../images/Emo243.gifדעות-ההונאה הגדולה ביותר נחשפה../images/Emo58.gif
הם היו צריכים לקרוא לסדרה "ההונאה הגדולה ביותר בהיסטוריית הטלוויזיה", אבל זה ארוך מדי, אז LOST זה יותר קליט. ולא עבור הדמיות בסדרה, אלא עבור הצופים. הפרק עצמו היה מצוין, אבל בואו נגיד ככה שזה פשוט לא פרק סיום סדרה כמו אבודים. היו פה כל כך מריחות, שהרגשתי כאילו אני צופה בפרק של הישרדות הישראלית. כלומר, אנשים צפו בסדרה הזו לא בגלל שרצו לראות את ג'ק מנשק את קייט, או לראות את כולם מתים להם בכיף. אנשים ראו את הסדרה הזו כדי לזכות לגלות את התשובות לאין סוף שאלות. מה שבעצם קורה פה זה שחצי סדרה הובילה אותנו למבוי סתום, שלוש עונות שפשוט העלו מיליארד שאלות, שאפילו לא חצי מהן לא קיבלו תשובות, ואלא שכן קיבלו, זכו לכמה מהתשובות הכי טיפשיות ויבשות שראיתי אי פעם. אני לא בא פה לקטר על הסדרה, אלא להעביר ביקורת. אי אפשר לומר שזו אולי אחת הסדרות הטובות והחשובות של העשור החולף, אבל זו אולי הסדרה הכי מאכזבת של העשור, או של ההיסטוריה הטלוויזיונית כולה. בעצם מה שאפשר לומר זה שהיוצרים הצליחו להונות מיליון צופים לצפות בסדרה, להביא רייטינג מטורף, ובסוף לגרום לנו להישאר פעורי פה, ולא בגלל הלם מופלא, אלא בגלל מחשבה שפשוט אבדו עלינו. אז המילה "אבודים" מסמלת בסדרה הזו שאבדו עלינו. כלומר, אי אפשר לעשות סדרה כזו ולסיים אותה עם סוף פתוח שכזה, אז בשביל מה צפינו בסדרה הזו בכלל, כדי לנחש. ניחשנו במשך 6 שנים, ובעונה הזו הבטיחו לנו שהניחושים יסתיימו ונקבל תשובות. כמה שאלות באמת זכו לתשובה? מה למדנו מהסדרה הזו? כלום. מה אנשי הטלוויזיה למדו מהסדרה הזו? לעשות שתי עונות מפוצצות במיסתורין, למתוח את זה כמה שנים, ואז לעשות עונה אחרונה בה יש תשובות מפגרות ולפתוח עוד אין סוף תשובות, ואז לסיים את הסדרה כולה עם פרק של שעתיים וחצי מרוחות, וכמובן בדרך לעשות יאמבה של כסף על חשבון הטיפשות של הצופים שהמשיכו לצפות בסדרה 6 שנים, וחשבו שהם באמת יקבלו תשובות. בקיצור, עד כמה שאני אוהב את כל הסדרה, אני חייב לומר שעדיף והסדרה הייתה מסתיימת בעונה 3, כי בעצם כל השאר זה פשוט סתם נמצא שם, אבל לא באמת משנה משהו. משפט אחרון: אולי אחת הסדרות הכי טובות אי פעם, אבל זו ללא ספק הסדרה הכי מאכזבת אי פעם.