שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

adizush

New member
../images/Emo58.gifמה שאני לא מבינה מהסיום

ובכלל מעונה 6... נראה שהתשובה שנתנו לנו אתמול מסבירה בעצם רק את עונה 6, ורק את הפלאשבקים של עונה 6 אין תשובות על מה היה על האי ומה ההסבר לכל המוזריות שהיו עליו אלא רק לחיים שלהם אחרי שהם בעצם שלב מעבר לעולם הבא אבל מה עם האי?! מה עשינו 5 עונות? אז או שהיוצרים עשו פה ממש פלופ ובנו סיפור אחר לגמרי בעונה 6 כדי לענות רק עליו ולהתעלם מרוב השאלות שהם העלו לפני כן או שבאמת עמוס צודק ולא היה אי, או שהאי היה תחנת מעבר בעצמו למוות או כל תיאוריה אחרת ששמעתי מאז והפרק, וכל אחת מהן נשמעת לי מופרכת בדרכה שרשרתי להודעה שלך כי אני כן מסכימה לסיכום הכללי, אני פשוט לא מבינה איך אתה גם מבין את זה ולא כועס על הפרק אלא מרוצה ממנו :)

FourthWay

New member
נסיון לתשובה..../images/Emo58.gif

הסיבה שאני מרוצה מהפרק הוא שאבודים בשבילי היתה תמיד מן מסע קסום ומופלא אל נבכי המסתורין. אני תמיד התרשמתי עמוקות מהעולם העשיר שהם יצרו, מלא באזכורים פילוסופיים, דתיים ומיתוליגיים שאפשר לכל כך הרבה אנשים להעלות תואריות מרתקות על מהות העולם של אבודים ובכך לעורר מחשבה ורגש. הפרק האחרון נתן סיכום רגשי נהדר להכל, וזאת בלי להדרדר לקיטש ובלי ללכת על פתרונות "פשוטים". הוא הצליח להתחמק כמעט מכל בור שיכול היה ליפול לתוכו. פרקים סופיים הם מאוד קשים לכתיבה, וכמעט תמיד יש הרגשה של החמצה אחרי מסע מופלא (והרי המסע הוא העיקר, ולא היעד שלו). זה משותף גם לספרי פנטזיה גדולים שאני אוהב, כמו שר הטבעות של טולקין, למשל, שגם שם הסוף מערב שמחה ועצב רב. לרוב השאלות שעלו בעונות הקודמות יש תשובות. אני לא יודע עד כמה את עוכבת אחרי אתרים כמו DARKUFO או LOSTPEDIA, אבל שיטוט שם יגלה לך הרבה דברים. זה נכון שיש שאלות שמציקות גם לי עדיין, ואני מתאר לעצמי שלחלק מהם נקבל אולי תשובות ב-DVD או בכל מיני ראיונות של היוצרים. אבל חלק מהיופי הוא גם המסתורין שנשמר. כי דרך המסתורין את יכולה לגעת בבלתי נודע, בנשגב. כשהל מוסבר לפרטי פרטים, את נשארת רק עם עולם המושגים היבש שלך. הנסתר והלא ברור נותן לך הצצה רגשית לעולמות עשירים יותר שאת יכולה לחוש אותם, אבל לא להכיר באופן מלא (לפחות לא כרגע). אני מתאר לעצמי שאם תצפי בכל הסדרה מהתחלה, מצוידת עם הידע החדש שיש לך על המיתולוגיה של האי כפי שאנחנו מכירים אותה עכשיו, הכל יראה לך הרבה יותר ברור. הפרק הזה נתן סיום רגשי וסיפורי נהדר לדרמה האנושית והרוחנית שחזינו בה במשך 6 שנים. הפרטים קצת פחות חשובים בתמונה הגדולה... דני

מוררן

New member
שאלה (בל ספוילרים)

האם אפשר לראות את הפרק האחרון בלי לראות את רק הספישל? (איפה אפשר למצוא את הספישל וגימי קימל?) טנקס...

../images/Emo58.gifLOVE it's love that's the storyl

עוד לא הבנתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וכמה מתאים שזה יהיה בסוף הארלי, הבחור הגדול עם הלב הכי גדול.

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gifשאלה שלא נענתה

למישהו יש מושג מה המשמעות של האי שהיה מתחת למים בפרק הראשון של העונה השישית? אם לא מדובר במציאות חלופית אז למה ראינו את זה? או שאולי מדובר במציאות בעוד כמה אלפי שנים כשהאי ישקע באופן טבעי? או אולי זה רמז למה שהיה קורה אם ג'ק לא היה סותם את פרץ האנרגיה? ורבאק, לא יכלו למצוא משהו שלא יראה כמו פקק שעם אחד גדול?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

בעולם המעבר שהוא "מציאות ב'" העובדה שהאי מתחת למים מסמל שזו לא באמת מציאות, אלא נקודת מעבר. מכך ניתן לפרש שהאי הוא מקור החיים, ושאם האור היה ממשיך להיות כבוי, בסופו של דבר לא הייתה נשארת מציאות. ג'ק הציל את העולם.

netaK

New member
אני חשבתי הפוך...../images/Emo58.gif

אני חושבת שהאי שראינו מתחת למים בפרק הראשון הוא המציאות עכשיו... העובדה שבן והארלי מתים גם מחזקת את זה לדעתי... אולי בגלל זה כולם שם, כולם מתים...

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אבל אפשר להבין מהשיחה מחוץ לכנסייה שלהארלי ובן הייתה שותפות ארוכה. אין סיכוי שהם מתו משקיעת האי מיד לאחר המוות של ג'ק, כל הפואנטה היא שהאור חזר והשקיעה הפסיקה.

netaK

New member
../images/Emo58.gif

אבל לא נאמר שזה קרה אחרי שג'ק מת. הרי אנחנו לא יודעים מתי כולם מתו, אולי כל ה"מציאות האלטרנטיבית" מתרחשת 60 שנה אחרי שג'ק מת, כשקייט מתה בשיבה טובה או משהו. הארלי ובן יכלו לשלוט באי עשרות שנים, אבל משהו קרה והם מתו והאי שקע... הרי הראו לנו את האי שקוע כחלק מההתחלה כשכולם עוד כביכול על המטוס, זה יכול להיות בכל נקודת זמן בעתיד.

זה פשוט:

האי שקע במציאות החלופית כי האי לא רלוונטי במציאות החלופית... זה עולם שהם יצרו , עולם זמני שיש בו רק דברים טובים: סעיד חי עם נדיה- הוא סוגר מעגל עם האישיו-אים שלו לגביי זה שהוא הBAD GUY ג'ון עם אשתו -כבר לא לוזר לג'ק יש בן - סוגר אישיו-אים עם אבא שלו וכו'...

Chomby

New member
לא הבנתי משהו (ספויילר)

כל מי שהופיע בכנסייה מת על האי באיזשהו שלב אבל מתי סוייר , קייט וקלייר מתו?!?!? הם עלו על המטוס וברחו מהאי!

shai zzz

New member
ספויילר

הם מתו לאחר מכן מכל הסיבות הרגילות: מחלות, זקנה...

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif

הם לא מתו בהכרח על האי. הם יכלו למות בכל מקום וגם אחרי עשרות שנים. הנקודה היא שהאי היה חוויה מאוד משמעותית עבורם בחיים כמו שאמר אבא של ג'ק. הוא גם אמר שלמקום הזה אין זמן ולכן עקרונית אפשר לפגוש אנשים שמתו בזמנים שונים.

תתש

New member
../images/Emo58.gifעצוב לי לראות שלא הרבה השתנה פה

5 שנים ועדיין רוב האנשים בפורום הזה מקטרים על אותו הדבר. לוסט תמיד הייתה קודם כל דרמה אנושית. האלמנטים המדבי"ם והפנטזיים נועדו לשרת את הדרמה האנושית. המסע בזמן של דזמונד ב-The Constant הוא רק כלי עלילתי בשביל התפחות הדמות של דזמונד, פני ודניאל.

IDOffryn

New member
../images/Emo58.gif אני לא מסכים איתך..

היא קודם כל סדרת מתח אחר כך מגיעה הדרמה הרי מה יותר עניין אנשים.. אם ג'ק וקייט יהיו ביחד בסוף או שיגלו מה זה האי הזה? ברור שיותר האי יותר מעניין מהם וברור שבסדרת אי אפשר לזנוח את הפן האנושי והדרמטי בין הדמיות אבל שבונים סדרה שלמה על מתח ומיסתורין סביב האי ובסוף הסדרה האי הזה הופך סתם לרקע בשביל הדמיות זה לדעתי מה שמאכזב פה כי סדרות דרמה יש מספיק אבל מה שהפך את לוסט למה שהיא זה לא הדמיות שלה אלא כל מה שמסביב...

למעלה