שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

FourthWay

New member
כנראה שלא...../images/Emo58.gif

הכוחות בוטלו ברגע שהאי עבר תהליך "כיבוי" ברגע שהאי "הודלק" מחדש, אז הכוחות הישנים לא חוזרים באופן אוטומטי. הורלי היה צריך להפעיל את כוח האלמוות עבור ריצ'רד מחדש כדי שזה יפעל (כמו שהוא בטח עשה עבור בן בהמשך) ומכיוון שריצ'ארד היה רחוק באוויר בשלב הזה, הרי שזה לא ממש אפשרי.... דני

בהלםם

New member
הודעה שלי מהארכיון ../images/Emo58.gif

הודעה שלי ושל האקסית לשעבר חחחח
בנוגע לזה שכולם בעצם מתים השרשור איזה קטילה

lyla12

New member
סיום--- ספוילר

היו כאן תיאוריות שהם כולם מתים וזה מין חלום, אבל לזה לא ממש ציפיתי, טוב נו, הרי אין באמת אי מסתורי שלא על המפה. היה כאן מישהו שציין וניחש נכונה כשהארלי אמר " ג'ק איז גון ",וואו,,, אני עוד חשבתי שג'ק יירפא מהמעיין שפרץ לאחר פריצת האור. לפני שהוא מת רואים את המטוס של לפידוס בין העצים וחשבתי הנה ג'ק מבסוט שהצליח להציל אותם לפחות. גם בפגישה בין סוייר לג'ולייט היא אמרה "זה הצליח", כמו לפני מותה בהאץ', ופגישה לקפה . פשוט די מיחזרו את כל העונות. ושיגידו צופי 24 עוד משהו על מחזור,,,.

leraax

New member
שאלות והבהרות (ספויילרים)

אני נהניתי מכל רגע כי החלטתי לא לצפות לשום דבר, ובדיעבד נורא קשה לי עם החורים שנשארו חח אני אנסה לפרש קצת: כל אחד מהם מת ברגע אחר אבל בגלל שלאורך הסדרה הם הקפידו להאמין ב"ליב טוגט'ר דיי אלון", יעני אם לא יחיו ביחד הם ימותו לבד- זו מן מחווה לאמונה שלהם והוכחה לכך שזה מתגשם. מייקל היה על האי וסיפר להוגו שהוא לא יכול להמשיך הלאה בגלל מה שהוא עשה, ככה שיש שם מתים בלאו הכי שתקועים, וזה לא החברה שלנו שהיו בכנסייה ככה שאני לא מאמינה שהם מתו ברגע שהם התרסקו. בנוסף, הם לא היו יכולים למות שוב אם הם היו במעבר בג'ונגל... מי שלא עבר לעולם הבא בינתיים, כמו שמישהו אמר כאן היה באיזשהו לופ וכנראה לא הגיע לו בינתיים לעבור האלה, לא מצליחים להיזכר ולשחרר. הנקודה בה ג'ק מת זה אחרי שהוא יוצא מהמעיין הזה ווינסנט מתיישב איתו. לפני שהארלי נכנס לכנסייה הוא אמר לבן שהוא היה יופי של מספר שתיים (יענו, העוזר שלו כמו שהוא ביקש), ובן ענה לו שהוא היה יופי של מספר אחד (השומר של האי). מעבר לזה באמת חסרים לי הסברים על המספרים, על הכוחות המיוחדים של וולט, על אמא אלואיז הפריקית שיודעת את העתיד או משהו, את הגורל של לפידוס ומיילס, את הסיבה למה סמוקי הפך לעשן שחור וג'ק ודזמונד לא, ובכלל... למה אהרון וג'י יון גם היו במעבר?? למה בדיוק התכוונה ג'ולייט כשהיא אמרה שזה עבד אם בכלל היה מדובר כבר במעבר לעולם הבא? למה בדיוק בן התכוון כשהוא אמר שיש דרך טובה יותר לצאת מהאי? למה ריצ'ארד חזר להזדקן?.. כי ג'ייקוב וסמוקי מתו? מה היה קורה אם סמוקי היה מצליח לברוח? (תמיד אמרו שזה יהיה הסוף לכל מי שהם הכירו.. למה?) למה דניאל ושארלוט לא זיהו זה את זה כמו השאר? מה נסגר עם דיויד שאפרד?? ועוד רבות אחרות.... בקיצור, בטח בעוד בקרוב אני אשנה את דעתי לגבי חצי ממה שכתבתי כאן חח אבל עד אז... אני משלימה קצת שעות שינה :) אגב, אני ולריה! נעים מאוד...

lyla12

New member
עוד כמה תובנות,,,[ספוילר]

אם כולם מתו בפרק הראשון בהתרסקות, אז זה מסביר את דברי ג'ייקוב שהוא מזמן אל האי אנשים על מנת שייתקנו את נפשם, ואז כנראה הם יכולים להמשיך לעולם שכולו טוב. סיום סתום נוסף לכמה מסדרות "מופת" שכבר ראיתי - ראה ערך ה"סופרנוס" , "המגן" ונראה מה יהיה על ג'ק באוור ב-24.

tamarhp

New member
../images/Emo58.gif

הם לא מתו בהתרסקות!!! תראו שוב את הדיאלוג בין ג'ק לאביו.

GeJuFan

New member
הסיום של הסופרנוס

לא היה סתום. דווקא שמה הסיום שהיה התאים מאד לאווירת התוכנית, ולעולם ייזכר כאחד הסיומים הכי טובים לסדרת טלוויזיה. ולא הייתי מצפה הרבה מ-24..
(אציין גם שמעולם לא צפיתי בתוכנית הזו כי פשוט לא עניין אותי. סרטי ג'יימס בונד ובורן הרבה יותר מעניינים מ-24).

השורד

New member
הסיום של הסופרנוס היה סתום תרתי משמע

זו חוכמה מאד קטנה לסיים ככה סידרה. וממש לא כולם חושבים שזה היה סיום טוב. בעיני הוא ייזכר כאחד הסיומים הגרועים. ולצערי הסיום של אבודים עוד יותר גרוע אפילו מזה של הסופרנוס.

GeJuFan

New member
בוא תסביר לי

מה גרוע בו?(בסיום של הסופרנס). אני מצאתי אותו גובל בגאוניות. מדובר בסדרה על המאפייה, די ברור שהיו יריות בסוף, מישהו מת, האם זה כזה משנה אם זה טוני, כרמה, מאדו או מישהו אחר לגמרי? לי לא היה חשוב לדעת מי מת ואם בכלל מישהו מת. העובדה שבכל פרק שני הראו גופה של מישהו הפכה את הסוף, שבה לא ראינו את הגופה של מי שמת (שוב אם בכלל מישהו מת) לסוף פואטי ומקורי. אני לא זוכרת שום תוכנית שהסתיימה כמו שהסופרנוס הסתיימה. זה נתן לה מקוריות! זה הראה (לדעתי התמימה) שהדקות האחרונות של תוכנית לא חייבות להיות דביקות ומתוקות ואמריקאיות בצורה מחליאה (כמו באבודים). לי אישית הסוף הזכיר באיכותו ובמקוריותו סרטים אירופאים, ולא יזיק לרוב היוצרים האמריקאים ללמוד קצת קולנוע מהאירופאים (בעיקר מהצרפתים והאיטלקים), האמת גם ליוצרים הישראלים לא יזיק אבל זה נושא אחר לגמרי. אין לי ספק שבעוד 30 שנה הסוף של הסופרנוס יזכר כאחד הסופים היותר מעניינים בתולדות הטלוויזיה, לגבי הסוף של אבודים למרות שעוד מוקדם אני לא צופה אותו עתיד, לתוכנית עצמה כן, היא לעולם תיזכר כאחת התוכניות היותר מעניינות של העשור, אבל הסיום שלה והשאלות הכל כך חשובות שמעולם לא נפתרו לעולם יכתימו את גדולתה.

השורד

New member
הבעייה היא..

שפרק הסיום של הסופרנוס הרגיש כמו עוד פרק של הסידרה. לא קרה בו שום דבר יוצא דופן, הוא לא הביא לקטרזיס המתבקש. זה היה סתם עוד פרק, שנגמר בסתם סצינה חתוכה. אני מאד אהבתי את הסופרנוס, אבל הסוף שלה היה סתמי. אז מה אם זה מקורי, לא כל דבר מקורי הוא טוב. לצערי הכותבים של אבודים כנראה ראו את כל ההייפ המפגר סביב הסיום של הסופרנוס ואמרו לעצמם... "רגע, למה לנו לשבור את הראש? בוא ניתן חצאי תשובות, נסגור עם סוף קיטשי שיתאים לציבור האמריקאי הרחב שיראה את הפרק (שרובו, כך הניחו, לא יורכב ממעריצי ההארדקור של הסידרה, אלא מצופים שלא מעניין אותם מדע בדיוני וסיפור מורכב), ונשאיר הרבה דברים פתוחים כדי שימשיכו לטחון אותם ולהתווכח" לגבי אבודים אני מסכים איתך ומקווה שאתה צודק.

22ק ו ס ם

New member
הסיום של הסופראנוס הוא לא פחות מגאוני

היוצרים היו מודעים היטב לזה שמצפים שמשהו דרמטי יקרה כמו קרב יריות או רצח של טוני והם שיחקו על זה בצורה מושלמת. הייתה סצינה ארוכה שבה נתנו כל מיני רמזים שאוטוטו משהו רע עומד לקרות אבל שום דבר מזה לא התרחש. הם כאילו אומרים לנו, אנחנו יודעים שאתה חושבים שהוא עומד למות אבל יותר גרוע מזה זה לחיות כל הזמן עם הידיעה שבכל רגע יכול להיות הסוף שלך.

השורד

New member
ועל אותו משקל..

היוצרים של אבודים אומרים לנו "אנחנו יודעים שאתם חושבים שאנו עומדים לספר לכם מהי מפלצת העשן, אבל יותר גרוע מזה זה לחיות כל הזמן עם הידיעה שלא תדעו לעולם, ותמשיכו לבנות תיאוריות ולנחש"

GeJuFan

New member
אבל זה ההבדל הכי גדול:

היוצרים של אבודים הבטיחו תשובות, היוצרים של הסופרנוס לא. וזה ההבדל בין מה שאתה כתבת לבין מה שקוסם כתב. קוסם התייחס בסוף ההודעה שלו לטוני ולעובדה שהוא צריך לחיות עם העובדה שבכל רגע נתון הוא או מישהו שהוא אוהב עלול למות. אתה מדבר בהודעה שלך על המעריצים והיוצרים. לא על הדמויות. חוץ זה אם מבטיחים לי תשובות אני מצפה שיקיימו אותם. לא השקעתי x שנים מחיי בצפייה בתוכנית והיקשרות לדמויות הללו ולעלילה כולה רק בכדאי להישאר בתחושה שרימו אותי. ולא עזר הסוף המתקתק שכלל לא התאים לאופי הדרמטי והקודר שליווה את התוכנית מהפרק הראשון.

22ק ו ס ם

New member
נכון, הסוף היה מאוד cheesy כמו שאומרים

לומר שהאנשים לא נמצאים בזמן כלשהוא זה משהו די אידיוטי. בסופו של דבר הם זרקו לזבל את כל הסיידוייז של העונה השישית ונתנו פתרון מאוד דתי, קונצנסואלי שלא לומר די פחדני.

GeJuFan

New member
אני חייבת לומר

שאין לי בעיה עם הפתרון למה הסיידוייז היה (כי זו הייתה אחת התיאוריות שלי) לא אהבתי את הסצינה האחרונה בכנסייה, זה מה שהרס לי את כל העלילה של העולם הצדדי הזה. הם היו צריכים לעשות את כל העלילה על האי כאילו זו הייתה תוכנית טלוויזיה שהם כולם צפו בה. או סיפור שמישהו כתב אחד הילדים או נוסע נוסף על המטוס שלא פגשנו או שהיה אמור להיות מת אחרי ההתרסקות. אולי זה טיפה מעפן אבל ראבאק זה פי עשר עדיף מהסצינה האחרונה עם האור ושכולם יושבים שם בכנסייה
.

22ק ו ס ם

New member
אני אישית מרגיש קצת מרומה

הייתי מעדיף שהסיום יהיה יותר על האי כי הרי האי זה מה שהיה הכי חשוב בסדרה. שיראו קצת רמזים לאיך הארלי שולט, איך האחרים מתאחדים שוב, ברנרד ורוז מצטרפים אליהם וכו'. משהו שהיה מראה סוג של חזרה לנורמליות אחרי כל הדרמה.

GeJuFan

New member
ממ זה רעיון יפה

טוב אני בטוחה שעולם הפנפיקים יהיו גדוש בפיקים על כך..

GeJuFan

New member
../images/Emo45.gif תודה, הצלחת להסביר

את זה במילים הרבה יותר טובות משלי. אהבתי את החלק האחרון "יותר גרוע מזה זה לחיות כל הזמן עם הידיעה שבכל רגע יכול להיות הסוף שלך"

למעלה