שרשור עונה 6 פרק 15

JohnLocke

New member
לא התחלפו

דיימון לינלדוף מנהל את התכנית מהיום הראשון שלה. אחרי שג'יי-ג'יי עזב לאחר הפרקים הראשונים של עונה 1, הוא הביא את קרלטון קיוז, ומאז הם מנהלים את התכנית. יש תסריטאים שעזבו ונכנסו במשך העונות, כמובן, אבל כל תסריט שה"חדשים" כותבים מתבסס על החלטות שנעשות ע"י כל התסריטאים, והתסריט עצמו עובר דרך שכתוב ופיקוח של דיימון וקרלטון.

geula26

New member
האור

לא חייבים לכוון תמיד לדעת יוצרי הסידרה וזה מה שיפה זה מעורר אותנו לחשוב גם לבד כל אחד מהידע שלו פשוט סיעור מוחות.האור נברא ביום הראשון השמש הירח והכוכבים ביום הרביעי אז מה זה האור הזה? כתוב שזה אור שמוכן לצדיקים לעתיד וכדי שלא יפול לידים של רשעים השם שם בקדמת עדן[האי] מלאכים [ג"ייקוב?]ואת להט החרב המתהפכת[העשן?] בדי לשמור עליו.ישנם כמה סוגים של מלאכים ברמות אחת מעל השניה ואלה שהכי קרובים אלינו נקראים אישים מתגשמים לדמות אדם , יתכן ושתיית היין שהיא מעשה גשמי מסמלת את התגשמותו של המלאך בכדי שהוא יוכל לפעול ולתקרשר עם בני האדם שנבחרו למשימה של שמירת האור על האי.

dm101

New member
מסכים עם כל מילה

סתם סתם סתם ניפחו לנו אגדה קסומה על עמי ותמי והמכשפה הרעה וכל זה כדי לענות על אדם וחווה שמענינים לי את הטוסיק הם עוד ועוד מוסיפים עוד ועוד שטויות , המציאות את ה"אמא" הזאת ואת האנשים שהיו , ועוד ועוד , מפרק לפרק הם מוסיפים יוצרים וממציאים עוד שכבה של קשקוש אין לנו פתרון? בואו נמציא אותו , נוסיף אותו , נוסיף אמא מטורללת , נוסיף אור בהיר מיוחד , נוסיף אנשים שבונים באר שוב עושים הכל מסתורי וסתמי , והכי מעליב זו המוסיקה המסתורית שמוסיפים על כל חידה סתומה בקיצור הם אלופים בליצור שאלות וממש לא טובים בלתת תשובות לדעתי גם בסוף הסדרה לא יענו על הכל אם פרק כזה מנופל כדי לענות על אדם וחווה אז חבלז

daeve1

New member
איזה פרק מביך.. ../images/Emo58.gif

עזבו את זה שהיה משעמם. את הדיאלוגים המביכים שנראו מאולצים על מנת לתת פיתרון לכל מיני בעיות. עזבו את הסצינה האידיוטית בה ג'ייקוב שותה את היין ומשם מקבל את הכוחות שלו. הם פשוט לא היו צריכים לגלות לנו. ישנם דברים שצריך להשאיר בלתי פתורים (כמו במקרה של מקור 'הכוח' בפריקוולים ל"מלחמת הכוכבים"
). חוץ מזה, שהם לא באמת גילו לנו משהו חשוב.. מה הם החוקים? למה ג'ייקוב והאיש בשחור הילדים מסתובבים על האי? למה ג'ייקוב בעצם יכול לצאת מהאי? למה הוא בחר דווקא באנשים האלה ואיך הוא יודע שהוא לא אמור לתת לאח שלו לצאת מהאי? ועוד כל מיני.. האמת היא שלמרות שזה היה הורס את עלילת המד''ב, זה היה הרבה יותר טוב לו הם היו אומרים לנו שהם אלים ומשאירים את זה ככה.. עדיף מההסברים המביכים שהם נתנו לנו על מנת להפוך את הכל ל"יותר הגיוני". ושוב, אם כל מה שהאיש בשחור רוצה לצאת מהאי, אז למה לא בעצם? זאת אומרת, הבנתי למה לא (מפחדים שהאור שבו יתפשט או איזו שטות אחרת) אבל.. זה המניע של הרע הראשי? זהו?! זה התירוץ להרוג את הלוסטיס? זה התירוץ לכל מה שקשור למפלצת העשן? זה התירוץ לחשיבות האי? אלוהים אדירים!!!! בתור חובב "אבודים" מושבע ואחד שאהד גם את הפרקים הפחות טובים של הסדרה (בעיני אחרים), ובתור זה שאמר "אני לא חושב שיש בסדרה הזו פרקים גרועים כי גם הפרקים הפחות מוצלחים עשויים היטב".. אני מודע - זה היה פרק גרוע! זה היה פרק ממש גרוע! הוא הרס הרבה דברים מהסדרה. לא היו צריכים לנסות לגלות לנו! מטומטמים..
אוקי, אני אנסה להריגע..

lostfan

New member
חייבת להסכים

ציפיתי ליותר תוכן. יותר על ההסטוריה של המקדש. יותר תשובות.

shanytopper2

New member
../images/Emo58.gif שמתי לב למשהו

אנשים כותבים כל הזמן בפורומים ואפילו בלוסטפדיה שג'ייקוב רק זורק את האיש בשחור למים והוא רק מאבד את ההכרה. אני אומר שזה לא נכון. הוא בצורה מפורשת הורג אותו. שימו לב לזווית שהראש שלו מוטה אחרי שהוא נוחת במים...אני חושב שבכוונה הראו לנו אותו עם צוואר שבור. אמא שלהם שקרה להם כאילו הם לא יכולים להרוג אחד את השני. אז עכשיו אנחנו למדים שבאמת ג'ייקוב והאיש בשחור הם כלים במשחק של אחרים. אבל בעצם רוב התשובות שקיבלנו הן פשוט "להעביר את זה הלאה", כלומר, נשארו לחלוטין רק בואריאציות. מה מקור הכח של ג'ייקוב? היין, יופי, אבל מה מקור הכח של היין? איך האיש בשחור הפך לסמוקי? כי הגופה שלו שטה לתוך המערה, יופי...אבל למה זה גרם לו להפוך לסמוקי? כאילו...בעצם מעט מאד שאלות באמת נענו בפרק הזה, רובן לא חשובות בעליל. היתר פשוט שינו קצת את הקונטקסט שלהם. מאכזב מאד.

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif מה, לא הקשבת בפרק?

כל שאלה תוביל לשאלה אחרת אז תפסיק לשאול ופשוט תקבל את מה שיש בלי לפקפק. בקיצור, לוסט זה הרבה מעבר למה שחשבנו עד עכשיו, זו פשוט דת חדשה.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אבל זה לא נכון שכל תשובה תוביל לשאלה אחרת? אני פשוט לא מבין מישהו ששואל אחרי הפרק הזה איך האמא (הלא-ביולוגית) הגיעה לאי ואיך היא נהייתה השומרת של האי. זו שאלה של ילד קטן ששואל אחרי כל תשובה "למה?" - הרי אם היו מספרים את הסיפור של איך היא הגיעה לאי, והיו מראים מי היה השומר של האי לפניה, הייתה שאלה נוספת של איך השומר הקודם הגיע לאי. השאלות אף פעם לא נגמרות, אבל מתישהו צריך להגידenough is enough.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אל תכעס שאני אומר - אבל לא השאלה של

ילד קטן. התשובות שמספקים לנו הם של ילדים קטנים... וואו.. זרקו אותו לתוך ה"אור".. ו"הוקוס פוקוס" הוא הפך לעשן שחור. מה שכן אהבתי שהיה פה משהו קטן וחכם של רמזים לסיפורים תנכיים שנעשה בצורה עקבית ואולי נותנת מסגרת נאה לסיפור. זה כן. אוף. לא כיף לי ככה לחרב לך... אבל אני תמיד חייב להגיב.

daeve1

New member
נכון, אבל.. ../images/Emo58.gif

היו דברים שהם כן היו יכולים לספר לנו, ולהשאיר אותנו אם פחות שאלות ואם תחושה מספקת יותר. או פשוט להגיד לנו "הם אלים מצריים" ולגמור את זה. הכל על-טבעי, אין הסבר הגיוני. זה היה חוסך לנו את הפרק המשעמם והמביך הזה..

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif עקרונית אתה צודק אבל אני אומר לך

מה הבעייה מבחינתי. תשובות מונחתות בלי שום הסבר ובלי שום היסטוריה או פיתוח בסדרה פשוט לא מרגשות (וזה בלי קשר אם הן ילדותיות או לא). קח כל סיפור אחר שסופר בעונות הראשונות, נניח הסיפור של לוק. היית יכול לספר אותו בפרק אחד בודד כמו היום אבל אז לא היה לו את האימפקט שהיה לו במקור. סיפורים צריך לפתח לאט, ללמוד להכיר את הדמויות ואת המניעים שלהן ולא סתם להעביר 40 שנה של חיים של מישהו בפחות משעה. הילדים היו אגב די מעצבנים ואני מאוד מתפלא שלינדוף וקיוז כתבו בעצמם. אני כבר מפחד לחשוב שאם זו הרמה הכללית של הכתיבה שלהם, מה יקרה בפרק האחרון שהם גם כתבו אותו.

daeve1

New member
../images/Emo45.gif הילדים היו גרועים.

ורק "עזרו" לפרק להפוך למעיק יותר ממה שהוא גם ככה היה

daeve1

New member
../images/Emo58.gif אגב,

כבר לא מעניין אותי לדעת איך קוראים לאיש בשחור. האמת, אני לא מבין למה הם ממשיכים לא לגלות לנו אותו למרות שכבר ידוע לנו שהוא לא אל אלא בן אדם רגיל ולכן השם שלו לא אמור להיות משהו חשוב..

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אולי השם שלו- קוזמו ../images/Emo6.gif

סתם. אולי השם שלו עשיו ? יעקב ועשיו ? אלה היו הרמזים בפרק. זה באמת לא כזה משנה. דווקא ההרמזים המקראיים בפרק היו נחמדים - אין לי טענות כלפי זה.

daeve1

New member
קוזמו קריימר ../images/Emo13.gif

וברצינות.. אם השם שלו זה "עשיו" הם היו צריכים לגלות לנו בפרק הזה שזה השם שלו. למה להמשיך למתוח את זה ולא לגלות לנו? מה עכשיו הפואנטה?!
מקסימום זה כמו שאמרת וזה קשור לרמזים מקראיים מהתנ''ך, אז הפרק הזה היה ה-זמן המושלם לחשוף את השם שלו. אין שום סיבה להמשיך לגרור את זה עכשיו כשברור שהוא בן אדם רגיל..

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif נכון, אבל השם שלו,

למרות שכל הזמן הידהד לי בראש בפרק שלא חשפו את השם (ומעניין איך ג'ייקוב קרא לו כל השנים. אולי "אחי" ? ), לא היה כזה קריטי. גם אם יסתבר שקוראים לו - מאיר , זה בסדר. זה לא מפחית מעוצמת הרמזים המקראים. וצודק שזה הרגיש בול בזמן לחשוף את השם שלו - ולא למרוח את זה. אבל הנה , זו דוגמא ל"תעלומה" , שאין בעייה להשאיר אותה כסוף פתוח להחלטת הצופים - ועדיין זה לא יכעיס אף אחד. בניגוד לתעלומות אחרות כבדות משקל - שזה יהיה מכעיס ביותר אם לא יתיייחסו אליהם אחרי כל העונות.

daeve1

New member
בטח שזה מכעיס

זה כבר לא משנה איך קוראים לו, הוא סתם בן אדם רגיל. השם שלו לא יוכל לרמוז על כך שהוא אל מצרי או משהו כזה כפי שאחרים ניבאו מכיוון שהוא לא אל וכעת אנחנו יודעים את זה. אז למה להשאיר את זה פתוח? סתם מעיק לדעתי..

גם אני התאכזבתי../images/Emo58.gif

מזה שבפרק הזה עוד לא גילינו את שמו של האיש בשחור, מה גם שגילינו שאין פואנטה להסתיר אותו בכלל. מעניין אם עד סוף הסדרה יגלו את שמו איכשהו, או שלנצח הוא יישאר "האיש בשחור"/"MIB"/"סמוקי" וכל שאר הכינויים שבהם הוא מכונה...

למעלה