שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

maiodo

New member
הי שאלת המשך

קודם כול תודה על התשובה אני מכירה את הסיפור על העשן השחור מן הסתם ראיתי את הפרק אבל מה הוא ממה הוא עשוי מה זה? אם זאת המציאות - היוצרים הבטיחו להסביר זאת אחותי קיצר - רימו אותנו אולי הייתי נאיבית וחשבתי שהכול יתבהר האור הזוהר בעצם מגן על האי אם הוא יכבה אזי האי יצנח לים אבל עוד משהו יקרה? משהו יקרה בעולם? תכלס אחרי 5 עונות היוצרים הביאו את הקטע של הפלשסיידס שזה משהו שבמשך 5 עונות אף אחד בכלל לא חשב עליו או התעניין בו או רצה אותו ואז בסוף עונה 6 הם פתרו את זה בפינאלי גדול למי בכלל אכפת איפה כול התעלומות איפה כול התשובות לשאלות?

shaieden

New member
ולמה אי אפשר ללדת על האי - והנה לך עוד שאלות:

למה אי אפשר ללדת על האי? מה הסיפור של האמא של סמוקי וג'ייקוב? למה בכלל צריך אדם לשמור על האי הזה? מי קבע? מתי זה התחיל? מה זה האור בכלל? זה אלוהים? זה אנרגית החיים? למה האי זז ממקום למקום? איך? איך ווידמור יודע על האור שבאי? מה הוא רוצה ממנו? איך הדארמה גילו על זה? מה רואים אלה שמביטים אל תוך סמוקי? מי זו אילנה והאנשים שלה? מה הסיפור רקע שלהם עם האי? למי התכוון ג'ייקוב כשאמר: "הם מגיעים" כשלוק הרג אותו? איך ג'ייקוב נותר חי לאחר שלוק זרק אותו לאש? מה עניין האלמוות? מתי הוא התחיל? זה מתנת האל? למה התכוון ג'ייקוב שאמר שזה הכל 'חלק מתהליך' וש-'זה יכול להסתיים רק פעם אחת'? מה זה הפסל הזה? מי בנה אותו? למה? לאיזו מטרה? למה דווקא על האי הזה? למה מכל האנשים בעולם ג'ייקוב בחר דווקא באלה? חסרים 'תקועים'? למה אנשים מחלימים על האי? לוק לא נכה עוד, ההיא השחורה ללא סרטן, ג'ין לא עקר. למה בעצם? למה לדזמונד היה הכוח הזה שלו? מה הוא? יצור של דארמה? איש ביוני? הרי הוא מת כמו כל אחד בסוף. מה הקטע של 'חוקי האי'. מי המציא אותם מתי ולמה? מה הקטע של דובי הקוטב? מה הקטע של המספרים!!? נכון, ג'ייקוב נתן מספר לכל מועמד - אבל למה זה השפיע על חייהם וחדר לכל תחום בסדרה? מה הקשר בין זה לבין המספרים בלוטו של הארלי למשל? ושאלת השאלות: מה זה האי לעזאזל! < אין אחד כאן שיודע באמת לענות על זה.

pinkdor

New member
הסוף הוא בעצם הסדרה כולה ../images/Emo58.gif

אני לא כותב פה הרבה. לרוב רק צופה, לפעמים מטקבק, אך אחרי פרק כזה לא יכולתי להישאר אדיש ורק לקרוא תגובות. אז הנה מספר נקודות מעניינות ששווה לקרוא: * כל מה שכתבו המבקרים על הפרקים, גם ב-YNET וגם בוואלה, הוא פשוט לא נכון. הם חוו את מה שהם חוו על האי, הכל באמת קרה, והפלאשסיידוויז הוא פשוט העולם שאחרי. בטח אתם כבר הבנתם את זה... לא מבין איך הם לא! לא הכי שמחתי בעולם לשמוע שמדובר בעולם שאחרי אבל מאוד שמחתי לגלות שיש אנשים שסגרו מעגל דווקא אחרי מותם. בן לעומת זאת נשאר בחוץ, כי לו כנראה יש עוד הרבה מה לעשות לפני המעבר לגן עדן...
* במהלך כל פרקי העונה הרגשתי שיש בעיה, שמשהו שם כבר לא עובד כמו שהוא עבד פעם. אחרי צפייה בפרק הסיום הבנתי שמה שהיה חסר לי זה הסיפור בין הדמויות ונזכרתי שבעונות הקודמות באמת שמתי דגש רב יותר בפרקים שדיברו על מה שביניהם ופחות על פרקים מיתולוגים. אין ספק שהפרק הזה הוכיח לנו שמה שבאמת חשוב ב"אבודים" זה הדמויות, ואני לא יודע מה איתכם אבל זה הצליח למחוק לי את כל השאלות על האי, כי זה פשוט לא חשוב יותר.
* ג'ולייט גרמה לנו לחשוב שהפצצה עבדה אה? רק הפרק הזה הבנו שכשהיא אמרה "זה עבד" היא בסה"כ התכוונה למכונת הממתקים ההיא. אין שום עולם מקביל שנוצר כתוצאה מהפצצה. הכל בולשיט. גם לדזמונד אין שום כח מיוחד לעבור בין מקומות. הוא, כמו ג'ולייט, פשוט נחשפו לעולם הבא, מה שקורה כנראה רגע לפני שמתים או כתוצאה מפליטת האנרגיה. אהבתי את הטוויסט הזה.
* רבים חושבים שהמלחמה בין ג'ק לג'ון הייתה קצרה אבל לדעתי היא הייתה במקום ואהבתי שבסוף קייט אמרה שהיא שמרה את הכדור האחרון בשבילו.
* שאנון חזרה, ואני לעומת אחרים התגעגעתי אליה. בפרק הזה הקטעים המרגשים הצליחו באמת לרגש, לעומת המוות של סאן וג'ין שמשהו שם פשוט לא עבד. * שימו לב שכשבן זימן בזמנו את המפלצת הוא שיחרר איזה פקק בכיור או משהו כזה. וזה דומה מאוד לפקק שג'ק שיחרר בפרק הזה. אה וזה דומה גם לפקק שבבקבוק של ג'ייקוב. האם יש קשר?
* הבנתי שלפי התסריט למפלצת עשן קוראים סמואל, אבל החליטו שלא לחשוף את זה בסדרה. * הארלי אמר לבן שהוא היה אחלה מספר 2 ובן אמר להארלי שהוא היה אחלה מספר 1 מה שאומר שהם המשיכו לתפקד עוד שנים רבות בתור ג'ייקוב וריצ'רד החדשים. עוד במציאות השניה, קייט פגשה את ג'ק ואמרה שהיא התגעגעה אליו- זה אומר שהיא חוותה עוד הרבה בחיים שלה מאז הפרידה ממנו ולכן היא התגעגעה. היא גם התרגשה מאוד מהפגישה עם ג'ק ואילו מסוייר היא בכלל לא התרגשה, מה שאומר שהשניים לא חיו יחד אחרי שהם עזבו את האי- אחרת היא הייתה מתרגשת לפגוש גם אותו.
* ג'ון לא באמת היה זקוק לניתוח של ג'ק כדי להתחיל ללכת. כל מה שהוא היה צריך זה להרפות וברגע שזה קרה הוא פשוט יכל ללכת. ג'ק הוא היחיד שסירב להרפות. כל האחרים קלטו מהר מאוד שהם בעצם מתים.
* היו הרבה קטעים שהזכירו לנו סצינות מעונות קודמות- כמו הסצינה שבה ג'ון וג'ק מסתכלים למטה לעבר דזמונד (מה שקרה ברגע שהם גילו את האץ'). כמו המוזיקת רקע שהייתה בפגישה של קייט וג'ק רגע לפני הסוף שהייתה זהה למוזיקת רקע שהייתה בסוף עונה שלישית שג'ק אומר לקייט: WE HAVE TO GO BACK KATE. גם העובדה שבסוף ג'ק מת בדיוק בדרך בה הוא התחיל את המסע שלו- רעיון מעולה.
תודה רבה ללוסט על חוויה מטורפת שתדרוש ממני צפייה נוספת בכל העונות, אבל אני הולך לעשות את זה בכיף :) ואתם יודעים.... "נראה בעולם אחר אחים שלי". טוב באנגלית זה נשמע יותר טוב...

r i c k i

New member
../images/Emo45.gif סיכום מצויין, אחד לאחד עם מה שאני הבנתי

וחושבת. ולמען האמת - גם אני כשקראתי את הכתבה ב-ynet, הייתי פשוט בשוק, איך הכתב לא התבייש לפרסם את זה. מינימום שהוא היה צריך לבדוק זה שהוא אכן הבין מה הייתה כוונת מהשורר לפני שהוא קטל בכזאת קלות את הפרק והסדרה.

pinkdor

New member
צודקת וזה לא רק הוא ../images/Emo58.gif

עוד כתבים וצופים אחרים חשבו ככה. מוזר, דוקא בסוף הפרק זה היה די ברור שמה שקרה באי באמת קרה וזה הפלאשסיידוויז שלא באמת קיים- שזה בעצם העולם שאחרי. ממש מפתי שחשבו אחרת

Tapudy

New member
אבל זה בדיוק מה שמכעיס ../images/Emo58.gif

מה שקרה באי באמת קרה. אז איפה התשובות לכל הדברים המוזרים שהתרחשו באי? אין שום תשובות. לכן כל מה שקרה עד כה באי היה דיי שרירותי בהיעדר הסבר משכנע. אז בשביל מה היינו צריכים ליצור מאות תאוריות שמנסות לפצח את הפאזל כאשר אין לו שום פיתרון? כאן אבודים כשלו ובענק ולכן אני חושב שהביקורת מוצדקת בין אם הבינו את הסוף או לא. אני אישית מאוכזב ועצבני על בזבוז הזמן הזה שנמרח שש עונות.

pinkdor

New member
אני מבין אותך ../images/Emo58.gif

אם באת לחפש תשובות האי, אין ספק שיצאת מאוכזב. זה משהו שהיה חסר מאוד העונה הזאת- ההבנה הבסיסית של מה לעזאזל קורה עם האי הזה? ואני פשוט חושב שהיוצרים סיבכו את עצמם יותר מדי ונאלצו לתת לכל העניין הזה לשקוע ולהתעסק דווקא בעלילות שבין הדמויות, שם הם היו טובים מתחילת הדרך בעצם. כשצפיתי שוב בפרק הבחנתי בכל מיני חורים בעלילה או דברים טיפה טיפשיים שקרו שם. חבל.

Tapudy

New member
היוצרים לא סיבכו את עצמם

ליתר דיוק הם סיבכו אותנו בשביל שנמשיך לצפות בעוד ובעוד פרקים. בסוף הם השאירו הכל פתוח ואמרו לנו המעריצים "הסדרה היא בכלל סדרת דרמה על דמויות". לא היה להם ועדיין אין להם מושג קלוש לגבי השאלות המהותיות, נקודה! דעתי האישית היא שהדרמה בלוסט היא גרועה ביותר. אם תחשוב על זה, לא באמת היית צופה בסדרה יותר מעונה אחת אם לא היה בה מדע בדיוני. לכן לא מספק אותי סוף שהוא בסך הכל שוחד רגשי כדי שנשכח מזה שעבדו עלינו. לוסט זו תרמית הטלוויזיה הגדולה ביותר של העשור ואני רק מקווה שהם לא פתחו תקדים מסוכן לעוד סדרות מסוג זה.

22ק ו ס ם

New member
מישהו הכריח אותך לצפות?

אם אתה מרגיש מרומה אז היית צריך להפסיק לצפות בה מזמן. לא צריך להגזים עם הביקורת, גם ליוצרים יש מגבלות.

Tapudy

New member
אתה צודק חלקית

נכון, אין לי את מי להאשים חוץ מאת עצמי שבזבזתי את הזמן שלי על הסדרה הזאת. האמת היא שהתייאשתי מהסדרה כמה פעמים אבל כל פעם החברים שלי גררו אותי חזרה בשכנועים שקרו דברים מדהימים שפספסתי. אבל זה נכון שאף אחד לא כיוון לי אקדח לראש. מצד שני זה לא אומר שאי אפשר לבקר את היוצרים בייחוד שמגיעה להם ביקורת נוקבת. הם התעקשו במהלך כל הסדרה שהם יודעים מה הם עושים, שיהיה איזה payoff למעריצים הנאמנים בסוף, שהכל יתחבר ושהם יודעים בדיוק לאן הם מכוונים. אבל הם שיקרו לנו ויש הוכחות לזה. הם ירקו בפנים של המעריצים ואני עדיין מתקשה להאמין שכל כך הרבה אנשים מקבלים את זה ברוח טובה. אף אחד לא מושלם ובטח לא היוצרים. אבל זה לא מצדיק את התרמית הטלוויזיונית שהם רקחו.

imitsu

New member
אני עונה לך אבל זה לכל מי שהתאכזב

אתה מרגיש בזבוז של שנים, אבל תשאל את עצמך, האם בתכלס נהנת מהסדרה בסה"כ? אם כן אז זה כבר לא בזבוז! דבר שני, לדעתי הטעות הבאת אמיתית של היוצרים זה שהבטיחו שיהיו תשובות בעונה האחרונה, אם הם לא היו מצהירים את זה אף אחד גם לא היה מצפה לזה ולא מתאכזב בגדול.. אני מבין את התסכול שלך, אבל מצד שני, הדרך של היוצרים להחזיק קהל מעריצים כלכך גדול לאורך זמן כלכך ארוך (בד"כ רוב הסדרות שמתחילות מוצלח מתקשות להחזיק את הקהל לאורך יותר מ2 עונות.. ואבודים הצליחה בזה אפילו שהחלה קצת לאבד את עצמה מעונה 4.. לפחות לדעתי) היתה המיסתורין והבילבול - אתה חושב שאתה מבין ופתאום קורה דבר קטן שהופך לך את הראש ואתה משתגע... סוג של חור תולעת כזה :) תחשוב שנניח והיו נותנים תשובות, אז אנשים היו מתלוננים שציפו לתשובה יותר טובה / שהתשובות יוצרות חורים ועוד כהנה וכהנה.. אני לא ממש אוהב (ואני אומר את זה בהמעטה) סופים פתוחים, אבל תחלס אני לא רואה דרך יותר טובה מבחינתם לסיים הכל.

r i c k i

New member
אותי משהו מאוד מכעיס באלה שדורשים תשובות

להכל. אני סתם אומרת את זה בהקשר שלך, אבל זה לא אישי. לא ברור לי למה אנשים חושבים שהכותבים חייבים לפתור הכל ובכלל - בעיני כל הכיף הוא להשאיר גם משהו לדמיון. ועוד משהו - זאת סדרה שמשלבת מד"ב, תיאולגיה והרבה מסתורין - לא בדיוק הכל אפשר ליישב. תחשוב על זה - נניח והיו אומרים לך - האי הוא גן עדן. היית מקבל את זה? זה הסבר, נכון? אבל מה זה גן עדן? ראית אותו? יש לך ההוכחה שזה קיים? זה היה מיישב לך אי אלו תהיות? אני פשוט חושבת שבני האדם התרגלו לחשוב על דברים לא ידועים במושגים מאוד מוגבלים שיצרו הדתות - גן עדן, גיהינום, אלוהים, שטן. אבל בנינו, אלו רק גבולות ושמות שהאדם נתן למה שהוא היה מסוגל לדמיין. מה אכפת לך פשוט לזרום עם הכותבים של אבודים ולהשלים את החסר בעצמך, קצת דמיון, קצת מעוף, קצת פתוח, קצת סגור. לא הכל צריך שיאכילו אותו בכפית. תזרום ותשחרר. אבודים לא כשלו ולא בענק. אבודים התעלו על עצמם וכל המאוכזבים סתם בכיינים. שוב, לא אישי.

tamarhp

New member
אני מניחה

שכל כתב ראה שהכתב השני כתב ככה אז הוא גם כתב כמוהו... כדי לא לצאת אהבל.. יצאו כולם אהבלים

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif מעניין....

העניין עם מכונת הממתקים... מממ.. רעיון מקורי... אף אחד לא אמר את זה פה... ולא ירדתי ממש לסוף דעתך לגביו. אתה אומר שגם אז היא התייחסה למכונת הממתקים ? לא הבנתי איך זה אפשרי או למה התכוונת. - איזו כתבה ב YNET ? - אני לא חושב שהמלחמה בין ג'ון ללוק הייתה קצרה.. דווקא היה ביניהם עימות סופי יפה... אפילו לא חשבתי שיהיה בפועל עימות בין שניהם -והנה, נתנו לנו גם את זה להשלמת התמונה. בכלל, כמעט כל אינטרקציה בין שתי דמויות הפרק הייתה מוצדקת ונכונה. השיחה של בן ושל לוק בסוף ,מחוץ לכנסיה, נתנה סגירה ליחסים ביניהם , השיחה בין הארלי לג'ק.. הכל.. כמעט כל שיחה . - ג'ון לא היה זקוק לניתוח , אולי כי בעצם זה לא קרה בעולם מציאותי... -הארלי ובן אמרו אחד לשני "היית מספר שתיים/אחד מוצלח".. מה שמעיד שהם המשיכו למלא את התפקיד שנים... זו נקודה שגם אני חשבתי עליה ,ומראה לנו בעצם שכל תהליך הזמן הוא לא כרונולוגי ואחיד. יש פה תפיסה חדשנית (ואולי זה הדבר הכי חדשני שיצאתי איתו) של תפיסת המימד והזמן... כל גיבור חווה את הזמן בקצב שלו... .בתקופה שלו.. והם נפגשו ב"עולם הבא" אחרי שכל אחד עבר את תקופת החיים שלו. כלומר, שאר הדמויות חיכו בעולם הבא , לשאר הדמויות ש"ימותו". וזה גם מסביר את הבלגן עם סאן וג'ין - זה בסדר שראינו אותם מתים לפני כמה פרקים, כי בסופו של דבר כל הדמויות ימותו , לכן אין לזה משמעות . - השיחזור של הסצינות בפלאשבקים של הדמויות (כשלמשל קלייר מיילדת את התינוק אז והיום ) - שיחזרו את ההעמדות של הסצינה זהות כמעט אחד לאחד בצורה מדוייקת, זה היה מאוד מרשים
. - לגבי בן , עדיין לא שמעתי אף אחד שהעלה הסבר מעניין לגבי מה עוד נשאר לו לעשות ולמה הוא לא רצה להיכנס עם השאר. (אולי הוא תמיד היה שונה, אולי הוא נאחז עדיין במציאות של האי ולא רוצה להיפרד). -היה ממש מעולה כשג'ון לוק/סמוקי חזר להיות אנושי, ומדמם לכמה רגעים. חיכינו לרגע הזה שיהיה אפשר ממש לפצוע (ולהרוג אותו) כנקמה על כל הרוע שהיה בדמות של סמוקי.

pinkdor

New member
הערה חשובה לגבי פאראדיי ../images/Emo58.gif

וכמה הערות נוספות למה שציינת: * מכונת הממתקים: לא שמת לב שכל מה שהיא אמרה לסוייר ליד המכונה זה בדיוק מה שהיא אמרה לו רגע לפני שהיא מתה? היא אמרה שזה עבד, שהיא מזמינה אותו לקפה ושהם יתחלקו חצי חצי. אני יודע שאת ה"זה עבד" מיילס שמע רק אחרי זה בקבר שלה, אבל אם עושים אחד ועוד אחד- לא הגיוני שהיא תגיד שזה עבד אם זה לא באמת עבד. הרי הפצצה לא באמת גרמה לאיזה עולם מקביל או משהו כזה. ה"זה עבד" שהיא אמרה במוות שלה היה כנראה מכוון לאותה מכונת ממתקים. * פירסמו ביקורת ב-YNET שבעצם כולם מתו מהתרסקות המטוס וזה לא נכון. * לגבי מה שכתבת: "והם נפגשו ב"עולם הבא" אחרי שכל אחד עבר את תקופת החיים שלו. כלומר, שאר הדמויות חיכו בעולם הבא , לשאר הדמויות ש"ימותו" ". - אני לא יודע אם יש כאן עניין של לחכות בעולם הבא, כי כמו שכריסטיאן ציין- אין כאן זמן. זה כאילו אתה מת, ואז אתה מתחיל לחיות את חייך מההתחלה. ואתה כנראה חי אותם בצורה מתוקנת כי ראינו שכל אחד מהם חי חיים יחסית מאושרים ובשלב מסויים אתה פשוט מבין שאתה בעצם מת ובשביל להבין את זה אתה צריך לפגוש את האנשים שהיו יקרים וחשובים לך במהלך החיים שלפני. הרי בסופו של דבר כולנו מקווים שכשיגיע היום ונעלה לשמים, נפגוש שם את כל האנשים שהיו יקרים לנו. זה מה שקרה להם, רק שהם לא היו מודעים לזה בהתחלה. וזו גם הסיבה שדניאל פאראדיי לא היה איתם, כי דזמונד אמר לאמא שלו שלא איתו הוא אמור להמשיך לעולם הבא. כנראה שלדניאל פאראדיי יש אנשים אחרים שהיו יותר חשובים לו ואיתם הוא צריך לעלות לעולם הבא/גן עדן, כמו למשל שארלוט.

Boran

New member
יפה!

תודה על ההסבר בנוגע ל-"זה עבד". זה הסביר לי דברים.

לגביי בן:

בן אולי רצה להמשיך לעשות את התיקון שלו: להיות עם אחכס במציאות החלופית לא להיות אנוכי- לדאוג לאי להיות מספר 2 ולא מספר אחת: והכי חשוב- הוא על תקן ריצרד - מה שאומר שהוא זכה גם למתנה : הוא לא מזדקן. כנראה בגלל זה הוא לא נכנס לכנסיה

pinkdor

New member
אני לא בדיוק יודע איך מתבצע התיקון

ואני גם לא בטוח שבן בכלל מבצע את התיקון שלו בזה שהוא נשאר בחוץ. אולי הוא פשוט לא מרגיש מוכן או שהוא רוצה להמשיך לעולם הבא עם דניאל רוסו ואלכס. מה שכן, אני בספק אם בן יעשה את התיקון שלו בזה שהוא ידאג לאי ולא יהיה אנוכי. הוא כבר מת במציאות בה הוא היה מס' 2 ודאג לאי. במציאות הזו אין אי כך שאם הוא נשאר לעשות תיקון זה בוודאי בדרך אחרת. ואין ספק שבן סוף כל סוף זכה להיות מה שהוא רצה- להיות מס' 2 של ג'ייקוב/הארלי. הרי הוא כל הזמן כעס על זה שג'ייקוב לא מדבר איתו ולעומת זאת כן מדבר עם ריצ'רד או עם ג'ון, אז הנה הפעם הוא כן זכה במה שהוא כל כך רצה- להיות מיוחד. אני לא חושב שהוא זכה למתנה של "לא להזדקן". זו משאלה שריצ'רד ביקש מג'ייקוב, לא בטוח שבן רצה בה.

למעלה