שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

N o a m V

New member
סוף מעולה לדעתי

טוב אז לדעתי זה היה הפרק הכי מרגש בכך הסידרה כולה, כל מפגש של הזוגות בזכרונות שלהם ריגש אותי עד דמעות. קטע הקרב בין לוק וג'ק מעולה (הזכיר קצת סרט הוליוודי), השיחה בסוף בין ג'ק וכריסטיאן היתה טובה, גם קטע האיחוד כביכול של כולם, למרות שהם מתים בקטע הזה ריגשה. הסצינה הכי יפה היא בסוף כשג'ק נישכב על הגב ואז מגיח פתאום הכלב ווינסנט ונישכב לצידו ולבסוף העין של ג'ק ניסגרת. כמה שהוגו לא רצה להיות שומר האי בסוף הוא קיבל את הג'וב. מה שהצחיק אותי זה שג'ייקוב היה הבעלים של האי אולי איזה אלף שנים ותוך יומיים האי החליף בעלות פעמיים. היה גם מצחיק הקטע בו ג'ק ולוק משתפים פעולה ביחד כשהורידו את דזמונד לבור. לדעתי הסידרה ענתה על מה שצריך לענות ומבחינת תשובות אני קיבלתי את מה שרציתי לדעת. קצת עצוב שזה ניגמר, שלא ניראה יותר את דזמונד, בן ולוק אני כבר מתגעגע לחיוך הכובש של קייט . מחכה שהסידרה תצא כולה ב-DVD כדי להיזכר בה שוב.

ממש לא נותרה פתוחה

MIB רצה לנצל את אקו ולתמרן אותו להרוג את ג'ייקוב בסופו של דבר. לאחר שMIB הבין שאין עם מי לדבר ושאקו רוצה רק לכפר על חטאיו ובטח ובטח שלא לרצוח עוד אנשים, הוא החליט להרוג אותו ולחפש מישהו אחר לנצל. מאוחר יותר כמובן שמצא את בן ואיתו זה הצליח.

liraz z

New member
../images/Emo58.gifכמה שאלות לגבי הסיום ובפרט לכל הסידרה

קודם כל הפרק היה יפה , הסיום טיפה היה מריר ..חבל! רציתי לשאול כמה שאלות ..אשמח אם תוכלו לענות לי. לפי מה שקראתי פה , וגם בטוקבקים שבכתבה ב-YNET כל הלוסטים היו מתים ככה הראו לנו בסוף הפרק . שאלתי היא מתי בדיוק הן מתו ? באיזה שלב בסידרה.. הם מתים, באיזה עונה זאת היתה? אם אפשר לומר בכלל? ג'ון לוק אומר לג'ק אין לך ילד בכלל .. שאלתי היא : למה בכלל הראו את הבן שלו ? אם לוק אומר בפרוש "אין לך ילד".. זה מה שעולה לי לבנתיים , אם יהיו עוד שאלות אכתוב אותם.. אשמח אן תוכלו לענות לי ..

Slow Cheetah

New member
תשובות ../images/Emo58.gif

הם לא מתו, בסיום יש גרסאות עם קרידיטים שהראו את שברי המטוס - יש כאלה שטוענים שזה אומר שכולם מתו בהתרסקות המקורית ויש כאלה (כמוני
) שאומרים שזה סתם בשביל להראות את הסט... כל אחד מהם מת בזמן אחר ומה שקרה להם היה אמיתי כי כריסטיאן אומר את זה באופן מפורש לג'ק. אין לג'ק ילד, אבל בעולם המעבר "נוצר" לו ילד בתור תהליך תיקון עם היחסים של ג'ק עם כריסטיאן ככה שהוא יוכל להבין את היחסים שלו עם אבא שלו ולסלוח לו.

כמה שאלות (ספויילר ? עדיין צריך?)

בתור אחד שרק מוריד כי אין לו הוט.. -הבנתי שראו שרידי מטוס בכתוביות- איזה מטוס זה? ממתי השרידים? היו דברים בכתוביות בפרקים קודמים? מעודי לא ראיתי כתובויות... - התכנית של גימי קימל- איפה אפשר לראות אותה? היא מוסיפה מידע? שאלות שבטח לא אקבל להן מענה: - מה עם כל "סודות" האי? מה זה בדיוק האור הזה? מה הענין בלשמור עליו? ממי? מה דארמה חיפשו עליו? איך הם הגיעו אליו? איך הקבוצה של ווידמור הגיעה אליו? ועוד מילון שאלות יש לי...

tomash11

New member
לדעתי

אני לא יודע לאיזה שרידי מטוס הכוונה, לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. הסודות של האי זה פשוט כוחות מיוחדים שיש לו. כמו שיש בוץ רפואי בים המלח שרק שם יש אותו, לאי גם יש כאלה יכולות, רק קצת יותר "משוכללות" מים המלח:)) האור הזה הוא כנראה סוג של פרץ אנרגיה, שהעניין בלשמור עליו הוא כדי שלא ישתמשו בו לרעה כנראה - כמו כל משהו בעל כח שראוי לשמור עליו ולא לחשוף אותו לכל מי שרוצה, כי הכוונות של בני האדם, וזה לא בגלל הסדרה, זה כולנו יודעים מהמציאות - הן לא תמימות לרוב. ממי לשמור עליו? במקרה של ג'ייקוב זה היה בעיקר מסמוקי, אבל גם מבני האדם, כמו שניתן לראות בפרקים הקודמים, שאמא של ג'ייקוב וסמוקי הרסה לבני האדם את הבור שחפרו והרגה אותם. דארמה היתה תוכנית כלשהי של בני אדם שמצאו את האי הזה והבינו שיש לו סגולות, ואנשי הדארמה פשוט חקרו את האי בצורה מדעית. לא שונה בהרבה ממה שעשו האנשים של סמוקי, וכנראה עשה כל מי שיכל להגיע לאי הזה. הם לא היו רעים או טובים במובן הזה, אלא פשוט חבר'ה מדענים. הרוע והטוב שלהם לא נגזר מהקשר לאור, או משייכותם לדארמה, אלא פשוט כמו שבכל חברה אנושית יש טובים ורעים, גם הם היו כאלה. אין לי מושג איך הדארמה הגיעו, אולי ע"י ווידמור שהיה חלק מאנשי האי בעבר והוגלה, אולי הוא מימן את זה או משהו כזה. הקבוצה של ווידמור הגיעה כי ווידמור מכיר את האי, והשקיע מאמצים עצומים בלמצוא אותו, כולל הון רב. בסך הכל האי הזה הרי קיים במציאות, ורוב הזמן לא מקפץ בזמן, ככה שאפשרי למצוא אותו בעקרון. הכח של סמוקי לא ברור כל כך. מה שכן, זה לא ממש האח של ג'ייקוב אלא יותר איזו השפעה שלילית של האור עליו. למעשה אפשר אולי להגיד שסמוקי הוא דוגמה לשימוש לא נכון באור הזה.... הוא יכול בדמות העשן לרצוח כל בן אנוש, אבל כנראה שהוא לא יכול לעזוב את האי שזו משאת נפשו ולכן נזקק לדמות אנושית כדי לעזוב. אני לא חושב שסמוקי היה הורס את הכל אם היה יוצא מהאי. הוא פשוט יצור עם כוחות על טבעיים, לא ממש ידידותי לסביבה, וההגיון אומר שמוטב למנוע מיצור כזה להתסתובב בין בני תמותה, כאשר הכח שלו הרבה יותר גדול משלהם בכל פרמטר.

tomash11

New member
הפרק הכי מובן בכל הסדרה. פרק ארור. ../images/Emo58.gif

טוב, אז את הפרק הזה הבנתי הכי טוב. לא מאבק בין טוב ורע, לא מלחמת עולמות, ולא בטיח. הנה סיכום הסדרה בפסקאות ספורות: 6 עונות, כל ההתרסקות, ומה שבא אחריה - התגליות על האי, המלחמה מול הOTHERS, השבי, היציאה מהאי, החזרה לאי, הקפיצות בזמן עם האי, החזרה המוזרה לאי, המאבק בין ג'ייקוב לסמוקי במשך כל התקופה שבה אנשים מזומנים לאי כולל הלוסטיס - הכל אמיתי. הכל קורה במציאות. מציאות קצת פסיכית, אבל מציאות. יש אי, עם יכולות מיוחדות, ג'ייקוב וסמוקי פשוט נולדים עליו, ואיכשהו ג'ייקוב שומר על האי וסמוקי שם כדי להפריע. המאבק בינהם זה לא מאבק מיסטי, הם לא הטוב והרע (כמו שחשבנו בתחילת עונה 5), הם סתם שני אנשים, בשר ודם (שאחד מת מתישהו). לג'ייקוב יש כמה יכולות אקסטרא, כי הוא כנראה יודע להשתמש ביכולות של האי לכל מיני דברים, והשני היה בנאדם, ובגלל איזו טעות של ג'ייקוב, הוא מת, והפך להיות סתם שד בתחפושת. סוג של שד עם יכולות. שוב, אין כאן שום "הטוב" נגד "הרע" בצורה אבסולוטית. כל המציאות החלופית שמכרו לנו בעונה 6 בעצם לא קרתה מעולם, ודאי אין לה שום קשר להתפוצצות הפצצה. זה בסך הכל איזה שלב בעולם המתים, שבו כנראה המתים מחכים לקלוט שהם מתים. בכל מקרה, כל המציאות החלופית לאורך כל עונה 6 היא לא אמיתית כלל ומתרחשת למעשה אחרי שאחרון הלוסטיס כבר מת. מבחינת ציר הזמן, הסדרה נגמרת ברגע שג'ק מת, אבל החיים של סויר, קייט והיתר ממשיכים (אחרי שגם כל אלה מתים, מגיע התור של המציאות החלופית, מבחינה כרונולוגית). הסדרה הזו טראגית. בון ושאנון מתים בצורה טרגית. לוק נרצח ע"י בן בצורה מזעזעת. דניאל מכלה את כל ימיה בשכול ונרצחת רגע אחרי שהיא מקבלת בחזרה את מה שחשבה שאיבדה לנצח. ג'ין וסאן נהרגים בצורה מבעיתה בחנק, מותירים ילדה יתומה שלעולם לא תראה את אביה וספק מה תזכור מאימה. סעיד מתפוצץ עם הפצצה. מייקל גם הוא סובל עד שמת. ליבי לא חוזרת לשום חיים, היא נרצחת על ידי מייקל. כנ"ל אנה לוסיה. צ'ארלי מת גם הוא בטביעה. שארלוט מדממת למוות מהקפיצות בזמן. דניאל פארדיי נרצח על ידי אמא שלו. ווידמור נרצח שם בתא הקטן בחדר של בן. ואני לא מדבר על עשרות האנשים האומללים שנטבחו על ידי סמוקי או סתם נהרגו כבדרך אגב בסדרה. מי ששרד את כל הסיפור הזה הם קייט, סויר, קלייר, אהרון, לפידוס, ריצ'ארד ומיילס שעוזבים את האי, הוגו שהופך לשומר על האי, בן שנשאר לעזור לו ודזמונד שאני מקווה שהצליח לעזוב את האי גם ולחזור לפני. כל כך הרבה הרוגים, בשביל מה? בשביל כלום תכלס. משחק כוחות כלשהו בין ג'ייקוב לסמוקי, כשבסופו של דבר סמוקי נהרג וג'ק משלם על זה בחייו. אני לא מאמין שהסדרה הזו כל כך מצליחה לעצבן אותי עם הטרגיות שלה. סוף טוב זה בטוח לא. לא היה שם שום יעד אמיתי לאנשים, לא היה שום "האי צריך אותך" באמת. אם אף אחד לא היה מגיע לאי, סמוקי ממילא לא היה יכול לעזוב. זה פשוט משהו שקרה להם, רובם מתו בהרפתקה, והסיפור שלה מבחינת הצופים נגמר כשהגיבור הראשי גם מת. הסיפור לא באמת נגמר פה. יש עוד המון - החיים של הארלי ובן על האי, החזרה כנראה של דזמונד לפני, החזרה של המטוס לעולם המוכר. אבל סגרו את העלילה לפני שסיימו את הסיפור כולו. מבחינת הצופים הסיפור מתחיל עם ג'ק ונגמר עם ג'ק. ולא ייאמן כמה שנקשרנו לג'ק.

shai zzz

New member
ספויילר

אני לא חושב שהמציאות החלופית מתרחשת לאחר שאחרון האבודים מת, אלא היא מתרחשת מחדש בכל פעם שמישהו מהם מת. בפרק הזה זה היה ג'ק. וכתבת מאוד יפה.

tomash11

New member
אני לא רואה רמז לכך שזה כל פעם מחדש

כריסטיאן אומר לו - כמה מתו לפניך וכמה מתו אחריך - כלומר מי ששרד אחרי המוות של ג'ק, כבר מת גם הוא. זה רעיון שהיא מתרחשת מחדש כל פעם, אבל היא לא מסופרת מצד אחד בלבד, יש שם הזכרויות בין כל הדמויות. אני לא רואה רמז לכך שהמציאות הזו שייכת לדמות אחת בלבד. ותודה:)

tamarhp

New member
המציאות הזו מתרחשת פעם אחת

אבל אין לה זמן מוגדר ומסויים. היא לא מוגדרת בזמן או במקום. היא מתרחשת עבור כולם, בלי זמן או תאריך.

tomash11

New member
מסכים אבל מסתייג

מבחינת היחס לזמן במציאות - היא חייבת להתרחש אחרי שהם מתים. ה"רוח" של סויר, לא יכולה להתקיים שם במקביל לקיומו בעולם. (למרות שעל מה אני חולק פה בעצם...מי יודע איך זה עובד בכלל...)

N o a m V

New member
../images/Emo45.gif סיכום יפה

אכן סדרה טראגית, סוף עצוב ועצוב שניגמר.....

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif החיים טראגיים, מה לעשות....

בכל מקרה, בסופו של דבר המטרה העילאית ביותר היא להמשיך להגן על האור. ובסופו של דבר הם הצליחו והצילו את האנושות.

tomash11

New member
נגעת בדיוק בנקודה- וזה מה שהורס לי כל כך

החיים טראגיים - זה נכון. סדרות טלויזיה הן בידור טוב, לפחות שם יש לנו את הפריבילגיה לקבוע "מלמעלה" שהחיים בסדרה לא יהיו רצף של עיוותים, רוע, סבל וטרגדיות. כאלה יש לנו מספיק ביום יום. להפנים שתכלס, מה שקרה שם זה המון סבל, גרם לי להרגיש שכל המסע הזה שלהם היה חסר טעם. נניח לרגע בצד את העובדה שזה מכניס טונות של כסף להפקה - מה הטעם העלילתי בתיאור חיים שיש בהם בעיקר סבל והתעללות? הרגעים הקטנים של האושר שהם נגעו בהם, הם פשוט כאין וכאפס לעומת הסבל שהם עברו שם. חלק מהם עוד נמלט עם עתיד מפוקפק, היתר - מתים בנסיבות מזוויעות.

tamarhp

New member
לא מסכימה

כי אני חושבת שלמרות שהם מתו - רובם מתו מאושרים, או אחרי תיקון מסויים.

BlackFairy567

New member
לגבי העוזבים...

אני דווקא הבנתי את המטוס המרוסק כמטוס שלהם, ולא כחזרה להתרסקות המקורית....

shahidor

New member
שאלה אחת קטנה (ספויילר?)

מי זה הילד הזה שהופיע מדי פעם בעונה השישית? פספסתי את ההסבר? או שזו עוד שאלה פתוחה?

זו מניפציה מסויימת של

ג'ייקוב, אחת היכולות שלו להופיע כהוא ההילד אחרי שהוא מת.

למעלה