שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

../images/Emo58.gifבקשר לאליזבת ווידמור

לא הבנתי למה שוב ושוב היא התחננה בפני דזמונד שלא יעשה מה שהוא עושה? הרי גם ככה "המציאות המקבילה" היא עולם מומצא של שלב אחרי המוות,והיא לא באמת עם הבן שלה. או שהיא מהאלה(כמו בן) שלא המשיכו הלאה ובגלל זה היא לא היתה בכנסיה? ואיך היא ידעה שזה מה שדזמונד מנסה לעשות? זה קצת מסורבל אבל אני מקוה שמישהו יצליח לשפוך על זה אור.

asafgolan

New member
מה כבר אפשר להגיד?

בסדרות מד"ב תמיד בסוף הנסתר יהיה רב על הגלוי וכך גם היה כאן. אחרי הפרק על ההיסטוריה של ג'ייקוב ואחיו כבר הבנתי שהיוצרים "פחדנים" מדי מכדי לתת תשובות ברורות. לקראת הסוף חשבתי שתהיה סצינה בין ג'ק להרלי סטייל סצינת הסיום של עונה 5 עם סמוקי וג'ייקוב, ולצערי התבדיתי. סגירת המעגל של כל הדמויות הייתה נחמדה, אבל הדמויות מעולם לא היו מה שריתק אותי לסדרה אז די התאכזבתי מהפינאלה. אני מניח שהפורום יסגר בקרוב, אז נתראה בחיים אחרים

Tapudy

New member
זהו שלא ממש ../images/Emo58.gif

בסדרות מד"ב ליקום יש חוקים ברורים שמובנים על הצופים. החוקים האלה יכולים להיות מופרכים לגמרי אבל כל עוד היקום של הסדרה מתנהל עקבית לפיהם אין שום בעיה. אולי אנחנו לא יודעים איך עובד המשגר במסע בן כוכבים אבל אנחנו יודעים שהוא קיים ביקום הזה ואנחנו מודעים למגבלות שלו. אז זה לא ממש נכון שרב הנסתר על הגלוי. הנוסחה של אבודים היא לייצר יקום מד"ב שהחוקים היחידים בו הם רק מה שיעזור לתסריטאים. החוקים לעולם לא מוסברים ואין שום עקביות גם בתוך מה שנראה לנו שהם החוקים. והנה בסוף הסדרה, עדיין לא נתנו לנו שמץ של הסבר להתנהלות היקום. זו כתיבה עצלה וחובבנית כי הכל יכול לקרות ביקום כזה בלי ששום כותב יצטרך לתת את הדין. זה לא כאילו הכותבים יודעים מה הולך ולא מגלים לנו. הם בעצמם לא יודעים כי הם סתם המציאו מיסתורין לשם המיסתורין. זה מה שקומם אותי במיוחד באבודים עכשיו שהסוף התברר.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif על הכתיבה העצלה

והחובבנית, והחוקים השרירותיים , כתבתי כן הרבה לאורך כל העונה, קיטרתי ורתחתי שאף אחד לא רואה את זה. דווקא בפרק הסיום - היה הסבר ברור, אם כי צפוי, אם כי מאוד "החוש השישי" אם כי התיאוריה הועלתה כבר בעונה הראשונה או השנייה, ובכל זאת , לא התאכזבתי , כי יחסית למה שהיה ומה שחששתי (שהאבן במרכז האי תהיה איזה חיפושית שגם לה יש כוחות מיוחדים וכו') -אז הפרק הזה הלך לכיוון הסגירה ולתת תשובה די חד משמעית. גם אם בנאלית. אותי זה סיפק. אם להתלונן - אז על כל 16 הפרקים של העונה , ולא על הפרק הזה דווקא :) זו דעתי. לפי המשפט האחרון שכתבת " זה לא כאילו הכותבים יודעים מה הולך ולא מגלים לנו. הם בעצמם לא יודעים כי הם סתם המציאו מיסתורין לשם המיסתורין. זה מה שקומם אותי במיוחד באבודים עכשיו שהסוף התברר." נראה שכאילו חיכית לפרק הזה כדי להבין ש"הכותבים המציאו משהו, הסתבכו בו, ואז היו צריכים לצאת מהמצב הזה ". אני חושב שזה היה די מובן כבר הרבה לפני, לכן , לא התאכזבתי. כל תשובה סבירה שהם סיפקו , כל סגירת מעגל רגשי שהיה בפרק הזה - סיפק אותי מאוד ואמרתי "דיינו". .. לפחות קצת נחת בקטעים האלה היה.

Tapudy

New member
אתה מסיק מסקנות עלי מהר מדי ../images/Emo58.gif

אולי לא כתבתי בפורום (למרות שכן הייתי קורא פסיבי מדי פעם) על זה אבל כבר מהעונות הראשונות שהתשובות בוששו לבוא אנשים ביקרו את הסדרה כ-making shit up as they go. זה לא משהו חדש ותמיד היה לי את החשש הזה שאני משקיע את זמני לריק בקריאה ארוכה של תיאוריות בלוסטפדיה ובפורום. ככל שהתקדמו העונות, העלילה הסתבכה ועדיין לא היו תשובות החשש רק התגבר. העונה הזאת הייתה ההזדמנות שלהם לתת תשובות וכבר לפני כמה פרקים ההבנה שאין ולא יהיו תשובות נחתה עלי. רק עכשיו כתבתי את זה כי לא רציתי לצאת חומוס במקרה שהפרק האחרון באמת היה מספק תשובות. נתתי להם צ'אנס עד הרגע האחרון אבל כצפוי היוצרים לא סיפקו את הסחורה. בקשר לפרק האחרון שכן נתן תשובות. איזה תשובות בדיוק הוא נתן? התשובה היחידה שהוא נתן זה מה זה הפלאש סיידווייז (מזדרון לגן עדן או שטות אחרת בסגנון). אבל ההתרחשויות על האי היו אמיתיות. כלומר, כל מה שראינו עד כה חוץ מהפלאש סיידווייז היה קיים במציאות וכל השאלות הלא פתורות עדיין נותרו.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gifגרמת לי לחשוב על משהו,

תראה, מצד אחד ,כן הייתה בפרק הרגשה לגמרי של נקיטת עמדה ואמירת תשובות. ואני בטוח שג'ון לוק ימצא ל 90 אחוז מהשאלות ה"טכניות" שתשאל תשובות שנענו, במיוחד אם אתה קורא בלוסטפדיה (שלי אין סבלנות לזה) פה בפורום הצליחו להתפלפל ולמצוא לכל דבר הסבר. אני בטוח בטוח שאם אראה אם הסידרה מהתחלה (מעניין אם אי פעם בחיים יצא לי לראות אותה שוב) - ואעשה רשימה של מלא פרטים קטנים בדרך שלא מסתדרים - אני אמצא הרבה. אבל בתחושה הכללית , אין לי כרגע ממש שאלה ברורה וחדה שאני רוצה לשאול ואומר "פאק- הם לא הולכים לענות על זה". הבעייה שלי יותר הייתה העונה עם הדברים שהם כן ענו עליהם , והיו קצת הרבה מטופשים בעיניי. וזה מוביל אותי למחשבה הבאה - יכול להיות שאהבתי את הסיום ,כי הוא באמת פתוח לפרשנויות ? אני חושב שחלק מהאכזבה שלי מהעונות האחרונות היא כן הייתה מהתשובות שנתנו, וכבר הייתי מעדיף שישאירו אותן לדמיון שלי ולפרשנויות פילוסופיות כראות עיניי. ברגע שהם נתנו סיום כזה, עם תשובה מצד אחד (הם מתים) אבל בצורה שאתה עדיין יכול לפרש דברים (לדוגמ' ,למה בן לא רצה להיכנס ? ואז כל אחד מהצופים יכול , עם הנתונים שהביאו לתת פרשנות שלו). נגיד שהם היו נותנים תשובה , שבן לא רצה להיכנס , כי בילדות שלו , הוא הוכש ע"י עקרב ערסי, ועדיין נשארה לו צלקת. והוא לא רצה להיכנס , כי אנשים עם צלקת הם פגומים ולא רצה "לזהם" את המקום הקדוש שהם הלכו אליו. למה ? כי אלו החוקים. אז הייתי אומר " וואלה - איזו תשובה מפגרת" והייתי מתאכזב. אז אולי במובן הזה , טוב שהשאירו כמה הסברים פתוחים על הקרקע. לא יודע. סתם תוהה ביני לבין עצמי :) בכל מקרה, מבחינת תשובות , ההרגשה כן הייתה שקיבלנו מושג כללי לגבי הסיפור, ושגם ,כיום, הכותבים כן יודעים מה הוא הסיפור. אשמח לדוגמאות מה לא סיפק אותך ,ובטח גם תקבל תשובות פה מאנשי הפורום

Tapudy

New member
מה שלא סיפק אותי

במשך שלוש עונות רצופות נאלצנו לצפות בעוד ועוד ועוד פלאשבקים של דמויות. חלקם היו נחמדים, חלקם היו משעממים. אבל הייתה תחושה שבסוף יהיה חיבור מדהים של הפאזל או איזה טוויסט ענק שיציב את כל הפרקים הראשונים באור אחר לגמרי שלא חשבנו עליו. אבל לשם כך צריך שלכותבים יהיה מושג למה הם מכוונים בסוף. הכותבים הבטיחו שוב ושוב שיהיה הסבר, הכל יתחבר וכו'. אבל התבדינו. שראינו פלאשבק עם דמות מוזרה שאמרה איזה משפט בומבסטי שלא הבנו, הנחנו שבסוף זה יתחבר איכשהו וזה יהיה מדהים. אבל לא, לא קיבלנו כלום בסוף כי לא הייתה לזה שום משמעות. היוצרים כתבו מיסתורין לשם המיסתורין (והרייטינג). הם רימו אותנו במשך שש עונות. הטוויסט היחיד שקיבלנו היה טוויסט שהונדס רק בעונה השישית ולכן היה ריקני מאוד ולוקה בחסר. בשביל מה כולם מתו בעצם? בשביל מאבק בין שתי דמויות שאנחנו לא באמת יודעים את טיבו. להביא אנשים ספציפיים לאי בשביל שרובם ימותו במלחמה לא שלהם זה דבר דיי נבזי ואכזרי לעשות. זה גיוס בכפייה למשהו שעד היום אנחנו לא בטוחים מה הוא. גם מה עם כל הניצולים המשניים? הם באמת מתו סתם אבל כולם שוכחים את זה. אז זה מה שמציק לי.

Hyman Roth

New member
שאלה חשובה ../images/Emo58.gif

היתה פעם שהארלי פגש את הרוח של צ'ארלי שביקרה אותו בבית המשוגעים. צ'ארלי נראה והתנהג שונה לגמרי ממה שהיה בפלאש-סיידווייס. היות ואני לא רואה אופציה אחרת פרט לזה שהסיידווייס הוא "אפטר לייף", וצ'ארלי כידוע מת על האי, מה פשר השינוי בצ'ארלי? את כריסטיאן שהופיע בבית החולים אפשר "להעביר", אעבל עם צ'ארלי זה פשוט בעייתי. חוצמזה, היה פרק מוצלח מבחינה טלוויזיונית. עשוי טוב, כמה סצינות (קרב על הצוק) מושקעות ביותר, ובכלל תחושה כללית של סיפוק (מהפרק). לא מבין על מה ולמה התלונות של רבים.

Lady in red2

New member
אוקיי, עוד שאלות... ../images/Emo58.gif עדיין מנסה לעכל

1. למה במציאות המעבר, מציאות ב', הם בנו עולם שהם לא מכירים אחד את השני? 2. אני כבר לא כ"כ זוכרת את השיחה של דז ודניאל, אבל מישהו מהם אמר שהם רוצים לחזור למציאות א'...? או שכל התוכנית של דז הייתה מלכתחילה לעבור הלאה, ולא לחזור למציאות א'? אני מבולבלת. 3. איך זה שפשוט המריאו וטסו מהאי? לא צריך קואורדינטות ספציפיות או משהו כזה? 4. איפה מיסטר אקו?

netaK

New member
נסיונות לתשובות ../images/Emo58.gif

1. אני מניחה שהם בנו עולם שבהם טוב להם, שבהם דברים הולכים כמו שצריך (לא ממש מסביר את סעיד, אבל אולי זה כי לפני מותו היה "רשע" כביכול?), ובסופו של דבר הם נפגשו כי לשם הכל הוביל וזה מה שהם צריכים כדי להיות שלמים ומאושרים 2. אני לא זוכרת במה מדובר, מי שיענה לך יעזור גם לי
3. הפאניקה שהם היו בה, תחושת הדוחק, הם היו חייבים להמריא ומהר, לגבי לאן הם טסים אני מניחה שהם יבינו את זה כבר בטיסה עצמה, העיקר לצאת מהאי שעמד לשקוע... 4. מיסטר אקו הוא לא היחיד הרי שלא היה עם כל המתים במציאות שהם יצרו לעצמם, או שזה אנשים שלא השפיעו ולכן לא היו צריכים להיות חלק ממה שהם בנו כדי "להשתחרר" או שהוא פשוט לא מוכן לזה עדיין... מקווה שעזרתי

Lady in red2

New member
תודה, התכוונתי ../images/Emo58.gif

בקואורדינטות - שאי אפשר פשוט לעזוב את האי. הרי הלוסטיז ניסו זאת הרבה פעמים, ורק כשאופשר הם יצאו - כמו למשל מייקל שבן אמר לו שיוכל לעזוב.

netaK

New member
../images/Emo58.gifאהה...

אבל אני חושבת שלשחרר את האור שיחרר את כל מה שהיה מיוחד באי...כמו העובדה שלוק דימם וכבר לא היה אל-מוות אז אני מניחה שהאפשרות לצאת מהאי זה עוד פן של מה שקרה שם כשהאור השתחרר...

MoGanC

New member
כן../images/Emo58.gif

להוציא את הפקק ולהחזיר זה כמו שעושים עם הממיר של הכבלים. זה עשה RESET לאי. (אני כותב את זה כבדיחה אבל באמצע מבין שזה אשכרה נכון ><)

עדי24288

New member
מישהו יכול להסביר לי?

מה הקטע עם המספרים?! למה דווקא הרצף הזה מה כל כך מיוחד בהם...? הם לא ענו על זה

mazinya

New member
חייב להביע את דעתי .. סוף מדהים ../images/Emo58.gif

אני יודע שיש שאלות שנשארו בלתי פתורים, אבל בשורה התחתונה, כל מה שהיה על האי קרה באמת, כל אחד מהם מת מתישהו ובסוף כולם נפגשו.. סוף מדהים

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

2. כשדז ודניאל דיברו, אף אחד מהם לא עבר הארה מלאה, הם רק ידעו שמדובר במציאות לא אמיתית. לדעתי רק כשדז ופני נפגשו באצטדיון והוא התעלף אז הוא קלט שמדובר בתחנת מעבר ורצה להראות ללוסטיז את החיים האמיתיים שלהם כדי "להמשיך הלאה".

למעלה