אכזבה ענקית מהפרק ומהסדרה! ../images/Emo58.gif
אין לי מושג מה זאת כל ההשתפכות הזאת והתשבוחות שאתם נותנים לפרק האחרון ובכלל לסדרה. כל העונה ובפרט הפרק האחרון הראו אחת ולתמיד שאבודים היא סדרה גרועה שכתובה ברשלנות. היוצרים הוכיחו לנו סופית את מה שהם התעקשו שהם לא עושים וזה making shit up as they go along. בבסיסה, הסדרה הזאת היא סתם חרא שצולם ממש טוב. שלא תבינו לא נכון, אני הייתי מכור ומעריץ לוסט מושבע. אבל זה היה בציפיה שיהיה פיתרון לפאזל הענק שהם בנו. אבל הפיסות לא מתחברות ואין למעשה שום פאזל. במהלך שש עונות ועשרות שעות נחשפנו לאינסוף דברים מוזרים שמעשית אין בהם כלום. תדפדפו בדפי הפורום, תסתכלו על לוסטפדיה ותמצאו אלפי מילים, משפטים, ניתוחים, התפלפלויות ותיאוריות שנשפכו על הסדרה הזאת. ומה קיבלנו בסוף? קקי ביד. אין לזה שום פיתרון ושום היגיון. יוק. אני אישית מרגיש מרומה על כל השעות שהשקעתי בקריאת אותן תיאוריות, מעקב אחרי כל פרט ודקדוק בפרטים הקטנים. התשלום שלי על זה הוא "פאק יו" אחד גדול מהיוצרים. שלום ותודה על כל הרייטינג, פראיירים! אני יודע, עכשיו כמה יקפצו ויגידו לי שזו דרמה אנושית מרתקת והמיתולוגיה המדע בידיונית נועדה סתם לשמור על העניין. אבל מה? בואו נודה על האמת, הדרמה בסדרה היא סוג ב'. לא זכור לי רגע אחד שבאמת התרגשתי מקטע דרמטי בסדרה. המשחק של הדמויות היה בינוני לרוב והסיטואציות הדרמתיות היו מאולצות להחריד ולא אמינות. אז מה עם האקשיין? גם זה אחד האלמנטים "החזקים" בלוסט. איפשהו באמצע הסדרה גם זה הפך ללעוס ומאוס. כמה פעמים אפשר לראות דמות חוטפת דמות אחרת בג'ונגלים באיומי אקדח. כמה פעמים הם השתמשו בטריק התסריטאי שמישהו נפצע מכדור ומדמם למוות (מה שלא מפריע לדמויות לפצוח בדרמה מיותרת ונמרחת בזמן שהם אמורים למהר). אז עם מה הם השאירו אותנו בעצם? עם המיתולוגיה. בואו נודה על האמת. הסיבה היחידה שהיה שווה לצפות בלוסט זה בגלל המיתולוגיה. זה מה ששמר על רמת העניין לאורך כל הסדרה. רוב הסדרה הרי הייתה מילוי זמן שידור. במשך שלוש עונות נאלצנו לצפות בפלאשבקים של הדמויות ואז פלאשבקים יותר מוקדמים ואז פלאשבקים עוד יותר מוקדמים ועוד פחות רלוונטים. הדבר היחיד שגרם לי להמשיך לצפות ולעבור את כל הפרקים המשמימים (כמו פרקי סאן וג'ין ימח שמם) היה אך ורק המיתולוגיה. ציפיתי שיהיה איזה חיבור, שתהיה משמעות לכך שראינו את הפלאשבקים, שיהיו שם פרטים שחשוב שנדע. אבל לא, הכל היה חסר משמעות. ברטרוספקטיבה זה נראה לי עכשיו מאוד מגוחך שכמעט חצי מהסדרה ראינו את כל ההיסטוריה של הדמויות בעוד שמעשית זה לא טרם במאומה לסיפור הכללי. אני חושב שהסיבה היחידה שאנשים סולחים על מריחת הזמן המשוועת הזאת היא רק כי הם כבר לא זוכרים כמה חרא אכלנו לאורך כל הדרך. ויודעים מה? עוד הייתי יכול לסלוח להם על זה שהמיתולוגיה לא מוסברת אם היא לא הייתה מתערבת בצורה כל כך בוטה בעלילה הכללית. הנה למשל, בן הולך לבקר את ווידמור אבל לא נוקם את רצח הבת שלו כי לפי "החוקים" הוא לא יכול להרוג אותו. פתאום, עונה שישית, בן הורג את ווידמור בלי למצמץ. אז מה הם בדיוק "החוקים"? מי קבע אותם? למה הם קיימים? אז זהו, שאין חוקים. התסריטאי רצה לעשות סצנה שבן פוגש את ווידמור והיה צריך תירוץ שהוא לא יהרוג אותו. אז בואו נמציא "חוקים" ונשבור את הראש אחר כך מה הם. אבל הנה הגענו לסוף ואין הסבר. זאת הייתה רק דוגמה קטנה אבל כל הסדרה נגועה בזה. יש לי עכשיו בראש עשרות דוגמאות לדברים לא הגיוניים בסדרה שנראים מוגחכים עכשיו שאין להם שום הסבר מתקבל על הדעת. המיתולוגיה היא שרירותית לחלוטין, לא עקבית ומעל הכל היא בסך הכל שמשה כמכשיר תסריטאי. כל ילד בן חמש יכול להמציא סיפור עם יקום כזה שאין לו שום חוקיות עקבית. זה לא חוכמה לייצר מיסתורין רק לשם המיסתורין!! אבל היי, הפרקים שמצולמים בהוואי נראים ממש טוב בHD אז זה בטח נסלח. טוב, כתבתי כבר המון (מצטער אבל הייתי צריך לפרוק) וקצרה היריעה מלפרט את כל השאלות הלא פתורות, החוסר עקביות, החורים בעלילה וכו' וכו'. אני חושב שרוב המעריצים עכשיו בשלב של דיסוננס קוגניטיבי שהם מנסים לתרץ לעצמם למה השש שנים האחרונות לא היו בזבוז זמן טוטאלי. מה שהם באמת צריכים לעשות זה ללכת עם קילשונים ולפידים לבתים של היוצרים ולעשות מדורת ענק מהDVDים של לוסט. ברוך שפטרנו מעונשו של זה!