שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

קצת בילבלת

כולם התרסקו באי - ומתו. הם כרגע נמצאים בלימבו. 6 מהם פלוס דזמונד קמו לתחייה. פני הצליחה לחצות לעולם שאחרי באמצעות ספינה (כמו שעשו בסרט ההוא עם הפיראטים עם ג'וני דפ, השלישי). לאחר מכן הם הבינו שהם מתו והם לא יכולים לחיות אז הם החליטו למות שוב ולחזור לאי ואז אחרי שכולם כבר מתו באי הם התחילו מעגל חיים נוסף של לימבו נוסף כאשר כל אחד חי חיים מחדש בלי לדעת שהוא התרסק במטוס או לא משנה מה, חיים חדשים אבל בלימבו ולאחר שכל אחד מהם הגיעה לשלמות עצמית ותיקון עצמי הוא יכל לעבור רק אז לעולם שאחרי. זה הולך ככה: 1. מוות -> הולכים ללימבו (=אי). 2. תחיית המתים. 3. מוות שוב -> שוב הולכים ללימבו. 4. מוות בלימבו -> לימבו חדש עם חיים חדשים. 5. לימבו עם חיים חדשים, עוברים תיקון עצמי -> העולם הבא. זה כלכך מסובך להבין???? בגלל זה יש 6 עונות.... כשחצי מהעונה הראשונה זה להכיר את כל הדמויות וחצי מעונה השישית זה להסביר את זה מה שמשאיר 5 עונות כ-5 השלבים אותו הם עברו. יש?!?! וואי אני גאון!!

alonnn

New member
לא.

זו סתם מחווה לסצינת פתיחת הסדרה לדעתי. זה בטח לא אומר שכולם מתו.

עדי24288

New member
באבודים

אין סתם לכל דבר יש משמעות, אפילו לרקע שבו הם מחביאים כל מיני סמלים וכאלה אני בטוחה שהם לא הוסיפו סתם "כמחווה"...

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif את לוקה בהערצה מעט פנאטית,

נכון שהסידרה עמוסת עמוסת רמזים ... החל מהעונות הראשונות שכל פרק חיפשנו את המספרים בפרק.. ומצאנו אותם בכל מיני פינות נסתרות. זה לא היה במקרה, היוצרים כיוונו לזה. אבל - להגיד שמהפריים הראשון היוצרים ידעו שבעונה ה4 תהיה ארכיאולוגית בשם שארלוט , או מישהו בשם ג'ייקוב ...זה לא. הם בעצם מודים כבר , שזריקת אלמנטים, כמו דב הקוטב , הייתה בצורה של "יאללה , בוא נשים דב קוטב (או צב מדבר, וכו') אז היה דב קוטב, זה לא אומר שהוא תוכנן בקפידה מה המשמעות שלו תהיה לגבי העולם הבא. כשדוב הקוטב נכתב לא בטוח שהיה עוד העולם הבא. ואיך זה שהרבה רמזים נסגרים בסוף ? רמזים אפשר לשחק איתם גם אחורה... למשל.. שמת צוהר בעונה הראשונה ? אני יכול לקחת את זה ולהגיד שהם תיכננו , וזה כאילו "צוהר" לעולם הבא ! (גאוני, לא ? לא!) אז - שלא יובן לא נכון- היוצרים השקיעו הרבה בהכנסת רמזים... רק מה - חלק מהם טיזינג . ולהסביר הכל תמיד אפשר בדיעבד. הם אומרים לך את זה במפורש.

קוראים לזה הקבלה

זה לא אומר שהם מתו בהתרסקות , זה רק אומר שיש הקבלה בין סצנת הפתיחה לסצנת הסיום. בדיוק כמו שהמפלצת מתה משבירת מפרקת , באותה פוזה בה מת האח של ג'ייקוב

voguemaster

New member
ובדיוק כמו

שהעין של ג'ק נסגרת וזה האקט האחרון בהקבלה לעין שלו שנפתחת בפרק הראשון.

voguemaster

New member
אבל פארדיי מיילס ושארלוט לדוגמא

לא היו בכלל בכנסייה בסוף. למעשה, הם לא נלקחו בחשבון בסצינה הסופית. אבא של ג'ק אמר לו שכולם מתים, חלקם מתו הרבה אחריו. ג'ק שואל אותו "אז למה כולם כאן עכשיו ?". ברור שהוא מדבר על החברים שנמצאים בכנסיה. אבא של ג'ק אמר לו שהם מתו בזמנים שונים. זה לא נתון לפרשנות, זו לוגיקה פשוטה. פסיכולוגיה זה טוב ויפה, אבל אם זה מביא אותך לפקפק בלוגיקה, אוי ואבוי...

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif זה לא עניין של "שלא יכוונו לסוף"-

בואי נתחיל בזה שבגדול, ואני אצהיר את זה כבר בהתחלה - אני .אישית. אהבתי . את הרעיון. שהם מתו מההתרסקות הראשונה.. זה יפה , וזה אלגנטי. אבל מה , זה יפה, אלגנטי. מסביר הרבה. אבל - רעיון מאוד שחוק, שכבר בפורום, בעונה הראשונה או השנייה, הרצנו אותנו. אף אחד לא יכול להגיד "וואו- ראיתם איך הם הפתיעו והביאו בטוויסט מדהים ? כי לא". דבר נוסף, כמו ש"הקוסם" אמר פה - היוצרים אמרו בעצמם שזה לא חלום ושהם לא מתים. כלומר, כשפשוטי העם (או המראיינים, תפסו אותם בראיון ואמרו "תגידו, בתכלס, אי אפשר לפתור את התסבוכת הזאת נכון ? זה בסוף יתברר כחלום" הם מיהרו להתנער - ואמרו "זה לא חלום". כנ"ל לגבי כששאלו אותם האם בעצם כולם מתים ? היוצרים נבהלו מפשטות הרעיון - וישר מיהרו לשלול בראשם - "לא , מה פתאום ,זה לא גן עדן ולא גיהנום ולא העולם הבא והם לא מתים". אני ממש ממש לא מרגיש שההסבר שאת מנסה להגן עליהם הוא מה שקרא (כתבת : " נראה לך שהם ייכוונו אותך לסוף הסידרה?") אנחנו לא ילדים.. .וזה לא משחק מוחות... הם עובדים פה מול קהל צופים שלא מפגרים (לפחות רובם. טוב לא רובם. חלקם)- תארי לעצמך שהיו אומרים בהתחלה ש"אל תדאגו, הפתרון הוא לא יהיה שהכל חלום". ובפרק האחרון היו רואים שכל הסיפור הזה הוא דווקא כן סתם חלום של ילד קטן שמתעורר בבוקר וחלם הכל". גם היית מגינה על הכותבים והיית אומרת - טוב, הם ניסו לבלבל ולא לחשוף את הסוד שלהם. זה לא הולך ככה. התחושה שלי ,לגבי כל הסידרה - שהם נכנסו לפאניקה, למערבולת, והרבה דברים לא היו מתוכננים. הם אהבו את ההייפ שהיה מסביב לסידרה, את זה שכולנו חיכינו לראות איך זה נפתר.. בלי פתרונות שכל אחד יכול לחשוב עליהם.... וישר הבטיחו שהם לא יעשו את זה בסוף. הבעייה שהם הכניסו את עצמם לסחרור יותר מדי לא מתוכנן מראש , עם כאלה ציפיות והבטחות של קהילות פורומים שניתחו כל פיפס קטן , שאי אפשר כנראה היה להסביר את התמונה הכוללת בלי אלמנט של חלום/הזייה או עולם הבא שבו חוקי העולם הזה לא פועלים.

הלואה

New member
ברור ואתה יודע הכול ../images/Emo58.gif

לדעתי, אבא של ג'ק אמר שמה שקרה, קרה, כי הדברים אכן קרו, הנפש שלהם חוותה את הדברים. מה לא מובן במשפט שכתבתי שכלל "מראות" ו"הזיות" בהקשר של מפלצת עשן/דב קוטב ועוד ועוד? מלבד מראה המטוס המרוסק בסוף, לאורך כל העונות יש רמזים חוזרים על כך שהם מתו בהתרסקות או עוברים איזשהו מסע לעולם הבא. למשל הנה שני ציטוטים ששמרתי: HURLEY: 'Cause we're dead... all of us. All the Oceanic Six--we're all dead. We never got off that island. JACK: I changed my mind after the trial (עונה 4) וכמובן שלפי הנצרות כשאנשים מתים הם צריכים לעבור תהליך של טיהור בשביל לעבור לעולם הבא. כך, שגם זה מחזק את זה. זו הפרשנות שלי, לך יש פרשנות אחרת. אי אפשר לדעת מי צודק, זה כל הרעיון בסוף פתוח. סבבה? סבבה :)

22ק ו ס ם

New member
אבל זו פרשנות שכבר הופרכה

אתה רוצה להאמין במה שבא לך? סבבה. אבל היוצרים כבר אמרו בראיונות שונים לאורך השנים שזה לא ככה אז אתה טוען שהם שיקרו?

הלואה

New member
תביא קישור.

אתה רק בא וכותב לאחרים שהם טועים ולא מנסה להוכיח או להסביר את טענתך. איפה הפרשנות הזו הופרכה? אני לא קראתי או צפיתי במשהו ששולל את זה בוודאות. מצטערת.

הוא צודק ../images/Emo58.gif

הם כן אמרו את זה הרבה פעמים.... חוץ מזה תחשבי על זה רגע למה הארלי יגיד לבן שהוא אחלה מס' 2 ובן להארלי שהוא היה מס' 1 סבבה (בשפת העמחה)? זה ברור שאם בילו תקופה מסויימת ביחד הארלי בתפקיד ג'ייקוב ובן בתפקיד ריצ'ארד ככל שאני חושב על זה יותר אני כן חושב שזה הכל כן קרה כמו שראינו תקשרו שנייה את שם הסידרה למה שקרה שם ג'ייקוב אמר שהוא הביא אותם לאי כי הם היו אבודים כבר (במובן כזה או אחר) קייט נמחקה מהקיר כי היא הפכה להיות אימא ובעצם מצאה את זה, אבל היא לא והיא עדיין אבודה העולם המקביל שראינו בעונה 6, העולם שאחרי, או שבעצם יותר נכון להגיד עולם המעבר (סוג של לימבו) בעצם בא להראות לנו שהם כבר לא אבודים קייט מצאה את ג'ק, ובעולם שאחרי בעצם גילו אחד את השני מחדש (אחרי שאמרו אחד לשני שהם אוהבים זה את רעהו) ובעצם סגרו מעגל סוייר וג'ולייט כבר ביחד, הם רק איבדו אחד את השני ומצאו מחדש דזמונד עם פני ההוא הפיזיקאי... ברח לי השם.... הגשים את חלומו והפך להיות מוסיקאי, כאשר במציאות שלפני המוות (לא יודע איך לקרוא לזה כבר) הוא, תחת השפעת אימו, הפך להיות פיזיקאי הסיפור עם אימא שלו זה שהיא כבר הבינה שזה העולם הבא והיא פשוט סירבה להמשיך.... אולי אחרי הכל כן רצו לתת לנו תשובות, עד כמה שאפשר והם נתנו ואנו, כצופים, מנסים לסבך את זה עוד יותר, כי אין מה לעשות, זה מה שהתרגלנו לעשות שש שנים..... זה הכל.

הלואה

New member
וואי.. וואי... ../images/Emo58.gif

כל מה שכתבת לא סותר את הפרשנות שלי, כי כל הדברים שראינו בסדרה אכן כביכול קרו, אבל לנפש שלהם, אחרי שהם מתו. הכול זה ניסיונות כאלה שהנפש הייתה צריכה לעבור בשביל להיטהר ולעבור לעולם הבא. כל אחד היה עם הניסיונות שלו. כאשר מה שראינו, כל הדברים המוזרים היו כלים של הדת, של הנצרות בשביל שהנפש תטוהר. למשל: זה שבן היה מספר 2, זה חלק מהניסיון שלו, בגלל שכל הזמן הוא היה מתוסכל שהוא רוצה להיות מספר 1, הוא הרג בשביל זה. ולכן ברגע שהוא קיבל להיות מספר 2, הנפש התחילה בשחרור. הארלי היה חסר בטחון מטורף! תמיד התחבא מאחורי עצמו, זה שהוא קיבל על עצמו להיות אחראי ולהיות מספר 1, זה המסע שהנפש שלו עברה. ג'ייקוב הביא אותם לאי, כי באי הנפש שלהם עברה תהליך טיהור. כל הקטע שהם היו הנבחרים, כי הם היו צריכים לעבור את המסע, לעומת אלה שהנפש שלהם שוחררה ישר בהתרסקות וראינו אותם ישר מתים. ויש את אלה עם הנשמות התקועות ששומעים את הלחישות שלהם, כמו מייקל, כי המסע שלהם כנראה נתקע. החטאים שלהם איבדו את זה. זה שהשם של קייט נמחק, זה אומר אולי שחלק מהמסע שלה הסתיים, כי היא נתנה לעצמה שיהיה איכפת לה לגמרי מאחר (אהרון). בעולם הבא, אחרי שהנפש שלהם עברה את מסע הטיהור, "החיים יפים", ומן הסתם כל אחד הגשים את מה שרצה לעשות בחייו (מוסיקאי, אהבה..). הרי המשפט שחזר על עצמו בסדרה הוא: עוברים הלאה, צריך להרפות, צריך לעבור הלאה. מה זה הלאה? לעולם הבא. או למשל עוד משהו שחזר על עצמו בסדרה, זה זה שהאנשים שם נעלמים/מתים אחרי שמילאו את תפקידם. מה זה תפקידם? המסע של הנפש שלהם. ועוד משהו, מה הכי מסגיר את זה? זה זה שהם התאחדו בכנסייה. לא פחות ולא יותר כנסייה! ומי היה אחראי על העניין אדם בשם כריסטיאן. מה זה כריסטיאן? נצרות! תקרא קצת על הנצרות והאמונה שלהם :)

cundason

New member
אין ויכוח לגבי ההשפעה הנוצרית

ואין ויכוח לגבי "תחנת המעבר" שהיא באמת אחת מיסודות האמונה הנוצרית . הויכוח הוא לגבי המקום של תחנת המעבר: האם תחנת המעבר היתה האי (התיאוריה שאת , כמו רבים, מחזיקה בה) או שתחנת המעבר היתה המציאות החלופית (מה שאני ורבים אחרים חושבים). בסך הכל אפשר להתוכח עד מחר ולהעלות טיעונים לכאן או לכאן.. כמו שמישהו כתב מוקדם, מישהו שבטוח שהשמש זורחת בצפון, ישנה את כללי הפיסיקה בשביל זה. אני פשוט לא חושב שזה הגיוני שיהיו כל כך הרבה תחנות מעבר.. גם הנוצרים מאמינים בתחנת מעבר, ולא ברכבת תחתית עם 70 תחנות עד לעולם הבא.. תנו למות בשקט רבאק :))

voguemaster

New member
זה יפה ואלגנטי

אבל זה לא מה שהיוצרים התכוונו לו, והם אמרו את זה במפורש. אני לא מבין למה צריך עוד להתווכח על זה בכלל...

רגע, אז לפי הפרשנות שלך

מי הם בן, ג'ולייט, השמן שחטף את וולט (שכחתי את שמו), ריצ'ארד, פארדיי, שארלוט, מיילס? איך הם מתו ומתי? למה הם על האי? אולי מגיעים לתחנת מעבר במטוס וצוללת? אולי גם נוסעי אוטובוס שנפל לתהום היו שם? או שאפשר להגיד שבעצם הטיסה לא קרתה באמת אלא היתה חלק מתחנת המעבר? עד לאן את רוצה להגיע? תעשי לי טובה. מה יוצא לך מזה שהכל היה "חלום"?

אלעד ר

New member
אבל כמה תחנות צריך לעבור?! זה לא הגיוני!

כולם מתו בהתרסקות? אח"כ מתו על האי כשהם רוחות רפאים? אח"כ הגיעו לעוד עולם "מעבר" כדי להבין שהם מתו? מתו בפעם השנייה? אח"כ הלכו לעבר האור? יש רק מציאות אחת - הם התרסקו על האי. עולם "מעבר" אחד - אחרי שכל אחד מהם מת בדרכו שלו, אם זה במוות על האי או מוות מזקנה או כל דבר. בו הם מבינים שהם מתו, נזכרים בחיים האמיתיים שלהם כולל מה שקרה על האי כי זה כן חלק מהחיים שלהם. ומה כריסטיאן אמר? למה הם כולם נפגשו בכנסייה והולכים הלאה לעבר האור ביחד? כי התקופה שהם עברו על האי ביחד, כשהם היו בחיים, הייתה התקופה הכי חשובה בחיים שלהם. בחיים!

המטוס בסוף../images/Emo58.gif

לא יכול להיות של לפידוס, קייט, קלייר וכו'? אמנם נראה שהם המריאו בהצלחה,ובכל זאת. או שזאת רק מחווה לעונה הראשונה? לא נראה לי. בכל אופן, ממש לא מסכימה שהכל היה לאחר המוות. הכל היה אמיתי+ פלאשבק ופלאש פורוורד, ורק המציאות החלופית בעונה 6 היתה פוסט מורטם. אני חושבת שמר רועה נוצרי, אבא של ג'ק (טוב יותר מ"מניח רעפים נוצרי") הבהיר זאת מצוין.

למעלה