שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

דנה1982

New member
תשובות (לפי ההבנה שלי)

קודם כל, גם אני חשבתי על תיבת נוח כשראיתי את כל הזוגות יושבים שם... המציאות שראינו בעונה 6 היא עולם "מעבר". כולם מתים וכעת הם ממשיכים הלאה. לגבי וולט ומייקל... דעות שכבר קראתי באתרים בינלאומיים מדברות על זה שמייקל תקוע על האי ולא יכול "להמשיך הלאה" (הלחישות שהוסברו באחד הפרקים הקודמים ע"י מייקל עצמו) בגלל שהרג את ליבי ואנה-לוסיה. לכן הוא לא נמצא עם כולם בכנסייה. לגבי וולט... התשובה הצינית שלי היא שלא ידעו איך להתמודד איתו (הוא די גדול עכשיו...) והתשובה הרצינית אי שאין לי מושג... הוגו ובן נשארו על הרי, הוגו היה "אחראי" ובן היה המס' 2 שלו. הם מתו בסופו של דבר (כמו שאבא של ג'ק אמר - כולם מתים מתישהו, חלק לפניו, חלק הרבה אחריו). רק אחרי שכולם כולם מתו, הם יכלו להמשיך הלאה. כל שאר השאלות, לדעת הכותבים, לא צריכות לקבל תשובה....

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif

לא להכל יש תשובות אבל הגיוני שוולט נמצא איפה שראינו אותו לאחרונה. אפשר להסיק שהאנשים שהיו על המטוס עזבו בשלום את האי ושהוגו ובן נשארו עליו למשך שנים ארוכות. הם בטח גם איחדו את כל האחרים שעדיין מפוזרים באי כולל הדיילת.

voguemaster

New member
יכול להיות שהם הפכו את האי לאתר תיירות ../images/Emo13.gif

הרי בתכלס הוגו מנהל את העניינים
עכשיו, לעומת הניהול הקפדני/קשוח/פחדני של ג'ייקוב. לך תדע...

NinaJ

New member
ספוילר

זה לא תיבת נוח - זה היה כמו מטוס, עם אנשים שיושבים בשורות כמו במטוס....

tamarhp

New member
הסבר

לא הגיוני שהם כולם מתים. אם הם מתים אז למה פני נמצאת שם? מה היא קשורה לסיפור חוץ מזה שהיא אישתו של דזמונד. תקרא את הסיכום שלי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1217&msgid=141815863 ומה קרה למייקל וולט? הרי וולט לא היה באי מלא זמן, וגם הראו אותו מתישהו חי אצל סבתא שלו. אז גם הוא מת? מייקל - הנשמה שלו תקועה באי ולא יכולה לעבור הלאה. וולט - לא היה שם כנראה כי הוא גם כבר לא ממש קשור לקבוצה, במיוחד גם שאבא שלו לא היה שם. וזה לא קשור ל"מתי הוא מת" כי מה שהיה שם לא היה תלוי בזמן. גם קייט וסוייר לא מתו בעונה ה6 אלא יצאו חיים לעולם שבחוץ, אבל מתו מתישהו אח"כ אולי בגיל 120. זה לא משנה. ומה בדיוק קרה להוגו ולבן? תדמיין לעצמך..... כנראה שהארלי המשיך לשמור על האי ובן עזר לו, ככה נשמע לפי השיחה (היית מס' 1 טוב) ומה קרה ליושבי המטוס שהמריא? כנראה שהם הגיעו בשלום וחיו באושר ועושר.... או בקיצור - פתוח לדמיון. ולמה הסוף היה נראה כמו תיבת נוח, זוגות זוגות (טוב, כמעט כולם)? כי מוטיב האהבה היה אחד המוטיבים החזקים בסדרה. מה הקטע של המקדש? אין קטע. במשך השנים הגיעו לאי כל מיני אנשים, וכנראה שהם הביאו איתם את האמונות שלהם ולכן בנו גם מקדש. (הגיוני שזה היו המצרים לפי ההירוגליפים). איפה הדיילת שהייתה עם הילדים כל הזמן? כנראה מתה או חיה איפשהו באי. איפה הדוב קוטב? סוייר הרג אותו בעונה 1.

johny_abola

New member
הסוף (ספויילר)

אוקי, היה סוף דרמטי ומרגש, למרות שעוד חצי שעה אחרי המשכנו לשבת מול המסך ולתהות האם זה היה הסוף או שיש עוד פרק... הם פתרו את המציאות המקבילה, אבל בתכל'ס - את כל השאלות של המציאות האמיתית, ובמרכזן, מה הסיפור של הפאקינג אי הזה - הם לא פתרו! אז מה הקטע?

נגמר... ../images/Emo7.gif אבל איזה פרק... ../images/Emo99.gif

ראיתי, התרגשתי, בכיתי, נהניתי!!!!! אני לא מתיימרת להבין מה בדיוק נסגר שם, אבל ככה זה כשמתחילים עם מסע בזמן. אי אפשר ממש להבין את זה. הפרקים היו עשויים כל כך יפה, עם הפלאשבקים של כל הדמויות. כל כך התרגשתי בקטע של ג'ין וסאן. ובכלל כייף לראות את כולם יפים ומאושרים. שמחה שזכיתי להיות עם קהל המעריצים של הסדרה הזאת. כל צפייה בכל פרק היה חוויה. אני מאוהבת!

FourthWay

New member
ניסיון הסבר קצר למי שמרגיש קצת מבולבל

לא שיש לי ידע נסתר או מיוחד, אבל נראה לי שיש כאן איזה בלבול כללי לגבי מה שקרה... אני לא מתכוון לנתח כאן לעומק (ממליץ לקרוא את VOZZEK ב-, DARK UFO כשיעלה את הסיכום שלו), אבל כמה נקודות חשובות: 1. כל מה שקרה באי היה *אמיתי*! זה לא היה גן עדן ולא גיהינום ואף אחד שם לא היה מת מלכתחילה (רק מי שמת במהלך הסיפור) 2.כל מה שקרה באי משמעותי (JACK: IT DOES MATTER!) והפעולות שהגיבורים נקטו באי השפיעו על חייהם ועל חייהם של האנשים האחרים. כל הקשרים הקרובים בין האנשים נוצרו בגלל מעשיהם באי במשך כל הזמן הזה (וגם מעשיהם מחוץ לאי בתור ה-OCEANIC SIX). 3. העולם ה-"רגיל" של העונה ה-6 הוא שלב המעבר (מן PURGATORY, אם תרצו) שמכין נשמות לעבור הלאה. לשם כך הנשמות האלה צריכות להפסיק להאחז בעולם כדי שיוכלו לעבור "הלאה" (היכן שזה לא יהיה, גן עדן או גלגול נשמות או עולמות אחרים או כל דבר כזה). זה רעיון שהרבה יותר קשור לפילוסופיה מזרחית (בודהיסטית בעיקר) ואין לזה ממש קשר לרעיונות נוצריים. להפך - האווירה הכללית מאוד שונה מהרעיון הנוצרי. אין כאן משיח אחד שיגאל את כולם. כל אחד צריך לגאול את עצמו עם עזרה מאלה שאוהבים אותו (נו טוב, אולי זה מזכיר את הנצרות המקורית קצת). 4. אם דזמונד לא היה מובא לאי על ידי וידמור ונזרק לתוך המכונה, הוא לא היה מקבל את המודעות המוגברת של חייו הקודמים ולא היה יכול לעזור לאחרים גם "להזכר". ההזכרות שלהם היתה קוראת בכל מקרה, אבל כנראה שהיתה לוקחת הרבה יותר זמן והרבה יותר סבל בעולם ההוא. דזמונד בעצם זירז לכולם את המעבר "הלאה" (שזה כנראה דבר טוב). 5. העולם של לוס אנג'לס בעונה השישית הוא עולם המעבר עבור כל מי שמת ושייך לחבורה הזאת (ואולי גם עבור אחרים). ג'ק מת על האי אחרי ארועי הפרק האחרון, אבל אלה שברחו במטוס המשיכו לחיות חיים רגילים על מותם הרגיל (כנראה). הוגו ובן נשארו על האי, וככל הנראה לקח מאות שנים (אולי אלפי?) עד שהם הצטרפו לכל השאר. זה לא משנה *מתי* כל אחד מת, בסופו של דבר הם הגיעו לאותו עולם "מעבר" שם יכלו לומר שלום אחד לשני ולפתור עניינים אחרונים. בן, למשל, עדיין לא מרגיש שהוא פתר את כל העניין שהיה לו עם רוסו ואלכס, ולכן הוא בוחר להשאר שם עוד קצת. תראו, זאת לא סדרת אקשן ומתח רגילה. זה לא מן סדרה בשלית שבה צריך למצוא את הרוצח ואז הכל מסתדר ואפשר ללכת לישון שמחים. אי אפשר לתפור את כל מה שהיה מסתורי, כי אם הכל יפתר, אז לא יהיה כבר שום קסם בעולם. זאת היתה סדרה מורכבת, מאתגרת, ונפלאה, ואני לא חושב שנראה עוד אחת כזאת אי פעם (או שאולי רק בעולם הבא....) דני

eyalal

New member
ואיך קשור

שלג'ק פתאום יש בן? לא הבנתי מה הקשר, הרי במציאות לא היה לו..

לדעתי ../images/Emo58.gif

בעולם מעבר הזה לכל אחד הייתה את המציאות המושלמת המציאות הזאת היא ההפך מהמצב שהם היו לפני ההתרסקות.. ג'ק רצה משפחה ורצה קשר עם הבן שלו שיהיה בדיוק ההפך מהקשר שלו עם אבא שלו עוד דוגמא שמוכיחה את זה זה שג'ין וסון נכנסו להריון למרות שהם לא יכלו לפני זה

FourthWay

New member
עולם ה-"מעבר" הוא יצירה משותפת

של כל הדמויות (באופן לא מודע). ג'ק "יצר" לעצמו בן במציאות הזאת כדי שיוכל ללמוד לוותר על הכל. רק מי שמסוגל לוותר על הכל ולהשלים עם החיים הארציים שלו יכול להמשיך הלאה. שימו לב שהילד "נעלם" לקראת הסוף - וזאת מכיוון שהוא מעולם לא היה קיים כאדם "אמיתי" בעולם. דני

Lady in red2

New member
איך ../images/Emo58.gif

אלה שטסו (סויר, קייט, ריצ'רד וכו') מתו "רגיל"? הרי רואים אותם באותו גיל. כשהם זקנים הם חוזרים אחורה למראה שלהם בשנות ה-20-30?

FourthWay

New member
הם חוזרים למראה שהם הכי מוזהים איתו

טוב, כמובן שגם רוצים שתכירי את האנשים ושזה יהיו אותם השחקנים...:) אבל ברצינות, עולם ה-"מעבר" נוצר כיצירה משותפת של האנשים שחוו את החוויות באי. זה לא עולם "מעבר" כללי לכלל האנושות, אלא עולם מעבר פרטי שלהם. מכיוון שעל האי הם היו בגילאים שהם היו, ככה הם גם הגיעו לעולם המעבר לאחר מותם (באיזה גיל שלא יהיה). זה די מובן שמה שהם עבור על האי תמיד תהיה החוויה הכי משמעותית בחיים שלהם, לא משנה מה שהם עשו לפני או אחרי - זה מה שנצרב בנפש הכי חזק. דני

chingoya

New member
../images/Emo58.gif

לדעתי, כל מה שקרה בין השלוש דקות הראשונות לבין השלוש הדקות האחרונות, פתאום נהיה לא חשוב... בסצנה האחרונה, לפני שג'ק נשכב על האדמה, הוא הולך בין הבמבוקים ויש שם נעל תלויה...קצת קשה להאמין שהנעל נשארה תלויה לאורך "חודשים" או "שנים", זה פשוט היה נראה לי כאילו לא באמת קרה משהו בין לבין. כל מה שקרה בין לבין היה הזייה שלו, כנראה של הרגעים האחרונים. המפגש של ג'ק עם אבא שלו בכנסיה,במה שנראה כמו שטקס הלוויה שמסמל את המוות של ג'ק. ואולי את ההשלמה הסופית של ג'ק עם המוות שלו עצמו. כנראה שאף אחד לא שרד את התרסקות המטוס.ואולי אף פעם לא היה אי ירוק בלב האוקיינוס. מוזר שפאני ודזמונד היו בכנסיה.הם לא היו על הטיסה. על כל פנים, נשארתי עם חור שחור בלב...אחרי שהסדרה תמה לה ברעש נפץ עמום.. אלך לי לחפש לעצמי קצת חיים...

GeJuFan

New member
תיאוריה נחמדה

אבל מופרכת לחלוטין, מכיוון שג'ק לבש בגדים שונים מאלו שלבש בשלושת הדקות הראשונות. בכדאי שזה יקרה הוא היה צריך להחליף בגדים. אדם גוסס לא ממש חושב על להחליף בגדים...

FourthWay

New member
ניסיון הסבר קצר למי שמרגיש קצת מבולבל

(פרסמתי את זה כתגובה לפרק האחרון, אבל זה בעצם מן סיכום קצת כללי יותר, אז רציתי לשים אותו בתור נושא נפרד) לא שיש לי ידע נסתר או מיוחד, אבל נראה לי שיש כאן איזה בלבול כללי לגבי מה שקרה... אני לא מתכוון לנתח כאן לעומק (ממליץ לקרוא את VOZZEK ב-, DARK UFO כשיעלה את הסיכום שלו), אבל כמה נקודות חשובות: 1. כל מה שקרה באי היה *אמיתי*! זה לא היה גן עדן ולא גיהינום ואף אחד שם לא היה מת מלכתחילה (רק מי שמת במהלך הסיפור) 2.כל מה שקרה באי משמעותי (JACK: IT DOES MATTER!) והפעולות שהגיבורים נקטו באי השפיעו על חייהם ועל חייהם של האנשים האחרים. כל הקשרים הקרובים בין האנשים נוצרו בגלל מעשיהם באי במשך כל הזמן הזה (וגם מעשיהם מחוץ לאי בתור ה-OCEANIC SIX). 3. העולם ה-"רגיל" של העונה ה-6 הוא שלב המעבר (מן PURGATORY, אם תרצו) שמכין נשמות לעבור הלאה. לשם כך הנשמות האלה צריכות להפסיק להאחז בעולם כדי שיוכלו לעבור "הלאה" (היכן שזה לא יהיה, גן עדן או גלגול נשמות או עולמות אחרים או כל דבר כזה). זה רעיון שהרבה יותר קשור לפילוסופיה מזרחית (בודהיסטית בעיקר) ואין לזה ממש קשר לרעיונות נוצריים. להפך - האווירה הכללית מאוד שונה מהרעיון הנוצרי. אין כאן משיח אחד שיגאל את כולם. כל אחד צריך לגאול את עצמו עם עזרה מאלה שאוהבים אותו (נו טוב, אולי זה מזכיר את הנצרות המקורית קצת). 4. אם דזמונד לא היה מובא לאי על ידי וידמור ונזרק לתוך המכונה, הוא לא היה מקבל את המודעות המוגברת של חייו הקודמים ולא היה יכול לעזור לאחרים גם "להזכר". ההזכרות שלהם היתה קוראת בכל מקרה, אבל כנראה שהיתה לוקחת הרבה יותר זמן והרבה יותר סבל בעולם ההוא. דזמונד בעצם זירז לכולם את המעבר "הלאה" (שזה כנראה דבר טוב). 5. העולם של לוס אנג'לס בעונה השישית הוא עולם המעבר עבור כל מי שמת ושייך לחבורה הזאת (ואולי גם עבור אחרים). ג'ק מת על האי אחרי ארועי הפרק האחרון, אבל אלה שברחו במטוס המשיכו לחיות חיים רגילים על מותם הרגיל (כנראה). הוגו ובן נשארו על האי, וככל הנראה לקח מאות שנים (אולי אלפי?) עד שהם הצטרפו לכל השאר. זה לא משנה *מתי* כל אחד מת, בסופו של דבר הם הגיעו לאותו עולם "מעבר" שם יכלו לומר שלום אחד לשני ולפתור עניינים אחרונים. בן, למשל, עדיין לא מרגיש שהוא פתר את כל העניין שהיה לו עם רוסו ואלכס, ולכן הוא בוחר להשאר שם עוד קצת. תראו, זאת לא סדרת אקשן ומתח רגילה. זה לא מן סדרה בשלית שבה צריך למצוא את הרוצח ואז הכל מסתדר ואפשר ללכת לישון שמחים. אי אפשר לתפור את כל מה שהיה מסתורי, כי אם הכל יפתר, אז לא יהיה כבר שום קסם בעולם. זאת היתה סדרה מורכבת, מאתגרת, ונפלאה, ואני לא חושב שנראה עוד אחת כזאת אי פעם (או שאולי רק בעולם הבא....) דני

למעלה