שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

GeJuFan

New member
בקיצר היה עדיף

אילו הבריטים היו עושים את התוכנית
לפחות היו מכניסים קצת קומדיה בריטית, ואני גם כבר יודעת מי הייתי רוצה שישחק את לוק הבריטי, עכשיו אם רק הייתי יכולה להיזכר בשמו..

Soak

New member
אני לא כותב פה בדר"כ, אבל הנה My Take../images/Emo58.gif

התחושה העיקרית שהרגשתי בסיום הסדרה, ושמלווה אותי קצת עד עכשיו, היתה עצב. משהו בעין הנעצמת של ג'ק, המטוס הממריא עם חבריו, הלוגו של LOST בדממה ופגר המטוס המרוסק על כתוביות הסיום היה עגמומי למדי עבורי, למרות שהיו סיבות לאופטימיות בסיום הסדרה. לא יודע, אולי זה קשור לעובדה שאני לא אוהב סופים. לגבי סיפור הסיום, אני עדיין לא כל כך סגור על עצמי אם אהבתי את הסיום או לא. היו בו סצינות מאוד מרגשות בהן כל הדמויות נזכרות באירועי העבר (זה גם כנראה תרם לתחושת העצב שלי) ומצד שני לא ממש קיבלנו תשובות ואפילו ההסבר התלוש על "עולם המעבר" נותר יחסית פתוח ונתון לפרשנויות. יש משהו נורא לא פיירי בסדרה הזאת, כי היא מושכת אותך ע"י סקרנות ומיסתורין אבל אז כשמגיע הזמן לתת תשובות היא פתאום מתהפכת והופכת להיות סדרה על אנשים, רגשות ויחסי הגומלין ביניהם. כמו לשאול "מה לנו ולמדע בדיוני בכלל?" אחרי שמשכו אותנו בצוואר עם סקרנות. היה לי ברור שלא נקבל תשובות לרוב השאלות שהסדרה העלתה במהלך עונותיה. רוב השאלות היו גם ככה מסוג "למה דמות X התנהגה באופן Y בפרק Z של עונה Q?", וגם ככה עם הזמן שכחנו את רובן. גם בפרק הסיום עצמו התעוררו שאלות שלא יקבלו מענה לעולם (למה ג'ק ויתר כל כך מהר ולא ניסה לעלות בחזרה למעלה אחרי שהחזיר את האבן למקומה? למה ג'ק ודזמונד לא הפכו לעשן שחור אחרי שנגעו באור? העבודה של ג'ק היתה כביכול לדאוג שהאור לא ייכבה לעולם, והוא נכבה. אז מה? הוא נכשל? למה האי לא הושמד מייד אח"כ אלא רק התחיל בסדרה של רעידות אדמה לא הגיוניות? ועוד אי אלו שאלות...). אני מניח שכל זה כבר לא משנה. למדתי לקבל את אבודים כמו שהיא (וזה לא קל). את התשובה לשאלות הגדולות - מהו האי? מה משמעות האור? ולמה לעזאזל אנשים מתנהגים כל כך מוזר שם ולא מספקים הסברים? לא קיבלנו וכבר לא נקבל. נצטרך להסתפק בהסברים התלושים שהגיעו בפרקים האחרונים, לפיהם האור הוא "כוח החיים" ואם הוא ייכבה כל מה שחי בעולם יפסיק להתקיים (למרות שכאמור, הוא נכבה, וזה לא קרה). אגב, רק לי החדרת האבן הפאלית למקומה נתנה קונוטציה למשהו אחר? אכן "מעשה הבריאה". יחד עם זאת ולמרות הכל, יצירת אמנות מוצלחת נמדדת ברגעים שהיא נוגעת בך. ואבודים לאורך עונותיה וגם בפרק הסיום שלה, נגעה. וזה משהו שלא הרבה מצליחים לעשות. אז תודה. ושלום.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

האור נכבה זמנית, לפני שהכל הספיק להיעלם ולהיהרס ג'ק החזיר את האור. האי הוא מקור החיים - בPurgatory שהוא מציאות ב' העובדה שהאי מתחת למים מסמל שזו לא באמת מציאות, אלא נקודת מעבר.

Soak

New member
../images/Emo58.gif כן נו... זה תלוש

"לפני שהכל הספיק להיעלם ולהיהרס" - זה מאוד נוח... מה משפיע על קצב ההרס? לפי מה זה נקבע? נכון שזה לא שונה משאר מיליוני הדברים הלא מוסברים בסדרה, אבל דווקא בגלל שזה "מקור החיים" הייתי מצפה שבשניה שהוא נכבה הכל נגמר, מיידית. ולא לאט לאט באיזשהו קצב לא ברור שמוכתב ע"י מי יודע מה. טוב נו.... מילא

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

בסדר, אבל זו לא פעם ראשונה שזה קורה. הרי גם כשלא לחצו על הכפתור (אותה אנרגיה אלקטרומגנטית במקום אחר), לקח זמן עד שהתחילו הבעיות. כש815 התרסקה דזמונד לא לחץ על הכפתור בזמן, אבל הצליח למנוע ברגע האחרון דבר דומה שבטח היה קורה.

jony2323

New member
תגידו לי היוצרים מסתלבטים עלינו?

כל העונה הזאת לא רשמתי מילה רעה על הסדרה כי אמרתי לפחות בסוף הם יביאו אותה בהפוכה. כל העונה השישית היא לא פחות מביזיון ובעצם הודאה של היוצרים שהם זרקו תעלומות שגרמו לצופים חלשוב שיש פתרון אב לסדרה ולכן היוצרים הם גאונים. 5 עונות מדהימות וגאוניות היו לה ועונה שישית שפשוט כאילו לא הייתה חלק מהסדרה. כאילו כל התעלומות שריתקו את כולם וגרמו להמצאת פתרונות שגרמו לי להשתאות נשכחו כלא היו. פרק הסיום פותר אך ורק את התעלומות שנזרקו בעונה האחרונה. אני נזכר בחמשת העונות הגאוניות הראשונות ופשוט לא מצליח להבין מה גרם ליוצרים להתעלם כאילו לא היו בכלל. מבחינתי כמעט כל פרק בעונה החמישית גרם לי לצעוק איזה גאונות איזה גאונות: לראות את את שוידמור חי בצעירותו על האי לראות שריצ'רד נראה אותו דבר ב54 (אמרתי לעצמי וואו בטח איזה הסבר מפוצץ יהיה לזה) לראות את המשלחת של רוסו עם המפלצת (חשבתי לעצמי כבר איזה הסבר מטורף יהיה למה סמוקי תקף אותם ומה קרה להם אחרי זה, מדוע בעלה ניסה להרוג את רוסו עד היום אין לי מושג למה) הסצנה המעולה שסעיד יורה בבן הצעיר ואחר כך ההבנה שהם בעבר יוצרים את המציאות באי שאלייה הם הגיעו דניאל פאראדיי נהרג ע"י אמא שלו ששלחה אותו לאי למות כי זה מה שקרה חייב לקרות - סצנה גאונית לצערי לא הייתה בכל העונה השישית סצנה אחת שגרמה לי אפילו טיפה להתרגש או להעריך את החוכמה שבכתיבה כמו בשאר העונות, העונה האחרונה הייתה כאילו היה סדרה אחרת ללא שום פלאשבק שום סגירת מעגל. בחייאת רבאק הם הביאו את כל השחקנים מהעבר ולא עשו איתם שום פלאשבק!!!!!!!!!!! או איזשהי סגירת מעגל הרי הם אמרו שרצו לסגור את הסיפור של ליבי אבל השחקנית לא הסכימה להשתתף - כבר הבאתם אותה אז למה לא לעשות את מה שרציתם????? איזה אכזבה איך אפשר לא לענות על כל השאלות שהם הפריחו לנו? זה שלא ענו על השאלות מילא אבל כל העונה האחרונה הייתה כאילו מנותקת מהסיפור המרתק של חמשת העונות. המציאות השנייה פשוט לא עניינה אותי והעלילה באי הייתה לא קשורה לסיפור של חמשת העונות. טוב מה לעשות שאני מכור ואוהב את הסדרה הזו ברמות - אני אלך לראות שוב את חמשת העונות הראשונות מההתחלה ולעולם לא אראה אפילו סצנה אחת שוב מהעונה האחרונה עצוב לי על כל ימי הציפייה שלי מאז סיום העונה החמישית

../images/Emo58.gif כמה שאלות שעדיין מטרידות אותי

במציאות המקבילה או איך שלא תקראו לזה לחלק מהאנשים יש חיים מאוד שונים ממה שהיו להם כשהם היו בטיסת אושייאניק ולחלק יש חיים דומים להפליא - צ'רלי, קייט - מה לדעתכם התיקון שלהם? בכלל, מה ההיגיון של ליצור עולם שבו הם לא זוכרים זה את זה מלכתחילה ואז פתאום חווים פלאשבקים ונזכרים בהכול? אם זה עולם מעבר, למה לא להגיע ישר ללב העניין, פשוט להיפגש עם מי שהם אוהבים? בגלל הקטע של התיקון? ואם התיקון עושה להם כל-כך טוב, למה הם צריכים להיזכר במי שהם היו כשהם היו אבודים? למה אלואיז כל-כך התנגדה לזה שדזמונד יפגוש את פני? למה היא התעקשה שהוא לא מוכן? ואיך זה שעושה רושם שהיא ידעה כל הזמן? למה זה דווקא דזמונד שפוקח לכולם את העיניים ככה? ולמה הוא היה צריך את צ'רלי שיעשה את זה בשבילו? ושני הסנט שלי בקשר למה שבכל זאת אני מרגישה שהבנתי: איך שאני רואה את עולם המעבר הזה, לאו דווקא כולם חיכו לג'ק בלי קשר לזמן שבו הם מתו, אלא שכל אחד חווה את העולם הזה בזמן שבו הוא עצמו מת, אלא שהפעם התמקדנו בג'ק כי הוא זה שמת בהווה הכי מיידי של הסדרה. זה גם יכול להסביר את התגובה של ג'ולייט בזמנו, כי היא חוותה את זה אז (אז בעולם של האי, שכן מסודר מבחינה כרונולוגית. כפי שאחרים אמרו כאן בעולם המעבר הזמן הוא לא לינארי).

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אלואיז לא רצתה להמשיך הלאה כי היא רצתה לבלות זמן עם הבן שלה, דניאל. היא עדיין צריכה לפתור את הבעיות שלה, כמו שבן הולך לעשות. היא לא רצתה שדזמונד יתחיל לגרום לכולם להמשיך הלאה כי היא פחדה שהוא ייקח את הבן שלה.

shanytopper2

New member
../images/Emo58.gif חרא של פרק , אני ממש מאוכזב

דבר ראשון אני צריך להגיד שאני מאילו שאהבו את הסדרה עד הרגע האחרון. אני אוהב מסתורין, אני אוהב חידות, ולא היתה לי בעיה עם זה שלא גילו לנו דברים אבל: 1- פרק אחרון של הסדרה, לא יכלו לפחות להסביר כמה מהמסתורין היותר גדולים כמו למה לעזזל האי זז בזמן ומרחב, למה הגלגל שולח אנשים לטוניס, מי בנה את הפסל ולמה, ולמה היה צריך להקיש את המספרים במחשב של ההאץ' וזה לא אוטומטי, ולמה סימללי ההזהרה הם הרוגליפים. אלו לא מסתורין קטנים אלא ענקיים. 2- מתברר שכל המציאות שמחוץ לאי (כפי שהיא מכונה בפורום מציאות ב) היא מיותרת ולא חשובה. היא לא משפיעה בשום צורה ודרך על הסיפור של מה שקורה באי. אני לא הולך לדבר על זה שלדעתי היא גם עשויה באופן מחורבן והטיעון לפי זה העולם שמעבר הוא אדיוטי. אבל למה אין לזה שום השפעה? כל הפלאשים האלו הם "סתם חלום" מבחינת המשמעות שלהם. בלע אחד גדול.

אני הרוס../images/Emo58.gif

הסדרה הכי טובה שאי פעם ראיתי נגמרה...לקח לי זמן להבין מה בדיוק קרה פה, זה היה פשוט מאוד מרגש ומבלבל.. כל האיחודים המרגשים האלה קצת ריככו את המתח וגרמו לי לחשוב שפחות משנה מי הצליח להישאר בחיים ומי מת... אז מה? הסצינה בסוף אינה קשורה לזמן או מקום - היא מפגישה את כל האנשים שמתו בשלב זה או אחר. כל אלה שחשבו שהמציאות ב-LA היא בסוף האמיתית התבדו...הכל בעצם הכנה לשלב הבא אחרי שמתים... היוצרים הלכו לכיוון של משמעות החיים, המוות ומה קורה אחריו. הסדרה התמקדה לכל אורכה בחשיבות הגדולה שהגיבורים שלה ישארו בחיים ומה שהם עוברים כדי שזה יצליח לקרות - והסוף שבחרו לסדרה קצת מזלזל בפן המציאותי של הסדרה אני אישית מחכה לתרגום. אני מאוד מבולבל, קצת מאוכזב, קצת מרגיש ריקנות, אבל גם מרגיש תחושה נפלאה של סיום נפלא לסדרה נפלאה...

אני מרגיש יותר שלם עם עצמי פתאום

אפשר להתחיל לחיות.... סתם במחשבה שלישית אני דיי שלם עם הפרק ודיי אהבתי צריך לראות שוב. (אני באמת כל הזמן משנה את דעתי... נוצרות לי שאלות... ומבין שקיבלתי תשובות אז אני מרוצה) בשורה התחתונה עולם אמיתי אי נלחמים בסמוקי הורגים אותו מצילים את האי ממשיכים הלאה עם החיים שלנו במקביל, אנשים שמתו מגיעים לסוג של לימבו ששם הם בעצם עוברים את התיקון שלהם לפני שהם מוכנים לעבור לעולם הבא (AKA לג'ק יש ילד) ולמרות שכל אחד מת בזמן אחר, אנשים הקשורים אחד לשני יהיו שם ביחד באותו זמן או, יכול להיות לכל אלו מכם שאוהבים להתחכם, כל אחד חי את הלימבו של עצמו וכל מי שמסביבו יכול להיות שמת יכול להיות שלא ובעצם מהווה דמות כלשהי בלי קשר למה שהוא עשה בחיים האמיתיים (לפעמים יש קשר לפעמים אין) עד שהדמות המרכזית מגיעה לאותו תיקון לו היא צריכה להגיע כדי להמשיך הלאה. לגבי למה כולם בלימבו באותו גיל.... סברה אחת אומרת שכל אחד יראה את עצמו שם בתקופה בה הוא היה הכי שלם עם עצמו, או בצורה שהוא זוכר את עצמו הכי טוב סברה נוספת, שהיא גם המקובלת יותר בעניין, אומרת שאני אראה את עצמי ואת כל הסובבים אותי לפי איך שאני זוכר אותם הכי טוב (הורים בדמות הורה ובגיל לדוגמא 40-50, סבא בגיל 80 וכ"ו) כאשר הורים יראו את הילדים שלהם כבני 15 לדוגמא כשהמם בגיל 80 אבל. כל אחד יראה את העולם אחרת מהעיניים של עצמו. לאחד אני אראה ילדון לאחר אני אהיה סב. באותו זמן. לצורך העניין, הצופים, אנחנו, ראינו כפי שאנחנו זוכרים את הדמויות הכי טוב מששת העונות. סביר להניח שבן ראה את הארלי רזה שיער קצר...... וסוייר ראה את קייט בשנים המאוחרות יותר שלה כאשר היא הספיקה כבר לגדל חתיכת תחת (תחשבו על תחת הבנות בארץ נהדרת, החיילות, כזה טוכעס) ולפידוס חלק ראו אותו עם זקן חלק בלי וכ"ו.

דוש2

New member
אני רק רוצה לדעת אם הבנתי בערך..!! תעזרו לי @

אז למעשה כולם מתו ישר אחרי ההתרסקות...וכשג'ייקוב אמר לג'ק אז כשהוא התעורר ליד הבמבוק בפעם הראשונה אחרי ההתרסקות..אלו היו השניות האחרונות של ג'ק? שלמעשה הוא הזה את הכל ?? אז מאיפה צ'רלס ווידמור הגיע?? ומה קשור ג'ייקוב וסמוקי?! הכל הזייה אחת גדולה?!?!

הלואה

New member
סוג של ../images/Emo58.gif

כנראה שכולם על האי מתים, זו הנפש שלהם שחוגגת שם. ראו שאמא של ג'ייקוב וסמוקי נסחפה בים כשהיא הייתה בהריון. והיא כביכול מתה ישר אחרי שילדה, זה כנראה היה ההשלמה של הנפש שלה ללדת ואז להמשיך לעולם הבא. לגבי מה הם ג'ייקוב וסמוקי, קשה לדעת - אולי הם שליחים של הדת לבצע נסיונות במתים? אולי זה היה המסע שלהם בשביל להמשיך הלאה? ואולי מתישהו במסע הטיהור הם הפכו לנשמות תקועות כמו מייקל? כי הרי סמוקי הרג את אמא שלו וג'ייקוב הרג את סמוקי, כשבן הרג את ג'ייקוב, כמו שמייקל הרג את מריה לוסיה וליבי. מה ווידמור עשה שם? כנראה גם מת חח

A&A

New member
ספויילר - לאף אחד לא הפריע ש...

פנלופי היתה איתםבכנסייה אבל אף פעם לא היתה על האי

למעלה