שרשור עונה 6 פרק 15

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif וואו !ואני עוד פחדתי לדבר נגד הפרק

כי חשבתי שכולם יעלו עליי.. ואני היחיד שאצעק שהמלך הוא ערום. טוב. לפחות אני רגוע. אני מסכים שגם , מצד אחד כאילו היוצרים רצו להתגאות בזה ש"הנה" , הרמז לאדם וחוה היה שם מהתחלה.. הכל היה מתוכנן... אבל כמובן שקצת שיפצו את הקטע ולא בדיוק ככה זכרתי אותו.. כלומר - לא נראה לי שבאותו הרגע היה מתוכנן שזה אח של ג'ייקוב ואימו שחיים שם כמעט נצח. מצד שני - אני לא חושב ש*זה* עלבון לאינטיליגנציה.. כבר תקופה ארוכה שהעונה הולכת בכיוון מסויים... אם קיבלת הרבה דברים עד עכשיו , לא *זה* מה שיפיל אותך. אבל אכן, הפרק הזה היה קצת ילדותי אפילו מעבר למה שהיה עד עכשיו.

נבובה

New member
מה מפחיד אותך, אני לא מבין

מקס' יחלקו עליך אנשים שאתה בכלל לא מכיר, או שיקללו אותך, לא נורא :)

rawsh

New member
בדיוק. העלבון היה ברדידות התסריט../images/Emo58.gif

והדיאלוגים. שזה מוזר כי בכל הפרקים האחרים של הסדרה זה ממש לא ככה. תמיד יש איזו רמה של תחכום ועומק בדיאלוג, והפעם הכל היה שטחי מאוד. מה שהפריע לי לא היה עצם התשובה לגבי השלדים, או התשובות בכלל לאורך הפרק, אלא העובדה שזה הועבר בצורה רדודה כזו. למשל, השיחות בין האחים או השיחות שלהם עם האמא היו סתמיות לגמרי. לגבי הצד המיסטי של סודות האי, בינתיים אין לי בעיה עם זה שההסברים הם ממבו-ג'מבו בלתי-מדעי בעליל. אני מעריך שבפרקי הסיום המורחבים שנשארו, יגלו לנו מה טיבו האמיתי של האור ה"קסום" שפועם במעמקי האי, ומהי באמת המפלצת, שעכשיו חזינו בלידתה.

טיי 1

New member
סורי. לא היה תחכום העונה בשום דיאלוג ועל

ועל אף זה, הפרק הזה מבחינת דיאלוג היה מעט ילדותי עוד יותר מהאחרים. מצד שני.. כשהוא בא באוירת הפנטזיה / סיפור התנ"כי - דווקא הדיאלוגים , בהקשר הזה, עברו לי בסדר גמור... זה היה כמו אגדה כזה יותר. מעיין עם אור קסום שצריך לשמור עליו, מריבה של שני אחים ואם וכו'...

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אנחנו יודעים מה טיבו האמיתי של האור הקסום כבר מעונה 4 - חומר אקזוטי טעון-שלילית. פייר צ'אנג אמר את זה באוריינטציה של הסחלב, התחנה שמתחתיה הגלגל.

michal bardea

New member
יכול להיות שהאור בעצם קשור

"לכיס" שג'ק פגע בו עם הפצצה של פאראדיי בסוף העונה הקודמת וגרם לכל הבלאגן עם הפלאשסיידס להתרחש? יש לזה אולי רמז- הכיס בעונה הקודמת שאב אליו את המתכות ובפרק הנוכחי האיש בשחור מראה לג'ייקוב את הכוח של המגנט שהוא גילה. או שאני ממש מבלבלת פה בין הכל.. יכול להיות שמקור האור איכשהו קשור לדזמונד ש"התעסק" איתו לא נכון ואז קרתה ההתרסקות? ולגבי מתי התרחש הפרק הנוכחי- זה אמור להיות ממש מזמן כי עוד לפני שריצ'ארד קיבל מג'ייקוב את הזכות לא להזדקן, סמוקי כבר היה בחוץ, כלומר אחרי שג'ייקוב הכניס את האיש בשחור למערת האור. ומאז עברו על ריצ'ארד הרבה שנים.. אז מה שג'ק אומר לגבי הגופות- 40-50 שנה ממש לא הגיוני..

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

בהחלט שהאור קשור לכיסים. אנחנו רואים את אותו אור צהוב כשבן מזיז את הגלגל בסוף עונה 4. האיש בשחור קרא לחפירות באזור הגלגל "דרך אחרת להגיע לאור". מה שמעניין הוא שפראדיי אמר בפרק 514 שהאנרגיה של הברבור חזקה פי 30,000 מהאנרגיה שמתקשרת לגלגל. כלומר, אם הגלגל מסוגל להזיז אי, ובברבור יש משהו חזק פי 30,000, זה מחזק את ההשערה שהפצצה של ג'ולייט יכלה לגרום מציאות חדשה לגמרי. אני מאמין שהפרקים האחרונים יקשרו את "האור" למקומות מדעיים יותר (אולי בעזרת זואי), ויש סיכוי גדול שהכל גם יתחבר למציאות ב' איכשהו.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

כך פייר צ'אנג קרא לכיס מתחת לסחלב: This is "the vault", constructed adjacent to a pocket of what we believe to be negatively charged "exotic matter" כשבן ירד מתחת לסחלב, הגלגל היה מחובר לאור באופן דומה לאיך שבאיש בשחור תיאר. האיש בשחור מצא דרך עקיפה להגיע לאור, בלי למצוא את הנהר עם המערה: What if the light underneath the island--what if I could get to it from someplace else? אפשר לראות בתמונה המצורפת שהאור בכיס כשבן סובב את הגלגל זהה לאור במערה. פשוט לפני 2000 שנה אף אחד לא ידע לקרוא לזה כיס אנרגיה, אלא רק קראו לזה "האור".

../images/Emo58.gif

"מה שמעניין הוא שפראדיי אמר בפרק 514 שהאנרגיה של הברבור חזקה פי 30,000 מהאנרגיה שמתקשרת לגלגל. כלומר, אם הגלגל מסוגל להזיז אי, ובברבור יש משהו חזק פי 30,000, זה מחזק את ההשערה שהפצצה של ג'ולייט יכלה לגרום מציאות חדשה לגמרי." לא בדיוק אמרת. אני מבין שאין לך דעה חד משמעית, אם כך.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני אגיד לך למה הדעה שלי לא חד משמעית, אני פשוט חושב שאולי אין מספיק זמן לתת הסבר נוסף למציאות ב'. מצד שני, אני חושב שאם זה אכן נגרם ע"י ג'ולייט, זו טעות פטאלית לא להגיד את זה בתחילת העונה וזהו, אין סיבה להשאיר את זה פתוח. ושוב, אגיד שגם אם זה היה בעקבות ג'ולייט, אני עדיין מאמין שהמציאות השתנתה לפני 1977, פשוט היקום נוצר עם שינויים רטרואקטיביים. ולסיכום, אומר שאני מקווה שיש להם הפתעה שאף אחד לא צפה בעניין הזה - נראה שאחרי הפרק הזה אף אחד לא חושב על מציאות ב', לכן זה יהיה מעולה אם פרק 616 ייתן לנו פצצה (no pun intended) בעניין.

geula26

New member
האור

האור הוא עץ החיים הנצחיים וכדי שהרשעים לא יחיו לנצח צריך לשמור עליו עד שהרשע יוכחד ואילה שישארו ויהיו ראוים יחיו לנצח כפי שהיה אמור להיות לפני חטא אדם הראשון זה מהזוהר

Hubert Hubert

New member
../images/Emo58.gif

גם אני התעצבנתי שהתעלמו לחלוטין מהקטע של ה-40-50 שנה. כבר הנחתי שימציאו איזה קשקוש על זה שבגלל שהם היו בני אלמוות במקור או לא יודע מה, אז הגופות שלהם נרקבו הרבה יותר לאט, אבל הם פשוט התעלמו לחלוטין מהנושא!

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

KATE: Any idea how long they've been here? JACK: Long. It takes 40 or 50 years for clothing to degrade like this. הוא לא אומר "הם מתו לפני 40-50 שנה", אלא שבגלל שלוקח לבגדים להיכלות במשך 40-50 שנה, הם מתו לפני הרבה זמן, יותר מ40-50 שנה.

Hubert Hubert

New member
../images/Emo58.gif

כן, אבל בטח לא 2,000, או מתי שזה לא יהיה שהעלילה בפרק מתרחשת.

צריך לבדוק את זה ../images/Emo58.gif

אי אפשר לקבוע סתם. אולי דווקא כן. אני בטוח שהיוצרים בדקו את זה לפני שכתבו את הפרק, בין אם ידעו על זה מאז ומתמיד ובין אם המציאו את זה בשלב מאוחר יותר.

ה"שעון" / הזמנים על האי שונים מהעולם האמיתי

זה שבו שקרתה ההתרסקות הראשונה. כזכור, כשספינת ה"קהאנה" עגנה מספר קילומטרים מהאי, רופא הספיה קודם הגיע שחוט לאי וגו'ולייט וג'ק מצאו אותו (ושאר האנשים שאיתם) .... ורק אח"כ הוא נשחט ע"י קימי. דניאל/שרלוט התקשרו לספינה עם מציאת הגופה ושאלו על הרופא והם ענו להם שהוא עדיין חי ומה פתאום?!. נכון - אין היגיון בנושא מצב הגופות של "אדם וחווה" כפי שלוק קרה להם - אז או שיש סיבה לכך או שזה בלופר של ההפקה שאז עוד לא חשבה, באמת חשבה, עד הסוף קדימה.

למעלה