סיכום שלי, כנסו לקרוא... - ספויילר
שלום לכולם, אני כמעט לא כותב כאן אבל התחשק לי לכתוב תגובה לכבוד סיום הסדרה.. קודם כל מבחינת השורה התחתונה, ראיתי פה תגובות של אנשים שהם ממש לא נכונות עובדתית וברצוני לציין עובדה - הגיבורים ממש לא היו מתים לאורך כל הסדרה. ה"פלאש סיידס" בעונה האחרונה הם למעשה מעין תחנת מעבר של הדמויות, אשר רצו במידה מסויימת להמשיך הלאה ביחד לעולם שאחרי, וזאת מכיוון שהתקופה המשמעותית ביותר בחייהם בייתה ביחד - על האי (ומחוצה לו). הפצצה שהתפוצצה בשנת 1977 לא יצרה מציאות חדשה, אלא החזירה אותם בחזרה ל2007, וכל המבנה של העונה רק גרם לנו לחשוב שנוצרה מציאות חלופית, כשלמעשה מעולם לא הייתה מציאות כזאת. ואפילו רוב הרמזים והסתירות העידו שזוהי לא מציאות חלופית, אלא כפי שנודע לנו בסוף - תחנת מעבר. בתחנת המעבר הזאת, המציאות שהם יצרו לעצמם, אין זמן, כל אחד מת בזמן אחר, זה במידה מסויימת דומה לחלום - ללא חוקים. ליבי ואנה לוסיה מתו בעונה השנייה, ג'ק מת עכשיו, אבא של ג'ק מת לפני תחילת הסדרה וכו'.. מתישהו כל אחד מת - יכול להיות שפני לצורך העניין, מתה 70 שנה אחרי - אישה זקנה. זה לא משנה - המסר הוא שבסוף, כולם רצו להמשיך הלאה ביחד וכך קרה - הם המשיכו לעולם הבא. מה שחשוב להבין שמה שקרה על האי, קרה באמת. ואין על זה שאלה בכלל - זה נאמר בצורה מפורשת ע"י כריסטיאן בסוף הפרק. בכלליות לגבי הפרק...באמת לא היו הרבה תשובות. יכול להיות שהיוצרים לא רצו לתת תשובות, יכול להיות שהם כבר לא יכלו..לראיה, התשובה לשאלה המרכזית - מהו האי הזה? לא ניתנה, ואולי מעולם לא הייתה כוונה לתת תשובה לשאלה זאת. האמת היא שכל פעם שנתנו תשובות, שלדעתי היו רובם לגיטימיות, זה באמת נראה קצת מאולץ, ופחות מרגש, ודווקא כשלא נותנים תשובות, אלא חוזרים למקור, למיסתורין, לפרקים שמטרתם היא לא לתת תשובות אלא לספר סיפור ולהעביר מסר - כמו, לדעתי, שהפרק האחרון עשה - אז נהנים הכי הרבה מהסדרה ומאיכות האמיתית שלה. כשחושבים על זה, הדבר הכי מעניין לאורך הסדרה היו הסיפורים האנושיים, ההקבלות, האנלוגיות, האינטרקציה בין האנשים. דוגמא פשוטה שאני יכול לתת, ויש עשרות אם לא מאות כאלה לאורך הסדרה היא סצנת הסיום של הסדרה. ג'ק שוכב, גוסס, מביט למעלה ורואה את המטוס שלוקח את חבריו הטובים חזרה הביתה. הוא עומד למות, אבל הוא שמח, הוא מרגיש שהוא הצליח לעשות את מה שהבטיח להם מההתחלה - להוציא אותם מהאי הזה. זה בעיניי מאוד יפה - המטרה הראשונית שלו, שעברה הרבה שינויים, בסוף הושגה, ולמרות שג'ק שהגיע לאי שונה לגמרי מג'ק שמת על האי, עדיין - זו ההרגשה שסצינה הזאת, שמסתיימת בסגירת עיניים (עוד סמליות ברורה) - נותנת. ולא צריך להתכחש לזה, גם המעריצים הכי גדולים של הסדרה, אילו שהלכו איתה באמונה עיוורת יסכימו איתי שבאמת העונה האחרונה הייתה הכי פחות טובה, יכול מאוד להיות בגלל המירוץ אחר התשובות, אבל בסה"כ הסדרה הייתה טובה מאוד לדעתי גם הסתיימה בזמן. לא לכל סדרה נקום בחמש בבוקר כדי לראות את הסוף שלה, וכך הסדרה תיזכר מבחינתי. מחכה לתגובות (בעיקר של john lock, אני אוהב את התגובות שלך הכי הרבה..)