שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

לא הבנת שזה לא קשור? ../images/Emo58.gif

זה לא משנה מי היה על האי ומי לא בעולם הבא גם כריסטיאן מעולם לא היה על האי, סמוקי התחזה לו אבל הוא מעולם לא היה על האי. בעולם המקביל מדובר על העולם הבא, זה עולם של אנשים מתים. לצורך העניין, תחשוב שזה היה 100 שנים אחרי. וברור שכולם מתו מזיקנה בסופו של דבר..... גם פנלופי. ולכן היא שם.

Slow Cheetah

New member
הסוף גאוני!!! ../images/Emo58.gif

זה סגירת מעגל שאולי לא עונה על הרבה שאלות, אבל הוא יפה. הם באמת היו על האי, והיו משמעותיים אחד לשני. מה שכן, יש פה המון ניגודים (אני זוכרת רק שניים בנתיים, תוסיפו גם D= ): -ג'ק מת בזמן שהוא רואה את המטוס יוצא מהאי, כך שזה ניגוד למטוס שהתרסק על האי. -ג'ק הורג את סמוקי בזמן שבעולם המקביל הוא מציל את ג'וני בוי. מה שכן, זה היה קטע ממש טוב הקטע של הפגישות של כל הזוגות... זה היה נורא חמוד ורואים את כל הדמויות שהתגעגענו אליהם. וזה שג'ק פגש את כריסטיאן מסמל משהו - הוא מוכן להמשיך הלאה. ג'ק ידוע בעובדה שהוא לא מסוגל לקבל מוות של אנשים ותמיד מנסה להתעקש על להציל אותם גם מתי שזה אבוד, ובעולם המקביל הוא סוף סוף היה מוכן לעבור הלאה.

Slow Cheetah

New member
ובקשר לשברי מטוס ../images/Emo58.gif

אני לא חושבת שהם מייצגים שהם מתו וכל מיני דברים כאלה... אני חושבת שזה פשוט ייצוג של הסט ושל איך הכל התחיל - הרי כל הפרק הזה היה מעיין איחוד להתחלה. חוץ מזה, כריסטיאן אומר לג'ק כמה דברים שקשורים לזה (סליחה על התרגום העקום שלי): 1. הדיאלוג ביניהם- ג'ק: "אתה אמיתי?" כריסטיאן: "אני בהחלט מקווה שכן! כן, אני אמיתי, אתה אמיתי, כל מה שאי פעם קרה לך אמיתי, כל האנשים האלה בכנסייה... כולם אמיתיים גם." 2. ועוד אחד- ג'ק: "איפה אנחנו, אבא?" כריסטיאן: "זה מקום שכולכם בניתם ביחד כדיי שתוכלו למצוא אחד את השני. החלק הכי חשוב בחייך היה הזמן עם האנשים האלה, זו הסיבה שכולכם פה. אף אחד לא מת לבד, ג'ק. היית צריך את כולם, והם היו צריכים אותך. ----> הוא אמר את כל זה בשביל להראות שיש הבדל בין החיים הקודמים להמשך הלאה. וחוץ מזה החפירה על כמה הכל אמיתי ("כל מה שאי פעם קרה לך אמיתי") לא יכולה לסמל שהם מתו בהתרסקות!

leraax

New member
Live Together- Die Alone!

זה היה קוד שלאורך כל הסדרה השתמשו בו, והוא לקוח מהנאום של ג'ק מהעונה הראשונה שבו הוא מעודד ואומר לכולם "אם לא נחיה ביחד- נמות לבד!", דבר שהחברה חששו ממנו... ומאז לאורך כל הסדרה הזכירו את המשפט הזה בצורה הזו כדי להזכיר לחברה שכדאי להיות 'מגובשים' וכדומה. בגלל זה, אני חושבת שנוצר בכלל עולם המעבר הזה שכולו הוקדש לאנשים שהשפיעו אחד על השני על האי. מן מחווה כזו לאמונה שהייתה להם לאורך הדרך שאם הם יפעלו יחד הם ימותו יחד- והנה, זה התגשם והם לא מתו לבד (הכוונה, לא היו אחרי המוות לבד...) הכל כאן נורא פילוסופי ועמוק ויכולים לפרש את זה איך שרוצים, בסופו של דבר הם סיימו ביחד וזה מקסים בעיניי :)

JohnLocke

New member
אני מסכים לגמרי ../images/Emo58.gif

הנה מה שדיימון לינדלוף אמר ב2006, מתוך מאמר שתרגמתי בזמנו: אבל האם יש סיבה גדולה ורוחנית יותר, יותר מבוססת באמונה, לכך שהאנשים הללו היו בדיוק במטוס הזה כשהוא לא לחץ על הכפתור? אם דזמונד לא היה פוגש את ג'ק באצטדיון ההוא, האם הוא היה מבצע את אותם בחירות שהוא ביצע בחייו? כולם משפיעים על החיים של השאר. העובדה שהבחור הזה הוא על המטוס ההוא למעלה, ודזמונד מפיל את המטוס הזה, זה מדבר אל יחסי הגומלין בין הדמויות, למה האנשים האלו, למה כולם מתחברים. שום כמות של תשובות מיתולוגיות בחיים לא ידברו על זה. זה הדבר האחד שכשהתכנית תיגמר, לא יהיה לך הסבר שטחי למה כל האנשים הללו היו מקושרים. למה חלק, למה לא אחרים? התשובה היא שהם פשוט ככה. התכנית היא מתקן רוב גולדברג ענקי, שבה כל הרכיבים של המנגנון הם בני אדם. בעת שהם אולי רק נפגשו במטוס, באופן ציורי הם כבר כולם היו נוסעים באותו כלי רכב, שנוצר ועוצב על-ידי הגורל, שהוביל אותם לעלות על אושיאניק 815. כל אחד ראה את עצמו כ"אבוד" באופן סמלי: יתום, גרוש, ננטש, ללא תכלית. אבל במציאות, בעוד שהם חשבו על עצמם כבודדים, היה להם אחד את השני כל הזמן, עובדה שהפכה גלוייה באי. כמו שכריסטיאן ניסח את זה בצורה משכנעת כשנשאל ע"י אנה לוסיה למה הגורל הביא אותם ביחד לאותו בר בשדה התעופה: "אותה סיבה שהגורל עושה כל דבר, כדי שנוכל לעזור אחד לשני". בגלל שהם כבר "חיים ביחד" הם אף פעם לא "ימותו לבד".

MyTaoWay

New member
../images/Emo45.gif

תודה ! לא זכרתי את המדפט הזה של לחיות ביחד למות לבד... זה באמת מעניין.. אבל בכל זאת מאכזב אותי הסוף של הסדרה..

TAL1983

New member
../images/Emo58.gif לא מבין משהו

אם באמת מדובר על תחנת מעבר לעולם הבא איך זה שקלייר הייתה ב"יקום המקביל"=תחנת המעבר בהריון? הרי היא ילדה את אהרון לפני שהיא מתה או לפחות שמישהו יסביר את העניין איך אהרון מופיע בתחנת המעבר?

leraax

New member
יכול להיות-

- שזה בגלל שרק ככה קייט הייתה יכולה להיזכר בקלייר. - אולי גם אהרון מת (והוא היה על האי אז זה מסתדר שהוא איתם). - אולי הוא היה אשליה כמו הבן של ג'ק רק כדי לעשות את התיקון הזה שלהם לשלם יותר, הכניסו דברים שעשו טוב לאנשים האלה.. שלאו דווקא היו שם. P:

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

תחנת המעבר הייתה קיימת כדי שבסופו של דבר כולם יזכרו את החיים שלהם ואת האנשים שהיו חשובים להם. לשם כך, קלייר הייתה צריכה להיות בהיריון והיא הייתה צריכה ללדת בקונצרט ביחד עם קלייר וצ'ארלי, כדי ששלושתם ייזכרו בחיים שלהם ביחד, ויוכלו "לעזוב" ביחד. בנוסף זה עזר לדמויות ללמוד לקחים מהחיים המפוברקים שלהם ולהתמודד עם הבעיות שלהם עם עצמם. האנשים בתחנת המעבר הם אנשים לא קיימים שנועדו כדי להביא להארה רוחנית - למשל דיוויד, הבן של ג'ק, היה כדי שג'ק יוכל לסלוח לאביו דרך חוויית אבהות משלו. כך גם אהרון היה לקלייר - היא הבינה שגם אם היא הייתה נוחתת בלוס אנג'לס, היא לא הייתה רוצה לתת את אהרון לאימוץ. אני מאמין שבהמשך חייה של קלייר (שאנחנו לא רואים) היא התחבטה בבעיות האלו, על זהותה כאמא אמיתית לאהרון, אחרי שעזבה אותו על האי. תחנת המעבר הייתה דרך להתמודד עם הבעיה הזו. כך אני רואה את החשיבות שהייתה לסיפורים במשך העונה - גם אם לא שמענו את קלייר אומרת את המסקנה שהגעתי אליה, אני מאמין שכשהיא בכתה ברגע ההולדת של אהרון לא רק הזכרונות מהחיים האמיתיים שלה צצו, אלא היא קיבלה הארה על החיים הלא-באמת-קיימים שלה בתחנת המעבר.

למה אתה מתכוון ../images/Emo58.gif

ב"בהמשך חיה של קלייר שאנחנו לא רואים"? היא לא מתה? יש לי שתי שאלות שהייתי שמחה לקבל תשובה: 1. ה"תחנת מעבר" שכולם פה מדברים עליה - הכוונה היא לאי, או למציאות האלטרנטיבית? 2. מה זה הסצנה של המטוס המרוסק על האי הנטוש שכולם מדברים עליה? הרגע סיימתי לראות ולא זכור לי משהו כזה..

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

קלייר לא מתה, היא טסה עם המטוס של לפידוס מחוץ לאי כדי לגדל את אהרון ביחד עם קייט. 1. תחנת המעבר - הכוונה למציאות האלטרנטיבית. 2. בחלק מהגרסאות של הפרק רואים אחרי העין הנסגרת של ג'ק שוטים שקטים של המטוס המרוסק על החוף כמו שהוא היה בתחילת עונה 1. לא ברור אם זה היה משהו שABC שמו בלי כוונה אמנותית של היוצרים, או שזה היה חלק מהפרק.

כלומר שלפי דעתך ../images/Emo58.gif

האבודים שבאי "זוכרים" את מה שקרה במציאות האלטרנטיבית? איך? אם כבר אני הבנתי את זה הפוך, שכל מה שהיה באי היה כדי לאפשר להם להגיע לגאולה מסוימת ולשלמות מסוימת עם עצמם, הרי הם כולם היו דפוקים כל אחד בדרכו שלו, ועכשיו אחרי האי הם יכולים להמשיך הלאה עם החיים שלהם. אבל איך הם מודעים למה שקרה במציאות האלטרנטיבית? אם נמשיך על דוגמת קלייר - אז אם אתה אומר שקלייר תהיה אמא טובה יותר עכשיו שהיא טסה לה הרחק מהאי, בזכות חווית הלידה המחודשת בקונצרט - כלומר שהיא איכשהו מודעת ומכירה את המציאות האלטרנטיבית הזו?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

לא, אף אחד מהלוסטיז לא זוכר את האירועים של ה"מציאות האלטרנטיבית" חוץ מדזמונד, שהוא מיוחד ויכול לקפוץ ככל הנראה בין עולמות, גם אם העולם הבא הוא תחנת מעבר. האנשים מהעולם הבא זוכרים את המציאות האמיתית, שהיא זו שבה הם היו על האי. מה שהתכוונתי לגבי קלייר זה שבעולם המעבר, היא זוכרת את כל החיים האמיתיים שלה ועדיין יש לה זכרונות מהחיים הלא-אמיתיים שהיו לה בעולם המעבר, שנועדו ביחד ליצור מעין מוסר השכל רוחני לגבי החלטותיה בחיים, מי היא כבן אדם וכו'. זה לא שברגע שג'ק זכר את החוויות על האי, הוא שכח שיש לו בן בשם דיוויד בעולם הזה. הוא פשוט מבין בשבריר רגע את הלקחים שהשילוב בין שני העולמות האלו ביחד יוצרים.

למעלה