שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

לא מסכים

בעונות הראשונות הדרמה האנושית עיניינה וגם נבנתה בצורה נהדרת . אך בעונות האחרונות דיי רווינו מהדמויות (הכתיבה השטוחה שלהן דיי עזרה בזה) , כמו כן החלו לזרוק עלינו מד"ב ומיסטיקה הארדקור ששישנו לחלוטין את מרכז העניין של הסידרה. החל מהעונה הרביעית אני אישית ראיתי בשביל תשובות לא בשביל הדרמה .

Hubert Hubert

New member
הייתי מסכים איתך ../images/Emo58.gif

אם הייתי חושב שהיתה פה דרמה אנושית שעשויה טוב, אבל גם זה אין. כן, אני קצת מבואס שלא פתרו את העניין עם המספרים וכל הקשקוש של ג'ייקוב ומפלצת העשן היה נראה לי כמו קלישאה נוראית, אבל הייתי מתגבר על זה אם היה פה סיפור אנושי מוצלח, כי זה באמת מה שאהבתי בעונות הראשונות. אבל מהעונה הרביעית והלאה הם התחילו לאבד את זה, ובעונה הזאת הם כבר לגמרי פספסו הכל. קח דמויות ראשיות כמו סוייר, קייט, בן וקלייר, מישהו הצליח להבין מה המוטיבציה שלהם בעונה הזאת? פעם היתה לדמויות האלה מהות, בעונה הזאת הם החליפו צדדים, הלכו מפה לשם ומשם לפה ללא שום מטרה, היו להם את הרגעים שלהם אבל בתמונה הגדולה לא היה להם שום בסיס. ג'ק לפחות השלים את המעבר שלו מאיש מדע לאיש אמונה, אבל איזה תהליכים הדמויות האחרות עברו? או דזמונד למשל, יש לו כזה סטורי-ארק מבולבל, כל סיפור האהבה שלו עם פני ובסוף זה מסתכם בזה שזורקים אותו למערה הקסומהואז מוציאים אותו משם ואז מה? אני אפילו לא זוכר מה קרה איתו וראיתי את הפרק היום בבוקר! בעונות הראשונות הדמויות בסדרה הזאת היו כתובות מעולה, היו מערכות יחסים מרתקות בין הדמויות, היו קונפליקטים, היה מתח, היתה דרמה, בעונה הזאת לא היה כלום ופרק הסיום רק העצים את זה. כן, קצת התרגשתי כשג'ק מת, אבל כל השאר הרגיש כל כך אקראי. למה טרחו כל כך להכיר לנו את הדמות של האיש בשחור ולהסביר לנו את המוטיבציה שלו רק כדי לתת לו את המוות הכי סתמי ואנטי-קליימקסי שיכלו לתת? והקלוז'ר של בן זה שהוא הופך להיות הריצ'רד החדש של הרלי, שהוא בחור עם לב רחב, נכון, אבל קבינימאט, אף אחד לא שם לב שהוא חצי מפגר או משהו??? הוא כמו ילד בן 12! בקיצור, אני יכול להתמודד עם מסתורין לא פתור, למרות שגם זה מבאס, אבל כתיבת הדמויות המחורבנת של העונה הזאת (וגם שתי הקודמות, לדעתי, אבל הכי הרבה בעונה הזאת) היא בלתי נסלחת.

revi 17

New member
סוף הסדרה ../images/Emo58.gif

טוב אז נתחיל בזה שאין אחד מיושבי ביתי שלא התרגש בכל המפגשים של הלוסטים בייחוד אחרי לידת אהרון המפגש של צ'ארלי וקלייר
הזוג האהוב על כולם (יש אכזבות כי הג'טרים ניצחו). בסך הכל הסדרה עסקה בדמיות שריגשו את כולנו והיה כייף לראות את כולם יחדיו. מבחינת עלילה די אכזבה....כאילו מה כולם מתו בהתרסקות??
אני אמתין שאחרים ינתחו את הפרק כדי לנסות לקבל תובנות.
ולסיום היה נגמר וטוב שהיה, סדרה שכבשה אותי וגרמה לי להתאהב (שנה אחרי שנפרדתי מבאפי ששם לפחות הסוף היה מדהים) עכשיו אני צריכה לחפש סדרה חדשה

Lady in red2

New member
../images/Emo58.gif

בינתיים אני לא אשאל על הדברים הגדולים, אלא על הקטנים: 1. איך סויר ידע שלוק יהרוס את האי באמצעות דזמונד? 2. למה ריצ'רד התחיל להזדקן? ואם הוא מזדקן, למה הוא לא היה במציאות ב'? 3. איפה ג'ייקוב ואחיו במציאות ב'? הם גם מתים מתישהו, לא? היו לי עוד שאלות קטנות, אבל אלה בינתיים...

FourthWay

New member
ניסיון לתשובות

1. הםם, הסקת מסקנות סבירה? הוא זוכר את דזמונד מהזמן שלו בהאצ', והוא זוכר שיש לו יכולות משונות 2. כי ברגע שדזמונד הוציא את ה-"פקק", כל הכוחות של האי נכבו. זאת הסיבה שלוק פתואם היה יכול להפגע פיזית ולא יכל להפוף יותר למפלצת. ריצ'רד נשאר חי בזכות הכוחות של האי (שהופעלו על ידי ג'ייקוב) ועכשיו האפקט הזה התבטל (לפחות זמנית - אבל הוא עזב את האי, אז בשבילו זה לתמיד) 3. ריצ'רד, ג'ייקוב ואחיו כנראה מזמן כבר עברו לעולם"הבא". הם מעולם לא היו חלק אינטגרלי מהחבורה של הניצולים ולכן לא שייכים לעולם המעבר הפרטי שלהם. מעבר לזה, ריצ'רד כבר נפרד מאשתו על האי, כך שאין לו כבר ממה לפהרד והוא השלים את המסע שלו בעולם. אותו הדבר נכון לגבי ג'ייקוב ואחיו. יש גם אפשרות שלהם יש עולם מעבר אישי משלהם שפשוט לא זכינו לראות... דני

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני מסכים, זה היה עולם מעבר "פרטי" ללוסטיז. יש תיאוריה מעניינת שקראתי שהארלי יצא את עולם המעבר כדי לעזור ללוסטיז המתים. רמז לכך הוא כשבן אומר לו שעכשיו הוא צריך "לעזור לאנשים" בתור שומר האי. עולם המעבר הזה איכשהו מתקשר לאלקטרומגנטיות. אני יודע שזה טיפשי להכניס את המושג הזה לעלילה שבסופו של דבר הייתה מאוד רוחנית, אבל אפשר לדעת שזה נכון כי כשווידמור הכניס את דזמונד לאירוע אלקטרומגנטי נוסף, הוא קיבל הבזק של עולם המעבר הזה. בנוסף, האמא המאמצת של ג'ייקוב וסמוקי אומרת שהאור הוא "חיים, מוות, תחייה". כלומר, אם ניקח את המושגים האלה ונכניס אותם להיבט כלל-עולמי (נראה שעל כך מדובר, הרי הרוח של איזבלה הגיעה לאי כשהיא לא הייתה על האי מעולם), יש אפשרות שהשומר של האי יכול לתמרן את האנרגיה (כמו שג'ייקוב תימרן אותה כדי לרפא אנשים בעזרת מגע, למשל) כדי ליצור עולם מעבר לאנשים שהוא רוצה. כך, לפני שהארלי מת בתור שומר האי, הוא יצר בשביל חבריו את העולם מעבר הזה כדי שיוכלו לעבור הלאה ביחד. זה רעיון מאוד יפה, לדעתי. וכמובן שכל אחד יכול לפרש את הפרק איך שהוא רוצה, והיוצרים, אני מאמין, לא יבהירו יותר מדי בנושא, מה שאומר שהתיאוריה הזאת לעולם לא תוכל להיות מופרכת.

FourthWay

New member
יש רק בעיה קטנה בתואירה שלך...../images/Emo58.gif

אם הורלי באמת היה יוצר את עולם המעבר, אז הוא לא היה נזקק לשירותיו של דזמונד בשביל להזיכר בעצמו בחיים שלו על האי. הרי העולם הזה לא באמת מושלם, לוק שם עדיין נכה, ולקוונים יש בעיות ולסעיד יש בעיות... ז"א - אם הורלי באמת היה יוצר עולם מתנה, הוא היה יוצר עולם מושלם ולא גורם לעצמו לשכוח את מטרתו... חוץ מזה, שומר האי הוא לא אלוהים והוא לא יכול לעשות מה שבא לו (ראה את דברים של ג'ייקוב לריצ'רד כשהם נפגשים לראשונה) - כך שזה נראה קצת מוגזם. לדזמונד יש יכולת לנוע עם המודעות שלו בין "עולמות". זה נכון שזה קרה לו בגלל חשיפה לאלקטרומגנטיות כשסובב את המפתח של ההאץ', וזה נכון שאלקטרומגנטיות מאיצה/מאפשרת את הקפיצות האלה, אבל כנראה שהעולם הזה (או האפשרות של העולם הזה) קיים בכל מקרה... דני

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

העובדה שהארלי לא זכר עד שדזמונד הגיע באמת פוגעת בתיאוריה, אבל לא שוללת אותו לגמרי - ייתכן שהוא חשב שגם לו יש דברים שהוא צריך לעבוד עליהם. והתיאוריה לא טוענת שזה עולם מתנה של הארלי, אלא עולם שנועד לפתור את הבעיות שלהם. לוק וג'ק הצליחו לפתור את הבעיות שלהם בכך שג'ק תיקן את לוק עם הניתוח. אם לוק לא היה נכה גם בעולם הזה, זה לא היה קורה. יהיה מעניין לראות איך הדיונים יתפתחו עם הזמן, כרגע הפרק יותר מדי טרי בשבילי...

יש רק משהו דבילי אחד שלא סגור לי בראש

אולי תוכל לעזור לי לסגור את זה - באחת מהעונות הראשונות, היה פרק על הארלי שהוא זכה בלוטו עם המספרים של המועמדים, והמספרים הללו היו גם מוטבעים על המטוס של אושיאניק, וגם זה המספרים שדזמונד הכניס בצוהר. איך בדיוק המספרים הללו הגיעו להיות כתובים על המטוס?? איך הוא זכה איתם בלוטו? דרך אגב לגבי פרק הסיום, והמציאות מעבר - נראה שהיחידה שהייתה מודעת למהות של המציאות הזאת מההתחלה ולא היו צריכים להזכיר לה כלום זאת אלואיז...

אני חושב שכן, אני זוכר את הפרק הזה

ונדמה לי שזה היה ממש בסיום שלו, אני זוכר את זה במיוחד כי חשבתי - WHAT THE FUCK ?? איך הם הולכים להסביר את זה?? וחוץ מזה, איך זה שהמספרים הללו זכו בלוטו? טוב, אין לזה המון חשיבות, כנראה זה דברים שהם עשו כדי להגביר עניין.

GeJuFan

New member
אולי זה דזמונד בכלל שייצר את העולם המקביל?

זה יכול להסביר גם למה הוא ופני מופיעים בכנסייה הניצולים אף על פי שהם לא היו בטיסה. זה גם מסביר למה דזמונד היה בטיסה של העולם המקביל.

voguemaster

New member
מי שהיה במציאות השניה

זה לא בהכרח האנשים מהטיסה. אומרים שם שאלו האנשים שהשפיעו הכי הרבה או שחוו ביחד את החוויות הכי חשובות בחיים שלהם.

GeJuFan

New member
אכן, ועדיין דזי הוא

הראשון שנזכר בהכל. מדוע ג'ק ייבחר דווקא בו להיות זה שמרכז את כולם בחזרה ביחד? אמרו הרי שלדזמונד יש תפקיד חשוב, אולי זו הכוונה, מעבר לחשיבות שלו על האי, אם הוא זה שבעצם יצר את העולם החלופי אזי החשיבות שלו זה בעצם בסופו של דבר לאחד את כולם ביחד. הוא הדבק אם תרצה.

GeJuFan

New member
אני חושבת שכל מה שצ'ארלי ראה

היה רק את קלייר, זה כל מה שהוא תיאר לדז, רק כשהוא פגש אותה הוא נזכר בהכל. אחרת למה הוא לא היה זה שניסה לאחד את כולם? במקום זה הוא עשה כלום.

tamarhp

New member
כלומר

הוא נזכר רק חלקית, כמו ג'ק שנזכר חלקית במגע עם קייט, ודניאל שנזכר חלקית ועוד היה מבולבל אח"כ.

GeJuFan

New member
בדיוק..

כל מה שהוא נזכר במטוס היה רק בקלייר. אח"כ כשהוא פגש אותה הוא נזכר בהכל. כמו ג'ק ודניאל. דזמונד היה ראשון שזכר את הכל.

Lady in red2

New member
תודה, אז ../images/Emo58.gif

ברגע שהכוחות של האי חזרו, ריצ'רד חזר להיות בן אלמוות?

למעלה