שרשור עונה 6 פרק 16

Funk18

New member
../images/Emo58.gif היה טוב...

אחלה הכנה לקראת הפינאלה. דבר אחד קצת צורם בסיום. כשלוק אומר לבן שהוא הולך להשמיד את האי. עוד לא קיבלנו את התגובה של בן, אבל אם הוא ישתף איתו פעולה זה ממש טיפשי. ג'ון הבטיח לבן שכשהוא יעזוב אז הוא יוריש לו את האי בתנאי שבן יעזור לו. אז איפה פה ההיגיון?

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif השורה הסופית הייתה לדעתי

סתם "דרמה קוויניות" מיותרת. כדי לסגור את הפרק באיזה משפט מפוצץ. די.. כבר היינו ב"צריך להזיז את האי" "צריך לחזור לאי"... ב"אני הולך להשמיד את כולם אחד אחד".. לא כזה השאיר עליי רושם ה"אני הולך להרוס את האי"... הרי , סביר להניח שבסופו של דבר הוא לא ישמיד את האי. וגם אם האי יושמד - זה יהיה בגלל שגם הגיבורים רוצים בזה, ולא בגלל שהרע ינצח. לכן , זה היה סתם משפט מנופח כזה לסיום. היה אפשר לסיים את זה גם סצינה אחת או שתיים קודם - הן היו בסדר גמור בפני עצמן.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

קשה לי להאמין שבן באמת משתף איתו פעולה. אני מאמין שהוא עושה con אחד אחרון, הפעם בניגוד לפעמים הקודמות, לא למישהו שאנחנו אוהבים (לוק, סוייר, ג'ק) אלא לרע של הסדרה. זו הדרך הכי טובה לסיים את העלילה של בן. בקשר להיגיון של האמירה - התכנית של סמוקי השתנתה אחרי הלחישה של ווידמור. לפי מה שאני מבין, עכשיו הוא לא רוצה רק לעזוב את האי ולהשאיר לבן את האי (כביכול), אלא לעזוב וגם תוך כדי להיעזר בדזמונד להרוס לגמרי את האי. למה בעצם סמוקי לא יכול להרוס בעצמו את האי? לדעתי כדי להרוס את האי חייבים להרוס את "האור", שהוא הלב של האי, ומה שמשאיר את האי על המים, ולא שקוע מתחת כמו במציאות ב'. אבל אם הורסים את האור כשסמוקי עדיין על האי, גם סמוקי מת (כי הוא נוצר מהאור), וככה הוא לא יכול לצאת מהכלא ולראות את העולם החיצון. אבל דזמונד חסין נגד אלקטרומגנטיות (שזה כמובן האור) - אז אם הוא יצליח לגרום לדזמונד להרוס את האור אחרי שהוא כבר יצא מהאי, אז הוא משלים לגמרי את התכנית שלו - הוא גם יצא החוצה, וגם ה"כלא" מושמד לגמרי, ואין סיכוי שהוא יחזור לשם לעולם. זו כמובן רק השערה שלי, יש סיכוי גדול שאני טועה. איך מציאות ב' קשורה לעניין? כרגע זה נראה מאוד אפשרי שזהו אכן האפילוג, כלומר שזו המציאות שבה הסדרה תסתיים לאחר אירועים בפינאלה שיגרמו לשקיעת האי, אבל לדעתי צפוייה הפתעה בעניין. בכל מקרה, אני סומך על התכנית ובטוח שפרק הסיום יהיה מספק.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif משהו ב"מציאות ב'"

עדיין לא מסתדר. השאלה אם זה ייתפר באופן הגיוני, או שפשוט יש פה פספוסים ופערים: אם המציאות היא מציאות "חלופית" (כמו שחשבתי/חשבנו בהתחלה) ,כלומר מציאות של "מה היה אם" (מה אם הם לא היו מגיעים לאי, מה אם הם היו בוחרים אחרת וכו') - אז לא יכול להיות שהם נזכרו באירועים שקרו באי. אז זה לא זה. אם "מציאות ב'" היא מציאות שצריכים למקם אותה כרונולגית בציר הזמן אז - בהתחלה חשבתי שאולי , אחרי טראומת האי הם חזרו לחיים הרגילים שלהם, ופשוט שכחו מה היה .... אבל זה גם לא הגיוני, כי יש דמויות , כמו ליבי למשל, שנהרגו באי.. ולא יכולות לחזור במציאות עתידית. לא יכול להיות ש"מציאות ב"' מתרחשת שנים אחרי מה שקרה, כי יש דמויות חופפות שלא יכול להיות שהיו גם באי וגם במציאות הזאת. בגלל זה אני תוהה באיזה מימד של זמן ומקום , אולי בכלל מימד תודעתי או הסבר אחר (שאני מקווה שיהיה באמת מפתיע וטוב) - היא מתרחשת.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

יש הבדל, מבחינתי, בהגדרות בין "חלופית" ל"מה-אם". "מה-אם" הוא מושג נרדף ל- dream sequence, וזה כמובן לא מה שקורה. מציאות חלופית/אלטרנטיבית היא הגיונית יותר, כי אם משהו במציאות א' גרם להיווצרות מציאות ב', אז מציאות ב' נשענת על מציאות א', מעין ענף נוסף בעץ. לכן זה הגיוני שאנשים במציאות ב' זוכרים דברים שקרו במציאות א'. אופציה נוספת היא שמדובר ב"reset", כלומר מתישהו בפרק האחרון האי יחזור בזמן, והעבר ישתנה לגמרי באותה מציאות . העבר הקודם, לפני השינוי, עדיין טבוע איפשהו ו"חוזר" לזכרונות של הדמויות.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif דקויות בעניין המציאויות השונות

מה שאני אומר , שאני פוסל את אפשרות ה"מה אם" או ה"מציאות אלטרנטיבית" . מדוע ? מה זו מציאות אלטרנטיבית ? (כמו בסרטים סטייל "דלתות מסתובבות") -זה אומר : "אם הם לא היו על המטוס , איך היו נראים חייהם ללא האירועים הללו" ? אבל - זה די ברור שזה לא המקרה שקורה כאן (למרות שזו הייתה יכולה להיות פנטזיה יפה), כי אם זו מציאות אלטרנטיבית... לא יכולות להופיע בה דמויות וזכרונות ממציאות אחרת . כלומר - שתי המציאויות נמצאות באותו מימד של זמן.. רק צריך למקם אותם. עכשיו לגבי ענפים והתפצלויות.. לדעתי אם זה הכיוון , זה מסובך, מסורבל מדי וחבל. אני מאמין בפשטות. כלומר - התחכום הכי גדול , שמוסבר בצורה ברורה ופשוטה - זו גאונות. אני אתן לך אפילו דוגמה מהסידרה שאתה אוהב - "אבודים" סיום העונה השלישית... ראינו פרק שלם, אחרון.. .ראינו את ג'ק שותה, בביה"ח.. ואז , בסוף הפרק , במשפט אחד , קצר ותכליתי , ג'ק אומר "חייבים ל ח ז ו ר לאי". לא צריך היה מיליון שרטוטים, והסברים, ודיאגרמות ופיענוחים.. .גם ההדיוט הכי גמור, ישר באותה שנייה ,הבין את כל הפרק לאחורה - שכל מה שראינו- מתרחש אחרי עלילת האי. במשפט אחד ברור ,כשהכל נבנה בצורה יפה לקראת זה - כל התאוריה כבר הובנה. זאת פשטות אלגנטית שלא הופכת את הפתרון לפשוט וזול. אני לא בעד ההתפלפלויות שכתבת לגבי העבר שישתנה באותה מציאות, והסתעפויות (אגב, בצורה מוצלחת למדי זה נעשה בסרט "בחזרה לעתיד" ושם זה היה מאוד ברור וצלול) - אני מקווה , אם כי לא משוכנע, שיהיה הסבר יותר אלגנטי. אלא אם כן ההסבר רוחני יותר... שזה גם אפשרי. סתם דוגמא.. אחת הדמויות מהאי חולמת איך הכל היה נראה אילו.... אנחנו עוד לא יודעים אם ההסבר יהיה מוצלח או לא, מה שכן , סחתיין על היוצרים שעד הדקה ה 99 הצליחו לשמור על עמימות בנוגע לפירוש המציאות השנייה... אלא אם כן אלו התיאוריות המסורבלות שהעלו כן - שהן לגמרי מאכזבות.

Hyman Roth

New member
../images/Emo58.gif עניין המציאויות

כבר הוסבר כמעט לגמרי לדעתי באחד הדפים ביומן של פאראדיי (רואים שם התפצלות של זמנים). שאלה שנותרה פתוחה זה ממתי זה מתחיל (כנראה הפצצה). ממה שהבנתי, יש לזה סימוכין מדעי מסויים (זמן חלל וכאלה מין מונחים). חוצמזה - הפרק היה טוב, בגלל שדרכי הפתרון והמידע החדש שהוא הציע, היו דומות למה שהיה בסדרה לפני העונה הנכחית. (לדוגמא בן מבין שהמפלצת "עבדה עליו" לאורך כל הדרך, ובגלל זה נראה שהוא עוד לא אמר את המילה האחרונה).

austin1

New member
המציאויות בעקרון אני חושב שזה ערבוב של שניכם

מציאות ב חייבת להיות באותו קו זמן לאחר שבפרק האחרון האי יחזור בזמן והעבר ישתנה לגמרי שוב הצלקת בפרק האחרון מרמזת שגיק יקבל אותה בפינאלה במציאות א שלוק אומר שהוא רוצה להשמיד את האי הוא כנראה מתכוון להטביע אותו ... זה בעצם אומר מה שתמיד חשבנו שהאירועים של מציאות א הביאו למציאות ב . השאלה מה בדיוק קורה שם אולי גיק(וב) במציאות א יצר את מציאות ב אחרי שלוק השמיד את האי ובכלל גיק במציאות א הוא עדין גיק(וב) ופשוט לא זוכר אין לי מושג יאלה תעלו תיאוריות ותזכרו שזה צריך להיות גם מאוד פשוט וגם גאוני

טיי 1

New member
לא יודע...../images/Emo58.gif

אני זוכר שכשצפיתי בעונה ה 6 .. כל פעם ניסיתי, כמו כולם , לנחש , האם יש מצב שמציאות (ב') מתרחשת לפני או אחרי מציאות א'. ואף אחד מהאופציות לא יכלה להיות.. כל פרק, כל סיפור אחר, היו דוגמאות סותרות. למשל , אם נגיד מציאות ב' הייתה מתרחשת אחרי מציאות האי... זה לא ייתכן, כי על האי ליבי מתה.... היא לא יכולה להופיע מספר שנים אח"כ בחיים בפני הוגו. אני לא מהפריקים של הסידרה, ככה שלא זוכר את כל הדוגמאות ,אבל כל פרק היו דוגמאות שנועדו בכוח להראות לנו שאין פה ציר זמן ליניארי... אלא יותר אפשרויות של "מה אם"... משהו כזה.

austin1

New member
אז בוא נעשה סדר בבלאגן יש לנו פחות מכמה ימים

לנסות לפצח את הקטע הזה ( כן אפילו קוראי מש"שים לא בטוחים מה הקטע של מציאות ב ) בואו ננסה לנתח את כל הדוגמאות והרמזים והתיאוריות נתחיל כמובן בצלקת של גיק ( 3 פעמים הראו לנו אותה )

voguemaster

New member
ניסיון

שנק' פיצוץ הפצצה יצרה פיצול במציאות. מציאות אחת "טובה", ומציאות אחת "רעה" (שבה העולם עלול כולו להיות מושמד וכו' וכו'). אני חושב שהאירועים של הפינאלה הם למעשה החיבור מחדש של שתי המציאויות לקו זמן אחיד שוב פעם, או, שלא יהיה חיבור מחדש ותמיד יהיו לנו שני קווי זמן (גם זה אפשרי). האופציה של החיבור מחדש יכולה להיות מעניינת כי זה מסביר למה אירועים במציאות א' גורמים לשקיעת האי ולחזרה למציאות ב' (אנחנו יודעים שסמוקי יצליח כנראה והאי ישקע). הדבר היחיד שזה לא מסביר זה מה יקרה לג'ק - הוא אמור להיות השומר של האור והאי, אבל האי יושמד (יענו לא עשה עבודה טובה
). כנראה שזה לא משנה - ברגע החיבור מחדש בכל מקרה כל מה שהיה קודם כבר לא יהיה רלוונטי...

בהלםם

New member
לבן יש 2 אפשרויות ../images/Emo58.gif

למות או למות.. אין יותר זמן למשחקים בן יודע שככה או ככה הוא הולך למות הוא גם עקץ אותו "תזהר הם חמושים בפנים..אבל בעצם אין לך מה לדאוג" זה שלוק הבטיח לו את האי לא גרם לבן באמת לחשוב שהוא הולך לקבל שליטה מלאה על האי חח הוא זרם איתו בידיעה שהוא הולך למות בכל מקרה בקרוב והמשפט סיום של לוק רק חתם את זה

טיי 1

New member
../images/Emo6.gif "זרם איתו" , ../images/Emo58.gif

אבל אני מסכים איתך, בקטע הזה שכרגע לא רק לבן ,כמעט לאף אחד אין מה להפסיד. בתכלס, בשניה שלוק ירצה הוא הופך לעשן שחור והורג את בן... ככה שאין לו מה לעשות יותר מדי חישובים. אז הוא מנסה להפיק את המיטב. אם לפחות הוא (בן) יהיה בצד של לוק אולי בסוף לוק לא יהרוג אותו. אבל לא ענית על מה שהוא שאל ,וגם אני תהיתי על זה- אם לוק הולך להרוס את האי.. אז מה פשר זה שהוא הבטיח לבן את האי ? לא ברור.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

כמו שכתבתי, ברגע שהוא הבטיח לבן את האי אני חושב שהוא עדיין חשב שהאי יישאר, והוא לא יוכל להרוס אותו. אבל אחרי ששמע על דזמונד, הבין שיש לו אפשרות לחסל לגמרי את האי דרך דזמונד. איך הוא יעשה את זה בדיוק? שאלה טובה. מה שמעניין הוא איך בן ימשיך עכשיו. איזה תירוץ הוא ייתן לסמוקי על כך שלמרות שהמטרה של סמוקי היא להרוס את האי, הוא עדיין ממשיך ללוות אותו? אולי כשהפרק הבא יתחיל, בן לא יהיה איתו בכלל, אי אפשר לדעת.

שתי שאלות ../images/Emo58.gif

1) מישהו הבין מה הקטע של האפר? הוא הקיף את הבקתה והשתמשו בו במקדש כהגנה נגד סמוקי, ועכשיו ג'ייקוב אומר שברגע שהמדורה עם האפר שלו תכבה הוא ייעלם לתמיד.לא מצאתי פה הסבר סביר. 2) הייתה התייחסות למיקום שבו ג'ק שכב אחרי ההתרסקות בפרק הראשון. האם ניסו לספק בכך סוג של הסבר קלוש לשאלה המסקרנת הזו? מצד אחד גייקוב מתייחס לכך, אך מצד שני אין כאן שום תשובה, נראה שזה היה מקרי (זה לא שג'ק סומן מראש כמחליף ולכן התרסק קרוב יותר למקור האור..)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

1) אין לדעתי קשר בין האפר שהגן מסמוקי לאפר של ג'ייקוב. האפר של ג'ייקוב פשוט איפשר לג'ייקוב להמשיך לרוץ על האי בתור ילד (אני חושב שזו מטאפורה על פיניקס, שבעזרת האפר שלו יכול לחזור לחיים), אבל ג'ייקוב רצה להופיע בפני כל המועמדים בתור מבוגר, אז הוא לקח מהארלי את האפר, שרף אותו, ועכשיו נותר לו זמן מוגבל להופיע בתור מבוגר לפני שלא יוכל להופיע יותר. 2) אני לא חושב שיש קשר בין מה שנאמר בפרק הזה לשאלה "איך ג'ק הגיע דווקא לשם אחרי ההתרסקות". אני חושב שכמו שברנרד הופיע במרחק מהמחנה של הזנביים (פרק 207), וכמו שגם קייט לא הייתה על החוף אחרי ההתרסקות, אנחנו פשוט אמורים להניח שהוא נחת שם. אני לא חושב שיש תעלומה גדולה יותר.

voguemaster

New member
או שזה סוג של קישור לפרק הראשון

שהטענה היא (ע"י לא זוכר מי), שהיה שם רמז מעניין כבר בהתחלה ואף אחד לא עלה על זה...

JohnLocke

New member
זו אגדה אורבנית

אין שום רמז שלא גילו מהפיילוט, היוצרים אישרו כך בפודקאסט.

זה לא איך שאני הבנתי את זה

לפי סמוקי, וידמור אמר שדזמונד הוא fail-safe של ג'ייקוב למקרה שאף אחד מן המועמדים לא יצליח. במקרה כזה האפשרות האחרונה שג'ייקוב תכנן היא כנראה להרוס את האי, מן הסתם ביחד עם סמוקי, שזה הרע במיעוטו (ניתן להבין מדברי אמא שאם האור יכבה יהיו לכך כנראה השלכות קשות לגבי העולם אך כנראה אפילו זה עדיף על שחרורו של סמוקי). עכשיו סמוקי טוען שיש לו שוט על בן: אם בן לא יהרוג את המועמדים בשבילו, סמוקי ישתמש בדזמונד להרוס את האי. אך אם בן כן יהרוג את המועמדים, אז לכאורה סמוקי לא חייב להרוס את האי ויכול להבטיח לבן את השליטה באי אחרי שהוא יעזוב. ההצהרה הדרמטית האחרונה היתה ע"מ להבהיר לבן (ולנו) שסמוקי לא מפחד מהריסת האי. להיפך - הוא יעשה את זה בכל מקרה, בין אם זה כאמצעי להמלט ובין אם כדרך להתאבד ולקחת את כולם איתו במקרה שלא יצליח. מן הסתם בתחילת הפינאלה נראה את סמוקי מציע לבן את העסקה בצורה מפורשת: תהרוג את המועמדים ואשאיר לך את האי בירושה. לא תהרוג - אשתמש בדזמונד בשביל לחסל אותך ואת האי יחד. אבל אני מסכים שבן מתכנן con ואם אני מכיר את סמוקי אז הוא כבר יודע את זה ומתכנן con נגדי, כלומר יש לו דרך אחרת להרוג את המועמדים. השאלה האמיתית היא אם סמוקי כבר מבין את ה con של ג'ייקוב, שאולי סיפר לוידמור משהו אחר אבל הסיבה האמיתית שהוא החזיר את דזמונד לאי היתה כמובן ע"מ ליצור קשר עם מציאות ב.

austin1

New member
ואני חושב שספוילר

לסמוקי אין שום ברירה עכשיו חוץ מלשמיד את האי כדי להימלט הוא כבר לא צריך להרוג את המועמדים כי לגיקוב יש מחליף חדש הוא אפילו לא צריך להרוג את גיק כדי להימלט ... השאלה הגדולה היא איך הוא הולך להשתמש בדזמונד בשביל להשמיד את האי ? האם הוא הולך לכבות את האור ולהגיד לילה טוב ?

למעלה