שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

shai zzz

New member
ספויילר

בגרסה של ערוץ 3 היו שברי מטוס בכתוביות הסיום. בגרסה שהורדתי זה נחתך משום מה.

Sunflower Fairy

New member
מעולם לא כתבתי פה../images/Emo58.gif../images/Emo204.gif

רק באתי להציץ ולקרוא מעט בין עונה לעונה. אבל אני חושבת שראוי להגיד כמה מילים לאור הסוף. אני, אישית, מאוכזבת. לא רק מעניין ה"עולם שלאחר המוות, כולנו מתים ובואו ניזכר במה שקרה לנו על האי כי זה היה הכי חשוב אי פעם בלה בלה" - זה גורם לכל המסתורין בארבע העונות הראשונות להיות מיותר. ובעצם לרוב מה שקרה. באופן אישי מאז שהסדרה התחילה להידרדר באמצע העונה השלישית צפיתי בה רק כדי לראות איך היוצרים ירדו מהעץ הגבוה שטיפסו עליו. ובכן, הם לא. הם רק טיפסו גבוה יותר ויותר ובסוף תפסו איזו ציפור תועה כדי לברוח ולא לרדת אל הצופים שממתינים להם למטה. כל הסיום הזה היה קשקוש שנועד למנוע שאלות ותלונות, כי בעצם אפשר לפרש אותו לאיזה כיוון שרוצים. בערך. וזה חבל, כי היתה להם אחלה סדרה בידיים בעונה הראשונה, וגם בשניה למרות שקצת פחות, והם פשוט נסחפו ואיבדו את הכל. אז כן, התרגשתי מהאיחודים בלה בלה בלה (היי, הנה שאנון! מי זוכר אותה?) וכל זה, אבל זה היה מרוח ומיותר וטיפשי, אם כל מה שזה היה בסוף זה עולם מעבר. אגב, אם מישהו ראה את הסרט "הנוסעים" (לא זוכרת את השם המתורגם, באנגלית זה נקרא passengers) - זה אותו דבר בדיוק. ברגע שהבנתי מה קורה שם כשג'ק דיבר עם אביו התחלתי לצחוק כי זה פשוט שחזור של הסרט הזה. חה חה. אבל מעבר לזה, מה שהכי עצבן אותי זה שהם נפלו לפח של הנצרות. היתה לי הרגשה שיהיה משהו כזה כשהם התחילו עם כל עניין ה"מישהו חייב לשמור על האי ולשמור על האור שלא יכבה" וכל זה, אבל בחייאת - כריסטיאן שפרד?? הכנסיה? האור מבעד לדלתות?? זה היה יכול להיות יותר נוצרי מזה?? הכל סתם כדי לרצות את הצופה האמריקני הממוצע, אידיוט נוצרי וחסר מוח. זה היה סיום מיותר וחבל. סדרה שהיתה יכולה להיות הרבה יותר טובה הלכה לפח. לפחות ג'ק מת בסוף. תודה לאל. חיכיתי לזה מהעונה הראשונה.

HOT SPOT 2010

New member
../images/Emo243.gifדעות-ההונאה הגדולה ביותר נחשפה../images/Emo58.gif

הם היו צריכים לקרוא לסדרה "ההונאה הגדולה ביותר בהיסטוריית הטלוויזיה", אבל זה ארוך מדי, אז LOST זה יותר קליט. ולא עבור הדמיות בסדרה, אלא עבור הצופים. הפרק עצמו היה מצוין, אבל בואו נגיד ככה שזה פשוט לא פרק סיום סדרה כמו אבודים. היו פה כל כך מריחות, שהרגשתי כאילו אני צופה בפרק של הישרדות הישראלית. כלומר, אנשים צפו בסדרה הזו לא בגלל שרצו לראות את ג'ק מנשק את קייט, או לראות את כולם מתים להם בכיף. אנשים ראו את הסדרה הזו כדי לזכות לגלות את התשובות לאין סוף שאלות. מה שבעצם קורה פה זה שחצי סדרה הובילה אותנו למבוי סתום, שלוש עונות שפשוט העלו מיליארד שאלות, שאפילו לא חצי מהן לא קיבלו תשובות, ואלא שכן קיבלו, זכו לכמה מהתשובות הכי טיפשיות ויבשות שראיתי אי פעם. אני לא בא פה לקטר על הסדרה, אלא להעביר ביקורת. אי אפשר לומר שזו אולי אחת הסדרות הטובות והחשובות של העשור החולף, אבל זו אולי הסדרה הכי מאכזבת של העשור, או של ההיסטוריה הטלוויזיונית כולה. בעצם מה שאפשר לומר זה שהיוצרים הצליחו להונות מיליון צופים לצפות בסדרה, להביא רייטינג מטורף, ובסוף לגרום לנו להישאר פעורי פה, ולא בגלל הלם מופלא, אלא בגלל מחשבה שפשוט אבדו עלינו. אז המילה "אבודים" מסמלת בסדרה הזו שאבדו עלינו. כלומר, אי אפשר לעשות סדרה כזו ולסיים אותה עם סוף פתוח שכזה, אז בשביל מה צפינו בסדרה הזו בכלל, כדי לנחש. ניחשנו במשך 6 שנים, ובעונה הזו הבטיחו לנו שהניחושים יסתיימו ונקבל תשובות. כמה שאלות באמת זכו לתשובה? מה למדנו מהסדרה הזו? כלום. מה אנשי הטלוויזיה למדו מהסדרה הזו? לעשות שתי עונות מפוצצות במיסתורין, למתוח את זה כמה שנים, ואז לעשות עונה אחרונה בה יש תשובות מפגרות ולפתוח עוד אין סוף תשובות, ואז לסיים את הסדרה כולה עם פרק של שעתיים וחצי מרוחות, וכמובן בדרך לעשות יאמבה של כסף על חשבון הטיפשות של הצופים שהמשיכו לצפות בסדרה 6 שנים, וחשבו שהם באמת יקבלו תשובות. בקיצור, עד כמה שאני אוהב את כל הסדרה, אני חייב לומר שעדיף והסדרה הייתה מסתיימת בעונה 3, כי בעצם כל השאר זה פשוט סתם נמצא שם, אבל לא באמת משנה משהו. משפט אחרון: אולי אחת הסדרות הכי טובות אי פעם, אבל זו ללא ספק הסדרה הכי מאכזבת אי פעם.

chopo

New member
כל מילה בסלע

היה צריך להגמר מזמן. עשן שחור שהורג אנשים עם רעש של מונית שמדפיסה קבלה אור לבן מטוס מתרסק שלם על אי צוללת בעומק של מאות מטרים מתפוצצת ואנשים שורדים... די חלאס ככל שעבר הזמן חשבתי "רגע, נגמר הזמן, איך הם יסבירו הכל בכל כך מעט זמן?" והנה התשובה - הם לא! התרמית הכי גדולה בטלויזיה מאז ומעולם.

maiodo

New member
פחחחח ../images/Emo6.gif הרגת אותי עם המונית שמדפיסה קבלה

Optimus_Prime

New member
סיכום מעולה!! ../images/Emo45.gif

סיום בעונה שלישית בהחלט היה עדיף. והמשפט האחרון שלך עוד יותר נכון. כל הכבוד (אני עוד מעט אראה את הפרק האחרון שוב, ואולי אשנה את דעתי ספציפית עליו, אבל פרק אחד לא יכול לשנות מחשבות על סדרה שלמה!!)

shai zzz

New member
שאלה(ספויילר)

למה לא נתני לאיש בשחור\אח של ג'ייקוב לעזוב את האי לאחר שכבר כוחות העשן שלו נעלמו, מדוע ג'ק רץ אחריו ומנע ממנו לצאת מהאי?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

שתי אופציות: א. ג'ק תיכנן להחזיר את האור, ברגע שזה היה קורה אני מניח שסמוקי היה מקבל את הכוחות שלו בחזרה וככה שום דבר לא היה נגמר. זאת הייתה הזדמנות אידיאלית להרוג אותו ולסיים את כל הסיפור אחת ולתמיד. ב. נקמה על הרג ג'ין, סאן וסעיד.

The anomaly

New member
אז ככה...../images/Emo58.gif

בשניה שהסדרה נגמרה צעקתי בקול רם: "מה זה?! ככה זה נגמר?!?" והייתי בהלם כי תכל'ס היו קצוות לא סגורים אחרי שקראתי קצת פרשנויות... והבנתי שבעצם זה טוויסט מטורף! הרי תמיד אנשים חשבו שהאי זה המציאות ה"לא אמיתית" והמציאות שבלוס אנג'לס זאת המציאות שקצת יותר הגיוני שתקרה... בסוף זה בדיוק ההפך, ותכל'ס אף אחד לא חשב על זה. אז כן, הכותבים גאונים. קצת מעצצבנים שהם השאירו גם דברים פתוחים לדמיון שלנו.... אבל באמת שזאת היתה סדרה גדולה. ח"ח.

../images/Emo58.gif

קודם כל אני רוצה לציין שסה"כ אהבתי את פרק הסיום. אבל קצת התאכזבתי, מהיוצרים אבל במובן מסוים גם מעצמי... שום דבר לא הכין אותי לזה שיתברר ש"לב" הסדרה הוא הדמויות, היחסים ביניהם וכמה הם חשובים אחד לשני.מתחילת הסדרה, הדגש היה על המדע, ההיגיון והאי עצמו. פתאום בעונה האחרונה הדגש הוסט והסדרה נהייתה יותר ויותר רוחנית ובסוף התברר שמוקד הסדרה הוא הדמויות, יחסי הקרבה ביניהם ועד כמה הם חשובים אחד לשני. חבל שלא אמרו לי קודם. הייתי צופה בסדרה, כבר מתחילתה לפני 6 שנים, בדרך אחרת לגמרי ואז לא הייתי מתאכזבת מהסיום... היוצרים טוענים שמלכתחילה, ה"לב" של הסדרה הוא הדמויות, אבל אם כ"כ הרבה מעריצים לא צפו את זה והתאכזבו, כנראה שהסדרה לא הייתה כתובה טוב כמו שציפינו/ קיווינו.

A m o s 2 9

New member
../images/Emo58.gifפרק מרגש במיוחד

כל הסצנות של ה"התעוררות" ריגשו אותי ברמות. באמת. ולא אכפת לי להודות בזה. עצרתי את עצמי מלהזיל דמעות, וזה לא תמיד הצליח. פה ושם כמה מהן הצליחו לברוח. ממה שאני הבנתי מהפרק, הם מתים. האי וכל המסביב לא היה ולא נברא, אין אי ואין עולם חיצון, ולכן אי אפשר לעזוב אותו. הם המציאו הכול כי הם סירבו "להניח לזה". הם סירבו למות. הם פשוט היו מתים שלא הבינו שהם מתים. כל מי שהיה באי ולא הגיע לכנסייה (כמו אנה לוסיה, וולט ומייקל) נשאר במצב הזה של האי קבלה. אלו שהיו בכנסייה הבינו שהם מתים, והם בעצם גילו את האור (כמשל, לאו דווקא זה שבמערה) ולכן הם גם אלו שימשיכו הלאה אל האור הלבן שבקע מעבר לדלת שכריסטיאן פתח. אני מאוד אהבתי את הפרק הזה. הוא בעצם פותר לנו את כל השאלות הפתוחות. לכל שאלה שעוד נותרה לכם התשובה היא פשוטה - הם פשוט המציאו את זה, זה הכול היה בראש שלהם. הדבר היחיד שאכזב אותי זה שכבר מזמן הייתה תיאוריה שהם כולם מתים, שזה כמו כור המצרף, אבל היוצרים הכחישו אותה. בסוף מסתבר שזה בדיוק מה שזה. אני בהחלט אזכור את הסדרה הזאת עוד שנים ארוכות, ולטובה. כואב לי מאוד שהיא נגמרה, אבל מצד שני הגיע הזמן ל-To Let It Go, הגיע הזמן ל"הניח לזה" ולהמשיך הלאה. אני בהחלט מרגיש שהחיים שלי יהיו שונים מעכשיו. בכל שנות חיי לא הייתה סדרה שגרמה לי לקום בבוקר במיוחד רק כדי לראות אותה מהר ככל האפשר ולהשקיע בה את כל השעות שהשקעתי ועוד אשקיע, ואני לא חושב שאי פעם תהיה. זהו זה, חבר'ה. עבורי זהו יום שמח ועצוב בו זמנית, בעצם, 70-30 לטובת
.

netaK

New member
מעניין איך כל אחד הבין משהו אחר ../images/Emo58.gif

זה ממש נחמד שכל דבר נתון לפרשנות. אבל כן תהיתי למה אתה חושב שהאי לא היה קיים מעולם? אני הבנתי שהאי הוא מה שקרה, מה שראינו בעונה 6 שהוא לא באי-הוא זה שלא קרה והוא המציאות שהם בנו לעצמם כביכול אחרי המוות כדי להישאר ביחד. אם אני לא טועה כריסטיאן אמר לג'ק שהם האנשים הכי חשובים אחד לשני או משהו כזה, והם לא יכולים להגיע למצב הזה בלי החוויות על האי...

עמוס, אתה ממש לא הבנת

אני מציע שתקשיב טוב טוב טוב לשיחה בין ג'ק לכריסטיאן בסוף. זה מוסבר שם באופן מאוד ברור.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אני גם חושב שלא הבנת ,עמוס

הם מתים זה ברור. אבל להגיע מזה ששום דבר לא היה קיים בעולם ה"חיים" ? זה ממש לא מה שהשתמע. הרי הם לא נולדו "מתים".. מתישהוא משהו כן היה צריך לקרות. בכל מקרה , מסכים איתך לגבי זה שהפרק היה מרגש. פשוט ככה. גם בגלל המשמעות שלו (סיום של תקופה ארוכה מחיינו) , אבל גם בגלל כל הסצינות האישיות בין כל הדמויות שהיו מרגשות באמת.

Slow Cheetah

New member
תקרא שוב ../images/Emo58.gif

שני הדיאלוגים הבאים אומרים באופן מוחלט שהם כן חיו: 1. הדיאלוג ביניהם- ג'ק: "אתה אמיתי?" כריסטיאן: "אני בהחלט מקווה שכן! כן, אני אמיתי, אתה אמיתי, כל מה שאי פעם קרה לך אמיתי, כל האנשים האלה בכנסייה... כולם אמיתיים גם." 2. ועוד אחד- ג'ק: "איפה אנחנו, אבא?" כריסטיאן: "זה מקום שכולכם בניתם ביחד כדיי שתוכלו למצוא אחד את השני. החלק הכי חשוב בחייך היה הזמן עם האנשים האלה, זו הסיבה שכולכם פה. אף אחד לא מת לבד, ג'ק. היית צריך את כולם, והם היו צריכים אותך. איך הם מתו אם נאמר באופן מפורש ההפך?

למעלה