שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

GeJuFan

New member
../images/Emo58.gif

הסצינה בין לוק לג'ק הזכירה לי את הסצינה בסרט "טרויה"

korinalir

New member
אבל למה שיקרו על האורך של פרק

עולם הזה עולם הבא עם הכל אני יכולה להתמודד אבל לא עם זה שהבטיחו שעתיים וחצי וקיבלנו רק שעה וחצי אני הבנתי שיש פרק 17 רגיל (45 דק) ואז פרק 18 כפול- 90 דק' וגם זה שהוט כתבו שלוסט הסוף זה מ7-9:40 חיזק את זה....... אבל ב8:50 ג'ק סגר את עיניו לעד- ואז 50 דק' פרומואים שנמשכות ברגעים אלו לאאאאא פייייירררר

דנה1982

New member
אז כנראה שלא הבנת נכון...

פרק הסיום היה פרק כפול - הוא הורכב משני פרקים, 17 ו-18, שכל אחד היה 45 דקות... אפילו קיבלנו קצת יותר מאורכים רגילים של פרק (כל פרק היה כ-50 דקות). ואפילו לא היינו צריכים לסבול הפסקות "פרסומות", מה שבד"כ קורה בשידורים "חיים" מארה"ב...

זה פשוט שבערוץ 3

השידורים מתחילים כל יום מ-9:40, אז כתוב לך שהתכנית הבאה מתחילה ב-9:40. זה לא אומר שהפרק אמור להימשך עד אז. גם אני התבלבלתי בהתחלה.

dar dahan

Member
מההה???

כאילו על פי מה שאומרים כל העונות הללו הם היו מתים
כאילו וואטדאפק סדרה שלמה ובסוף הם כל הזמן הזה היו מתים, אז מי לעזאזל זה ג'ייקוב, ומה לעזאזל היה עם הפצצה. ודאראהמה
או שגם פייר מת

Guysegal1

New member
סיכום שלי, כנסו לקרוא... - ספויילר

שלום לכולם, אני כמעט לא כותב כאן אבל התחשק לי לכתוב תגובה לכבוד סיום הסדרה.. קודם כל מבחינת השורה התחתונה, ראיתי פה תגובות של אנשים שהם ממש לא נכונות עובדתית וברצוני לציין עובדה - הגיבורים ממש לא היו מתים לאורך כל הסדרה. ה"פלאש סיידס" בעונה האחרונה הם למעשה מעין תחנת מעבר של הדמויות, אשר רצו במידה מסויימת להמשיך הלאה ביחד לעולם שאחרי, וזאת מכיוון שהתקופה המשמעותית ביותר בחייהם בייתה ביחד - על האי (ומחוצה לו). הפצצה שהתפוצצה בשנת 1977 לא יצרה מציאות חדשה, אלא החזירה אותם בחזרה ל2007, וכל המבנה של העונה רק גרם לנו לחשוב שנוצרה מציאות חלופית, כשלמעשה מעולם לא הייתה מציאות כזאת. ואפילו רוב הרמזים והסתירות העידו שזוהי לא מציאות חלופית, אלא כפי שנודע לנו בסוף - תחנת מעבר. בתחנת המעבר הזאת, המציאות שהם יצרו לעצמם, אין זמן, כל אחד מת בזמן אחר, זה במידה מסויימת דומה לחלום - ללא חוקים. ליבי ואנה לוסיה מתו בעונה השנייה, ג'ק מת עכשיו, אבא של ג'ק מת לפני תחילת הסדרה וכו'.. מתישהו כל אחד מת - יכול להיות שפני לצורך העניין, מתה 70 שנה אחרי - אישה זקנה. זה לא משנה - המסר הוא שבסוף, כולם רצו להמשיך הלאה ביחד וכך קרה - הם המשיכו לעולם הבא. מה שחשוב להבין שמה שקרה על האי, קרה באמת. ואין על זה שאלה בכלל - זה נאמר בצורה מפורשת ע"י כריסטיאן בסוף הפרק. בכלליות לגבי הפרק...באמת לא היו הרבה תשובות. יכול להיות שהיוצרים לא רצו לתת תשובות, יכול להיות שהם כבר לא יכלו..לראיה, התשובה לשאלה המרכזית - מהו האי הזה? לא ניתנה, ואולי מעולם לא הייתה כוונה לתת תשובה לשאלה זאת. האמת היא שכל פעם שנתנו תשובות, שלדעתי היו רובם לגיטימיות, זה באמת נראה קצת מאולץ, ופחות מרגש, ודווקא כשלא נותנים תשובות, אלא חוזרים למקור, למיסתורין, לפרקים שמטרתם היא לא לתת תשובות אלא לספר סיפור ולהעביר מסר - כמו, לדעתי, שהפרק האחרון עשה - אז נהנים הכי הרבה מהסדרה ומאיכות האמיתית שלה. כשחושבים על זה, הדבר הכי מעניין לאורך הסדרה היו הסיפורים האנושיים, ההקבלות, האנלוגיות, האינטרקציה בין האנשים. דוגמא פשוטה שאני יכול לתת, ויש עשרות אם לא מאות כאלה לאורך הסדרה היא סצנת הסיום של הסדרה. ג'ק שוכב, גוסס, מביט למעלה ורואה את המטוס שלוקח את חבריו הטובים חזרה הביתה. הוא עומד למות, אבל הוא שמח, הוא מרגיש שהוא הצליח לעשות את מה שהבטיח להם מההתחלה - להוציא אותם מהאי הזה. זה בעיניי מאוד יפה - המטרה הראשונית שלו, שעברה הרבה שינויים, בסוף הושגה, ולמרות שג'ק שהגיע לאי שונה לגמרי מג'ק שמת על האי, עדיין - זו ההרגשה שסצינה הזאת, שמסתיימת בסגירת עיניים (עוד סמליות ברורה) - נותנת. ולא צריך להתכחש לזה, גם המעריצים הכי גדולים של הסדרה, אילו שהלכו איתה באמונה עיוורת יסכימו איתי שבאמת העונה האחרונה הייתה הכי פחות טובה, יכול מאוד להיות בגלל המירוץ אחר התשובות, אבל בסה"כ הסדרה הייתה טובה מאוד לדעתי גם הסתיימה בזמן. לא לכל סדרה נקום בחמש בבוקר כדי לראות את הסוף שלה, וכך הסדרה תיזכר מבחינתי. מחכה לתגובות (בעיקר של john lock, אני אוהב את התגובות שלך הכי הרבה..)

Lady in red2

New member
כי... ../images/Emo58.gif

כולם מתו
זה הסוף הכי מבאס... ולפי ההבנה שלי כולם מתו בהווה, ולא מזקנה.

הלואה

New member
../images/Emo58.gif

אממ.. לי יותר עצוב שהסדרה נגמרה :( אוף! כנראה עוד מעט אתחיל ברשימת ההמלצות שנתנו לי. לגבי הסוף, אני גם חושבת שכולם מתו בהווה, כאילו ביחד בהתרסקות. (כמו שניסיתי להסביר למעלה חח) תכלס אחרי שהיוצרים הוסיפו כ"כ הרבה דברים מוזרים והזויים בסדרה, זה הסוף המתבקש, שהם מתים ואז כביכול הכול הגיוני כחלק מהניסיונות שהם עוברים בשביל להמשיך לעולם הבא :)

Lady in red2

New member
גם אני ../images/Emo58.gif

מבואסת שנגמר
אני לא חושבת שכולם מתו בהתרסקות. כשכתבתי "לפי ההבנה שלי כולם מתו בהווה, ולא מזקנה." התכוונתי - שג'ק מת "עכשיו", המטוס של לפידוס, מיילס, סויר וכו' מתרסק, בן והארלי גם מתים איכשהו... זה היה הרושם הראשוני שלי, וגם אחרי הראשוני. אבל ככל שאני קוראת יותר ויותר תגובות אני מבינה שבעצם הגיוני יותר שהמטוס כן נחת. בן והארלי כן היו תקופה מסויימת על האי. פשוט לעולם המעבר אין זמן ספציפי. ואחרי שכולם מתו באיזשהו שלב בחייהם, הם נפגשו שם. אני עדיין לא מבינה איך כולם יצרו מציאות שהמטוס נחת ושכולם לא מכירים אחד את השני.

הלואה

New member
לא נורא, חייבים להתמודד ../images/Emo58.gif

כשאת כותבת לעולם המעבר אין זמן ספציפי. את מסכימה כמוני שמדובר בעולם מעבר? ואם כן, אז בעצם לדעתי עולם המעבר מסמל את זה שהם מתים, והנפש שלהם נמצאת בין החיים למוות, עד שתטוהר, תשוחרר, תורפה ותעבור לעולם הבא - ע"פ אמונתם של הנוצרים (ומחוזק ע"י הכנסייה, כריסטיאן שמוביל אותם..). בגלל שהם מתו בהתרסקות, הם המשיכו את "החיים" שלהם בעולם הבא ישר מההתרסקות כביכול מבחינה פיסית. כשהנפש שלהם חוותה עוד המון המון דברים קולקטיבית ואישית על "האי" בעולם המעבר. ואולי יכול להיות בגלל שהיה פיצול בין גוף לנפש, במוות חווים אמנזיה כלשהי. אבל עדיין הגורל שלהם היה כרוך זה בזה, וזו הייתה הכוונה החוזרת שוב ושוב בכך שדזמונד חוזר לאי כל פעם, כי לא סיים את תפקידו, שהוא לעורר ולאחד אותם ולחבר בעצם בין גוף לנפש. הסדרה הזאת זו חפירה מוחית חבל על הזמן!

Lady in red2

New member
../images/Emo58.gif

המציאות השניה היא מציאות מעבר, לא זאת של האי... אני לא חושבת שהם מתו בהתרסקות...

voguemaster

New member
ד"א, בסצינה של קייט וקלייר

כשההבנה נוחתת על קייט, היא בוכה כמובן. בצורה די משכנעת אפילו, אבל כשהיא בוכה היא סופר יפה. מה לעשות, זאת קייט...

מסכים לחלוטין../images/Emo58.gif

אכן היה פרק מדהים, בעיקר בזכות כל אותם הרגעים המרגשים בין הדמויות... הסוף היה מפתיע, כמו שאר הסדרה המפתיעה הזאת. היה לי קצת חבל שלא ראו בכלל את מייקל ו-וולט או את מיסטר אקו, אבל חוץ מהם - כולם זכו לסגירת מעגל מדהימה ומרגשת. במיוחד אהבתי את הסצנה עם ג'ולייט וסוייר - כ"כ חיכיתי שהיא תגיד "אנחנו צריכים לצאת לקפה מתישהו", וכשהיא אמרה את זה וראו את כל הסצנות שלהם ביחד זה היה ממש מרגש, ואפילו הזלתי דמעה..
מעניין שב"תחנת מעבר" הזו נולדים ילדים - כמו אהרון, וקיימים אנשים חדשים שלא היו קיימים בעולם המקורי - כמו דייויד (ג'ק מת לפני שהספיק אי פעם להביא ילד, ועוד עם ג'ולייט...
). אבל עכשיו כל הסצנות לאורך העונה ממציאות ב' מקבלת מימד שונה לגמרי, כך למשל הפגישה של ג'ק עם דוגן ובנו באולם בזמן שבנו מנגן - כעת אפשר להבין שדוגן זכה לאיחוד מחודש עם בנו בעולם הבא, או כפי שאתה מכנה זאת "תחנת מעבר". אני כ"כ חייב לראות את הפינאלה שוב.

GeJuFan

New member
../images/Emo58.gif ג'ולייט בעולם המקביל

אכן אחד הרגעים היותר מגניבים בסדרה- שהיא אמו של הבן של ג'ק. אהבתי. וכשיפית של ג'ולייט וסוייר, הסצינה על יד מכונות האוטומטיות- היה לי את החיוך הכי דבילי שאפשרי.

לגמרי...

ג'ולייט וסוייר לנצח!!
היה יכול להיות עוד יותר נחמד, אם היו מראים בפרק אפילו סצנה קצרה ביותר של ג'ולייט עם אחותה ובנה, בשביל בכל זאת לסגור מעגל עם אחותה ולאחד ביניהן במסגרת הסדרה. אבל אני מניח שאפשר להבין שבעולם הבא הן כבר נפגשו והתאחדו.

למעלה