירים אז האח אומר לג'ייקוב שהוא לא מציית לחוקים, ושיום יבוא והוא יוכל להמציא כללים למשחק שלו. וזו בעצם המציאות המוכרת לנו בהווה. ההווה הוא המשחק של ג'ייקוב, הוא קובע בה את הכללים לאחיו ולאחרים. אז הרצח של ג'ייקוב הוא הפרה של חוקי האמא, אבל עכשיו נשארו חוקיו של ג'ייקוב שתקפים כלפי המועמדים - וגם אותם הוא עכשיו מנסה להפר. גם בהם האח מחפש "חורים" (לופ-הולס). כי כשכל המועמדים יחוסלו אז כל הכללים כבר יופרו, כולם למעט האחד שאז כבר יהיה אפשר להפר בקלות - הוא יוכל לעזוב את האי. וכך גם קיבלנו הסבר לילד שמתגלה בפני סמוקי (אני חוזר לכינויים), זה ג'ייקוב שבא לציין בפניו את החוקים החדשים שלו. ג'ייקוב שחוזר מהמתים להזכיר לאחיו שעכשיו זה המשחק שלו, שעכשיו אלה החוקים שלו! וזו בדיוק הסיבה שאני אהבתי כל כך את הפרק הזה. כי הוא נותן משמעות כל כך עמוקה ושורשית להכל. הפרק גם נותן הסבר לתוכנית של האח להרוג את ג'ייקוב. הוא הצליח בה משלוש סיבות: הוא גם סבלני מאוד (הוא מוכן לחיות שלושים שנה עם בני אדם שהוא שונא כי המטרה מקדשת את האמצעי), הוא גם ערמומי (שלא כמו ג'ייקוב שלא יודע לשקר) והוא גם מבין איך דברים עובדים (זה נאמר מפיו פעמיים בפרק - על המשחק ועל גלגל החמורים). אז נראה שהכל היה חלק מהתוכנית הגדולה שלו. ואולי הכל עדיין חלק מאותה תוכנית שבה הריגתו של ג'ייקוב היא רק שלב אחד מיני רבים (טוב, אולי לא רבים כי הסדרה אוטוטו נגמרת...). בקיצור, פרק מעולה. הטוב ביותר בעונה עד כה, ואחד החזקים בסדרה כולה.

BeatlesRulz

New member
../images/Emo58.gif

"...כי ראינו שגם ג'ק לא יכול להרוג את ריצ'ארד." אני לא חושב שזה נכון.. לדעתי בגלל שג'ק עצמו לא יכול למות הדינמיט נכבה, אבל הוא כן יכול להרוג את ריצ'ארד, אז אם ג'ק היה יוצא מהבלאק רוק סביר להניח שהדינמיט היה מתפוצץ

למעלה