נראה לי שאנשים שכחו על מה הסדרה
באמת-יש יותר מידי שאלות על פרטים טכניים, למה הבאר בגובה כזה ולמה ג'ייקוב נראה לא מספיק צעיר ולמה האור במערה לא טבעי ועוד הרבה הערות כאלו. פשוט שכחתם את הקונפליקט והשאלה האמיתית. הרי ברור לי שבסופו של דבר כל העניין פה הוא מה הוא טוב ומהו רע, ובצורך של בני האדם לאפיין אנשים אחרים כטובים ורעים בצורה קיצונית(או שחור או לבן) ולהתעלם מהעובדה ששני הצדדים האלו קיימים בכולם ולכל אחד יש את האפשרות לבחור או לעשות את השינויי בכל זמן ושאף אחד לא אבוד בבחירה שלו. הרי אלו הסיפורים של הדמויות- הבחירות הרעות והטובות שלהן והיכולת שלהם לשנות דרך ולגאול את עצמם-שבונות את הסידרה.הפשע של קייט, הנוכלות של סוייר, חוסר הקשר של מייקל עם וולט ועד הסיפור של ג'ייקוב ואחיו ואמא שלהם שקוראת לאנשים שהיא לא מכירה -רעים, שפשוט מראה לנו שהדילמה הזאת קיימת מאז ומתמיד. הבחירה הגראפית בין שחור ולבן היא אנושית אבל לא נכונה. שום דבר הרי הוא לא ככה, הכל יותר מתנהל בדרך של בין לבין. ששום דבר הוא לא בלתי הפיך. ההאי הוא סמל של מקום שבו אפשר לעצור לבחון ואולי לשנות את הדרך. ועל הדברים האלו צריך להתמקד ולא בשאלות של תסריטאים ומעצבי תפאורות. בגלל זה אני אוהב את הסדרה, כי מעבר לזה שהיא עשויה מעולה היא מעלה שאלות אנושיות,פילוסופיות וקיומיות והיא מושכת אותנו לעסוק בהן-ובשאלות האלו אנחנו גם צריכים לדון. נכון שיש בכתיבה פערים וליקויים שדיי נראים לעין אבל זה לא העיקר. הדבר המיוחד באבודים-בגלל השאלות שהיא עוסקת בהן-שהיא הפכה למעיין "דת", וכמצופה מדת היא לא יכולה לעולם למסור תשובות מלאות כי אז העניין בה יסתיים. הרי לכולם ידועה הקלישאה שהעיקר זה הדרך ולא היעד-הדרך שעושים בין הרע לטוב,בין השחור ללבן, ששמה רובנו נמצאים רוב הזמן. לסיום מה שאני רוצה לומר זה שאסור לשכוח את מה שעברנו עד היום עם אבודים וגם אם אנחנו קצת מאוכזבים זה דיי באשמתנו כי כנראה ציפינו ליותר ממה שיכלו לתת לנו או שהתכוונו לתת, וכאשר הסדרה הצליחה ונוצר לחץ על הכותבים לתת תשובות הם מיהרו ונתנו יותר ממה שהיינו אמורים לקבל. אני מקווה שמה שבסוף ניקח איתנו מהסידרה זה את הרצון לשאול שאלות נכונות ולהבין שבכל אחד ואחת קיימת היכולת להגיע לתשובה הנכונה בשבילו. ולגבי הפרקים שנשארו-לא נראה לי שהכל אבוד ושבסוף הכל יתחבר