שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

דנה1982

New member
נכון... זה גם מה שאני הבנתי

כשהרלי פגש את בן מחוץ לכנסייה הוא אמר לו שהוא היה "אחלה מס' 2"... רמז לכך שהאירועים על האי היו אמיתיים? לא הצלחתי לעקוב אחרי כל השיחה בין ג'ק לכריסטיאן (אנגלית וגם קצת שוק, נראה לי) אבל אני חושבת שכריסטיאן התייחס לזה, לא?

עדי24288

New member
הם לא סתם

היו מראים את בסוף את המטוס המרוסק... זאת דעתי....ולג'ק היה קשה לעכל אחרון שכולם מתים כולל אותו כי הוא נזכר אחרון (בקטע עם קייט) מראים את כולם לפניו נזכרים לפניי....

דנה1982

New member
לגבי התמונות האחרונות

של שברי המטוס - אני לא חושבת שזה מעיד על זה שהם מתו בהתרסקות. כמובן שכל אחד יכול לפרש את הסדרה אחרת, אבל כריסטיאן אמר לג'ק שהאנשים האלה היו חלק חשוב בחייו וכו' וכו' - משמע, האירועים על האי היו אמיתיים. אגב, אם התמונות של המטוס בסוף היו אמורות לרמז שכולם מתו - שימי לב שלא ראינו שם אף אחד. לא גופות, כלום. רק שברי מטוס. אולי ככה נראה האי אחרי שכולם עזבו אותו (כולל הוגו ובן). אולי המשמעות היא שכולם מתו והאי נשאר ריק מאדם.

עדי24288

New member
אני לא יודעת מה איתך

אבל המטוס לא נראה לי ממש ריק את האמת שניסיתי להתרכז וחיפשתי את הגופות אבל התמונה לא היתה ברורה והיה הרבה דברים שם....ואם הם היו מראים גופות זה היה ברור מידי כזה... בכל זאת נראה לי שהם רצו להשאיר אותנו ככה שכל אחד מפרש אחרת... האי היה תחנת מעבר אחרי שהם מתו זה לא אומר שזה לא התרחש זה פשוט לא התרחש כשהם חיים.... סתם הערה מי ששם לב בשיחה של ג'ק ואבא שלו יש חלון מאחורה עם כל סמלים של הדתות....זה היה נחמד זה קצת רימז למה שהולך לקרות...

Antonio Montana

New member
יכול להיות. ../images/Emo58.gif לסופים של לוסט ואוז.

לי זה מעט הזכיר את הסוף של אוז. כזכור לכל מי שצפה, הכלא פונה מכלל יושביו (הן האסירים והן הסגל) ונשארנו אנו הצופים עם תמונות של הכלא הנטוש. כל המקומות המוכרים (המרפאה, חדר הכושר, אמרלד סיטי) - כשברקע אנו שומעים הדים של התרחשויות מפי הדמויות מכל העונות. יכול להיות שגם סיכום מעת אוגוסטוס היל (ע"ע מייקל מלוסט, שדמותו גם שם הייתה כבר "מתה"), אבל מדובר על 2003 כך שזכרוני מעט מתעתע בי. זה היה סוף די מאכזב, אבל גם מחווה מרגשת לכל העונות ולכלא שהכיל את הכל, המבנה הדרקוני הזה. כך גם בלוסט, לדעתי. התרסקות טיסה אושיאניק 815 היא גרעין הסדרה. הוחזרנו לבסיס של כל ההתרחשויות מאז הדקה הראשונה של הפרק הראשון בעונה הראשונה. מתי בדיוק אנחנו רואים את שאריות ההתרסקות - לא ידוע ובטח גם יישאר כך. כיאה ללוסט, אבל גם לא כל-כך משמעותי, כפי שאפשר להסיק מהסוף, זמן הוא פרט שולי בעולם של לוסט.

Neotrix

New member
הוכחה נוספת לעניין הזה...(ספויילר)

....כשקייט רואה את ג'ק בארוע של אלואיז, היא אומרת לג'ק כשהיא תופסת לו ת'פנים :"כולכך התגעגעתי אלייך" .... משמע שקייט מתה הרבהההההה אחרי ג'ק הרי שהיא עזבה את האי יחד עם סוייר מיילס ריצ'ארד ולפידוס והמשיכה את חייה.

CallMeCavanaugh

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo160.gif

הסיבה שרואים את המטוס על החוף היא שהוא עדיין שם. מה, באמת נראה למישהו שחבורת ניצולים בלי ציוד הנדסי יוכלו לפנות שרידי מטוס מהחוף? הם אספו את מה שהיו צריכים מהמטוס ובנו את המחנה שלהם בחוף אחר. שימו לב ששרידי המטוס לא בוערים - זאת לא התרסקות שקרתה לפני כמה דקות (למי שאומר שהשרידים נראים חדשים). המטוס נשאר על האי, מזכרת למה שקרה שם, בדיוק כמו שהבלאק רוק נשארה על האי - מזכרת למה שקרה לקבוצה הקודמת שהגיעה למקום. בדיוק כמו שדהארמהוויל והגופות של כל חברי דהארמה נשארו על האי. יש שלושה טיעונים חזקים נגד התיאוריה שכולם מתו מהתחלה: 1) כריסטיאן שאומר שחלק מהאנשים מתו לפני ג'ק וחלק אחריו. (וגם אומר שכל מה שהיה על האי קרה באמת). 2) בן והרלי שאומרים אחד לשני "היית קקי טוב", "היית פיפי טוב" - מה שמוכיח שהם עוד היו ביחד הרבה אחרי סוף הסדרה וניהלו ביחד את האי בצורה מוצלחת. 3) הטענות החוזרות ונשנות של הכותבים שבניגוד לתיאוריות של הרבה צופים, מה שקורה באי זה לא סוג של חיים אחרי המוות או תחנת מעבר בדרך לגן עדן.

מי שחושב שהשמש זורחת בצפון

קשה להוכיח לו מאיפה היא זורחת, כבר אמרו פה אלף פעמים שהיוצרים אמרו שמה שקרה באי קרה באמת עכשיו באים לפה עם כל מיני תגובות של "אני יודע טוב יותר מהתסריטאים על מה הם חשבו" בקיצור בדיחה.

maiodo

New member
רגע עכשיו בילבלת אותי לגמרי

האנשים שהיו בכנסיה אלו האנשים שהיו בטיסה שלא התרסקה... הם היו מתים - סבבה גם אלו שבאי היו מתים??? כלום היו מתים? אני מבקשת ממשהו להרים אלי טלפון ולהסביר לי מה קורה כאן בחיי הוגו שהיה גם באי וגם בכנסייה היה הוגו מת כפול 2???? ווידמור שהגיע לאי הגיע מת???? וכול מי שבא לאי מת ישר? ואז חזר לארצות הברית חי? על מה מדובר כאן סלחו לי - אני פספסתי משהו רציני כנראה ואלכס שנולדה באי הייתה תמיד מתה? ובן היה תמיד מת? ומה זה בכלל מין מצב שבין גן עדן לגהינום? כוס אמק.....

Slow Cheetah

New member
הסבר ../images/Emo58.gif

כל אחד מת בזמן אחר, וכל אחד מהם הגיע לעולם המקביל הזה שבעצם משמש כעולם מעבר לעולם הבא... לאור העובדה שזה מקום מעבר, אין בו זמן מוגדר או לפחות לא כזה שמוכר לנו - ככה שגם אם מישהו בהפרש של אלף שנה ממישהו אחר זה לא יראה להם ככה.

Optimus_Prime

New member
ובכן ../images/Emo58.gif

נתחיל באופטימי - אחת הסצינות הטובות בסדרה הייתה בפרק, העימות בין ג'ק ללוק על הצוק. פשוט מעולה (פלאשבקים למלך האריות!) , שיחזרתי לעצמי בראש את כל השוני ביניהם, את הויכוחים לאורך העונות, ההאץ', פיצוץ הצוללת, הניתוח, הכל. סצינה מעולה וחבל שהגיעה כ"כ מוקדם. בקשר לשאר.. אני חושב שזה יהיה טיפשי להתווכח, אבל באמת שקשה לי לראות איך מישהו יגיד שזה היה פרק טוב. 100 דקות!! מבחינה עלילתית לא קיבלנו שום דבר, מבחינת תשובות כמעט ולא קיבלנו שום דבר, אפילו ההשקעה הייתה די עלובה (מה זה האפקטים הפאתטיים האלה ב"לב האי" ??) ואני יכול להמשיך. הפתרון בסוף עוד ינותח רבות, אבל הוא פשוט נוראי, או יותר נכון - נוראי בפשטותו. המוטיבים הנוצריים זעקו לשמיים, כאילו זה מטריקס או משהו כזה. על פניו, סוף פתוח זה רעיון טוב, אני חושב שהם עשו זאת כדי להימנע מכל מיני שאלות וניתוחים מעמיקים, אבל הדרך....טוב, אין לי כח להתחיל לנתח. יהיה עוד זמן לסכם את הסדרה אבל עונה 6 היא הגרועה ביותר ולצערנו זה מה שהם יכלו לספק כפרק סיום סדרה. בסה"כ אזכור את אבודים כסדרה שהתחילה טוב מאוד והדרדרה ברמות שלא ניתן לתאר.

Antonio Montana

New member
אבל ../images/Emo58.gif

זה לא היה לוק, אל תשכח. גם הדמויות קראו לו לוק (קייט, למשל) בעוד שסוייר העדיף "סמוקי" בפרק האחרון. זה די מובן, בהחלט, בהתחשב בעובדה שהם היו איתו זמן רב על האי, און אנד אוף. אבל חשוב להדגיש שזה לא היה לוק, אלא העשן השחור. לוק היה בצד של הטובים. הסצינה אכן הייתה משובחת.

למעלה