../images/Emo58.gifגרמת לי לחשוב על משהו,
תראה, מצד אחד ,כן הייתה בפרק הרגשה לגמרי של נקיטת עמדה ואמירת תשובות. ואני בטוח שג'ון לוק ימצא ל 90 אחוז מהשאלות ה"טכניות" שתשאל תשובות שנענו, במיוחד אם אתה קורא בלוסטפדיה (שלי אין סבלנות לזה) פה בפורום הצליחו להתפלפל ולמצוא לכל דבר הסבר. אני בטוח בטוח שאם אראה אם הסידרה מהתחלה (מעניין אם אי פעם בחיים יצא לי לראות אותה שוב) - ואעשה רשימה של מלא פרטים קטנים בדרך שלא מסתדרים - אני אמצא הרבה. אבל בתחושה הכללית , אין לי כרגע ממש שאלה ברורה וחדה שאני רוצה לשאול ואומר "פאק- הם לא הולכים לענות על זה". הבעייה שלי יותר הייתה העונה עם הדברים שהם כן ענו עליהם , והיו קצת הרבה מטופשים בעיניי. וזה מוביל אותי למחשבה הבאה - יכול להיות שאהבתי את הסיום ,כי הוא באמת פתוח לפרשנויות ? אני חושב שחלק מהאכזבה שלי מהעונות האחרונות היא כן הייתה מהתשובות שנתנו, וכבר הייתי מעדיף שישאירו אותן לדמיון שלי ולפרשנויות פילוסופיות כראות עיניי. ברגע שהם נתנו סיום כזה, עם תשובה מצד אחד (הם מתים) אבל בצורה שאתה עדיין יכול לפרש דברים (לדוגמ' ,למה בן לא רצה להיכנס ? ואז כל אחד מהצופים יכול , עם הנתונים שהביאו לתת פרשנות שלו). נגיד שהם היו נותנים תשובה , שבן לא רצה להיכנס , כי בילדות שלו , הוא הוכש ע"י עקרב ערסי, ועדיין נשארה לו צלקת. והוא לא רצה להיכנס , כי אנשים עם צלקת הם פגומים ולא רצה "לזהם" את המקום הקדוש שהם הלכו אליו. למה ? כי אלו החוקים. אז הייתי אומר " וואלה - איזו תשובה מפגרת" והייתי מתאכזב. אז אולי במובן הזה , טוב שהשאירו כמה הסברים פתוחים על הקרקע. לא יודע. סתם תוהה ביני לבין עצמי
בכל מקרה, מבחינת תשובות , ההרגשה כן הייתה שקיבלנו מושג כללי לגבי הסיפור, ושגם ,כיום, הכותבים כן יודעים מה הוא הסיפור. אשמח לדוגמאות מה לא סיפק אותך ,ובטח גם תקבל תשובות פה מאנשי הפורום