שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

cundason

New member
../images/Emo45.gifסיכום פשוט מעולה.. כל מילה בסלע../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מה שכתבת. מאוד מאוד אהבתי את הסיום שהוא בהפוכה לסצינת הפתיחה.. נשארתי עם טעם לוואי בפה, כי הרעיון ל כל עולם המעבר נשמע לי קיטשי מדי.. אבל בסך הכל אהבתי... עוד ציטוט קטן שמחאתי לו כפיים ג'ק לדזמונד: נראה אותך בחיים אחרים, אח :) :)

lordof the

New member
מסכים עם הכל, וכמו שהדמויות צריכות "להרפות"

אני חושב שאנחנו המעריצים צריכים להרפות - תשובות לא קיבלנו ולא נקבל, אבל טלויזיה מעולה קיבלנו. הפרק הוכיח לי שאני לא באמת צריך לקבל תשובות כדי להנות מהסדרה. ואני לא מאמין שאני אומר את זה, כי עד לפני כמה פרקים פשוט קטלתי את העונה הזו על זה שלא מקבלים מספיק תשובות.

pinkdor

New member
בזכות הפרק הזה ../images/Emo58.gif

אני חושב שכולנו שכחנו לרגע אחד מכל התעלומות שלא נפתרו והתחברנו לצד הרגשי של הסדרה. גם אני הייתי עצבני כל העונה שאין תשובות וזו הפעם הראשונה שלא חשבתי בכלל על תשובות במהלך הפרק. כל מה שעניין אותי זה לדעת זה מה זה הפלאשסיידווייז ואיך זה יגמר.
בצפייה שוב, כפי שכבר ציינתי, באמת שמים לב שיש עדיין לא מעט חורים בעלילה.

וזהו סוף הסיפור.

אין לי הרבה מה להגיד. אני בטוח שרובכם אמרתם כבר הכל, ובהזדמנות אני אקרא. לא לחוץ לי לקרוא, אני מעדיף קודם לגבש פרשנות משל עצמי. הדבר היחיד שיש לי להגיד כרגע הוא שלסדרה לא יכול היה להיות סיום יותר מדהים מהסיום שנתנו לה. סיום שמוכיח בפעם האחרונה עד כמה הסדרה הזאת יוצאת דופן, ועד כמה כלום מעולם לא ישתווה לה. לא סימנתי שיש ספוילר בהודעה הזאת, כי אני לא מתכוון לכתוב כאן משהו ספוילרי. רק אגיד שהסיום היה נפלא, ולא אכפת לי מה יגידו לי. בדיוק מה שרציתי, בדיוק מה שציפיתי לקבל. אני עוד לא לגמרי מעכל שזה נגמר. זה יגיע מתישהו, כנראה. יש לי רק עוד משהו אחד להגיד (כרגע), שהוא ספוילרי, ואני אפרסם אותו כאן בהודעה נפרדת. לעולם לא אשכח את הסדרה הדגולה הזאת. מלכת סדרות הטלוויזיה, וכל נסיון לעשות משהו טוב יותר נועד לכשלון. לפחות בשני העשורים הקרובים.

../images/Emo58.gif

וזו הודעת הספוילר שהבטחתי. הסיום מאד הזכיר לי את הפרק "קינגס קרוס" ב"הארי פוטר ואוצרות המוות". מי שקרא, ידע בדיוק על מה אני מדבר. מעניין ששתי היצירות הגדולות של העשור (כנראה) הביעו כמעט אותו רעיון. סיום דגול לסדרה גדולה. וכן, אפילו היו תשובות. מספיק כדי בערך לדעת לענות על הכל. אבל התשובות לא מעניינות אותי יותר. הסיום כל כך הרבה יותר חזק מכל שטות שאי פעם הטרידה אותנו בסדרה.

Weird Eyal

New member
כמעט אף פעם

כמעט אף פעם לא כתבתי כאן אבל תמיד קורא הדוק בסה"כ היו 6 שנים שסוף סוף נהנתי לראות סדרת טלוויזיה ותמיד נשארתי פעור אחרי כמעט כל פרק נכון לא ענו על הרבה שאלות ונכון שהעונה האחרונה הייתה כמו סידרת בת של אבודים בלי יותר מדיי קשר לשאר העונות אבל תודו שהיה כייף
בחיים לא קמתי מוקדם בשביל סידרה ובכלל את רוב הסדרות שאני מוריד לא יוצא לי לראות אבל אבודים זה משהו אחר הרגשות המעורבים שגואים בי במחשבה על הפרק האחרון תמיד יישארו מעורבים ואולי טוב שכך כי אני לא זוכר שום סידרה של שנים שמישהו אהב את הסוף....

tiramisu1

New member
מצטרף למאוכזבים...../images/Emo4.gif דבר אחד בטוח:

סרט לא יעשו מזה. כבר אין ממה. מצצו את המיץ לסדרה הזאת פי כמה ממה שהיה אפשר. ממש סתמי, אמריקקי, מתייפייף, קונבנציונלי ומטופש. כנסייה, גן עדן, הרבה אור, יופי טופי. חיבוק ונשיקה. בעע.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif מחדד את השאלה,

למה זה קרה באותה שנייה שזה קרה במציאות של האי ? כל הזמן ניסיתי למצוא לזה את ההסבר.. כאילו היה שם הסבר ולא הצלחתי לעלות עליו. לרגע זה היה נראה שבעצם מה שקורה על האי מתרחש סימולטנית עם העולם המקביל... כאילו כבר אין משמעות לציר הזמן ,לכל אחד יש את הסיפור שלו והסיפור הזה מתרחש "עליו" גם בעולם הבא בכל רגע נתון, בלי קשר למה שהאחרים עוברים באותו רגע. משהו כזה . מקווה שהצלחתי להסביר :)

qwerqwerty

New member
לזה התכוונתי..

אז אתה אומר שהמציאות המדומה שיקפה את מה שעבר עליהם באי..ולכן הופיעו הדימום?

JohnLocke

New member
ההסבר שלי לדבר הזה

ג'ק היה הכי סרבן, הוא האחרון שהאמין שהוא באמת מת ושהמציאות הזו היא לא באמת מציאות. לכן הגוף שלו רצה לגרום לו להבין "יש פה משהו מאוד לא-טבעי! תראה את כל הפציעות האלו! אתה מת!". בפרק 5, ג'ק שואל את אמו על ניתוח אפנדציט ולא זוכר בדיוק מתי זה קרה. בהתחלה חשבנו שזו התייחסות לפרק בעונה 4 כשג'ולייט מנתחת אותו, רק עכשיו אנחנו מבינים שזה עוד פצע שסמוקי גרם לו במאבק ביניהם.

למעלה