../images/Emo58.gif דקויות בעניין המציאויות השונות
מה שאני אומר , שאני פוסל את אפשרות ה"מה אם" או ה"מציאות אלטרנטיבית" . מדוע ? מה זו מציאות אלטרנטיבית ? (כמו בסרטים סטייל "דלתות מסתובבות") -זה אומר : "אם הם לא היו על המטוס , איך היו נראים חייהם ללא האירועים הללו" ? אבל - זה די ברור שזה לא המקרה שקורה כאן (למרות שזו הייתה יכולה להיות פנטזיה יפה), כי אם זו מציאות אלטרנטיבית... לא יכולות להופיע בה דמויות וזכרונות ממציאות אחרת . כלומר - שתי המציאויות נמצאות באותו מימד של זמן.. רק צריך למקם אותם. עכשיו לגבי ענפים והתפצלויות.. לדעתי אם זה הכיוון , זה מסובך, מסורבל מדי וחבל. אני מאמין בפשטות. כלומר - התחכום הכי גדול , שמוסבר בצורה ברורה ופשוטה - זו גאונות. אני אתן לך אפילו דוגמה מהסידרה שאתה אוהב - "אבודים" סיום העונה השלישית... ראינו פרק שלם, אחרון.. .ראינו את ג'ק שותה, בביה"ח.. ואז , בסוף הפרק , במשפט אחד , קצר ותכליתי , ג'ק אומר "חייבים ל ח ז ו ר לאי". לא צריך היה מיליון שרטוטים, והסברים, ודיאגרמות ופיענוחים.. .גם ההדיוט הכי גמור, ישר באותה שנייה ,הבין את כל הפרק לאחורה - שכל מה שראינו- מתרחש אחרי עלילת האי. במשפט אחד ברור ,כשהכל נבנה בצורה יפה לקראת זה - כל התאוריה כבר הובנה. זאת פשטות אלגנטית שלא הופכת את הפתרון לפשוט וזול. אני לא בעד ההתפלפלויות שכתבת לגבי העבר שישתנה באותה מציאות, והסתעפויות (אגב, בצורה מוצלחת למדי זה נעשה בסרט "בחזרה לעתיד" ושם זה היה מאוד ברור וצלול) - אני מקווה , אם כי לא משוכנע, שיהיה הסבר יותר אלגנטי. אלא אם כן ההסבר רוחני יותר... שזה גם אפשרי. סתם דוגמא.. אחת הדמויות מהאי חולמת איך הכל היה נראה אילו.... אנחנו עוד לא יודעים אם ההסבר יהיה מוצלח או לא, מה שכן , סחתיין על היוצרים שעד הדקה ה 99 הצליחו לשמור על עמימות בנוגע לפירוש המציאות השנייה... אלא אם כן אלו התיאוריות המסורבלות שהעלו כן - שהן לגמרי מאכזבות.