שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

chopo

New member
../images/Emo58.gif מאילה הזלזול בצופים

מאילה שזילזלו שהם חיים/מתים/חיים מתים/מתים חיים...נגיד... כמה שאלות: 1)איך מטוס כזה ממריא מחוף ים.? 2)איך מטוס שהתרסק נשאר שלם על החוף? 3)איך כל גרגיר גורם להתרסקות מטוסים בעולם (למי שרואה בנשיונל ג'יאוגרפיק - כל פירור או חוט שלא מחובר לא טוב גורם להתרסקויות) אבל פה מטוס שהחליד בחוף טרופי ממריא אחרי טיפול איזולירבנד? 4)איך סכין בתוך הגוף של ג'ק הוא מקפץ ומטייל בחופים ?5)איך קייט וג'יימס קופצים מצוק שדי ברור שסלעים משוננים יושבים שם? 6)מה היתה המטרה של דזמונד? נו כולם יחד , ביג האפי פמילי, יופי. מה עכשיו?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

1) האחרים, בעזרת קייט וסוייר, בנו בעונה 3 מסלול המראה בדיוק במקום שבו לפידוס נחת. 2) אני לא חושב ששברי המטוס הוצגו כמשהו כרונולוגי, זו סתם הייתה תזכורת לאיך הכל התחיל. 3) זו סדרת טלוויזיה 4) זו סדרת טלוויזיה 5) זו סדרת טלוויזיה 6) דזמונד בעולם המעבר הבין שזו תחנת מעבר, ורצה שהם ימשיכו הלאה, למה שמצפה לאחר המוות. דזמונד על האי חשב שזו דווקא מציאות אמיתית, אבל ג'ק תיקן אותו ואמר לו שאין קיצורי דרך ושהמציאות של האי היא המציאות האמיתית היחידה.

chopo

New member
../images/Emo58.gif

אז מתי הם מתו? בהתרסקות הראשונה? אז מה כל החרא הזה במשך 6 עונות? מדוע כאשר שאלו את הכותבים הם שללו שהם מתו? אם הם מתו אז למי אכפת מהתחנת מעבר? מת זה מת לא? אגב, לא יודע מתי בנו שם מסלול, אבל ראו בבירור שהמטוס ממריא על חול ים...בדיחה עצובה

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

הם לא מתו בהתרסקות הראשונה, כולם מתו בזמנים שונים. איך לעזאזל אנשים לא הבינו את זה?

אני גם לא מבין איך אנשים לא הבינו את זה

אי אפשר להסביר באופן יותר ברור מזה מאשר בהאכלה בכפית כמו שמייקל הסביר את הלחישות. אני חושב שכל מי שלא הבין צריך לראות את הסיום שוב

maiodo

New member
על מה אתה מדבר???

קודם כול ההתנשאת הזו אינה במקומה אז תנוח כשאתה אומר שאנשים מתו בזמנים שונים בזמנים שונים על האי?? זאת אומרת הם הגיעו לאי חיים ומתו שם אחד אחד? אז מה זאת הטיסה השניה? זה הדמיון שלהם? דמיון משותף של עשרות אנשים שיצר טיסה שלא הייתה ולא נבראה גק המת עבד כרופא? והארלי שעדיין חי על האי מת גם הוא? על מה אתה מדבר?

והנה ההסבר שוב

ואם אתה עדיין לא מבין לאחר שתקרא את ההסבר הזה, אז אתה פשוט לא מסוגל להבין כי יותר ברור מזה אני לא יכול להיות: בעונות הראשונות הפלאשבקים הראו מה קרה לגיבורי הסדרה לפני שהגיעו לאי. אחר כך באו פלאשבקים שהראו מה קרה לאחר שעזבו את האי בפעם הראשונה, כלומר פלאשבקים עתידיים. אחר כך הגיעו הפלאשבקים של עונה 6 שבעצם הראו מה קרה לכל אחד ואחת מהניצולים לאחר שמתו אך לפני שהמשיכו הלאה לעולם הבא. כל אחד מת בסופו של דבר. חלק מהם מתו זמן קצר לאחר שהגיעו לאי. חלק מתו זמן רב לאחר שהגיעו לאי וחלק מתו לאחר שעזבו את האי, מי מזקנה/מחלה או מכל סיבה שהיא. כל אחד מת בזמנו שלו. לאחר שמת נשמתו נולדה מחדש במעין נקסוס או לימבו אם תרצו, שם נשמתו חיה את חייה מההתחלה בשביל לעשות תיקון (בטרם תמשיך הלאה לעולם הבא). בנקסוס הזה האי לא היה במשוואה בכלל והטיסה לא התרסקה. מכיוון שהגיבורים חיו את חייהם שוב מההתחלה, בלי השפעת האי, הם לא הכירו זה את זה למרות שהיה להם נקסוס משותף. בשלב מסויים צ'רלי חווה כמעט מוות ונזכר בחיים שהיו לו בטרם מת. חשוב מכול - נזכר בחייו על האי. הוא גורם לדזמונד להזכר או בעצם "להתעורר", ודזמונד מבין שצריך לגרום לכל הדמויות לזכור כדי להביא אותן לידי תיקון וזה מה שיגרום להם להמשיך הלאה אל העולם הבא. זה הוסבר בצורה מאוד ברורה בשיחה בין ג'ק לאביו. ובאופן עוד יותר ברור: ג'ק: מת רק כשראינו אותו מת בפרק הסיום בסצינה האחרונה. כל מה שעבר עליו לפני זה (חוץ מהפלאשבקים של עונה 6) קרה באמת בעולם האמיתי לג'ק החי. כן, גם הטיסה השנייה שנחתה על האי קרתה באמת. לוק: מת כשבן הרג אותו. כל מה שקרה לו עד לנקודה זו קרה לו באמת. ג'ולייט: מתה זמן קצר לאחר שפוצצה את הפצצה והצליחה להחזיר את כולם ל2007. קייט, סוייר, לפידוס, ריצ'ארד ומיילס: עזבו את האי בפרק הסיום ולא ידוע מה קרה להם אבל גם הם בטוח מתו מתישהו בעתיד כי כולם מתים בסוף. בן, דזמונד והוגו: נשארו על האי בפרק סיום העונה וידוע שהוגו ובן לקחו על עצמם את התפקיד של ג'ייקוב וריצ'ארד בהתאמה. מעבר לזה לא ידוע כלום אבל גם הם מתו בעתיד כי כולם מתים בסוף. בון מת בעונה הראשונה מפצעיו, שאנון מתה מירייה של אנה-לוסיה שמתה מירייה של מייקל שמת על הספינה שהתפוצצה כמו גם סעיד שמת בצוללת יחד עם סאן וג'ין. בקיצור, מלבד הפלאשבקים של עונה 6, כל מה שקרה באמת קרה כפי שקרה.

GeJuFan

New member
תיקון לגבי צ'ראלי

ואולי זה רק דעתי האישית: אני לא חושבת שבכמעט מוות שלו צ'ארלי נזכר בכל החיים על האי אלא רק בקלייר ואולי גם באהרון אבל זה הכל. רק כשהוא נגע בקלייר ובאהרון מאחורי הקלעים הוא נזכר ב<b>הכל</b>

JohnLocke

New member
די ברור שהוא לא נזכר בהכל

כשכל הדמויות קיבלו את ההארה המלאה (כלומר זכרו את כל החיים שלהם עד למותם) הם היו שמחים ורצו להמשיך הלאה. צ'ארלי של פרק 11 היה מתוסכל, כי הוא קיבל הצצה לעולם האמיתי, אבל לא הצליח להבין מה זה אומר בדיוק. זה מה שהוא אומר בפרק 11: But I saw it, just for a moment, I saw what it looked like.

טיי 1

New member
../images/Emo45.gif פה אני לגמרי איתך

אני שאני הכי מקשה בעניינים האלה... באמת השאלות הם קטנוניות... אלא בעיות "טכניות" סטנדרטיות שנובעות מזה שזו סידרת טלוויזיה. באותה מידה אפשר לשאול.. איך ג'ק באוור יורים בו מטח יריות מכל הכיוונים והוא יוצא ללא פגע. אלה פשוט מוסכמות של סדרות טלויזיוניות. אם רוצים ריאליטי ממש אפשר גם לשאול ולחקור איך זה שלא רואים אותם הולכים לשירותים או איך זה שבלי ספריי לשיער ובלי ספר צמוד השיער של סויר נראה תמיד כמו ממגזין. זה באמת שטויות.

sheeze

New member
../images/Emo58.gif למה אהבתי ושנאתי את הסיום

למה אהבתי: היה מרגש, אין ספק שהכותבים יודעים לעשות את זה. הפרק היה מהיר ומעניין ולא היו השתהויות בכלל. למה שנאתי: כי הם זנחו 6 עונות מינוס פרק לפח. על עונה הייתה על משהו אחר, על האחרים, מסע בזמן, הכפתור וכו' וכו' אבל כל העונות היו על האי. איך אפשר בפרק הסיום לזנוח את האי? לשכוח ממנו? להרוג את המפלצת סתם ככה בשניה, לא לספר ולגלות לנו כלום פרט לזה שהמציאות המקבילה הייתה בעצם מקום לטיהור הנשמה? אז נכון שלוסט היא סדרה על האנשים, אבל היא גם על האי. ובסופו של דבר המיסתורין היה חלק מכריע בסיבה שאנשים צפו בסידרה. מרגיש ננטש מצד הכותבים... חבל.

Tapudy

New member
אכזבה ענקית מהפרק ומהסדרה! ../images/Emo58.gif

אין לי מושג מה זאת כל ההשתפכות הזאת והתשבוחות שאתם נותנים לפרק האחרון ובכלל לסדרה. כל העונה ובפרט הפרק האחרון הראו אחת ולתמיד שאבודים היא סדרה גרועה שכתובה ברשלנות. היוצרים הוכיחו לנו סופית את מה שהם התעקשו שהם לא עושים וזה making shit up as they go along. בבסיסה, הסדרה הזאת היא סתם חרא שצולם ממש טוב. שלא תבינו לא נכון, אני הייתי מכור ומעריץ לוסט מושבע. אבל זה היה בציפיה שיהיה פיתרון לפאזל הענק שהם בנו. אבל הפיסות לא מתחברות ואין למעשה שום פאזל. במהלך שש עונות ועשרות שעות נחשפנו לאינסוף דברים מוזרים שמעשית אין בהם כלום. תדפדפו בדפי הפורום, תסתכלו על לוסטפדיה ותמצאו אלפי מילים, משפטים, ניתוחים, התפלפלויות ותיאוריות שנשפכו על הסדרה הזאת. ומה קיבלנו בסוף? קקי ביד. אין לזה שום פיתרון ושום היגיון. יוק. אני אישית מרגיש מרומה על כל השעות שהשקעתי בקריאת אותן תיאוריות, מעקב אחרי כל פרט ודקדוק בפרטים הקטנים. התשלום שלי על זה הוא "פאק יו" אחד גדול מהיוצרים. שלום ותודה על כל הרייטינג, פראיירים! אני יודע, עכשיו כמה יקפצו ויגידו לי שזו דרמה אנושית מרתקת והמיתולוגיה המדע בידיונית נועדה סתם לשמור על העניין. אבל מה? בואו נודה על האמת, הדרמה בסדרה היא סוג ב'. לא זכור לי רגע אחד שבאמת התרגשתי מקטע דרמטי בסדרה. המשחק של הדמויות היה בינוני לרוב והסיטואציות הדרמתיות היו מאולצות להחריד ולא אמינות. אז מה עם האקשיין? גם זה אחד האלמנטים "החזקים" בלוסט. איפשהו באמצע הסדרה גם זה הפך ללעוס ומאוס. כמה פעמים אפשר לראות דמות חוטפת דמות אחרת בג'ונגלים באיומי אקדח. כמה פעמים הם השתמשו בטריק התסריטאי שמישהו נפצע מכדור ומדמם למוות (מה שלא מפריע לדמויות לפצוח בדרמה מיותרת ונמרחת בזמן שהם אמורים למהר). אז עם מה הם השאירו אותנו בעצם? עם המיתולוגיה. בואו נודה על האמת. הסיבה היחידה שהיה שווה לצפות בלוסט זה בגלל המיתולוגיה. זה מה ששמר על רמת העניין לאורך כל הסדרה. רוב הסדרה הרי הייתה מילוי זמן שידור. במשך שלוש עונות נאלצנו לצפות בפלאשבקים של הדמויות ואז פלאשבקים יותר מוקדמים ואז פלאשבקים עוד יותר מוקדמים ועוד פחות רלוונטים. הדבר היחיד שגרם לי להמשיך לצפות ולעבור את כל הפרקים המשמימים (כמו פרקי סאן וג'ין ימח שמם) היה אך ורק המיתולוגיה. ציפיתי שיהיה איזה חיבור, שתהיה משמעות לכך שראינו את הפלאשבקים, שיהיו שם פרטים שחשוב שנדע. אבל לא, הכל היה חסר משמעות. ברטרוספקטיבה זה נראה לי עכשיו מאוד מגוחך שכמעט חצי מהסדרה ראינו את כל ההיסטוריה של הדמויות בעוד שמעשית זה לא טרם במאומה לסיפור הכללי. אני חושב שהסיבה היחידה שאנשים סולחים על מריחת הזמן המשוועת הזאת היא רק כי הם כבר לא זוכרים כמה חרא אכלנו לאורך כל הדרך. ויודעים מה? עוד הייתי יכול לסלוח להם על זה שהמיתולוגיה לא מוסברת אם היא לא הייתה מתערבת בצורה כל כך בוטה בעלילה הכללית. הנה למשל, בן הולך לבקר את ווידמור אבל לא נוקם את רצח הבת שלו כי לפי "החוקים" הוא לא יכול להרוג אותו. פתאום, עונה שישית, בן הורג את ווידמור בלי למצמץ. אז מה הם בדיוק "החוקים"? מי קבע אותם? למה הם קיימים? אז זהו, שאין חוקים. התסריטאי רצה לעשות סצנה שבן פוגש את ווידמור והיה צריך תירוץ שהוא לא יהרוג אותו. אז בואו נמציא "חוקים" ונשבור את הראש אחר כך מה הם. אבל הנה הגענו לסוף ואין הסבר. זאת הייתה רק דוגמה קטנה אבל כל הסדרה נגועה בזה. יש לי עכשיו בראש עשרות דוגמאות לדברים לא הגיוניים בסדרה שנראים מוגחכים עכשיו שאין להם שום הסבר מתקבל על הדעת. המיתולוגיה היא שרירותית לחלוטין, לא עקבית ומעל הכל היא בסך הכל שמשה כמכשיר תסריטאי. כל ילד בן חמש יכול להמציא סיפור עם יקום כזה שאין לו שום חוקיות עקבית. זה לא חוכמה לייצר מיסתורין רק לשם המיסתורין!! אבל היי, הפרקים שמצולמים בהוואי נראים ממש טוב בHD אז זה בטח נסלח. טוב, כתבתי כבר המון (מצטער אבל הייתי צריך לפרוק) וקצרה היריעה מלפרט את כל השאלות הלא פתורות, החוסר עקביות, החורים בעלילה וכו' וכו'. אני חושב שרוב המעריצים עכשיו בשלב של דיסוננס קוגניטיבי שהם מנסים לתרץ לעצמם למה השש שנים האחרונות לא היו בזבוז זמן טוטאלי. מה שהם באמת צריכים לעשות זה ללכת עם קילשונים ולפידים לבתים של היוצרים ולעשות מדורת ענק מהDVDים של לוסט. ברוך שפטרנו מעונשו של זה!

netaK

New member
גם אני הייתי באותה דעה ../images/Emo58.gif

לא רק את העונה האחרונה לא אהבתי, גם את שתי הקודמות. לא הבנתי כלום, הרגשתי שהם מורחים, שהם נותנים סתם פתרונות במיוחד לקראת הפרקים האחרונים של העונה הזאת הרבה דברים היו מעצבנים, חסרי היגיון, הרגשה שסתם נתנו תשובות וכו' אבל זה מה שיפה בפרק סיום – הוא לא ניסה לתת ולו תשובה אחת. הסבירו קצת בהתחלה אולי דברים שעוד לא היינו סגורים עליהם, דזמונד, האור, לא יודעת מה. אבל אני נורא חששתי שמרוב דברים שיש לענות עליהם גם הפרק יהיה עמוס ומיותר וגם יהיה מלא בתשובות מצוצות מהאצבע. וזה כל היופי – הוא לא היה ככה. הוא היה נוסטלגי, הוא היה מקסים, הוא היה מרהיב, הוא היה מרגש, הוא סגר מעגל בצורה הכי יפה עם העונה הכי טובה – העונה הראשונה. בשבילי, כשכבר בזמן האחרון באמת נמאס לי מהסדרה, הוא היה מושלם ובא בול בזמן.

Tapudy

New member
אז מה את אומרת בעצם? ../images/Emo58.gif

שאני אמור להריע לכותבים שלא נתנו פתרונות לכל השאלות שהם פתחו? שאני צריך להגיד להם תודה שהם סתם המציאו שטויות במשך שש עונות ובסוף לא נתנו את הדין על זה? ששעות שהשקעתי בניסיון לפצח את הפאזל שלהם ירדו לטימיון כי הם בעצמם לא יודעים לפתור אותו? והכל למה? כי הם עשו פרק "מרגש" עם איחוד כל הדמויות?! למה השוחד הרגשי הזול הזה שהיה מרוח על כל הפרק אמור לכפר על שש עונות של מיסתורין חסר כל פשר? איך זה מספק אותך בדיוק? הם גם לא היו חייבים לענות על הכל מהר מהר בפרק האחרון, היתה להם עונה שלמה לעשות את זה!

netaK

New member
../images/Emo58.gif

לא אומרת שצריך לסלוח להם על זה שאין תשובות אבל העובדה היא שאבודים נגמר ותשובות אין. אם עד עכשיו היו תשובות מעפנות אולי כן נחמד שהם הפסיקו את הקו הזה של דברים מאולצים ולהנות מפרק באמת טוב שכן ניתן. זה מעצבן מאוד שתמיד אמרו שבסוף יהיו תשובות להכל, ולכל דבר יש היגיון, וזה לא על טבעי וכאלה. אמרו, לא ידעו על מה הם מדברים, מעצבן מאוד מאוד אבל מבחינתי הם כן כיפרו על זה עם פרק old school כזה שמזכיר למה התאהבתי בסדרה מלכתחילה...

כל מילה בסלע

לא יכלתי לכתוב את זה יותר טוב ממך, באמת. אחד לאחד בהכל אתה צודק לדעתי.

../images/Emo58.gif שאלה בקשר לאליזבת ווידמור

למה כל הזמן היא טענה בפני דזמונד שלא כדאי לו לעשות את מה שהוא עושה? למה היא התנגדה?אם כל "המציאות המקבילה" זה בערך השלב שאחרי המוות שלהם,הרי שהיא

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אלואיז לא רצתה להמשיך הלאה כי היא רצתה לבלות זמן עם הבן שלה, דניאל. היא עדיין צריכה לפתור את הבעיות שלה, כמו שבן הולך לעשות. היא לא רצתה שדזמונד יתחיל לגרום לכולם להמשיך הלאה כי היא פחדה שהוא ייקח את הבן שלה.

למעלה