שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

Sawyers Wife

New member
אחרי קריאה של הרבה תיאוריות פה..

סוףסוף הצלחתי לגבש דעה על הפרק.. אני זוכרת כשאח שלי הכיר לי את הסדרה, מזה התלהבתי, בואנה סדרה איכותית, עם עלילה, מסתורין, עושה חשק לעוד. העונה הראשונה- סיפקה את הציפיות העונה השניה - גם כן, שלישי- פחות רביעית- נמרחה ואיכזבה. חמישית- סיפקה את הציפיות שישית- נמרחה ונמרחה ונמרחה ואיכזבה ועוד פעם איכזבה חוץ מהפרק על ריצ'ראד וג'ייקוב. ציפיתי לסוף טוב, סוף שיענה על כל ה25435435 שאלות שהסדרה הביאה. שאלות שבתכלס עשו את הסדרה אבל גם התשובות שלהם גם אמורות לעשות את העבודה. התאכזבתי. כל הקטע עם האור היה מעצבן..האפקטים היו מעפנים וזה היה מרוח יותר מידי הקטע שגם ג'ק וגם לוק טעו היה תפנית בפרק שאי אפשר לדעת מי בוודאות ינצח הקרב שלהם גם היה טוב, למרות שביאס אותי שלוק - סמוקי כביכול מת.. לפחות ג'ק אמר לסמוקי שהוא מבייש את זכרו של לוק, משפט לעניין. אחרי שקראתי פה את התגובותת חשבתי שאולי באמת האי זה החיים האמיתיים, העולם שבאמצע זה עולם מעבר, הם שם עד שכווווווווווווווווולם ימותו. עד שיקרה משהו להם. מה קרה לכולם? אי אפשר לדעת.. מה יקרה? גם אי אפשר לדעת.. איך הם ידעו איפה להיפגש? איך עם בנו את הכנסיה הזאת? .. שאלות שלפי דעתי לצופים שראו את התוכנית 6 עונות שחלקן היו גרועות למדי מגיע את התשובות! חבל שתוכנית כזאת גאונית נסגרת בכזאת אכזבה. דעתי.

Sawyers Wife

New member
חח המשך

ונגיד וזה באמת עולם מעבר עד שכולם מתים ומגיעים לכנסייה, איך קייט עדיין אסירה נמלטת? איך צ'ארלי עדיין מכור לסמים? לוק נכה? קלייר בהיריון?... זה קרה אחרי האי, ובאי הדברים האלו התבטלו גם כשהם חזרו, קייט כבר לא אסירה.. -ועוד שאלה לא קשורה- איך ג'ין וסאן לא נשואים בעולם הזה? הם לא התחתנו על האי.. החתונה שלהם הייתה גדולה ומפוארת וג'ייקוב היה בה.. הוא בכלל השומר ראש שלה שם או משהו S:

Tapudy

New member
בקשר לקלייר ../images/Emo58.gif

אז היא ילדה ילד בעולם הבא?! ווטף??!!!

Y.G.J

New member
מה עם המגן דוד, הצלב, האינג-יאנג וכו' בכנסיה

האם זה אומר שלכולם יש את היכולת לחזור מהמתים?

Tapudy

New member
זה פשוט מאוד ../images/Emo58.gif

הכנסיה לא הייתה כנסיה נוצרית. הרי כל האבודים הגיעו מרקעים שונים ומדתות שונות. מכיוון שכל הסיפור של הכנסיה (שבעצם הייתה סוג של הזייה של האבודים) היה להוליך אותם לעולם הבא, זה היה התחמקות של הכותבים לשאלה מי היא הדת הנכונה. אז כן, כולם הלכו לגן עדן בלי קשר לאיזה מן האלים הם מאמינים או אם בכלל בדת שלהם יש גן עדן. אני חייב לציין שגם שכביכול הם ניסו להיות הוגנים והיו את כל סמלי הדתות הגדולות בכנסיה, עדיין היה שוחד רציני לעבר הנצרות והסמלים שלה שקיבלו מקום מרכזי יותר. אבל מה לעשות, סדרה אמריקאית.

gerrard08

New member
משהו מאוד מאוד מאוד עיקרי שלא קיבל מענה כלל

כל הסיפור של ג'ייקוב אח שלו חסר השם ווידמור כלום, פשוט כלום .

JohnLocke

New member
אולי פספסת את פרק 15

כי הוא מספר את כל הסיפור של ג'ייקוב והאח שלו. פרק 16 מסביר את ווידמור. באמת, למה אנשים ציפו? אחרי פרק שלם על ג'ייקוב וסמוקי, שבפינאלה ימשיכו לספר עליהם? מה בדיוק?

השורד

New member
מה בדיוק? בוא נחשוב רגע...

כי באמת הרי הכל הוסבר בפרק על ג'ייקוב... אולי להסביר לנו למה אח של ג'ייקוב הפך למפלצת העשן? למה המפלצת יכולה ללבוש צורות של מתים? ובאופן כללי למה יש לה את הכוחות המסוימים שיש לה? ועוד המון שאלות על המפלצת שלא נענו. למה, אם בכלל זה נכון, סמוקי חייב להרוג את המועמדים כדי לצאת מהאי? "החוקים של ג'ייקוב" הם לא תשובה אמיתית. כי ג'ייקוב יכול לחוקק חוק שפשוט אוסר על אחיו לצאת מהאי, נקודה.

Tapudy

New member
לא קשור לפרק אבל בכל זאת שאלות ../images/Emo58.gif

עכשיו שהכל נגמר מישהו יכול להסביר לי מה היה הקטע של המקדש והיפני המנהיג? הם היו אחרים רגילים חסידים של ג'ייקוב? אם כן, איך היפני היה המנהיג שלהם? זה לא היה אמור להיות בן שהנהיג את כל האחרים? האם זה אומר שבן היה המנהיג שלו גם? אולי הם אחרים אחרים? לא ברור לי הקטע הזה. אה כן, ואם כבר אנחנו עוסקים בזה. האם האחרים היו "טובים" בכך שהיו חסידיו של ג'ייקוב? אם כן, איך זה מצדיק את הטבח שבן ביצע בדארמה? האם בן היה טוב בכך שהוא היה חסיד של ג'ייקוב או שהוא היה רע שהשתלט על קבוצה של טובים? בעצם למה ג'ייקוב היה צריך חסידים מלכתחילה שילחמו כל הזמן על האי?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

הם היו אחרים חסידים של ג'ייקוב, בדיוק כמו האחרים שהכרנו כל שאר העונות (סינדי הייתה חלק מהם, כמו שהיא הייתה חלק מהאחרים שהיו עם בן). דוגן ולנון (המתורגמן) פשוט היו אחראים על המקדש, שלא ראינו עד עונה 6, לכן לא ראינו אותם עד אז. כל המידע שהיה לדוגן כנראה ניתן בפתק שג'ייקוב נתן לו מהענח' בתיק הגיטרה, לכן נראה לפעמים שהוא יודע יותר מריצ'רד, שדיבר עם ג'ייקוב בעצמו. בן הכיר את דוגן (לפי פרק 7), ואני מאמין שהוא הנהיג גם אותו. האחרים היו כת שפעלה לפי אמונה עיוורת ולפי הוראות של מנהיגים אלימים (בן, ווידמור) שאמנם קיבלו לעיתים הוראות מג'ייקוב, אבל הרבה פעמים שיקרו וביצעו פעולות כביכול בשמו, אבל לא באמת, אלא רק למטרת שמירת הכוח שלהם. לכן, אי אפשר להגיד שהאחרים היו "טובים". ריצ'רד כנראה היה חייב להימנע מלהתערב בהחלטות המנהיג, כחלק מניסיון ההוכחה של ג'ייקוב על טיב האדם. ניסיון ההוכחה הוא גם הסיבה שג'ייקוב היה צריך חסידים, ניסיון שכשל בסופו של דבר דרך האחרים.

טיי 1

New member
בראבו ../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif פרק סיום ראוי ויפה !

היה לי ברור שאתאכזב , וכשנכנסתי אחה"צ לכאן לפני שראיתי את הפרק (לא ידעתי שזה בכלל היום
) וראיתי את הכותרות המאוכזבות - בכלל חשבתי שאולי לא כדאי לראות. ו-לא היה פרק סיום יפה ומרגש בהרבה סצינות (ולא רק בסצינת סיום אחת) . ממש בסדר. אני חושב שסוף סוף , בפרק האחרון , "קיבלתי" את הסידרה
וכל מה שקרה נראה לי נכון. נקודות,
האי לאט לאט בפרקים האחרונים קיבל מראה של פנטזיה (מבחינת תפאורות והסט. שימו לב)
הפרק היה ארוך בצורה מספקת.. אחרי 50 דקות הסתכלתי על השעון, הייתי בטוח שכבר תיכף זה נגמר ונדהמתי שיש לי עוד פרק שלם לפניי. זה היה מהנה, ועמוס רגשית כמו שצריך. אפשר להגיד עליו שמבחינת מבנה הפרק, לא היה יותר מדי מהחזקות ידיים, לא היה משהו מתוחכם מדי. מה ראינו בעצם ? בתכלס כל הדמויות היו צריכות להיפגש בצורה כלשהי ו"לגעת" בטעות זה ביד של זה ו-להיזכר... עוד דמות ועוד דמות ועוד דמות. אבל זה היה בסדר. היו שיחות בדיוק בין הדמויות שהיה צריך לסגור שיחות איתם. לגבי הדקות האחרונות , והסיום, אני לא אפתח את זה. העניין שכולם "מתים" , הוא פתרון שהעולה על ידינו, ובטוח חשבתי עליו גם, כבר בעונה הראשונה, ואם לא - אז השנייה. ותיאוריה שהכל זה בעצם ה-לימבו , עולם המעבר בין החיים למתים. ושבעצם אחרי הטיסה הם כבר התרסקו ומתו ורק חושבים שהם בחיים. אלא רעיונות שרצו עוד רק בהתחלה. ואם לא להתחשבן עכשיו עם היוצרים שהבטיחו שלא זה הפתרון. אז זה סיום מספק ובסדר גמור.

pinkdor

New member
היי טיי 1. זוכר אותי?

ביקשת שאגיב ואומנם לא יצא לי עד כה אבל הנה, אני מנצל את הפרק האחרון כדי להגיב לחוות הדעת שלך. אתה יודע שהיינו כמעט באותו ראש במהלך העונה. גם אני חשבתי שזו הייתה עונה יחסית צולעת וכעסתי מהרבה סצינות ופרקים שהיו בה, אבל אין ספק שזה היה סוף מצויין, מרגש, מדהים ומפצה על כל מה שראינו. פשוט היה כיף לחזור למאורעות העונות הקודמות ולהבין שכל הסדרה הזו היא בעצם מה שהיה בין הדמויות. וזה לדעתי כל מה שחשוב ומה שהיה חסר לנו במהלך העונה. שמח שקיבלנו את זה בכמות מטורפת בפרק האחרון.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif היי, נכון:) לקח לי כמה שניות להיזכר

ככה זה , תמכת בי בשעת צרה ועכשיו כבר שכחתי
תראה, אני לא אמהר לומר שזה היה פרק "מפצה", אבל אני מפתיע את עצמי , כי גם אם אתחיל לחפור ,ולחפש דבר דבר מה היה מגוחך בו - יהיה לי קשה ,כי בהרגשה הכללית , הפרק עשה את זה. אולי בגלל שזה הרגשה של סוף.. והייתי מתרגש בכל מקרה. אולי בגלל שסיפור של שש שנים נסגר, אבל באמת נסגר סיפורית קיבלנו תשובות והרגשנו שהסיפור הלך לאנשהו . לא יודע. אם אתחיל לחפש דברים.. האם האור שם היה מגוחך ? האם ה"פקק" הטיפשי הזה שסותם את האי כמו אמבטיה , היה מגוחך... אני בטוח אמצא דברים :) אבל זו לא ההרגשה שיצאתי ממנה מהפרק. בהחלט מספק. ונתן הרגשה לגמרי של סיפור שלך שנסגר. ואני חושב שזה היה הפרק הראשון שבו התחלתי ממש להשלים עם הכיוון שתפסה הסידרה. אולי הגיע הזמן

netaK

New member
../images/Emo58.gif

אבל הם לא מתו בהתרסקות, כל מה שקרה באי קרה באמת, כל ה"מציאות האחרת" של עוןנה 6 - זה הלימבו, או שלימבו זה לא ההגדרה הנכונה, זה הafter life...

בהלםם

New member
ג'ק שפרד ../images/Emo58.gif

אני חושב שכל אחד הוא עולם בפני עצמו ובכל תת מודע/נשמה של כל אחד שמת מהאבודים מתבצעת הבחירה החופשית ומסביב כל החברים והמשפחה נכללים בתהליך אנחנו ראינו בפרק הסיום את התהליך של ג'ק לצורך העניין באותה מידה מה שלא ראינו לפני שסוייר וקייט וכל השאר מתו הם גם עברו את אותו המסע רק שאצלהם הם היו הג'ייקוב הבא בעצם ג'ק הגיע לשם כביכול אחרון.. והיוצרים החליטו לשתף אותנו ברגע המרגש שלו איך שהוא בוחר להילחם ובוחר מרצונו החופשי להיות המחליף ואז הכל כבר לא משנה בעצם כי זה החיים של ג'ק שפרד וכל השאר הם רק "ניצבים" בעולם שלו אבל כאשר קייט מתה היא היתה הגייקוב והיא זו שעברה את כל התהליך עד שהגיע לאותו מקום בכנסייה אותו דבר לגביי סוייר וסאן וגין וכל המועמדים אנחנו ראינו את עולמו של ג'ק אבל זה רק קמצוץ קטן כי אם היינו עוברים לשאר העולמות של כל אחד מהם היינו מגלים שבעצם לכולם היה את אותו התפקיד בעולם האישי שלו עד שכולם לבסוף הגיעו לאותו מקום

maiodo

New member
שאלות למי שהצליח להבין משהו

כשהם היו בטיסה הזאת שלא התרסקה הם היו חיים עדיין? זאת אומרת כולם עזבו את אוסטרליה חיים נכון? ומתו מתי שהוא אחרי שנחתו? ואיפה אלכס ואמא שלה הם לא היו בסוף לא? ואיך הוגו היה שם אם הוא עדיין באי חי נכון לאותו רגע ודזמונד... ובן שראינו זה שלא מת כי נשאר בחוץ (האם הוא לא מות או לא מוכן להמשיך הלאה עדין) האם הוא התקיים במקביל גם באי? או שזה אותו אחד? מה קורה כאן??? ואיך פני קשורה לזה בכלל? ולמה לא קיבלנו תשובות לשאלות חשובות כמו מה זה עשן שחור מהו האור הזוהר והאם הוא מגן רק על האי ואם כן למה כול כך חשוב להגן על האי ולמה שהמטוס שלא התרסק טס מעל האי ראינו את האי בתוך המיים ולמה סעיד נהיה רע ומי היה היפני המוזר הזה במקדש ומה הקשר שלו למשהו אם יש לכם תשובה כלשהי אשמח לתשובה

netaK

New member
קצת תשובות ממה שהבנתי..../images/Emo58.gif

בטיסה שלא התרסקה כולם כבר מתים (כל אחד מת בדרכו שלו). אלכס ודניאל...כנראה לא היו חלק חשוב בחיים שלהם. הקטע הוא שבכנסייה היו כל המתים שחשובים אחד לשני עד שהם לא יכולים, גם ב"חיים שאחרי" (המוות) להיות אחד בלי השני... כמו שאמרתי הוגו לא חי, הוא חי אחרי ג'ק, אבל הוא מת מתישהו, ממשהו,כל הטיסה שלא התרסקה-זה המציאות של אחרי המוות שכל אחד הכניס את עצמו אליה. בן מת, הסיבה שלו להישאר בחוץ - אני מקבלת את מה שמישהו אמר לי פה בתגובה-שהוא היחיד שלא השלים עם עצמו ועם איך שהוא היה בחיים ולכן הוא לא כמו כולם - ולא עובר הלאה. פני, כמו כולם, מתה (יכולה גם למות בשיבה טובה, אנחנו לא יודעים מתי מתקיים המפגש הזה שלאחר המוות...) והיא חלק מהמציאות של דזמונד, אז היא קשורה
התשובות לשאלות ששאלת דווקא כן קיבלנו, העשן השחור זה האח הרע, שקיבל צורה כזאת כשנכנס לאור האור הזוהר הוא מקור האנרגיה של האי (ושל כל הטוב בעולם?) וראינו שברגע שהורסים אותו אז הכל מתחיל להתפורר-אז כן, הוא מגן על האי חשוב להגן על האי כדי שלא יהיה את התוהו ובוהו שהתחיל כשדזמונד הוריד את האבן מהאור... המטוס שלא התרסק הוא הafter life של כולם, כמו שכבר אמרתי ואני חושבת שלשאלה על דוגן (היפני...נראה לי שהוא סיני
) john locke ענה פה יפה למעלה בתגובה למישהו...שווה לחפש

למעלה