שרשור עונה 6 פרק 15

Lady in red2

New member
וסתם משהו קטן... ../images/Emo58.gif

MIB נראה בן 40 לפחות, ואמר שהוא בן 30... וגם נראה מבוגר יותר מאחיו התאום ג'ייקוב. אגב כשהם קטנים MIB הוא היפה יותר וכשהם גדולים ג'ייקוב הוא היפה יותר... סתם הערות קטנות לשעת לילה זו.
אה, והכי חשוב... הילד שנראה פעמיים בעבר - זה ג'ייקוב? כי מתישהו נראה גם ילד עם שיער חום... זה היה MIB?

הוא לא בן 30

הוא בן 43, הוא אמר שהוא חי עם האנשים 30 שנה, תוסיפי לזה שאמא שלו הופיעה שהיה בן 13...

dm101

New member
פלשבק מנופח מוגזם ומיותר

הרוצחת לא ברור אם היא צודקת או טועה אח של ג'ייקוב לא ברור אם צודק או טועה וג'ייקוב עצמו לא ברור אם צודק או טועה בקיצור או שהיוצרים חלוקים בדעתם או שבודקים אפשרויות לכאן או לכאן או שמנסים לבלבל אבל מה שהכי מרגיז הוא שאחרי פלשבק כל כך מנופח עדין זהו חלק 1 מתוך 2 זה מראה את יצירת סמוקי אך טרם ממשיך את תחילת הרומן בין סמוקי לג'ייקוב

HOT SPOT 2010

New member
../images/Emo58.gifתאוריה שעולה לי מהפרק

אז הנה התאוריה שעלתה לי מהפרק. זאת לאחר משהו שראיתי בפרק. בואו נחזור שנייה לפרק 8 בעונה 5, פרק שנקרא "לפלור". באותו פרק, האבודים שתקועים באי עוברים עדיין בין הזמנים של האי. הפרק בו ג'ון מזיז את האי. סויר והאחרים זזים שוב בזמן, ומוצאים את עצמם בזמן קדום, בו הם רואים את הפסל הענקי שנמצא על החוף. אבל הם גם מגלים שהבאר בה ג'ון יורד נעלמה, כאילו לעולם לא נבנתה. לפי מה שחשבנו הוא שג'ייקוב או אנשיו של ג'ייקוב בנו את הפסל, כלומר אחרי ההגעה של ג'ייקוב ואחיו לאי. אבל בפרק 15 ששודר, אנחנו מגלים שהאח של ג'ייקוב ואנשיו בונים וחופרים את הבאר. כלומר הבאר נבנתה, ולמרות שנהרסה בסוף הפרק כבר הייתה באר, מה שאומר שיש מצב שכשסויר וחבריו קפצו בזמן וראו את הפסל בפרק 508, יש מצב שזה היה שנים רבות לפני שג'ייקוב ואחיו הגיעו לאי. התאוריה שלי הולכת ככה. לפני אלפי שנים, האי היה מקום רגיל. לאי הגיעו מצרים, שחקרו את תורת המיסטיקה והקסם. הם התחילו לחקור את האי, ולעשות עליו ניסויים, מה שיצר את תאי האנרגיה ויצר כל מיני מקומות מופלאים על האי, ונתן לאי עצמו כוחות. אחד מהדברים שהם יצרו היה "לב האי", וזו המערה המוזהבת שראינו בפרק. מסתבר שבזמן שהם יצרו את המערה, הם גם בטעות הביאו לעולמנו שד קדום מצרי. השד הזה הוא מפלצת העשן. המצרים לא ידעו על הסיכון שמפלצת וראו בה כאל וסגדו לה. אבל אז כמה מהאנשים מאותם מצרים הבינו שהשד הזה מסוכן לעולם, וכלאו אותו בעזרת הכוחות שלהם בתוך המערה. המצרים נלחמו זה בזה, ובסוף נותר רק שורד אחד, למעשה שורדת, והיא האמא השקרית של ג'ייקוב ואחיו. האמא הפכה להיות אדון האי, ואדון האי מקבל לידיו כוחות על טבעיים, ואדון האי הוא סוג של אל על האי. אדון האי גם מקבל חיי אל-מוות, והמטרה העיקרית שלו היא להגן שהשד לא יצא אל העולם שוב, כי אז זה יגרום לסוף העולם. במשך שנים, האמא חיה לבד על האי, עד שבלסוף האמא הביולוגית של ג'ייקוב ואחיו ואנשיה הגיעו לאי. האמא החליטה שנמאס לה להגן על האי והיא רוצה יורש, ולכן לקחה את ג'ייקוב ואחיו. היא בנתה על האח בתור השומר החדש, כי הוא היה מיוחד. באותו הזמן, האנשים החדשים שעל האי החלו למצוא, בעזרת האח (אחרי שנטש את ג'ייקוב והאמא) את המקומות המיוחדים על האי. אני אישית חושב שהשד הצליח להביא משהו מהתודעה שלו מחוץ לעולם ולספר את זה לאח. כמו שהוא אמר שהוא פשוט איכשהוא יודע דברים, כמו איפה המקומות האלה נמצאים. השד קיווה שאם האח ואנשיו יצליחו למצוא את המערה הזהובה, הם ישחררו אותו לחופשי. האמא הבינה את התוכנית, והחליטה למנוע את זה. היא השתמשה בכוחות שלה כדי להרוס את הבאר ולהרוג את האנשים. היא הרגה את האח, אבל זה חזר לחיים בעזרת השד. האח הרג את האמא בעזרת הפגיון המיוחד, שספג כוח מכושף מהאנרגיה המיוחדת של האי. הפגיון הזה הרג את האם ללא בעיה כי היא איבדה את כוחותיה, כי היא כבר לא אדון האי, כי עכשיו ג'ייקוב הוא אדון האי. אם תשימו לב, האם בכלל לא התבגרה בכל השנים בהם ג'ייקוב ואחיו היו על האי, והיא לא בדיוק אישה צעירה. מה שבעצם אומר שהיא הפכה לאדון האי בגיל מסוים, ומאז היא לא התבגרה, בדיוק כמו ג'ייקוב. ג'ייקוב הפך לאדון האי והפסיק להתגבר, ואז שלח את אחיו לתוך המערה. באותו הרגע האח מת. המצרים נהגו להאמין בקורבנות אנושיים, והאח היה סוג של קורבן אנושי. ג'ייקוב לא ידע את זה, אבל בכך שהוא "הקריב" את אחיו, הוא שחרר את השד. לאחר מכן ג'ייקוב גילה על הטעות שעשה, וגם התחיל למצוא את המבנים והמקומות שהמצרים שהגיעו לאי לפני אלפי שנים בנו, כמו הפסל ועוד ועוד. ג'ייקוב, בתור אדון האי, החל ליצור לאי חוקים שונים, כי זה חלק מהכוח שלו. וג'ייקוב ידע שבתור אדון האי, תפקידו הוא להגן על העולם שבחוץ, ולמנוע מהשד לצאת החוצה. תמיד צריך שיהיה אדון אי, כי בלי אדון אי, השד יכול לעשות מה שהוא רוצה. השד החליט ללבוש את הצורה של האח של ג'ייקוב, כי חשב שזה יגרום לג'ייקוב לחשוב באופן שונה ולרצות לעזור לשד, בגלל שהוא חושב שזה אחיו. כשהשד לובש צורה של מישהו, הוא סופג את האישיות והזכרונות של אותו אדם. השד התחיל להתנהג כמו האח של ג'ייקוב, כשבעצם הוא לא באמת אחיו. ולכן בזמננו, השד מתנהג קצת כמו ג'ון לוק, כי הוא לובש את הצורה שלו. אותו הדבר לגבי כריסטיאן שפרד וכל שאר הצורות אותן הוא לבש. הוא מנסה לתעתע בבני האדם, כדי שיעזרו לו. הוא שיקר לכולם שהוא ג'ון לוק, וכך הוא הצליח להרוג את ג'ייקוב, ואותו הדבר לגבי כל האחרים. השד יכול להרוג כל אחד, חוץ מאדון האי והנבחרים שלו (ג'ק, סויר ואחרים). הנבחרים מוגנים והם סוג של בני אלמוות בדרכם שלם. בקיצור, ג'ייקוב הוא רק עוד כלי של המצרים הקדומים שהגיעו לאי לפני אלפי שנים והפכו אותו לאי מיוחד. ג'ייקוב חייב להגן על העולם מהשד, כי אם השד ישתחרר, סוף העולם יגיע.

מעניין אבל נשמע יותר מידי מופרך

לפי דעתי תאוריה שלך קלושה ותלושה, למרות המוטיבים המצריים לא פיתחו את הכיוון הזה מספיק כדי לגרום לו להיות מרכזי. אנחנו 3 ומשהו שעות לפי סיום הסדרה, התאוריה שלך צריכה עוד עונה שלמה של עלילה כדי להתקיים, לא אומר שהיא לא מגניבה או מעניינת אבל אין לזה סיכוי, אין להם זמן לייצר עלילה מסובכת שדורשת מהם לתת לנו עוד מיליון ואחד פרטים שיעלו אצלנו מיליארד ואחד שאלות, הם מאוד הגבילו את היכולת של הסוף האמיתי. העונה הזו נבנתה סביב שלושה אנשים: ג'ק, דזמונד וMIB, השאר אם למעשה ניצבים. לכן לפי דעתי לא יהיה עוד מקום לכל מיני התפתחויות זוהרות והסוף יהיה הרבה יותר בנאלי ממה שכולם חושבים או מצפים.

HOT SPOT 2010

New member
../images/Emo58.gifעוד תאוריה...

וזו תאוריה בנוגע לחשיבות של אהרון ווולט. כפי שראינו בפרק, אימו של ג'ייקוב והאח שלו נרצחה, והם נמסרו (נלקחו) ע"י אישה אחרת שגידלה אותם. וולט, למרות שאביו חי, נלקח מאביו וגדל אצל אב אחר, ואז אימו מתה. אהרון, כמו ג'ייקוב ואחיו נולד על האי אבל גודל על ידי אישה אחרת. מה קיבלנו? ארבעת הדמיות "המיוחדות" גדלו אצל הורה או הורים שלא שלו. אני לא יודע מה זה אומר, אבל זה בטוח אומר משהו. גם דניאל פרדיי גדל ללא אבא, והחברה של דמוזנד גדלה כנראה ללא אמא. ויש לי תאוריה שגם דזמונד היה יתום או ילד חד הורי. כלומר, יש מצב שזה קשור.

Plain Paper

New member
שמתם לב ש.. ספוילר

כשסמוקי הרג את אמא שלו, הוא דקר אותה בהפתעה, בלי לדבר איתה לפני. בדיוק כמו שדוגן אומר לסעיד שיהרוג אותו לפני שיספיק להוציא מילה. (מדובר גם באותו הפגיון בדיוק).

../images/Emo58.gif התאוריה שלי בעקבות הפרק

אני רוצה להתחיל בלציין עד כמה הפרק הזה היה מעפן, ולא בגלל התשובות או בגלל הילדים כמו שקראתי פה קודם. פשוט בגלל שהוא עמד! לא סחף או שאב אותי לתוכו, לא מעניין אותי התשובות שנתנו כי כגודל הציפיה כך גודל האכזבה, ולכן אני לא מצפה מהיוצרים לענות על תשובות כמו שצריך , הם רצו ליצור סדרה שבנויה על שאלות ככה שהם חפרו לעצמם בור עמוק מאוד מבחינת תשובות, ולפי דעתי הם צריכים להשאיר דברים כאלו בתור מיסתורין, לא לכל שאלה יש תשובה (זה הספר של יצחק לבנון פה!!!), פשוט פרק שלמרות שהוא נתן פתח להמשך וסוף העלילה לפי דעתי, לא היה מועיל וניתן היה לוותר על חלק גדול ממנו. עכשיו לעיקר: היתה לי תאוריה שנבנתה במוחי כבר לא מעט זמן. שימו לב עד כמה דזמונד חשוב בסדרה הזו, כאשר האמא המאמצת של MIB וג'ייקוב ירדה אליו לבאר, הוא הזיז את האבן כדי להראות לה את האור, מאותו רגע עד לסצינה הבאה היה את אותו הרעש (רק הרבה יותר חלש, ולא אין לי שמיעה של כלבים) של הקרינה האלקטרו מגנטית שדזמונד שיחרר. כמו"כ דזמונד לאחר שבא במגע התעורר באמצע הג'ונגל ללא קשר לכלום, קצת מזכיר את איך שגופתו של MIB צצה משום מקום. שMIB בא במגע עם האור הוא הפך\ שיחרר את העשן השחור. מה באמת קרה שדזמונד בא במגע עם הקרינה האלקטרומגנטית (מעונה 2)? נראה לי שזה יהיה משהו חשוב ומרכזי בפרקים הקרובים. אנחנו כבר יודעים בודאות שדזמונד חשוב עכשיו נותר רק לראות איך זה מתפתח. כל העניין של הדיבורים על המחליף של ג'ייקוב לא נראה לי הכי רלוונטיים, נראה לי שהסדרה לא תיגמר כאשר לג'ייקוב יהיה מחליף, כי זה חסר פואנטה, ג'ייקוב הוא בסך הכל שומר סף, לפי דעתי הסדרה תגמר כאשר הקונפליקט הזה יגמר, שהעשנן השחור יעלם או שהוא יהיה כלוא שוב. ולפי דעתי דזמונד הוא המפתח הוא מה שהולך לעצור את העשן השחור, בעזרתם של שאר הלוסטיס (משהו שמתבשל אצלי כבר המון זמן - לפני עונה 6). דזמונד גם רצה לצאת מאי כל הזמן, אבל עכשיו הוא חזר לאי והבין מה עליו לעשות, בלי פחד ובלי שאלות. דזמונד הוא למעשה ההיפך של העשן השחור, ג'ייקוב אולי הוא שומר הסף ויש מועמדים להחליפו אבל דזמונד הוא ההיפך שלו. מצטער על ההודעה הארוכה - כל הכבוד לקורא!

tamarhp

New member
מסכימה

- אין ספק שלדזמונד יש חשיבות מאד גדולה, שעוד נראה. - אכן, יש סיכוי לא רע שהסדרה לא תגמר בהחלפה של ג'ייקוב בלבד אלא בתבוסה חד משמעית של העשן השחור, או משהו דומה.

tamarhp

New member
../images/Emo58.gifאז מה היה לנו../images/Emo41.gif

- גילינו מי הם אדם וחווה. קצת מאכזב לדעתי, במיוחד כי אחרי ההערה של ג'ק ציפינו שזה יהיה מישהו שמת לפני כמה עשרות שנים. גם חשבנו שזה יהיה זוג. טוב, אז אם זה לא רוז וברנרד, מעניין אם הם גם קפצו חזרה לשנת 2007 אחרי הפיצוץ ואם הם חיים. אבל בטח כבר לא יראו לנו את זה. - גילינו שג'ייקוב וסמוקי אחים. - גילינו מי חפר את הבארות, ולמה. - גילינו מה מקור המתיחות והמריבה בין שני האחים, מה מקור הרצון של ג'ייקוב להוכיח שיש אנשים טובים, והמקור של סמוקי להוכיח ההפך. (כל מי שקורא מש"שים הרס לעצמו את הפרק, כי חלק מהיופי של הפרק זה לגלות את כל זה!!!! מי שכבר ידע שהם אחים, או מי הם אדם וחווה וכו' - אין פלא שהתאכזב מהפרק... ) - הסצנה של האור היתה מפתיעה והזויה כאחד. הרגשתי כמו בסרט פנטזיה, אבל אין ספק שזה היה יפהפה וקסום.... והזוי. - האור. האם זה חומר פיזי שגורם לכל התופעות האלקטרומגנטיות, או - כמו שאמרה האם החורגת - ה"מקור החיים, המוות, והלידה מחדש"? או שמא שניהם? אם האור אכן קשור ללידה, חיים ומוות, האם יש קשר בינו לבין העובדה שהחל משלב מסויים נשים לא יכלו ללדת עוד על האי? - האם מפלצת העשן היתה כלואה בתוך האור, והגופה של "עשיו" גרמה לה להשתחרר? או שמא המפלצת נולדה (שוב - עניין החיים-מוות-לידה מחדש שהוזכר ע"י האם) בגלל הגופה? - ממה שהצלחתי לראות, האור כבה. אם כך, איך יתכן שכשבן ולוק סובבו את הגלגל עדיין היה אור מאחוריו? - לדעתי המפלצת היא שילוב של העשן השחור עם האישיות (הנשמה) של אח של ג'ייקוב. היא רוצה לחזור הביתה כי האח רצה לחזור הביתה, ובמקביל - בגלל שהוא גם מפלצת עשן - זה יגרום להרס וחורבן. - האם החורגת דקרה את קלאודיה, האם של התאומים. אח של ג'ייקוב דקר את אמו החורגת. בן דקר את ג'ייקוב. - איך יש לג'ייקוב יכולת להביא אנשים לאי?

tamarhp

New member
ועוד כמה דברים../images/Emo58.gif ../images/Emo41.gif

- למה MIB מיוחד? כי אמא שלו חשבה שהוא אמור להיות מגן האי, או שבאמת יש בו משהו מיוחד? - האם יש לו יכולת לראות מתים כמו הארלי? או שבאי יש לכל מת אפשרות להתגלות למי שהוא רוצה, כמו שאמא של בן התגלתה אליו? - למה קלאודיה התגלתה רק לMIB ולא לג'ייקוב? כי רק MIB יכול לראות מתים? אם כך, גם לבן היתה היכולת הזו? והיא היתה מוגבלת רק לאמא שלו?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

"- ממה שהצלחתי לראות, האור כבה. אם כך, איך יתכן שכשבן ולוק סובבו את הגלגל עדיין היה אור מאחוריו? " לא באמת רואים מה קרה למערה אחרי שסמוקי יצא. הרי אנחנו יודעים בוודאות שיש עדיין אלקטרומגנטיות על האי גם אחרי שסמוקי נוצר, לכן אני חושב שעדיין יש אור במערה.

sirpad

New member
בעצם הפרק הזה, רק דחף את המהות הלאה

כאילו אם חשבנו עד כה שג'ייקוב וסמוקי, הם הם אלה שיודעים מי נגד מי למה וכמה. אז מתסבר שהם הם רק לוחצים על כפתור, כי מישהו אמר להם את זה. הסיפור לדעתי מאוד לא אמין, כי אין סיכוי שבן אנוש כמו ג'ייקוב, יחזיק מעמד כל כך הרבה זמן, עם אורך רוח, ובלי לעגל פינות. ראינו גם בפרק, שיש לו גם כעסים ותסכולים, שגורמים לו להתנהג בצורה מאוד לא "ג'ייקובית" (הוא מרביץ לאחיו מספר פעמים, והורג אותו)

A m o s 2 9

New member
אני לא חושב...

שבגלל שאח של ג'ייקוב רצה לצאת מהאי, אז גם סמוקי רוצה. עובדה שלוק המקורי לא רוצה לצאת מהאי ועשה הכול כדי לחבל במאמצי הניצולים לצאת (האנטנות בעונה 1, הצוללת) ובכל זאת סמוקי בדמותו כן רוצה לצאת.

tamarhp

New member
כי אני חושבת שהדמות שלו היא עדיין

הדמות של MIB, בלי קשר לצורה שהוא לובש. הדמות של סמוקי לדעתי היא דמות משולבת של המפלצת (רוע וכו' - מה שהיה כלוא במערה) עם הנשמה של MIB (השאיפה לחזור הביתה למשל, או להרוג את ג'ייקוב), והצורה החיצונית שלה משתנה בהתאם לנסיבות.

nimrodtoav

New member
מי היו החיילים שצדו את החזיר?

הם היו חלק מהצוות של האוניה של קלאודיה?

nimrodtoav

New member
ועוד שאלה

האם אנו יודעים מה הקטע עם האפר שמפזרים ומונע מהמפלצת לעבור?

למעלה