שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

Slow Cheetah

New member
תשובה ../images/Emo58.gif

1. כי הם כנראה לא היו חלק משמעותי מספיק בחיים של האבודים, לא בשביל שהם ירצו להפגש איתם אחריי המוות... חוץ מזה, דניאל שייך למציאות אחרת ורוב הסיכויים שהיה מעדיף לא לעזוב את אימו או את שרלוט. 2. המקום לא ממש קיים, כי זה חלק ממין תחנת מעבר שהם "בנו" לעצמם כדיי להפגש... כמו שכריסטיאן אמר, אין שם זמן מוגדר, כך שזה לא משנה מתי זה נבנה כי זה יראה לכולם שלא עבר זמן גם אם עברו עשרים שנה בין מוות למוות. 3. אין לי מושג למה זה קשור שרואים את האי מתחת למים, אבל רק ג'ולייט מתה... כל אחד מת בזמן אחר: ג'ק על האי, קייט מתישהו בעתיד מחוץ לאי, בון על האי וכו' - בתחנת המעבר אין זמן מוגדר, מה שאומר שבאמת אין משמעות להפרשי הזמנים בהם הם ימותו. 4. כן, כי ג'ק כנראה היה החלק האחרון כדיי שכולם יוכלו להמשיך הלאה, והוא היה חלק משמעותי (הוא הנהיג אותם ודאג להם והיה חבר של כולם, כך שהם לא היו ממשיכים הלאה בלעדיו), ובשביל להקשיב להם ולהסכים להמשיך הלאה הוא היה צריך את אבא שלו בשביל שיסביר לו ויעזור לו, ואני מניחה שהוא היה זקוק למעין סגירת מעגל אבא שלו. 5. כן, כל אחד מגיע בזמן שלו אחריי שהוא מת, יכול להיות שכולם שם ביחד כבר כי עברו אלף שנה והארלי לא מת במשך כל הזמן הזה בתור הג'ייקוב החדש.... שוב, אין זמן מוגדר, הם לא ירגישו שעבר זמן כי אין זמן! המקום נבנה בתור מקום מפגש לכולם, אז ברור שזה לא רק בשביל ג'קי. 6. כנראה כי ג'ק היה הדמות הכי משמעותית בעיניי היוצרים, הם באמת התחילו איתו את הסדרה ונתנו לו להנהיג לאורך הזמן. בעיניי זה בגלל שג'ק הוא הדמות שהכי לא מסוגלת להמשיך הלאה ומנסה לעשות הכל בשביל להציל אנשים ממוות, כולל עצמו - נגיד, מתי שבון מת בעונה הראשונה? ג'ק ניסה לעשות הכל בשביל להציל אותו והפסיק רק בגלל שבון ביקש. זה היה ברור שזה חסר טעם, אבל הוא לא יכל להשלים עם העובדה שהוא לא יכול להציל מישהו ממוות.

Shiri from the block

Active member
No more lost../images/Emo10.gif לי אישית מאוד קשה להיפרד מסדרות.. הדמויות והסיפור מאחוריהם ניהיה חלק ממך וממש עצוב שזה נגמר../images/Emo10.gif אני אישית אהבתי את הפרק, היה מרגש ועשוי טוב, ואהבתי את הסגירת מעגל שהיה עם הדמויות. היה נחמד לראות את כולם../images/Emo13.gif סוייר חתיך שלי- אני אתגעגע לשיער הארוך היפה שלך והזיפים והציניות../images/Emo99.gif הארלי- שהיית החלק הקומי והמרגיע בסדרה קייט, ג'ק, ג'ון לוק, דזמונד וכו'- הייתם דמויות נהדרות, משחק מצויין. לא יכולתי להסיר מבט. אני אתגעגע../images/Emo24.gif

2 שאלות נוספותתת -לא הבנתי../images/Emo10.gif

1. אז מה קרה בסוף עם זה שהם פוצצו את הפצצה? מה זה עשה? 2. יש לי הרגשה שפספסתי משהו בסוף - בקרדיטים? הדבר האחרון שראו אצלי זה שג'ק עצם את העין
פספסתי משהו אחרי זה?

Shiri from the block

Active member
לגבי ב2 לא. רק הראו מטוס מרוסק על האי.. ככל הנראה של העונה הראשונה, בשביל להזכיר לנו איך זה התחיל..

Slow Cheetah

New member
הפצצה ../images/Emo58.gif

כנראה כלום באמת, ג'ולייט פשוט גילתה את עולם המעבר וכנראה זה מרמז על זה שהיא תפגוש את כל השאר שוב ולא תהיה אומללה אחריי המוות P:

JohnLocke

New member
הפצצה תמיד גרמה לתקרית

ב1977 תמיד הלוסטיז היו שם כדי לפוצץ את הפצצה. בלי הפצצה, הקדיחות של דארמה היו יכולות להיות קטלניות, הפצצה בלמה את הקטסטרופה ונתנה לדארמה זמן להקים פרוטוקול לחיצת כפתור שישחרר את האנרגיה באופן מבוקר כל 108 דקות. .

נפנף22

New member
../images/Emo58.gifהסוף הוא בדיוק

הסוף של הארי פוטר נראה לי קפצו על העגלה. לי נותרו עוד הרבה שאלות אבל כל הזבל הנוצרי הזה הוציא לי את החשק בפעם המי יודע כמה. לא בכל סדרת טלוויזיה צריך להיות הגיון!!!

austin1

New member
לכל מי שלא הבין את הפרק כנסו

מה שקרה הוא יחסית פשוט. עד לעונה השישית היה ציר זמן אחד והוא באמת קרה זאת אומרת הטיסה התרסקה האנשים שרדו כל מה שהיה באי היה המציאות מי שמת מת ומי שחי חי . היחידים ששרדו את הסיפור הראשי של הסדרה מהעונות הראשונות הם סוייר קייט והארלי שגיק בעצם מקריב את עצמו בשביל להציל את כולם (העולם ) והארלי הופך לגיקוב החדש ובן (לריצארד ) . ברגע שג'ולייט הפעילה את פצצת האטום בסוף העונה החמישית היא למעשה לא שינתה כלום מלבד לגרום למותה שלה. הפצצה מעולם לא התפוצצה מה שקרה קרה . המציאות האלטרנטבית היתה למעשה דרך לנשמות של כל הדמויות שלקחו חלק באירועים החשובים בסדרה והיא למעשה תחנת מעבר בן עולם החיים למתים ומתרחשת אחרי שכולם מתים . היא איפשרה לדמויות להשלים עם מותם ולהמשיך הלאה לעולם הבא . את כל זה אנחנו רואים דרך גיק שמשלים עם מותו רק בסיום הסדרה ובעצם הוא מבין שכל התיאוריה שלו של חיים ביחד ומתים לבד היא לא נכונה וזה בעצם חיים ביחד ומתים ביחד וכל הדמויות הבינו שהתקופה שהם היו ביחד היתה המשמעותית ביותר בחייהם וזה הכי חשוב ולא דווקא מה האי או היכולת שלו. לאורך כל הסדרה היו רמזים נוצרים רבים התגובה של קייט בתחילת הפרק שהיא מגלה את השם של אבא של גיק (רועה נוצרי ) מספיקה כדי להבין גיק הוא כאילו ישו כריסטיאן הוא אלוהים והאי רוח הקודש המציאות השניה היתה מקום ההיטהרות בין חיים ומוות של הדמויות . השרשור הזה ענק אני מת לקרוא את כל התגובות פה

zion nanous

New member
מחשבות על פרק הסיום- ספויילר כמובן

בעיני פרק הסיום היה קרוב לשלמות קתרזיס נפלא הין לי דמעות בעיניים כמה פעמים בפרק. כמעט לא נתנו תשובות אבל היתה סגירת מעגל יפהפיה של הדמויות . היוצרים הבהירו בפרק הזה,שהעיקר בלוסט הוא הדרמה,הסיפור,הדמויות ,הרגש ולא המסתורין. בסופו של דבר זו סידרה על בני אדם והתיקון שלהם אני מאד אהבתי למרות שהפתרון היה מאד אמריקאי-נוצרי. הגילוי שהפלאש סיידוויס היה סוג של מקום לפני גן העדן (פוריגטורי,כור המצרף או איך שקוראים לזה ) הפתיע אותי ובמידה מסויימת עשה הגיון. זה הפתרון ה"הגיוני" היחיד. שנים דיברו על כך שהאי הוא כור המצרף הטוויסט שבו השתמשו היוצרים בתיאוריה הזו-אבל לא לגבי האי אלא ביקום המקביל- היא עוד הוכחה,בעיני, לאינטראקציה בין היוצרים לצופים.אינטראקציה שלא היתה באף סדרה אחרת אי פעם . העונה הזו היתה מאכזבת ברובה אבל פרק הסיום פיצה על כך. כמעט כל שוט היה מחושב והתכתב עם שוטים מהעונות הקודמות בסידרה הבימוי היה לא פחות מגאוני וכדרכה לוסט הפגינה מודעות עצמית כמו בשיחה בין ג'ון לוק לג'ק שבה לוק אומר- "הבחירה בך קצת צפוייה מדי" בדיוק מה שחשבנו ונכתב באתרי מעריצים אחרי הפרק הקודם. כשצפיתי בערב שוב בדקות האחרונות הרגשתי סוג של מחנק עצב על פרידה מידידים ותיקים שלא תראה עוד לעקוב 6 שנים אחרי הסידרה המורכבת והמאתגרת הזו היה חוייה מדהימה, חוייה שמאד אתגעגע אליה כך סיכמתי את הסידרה בכתבה בחדשות ערוץ 2 http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-8dee032a3ebc821004.htm

טוב חברה, בואו נהיה הגיוניים

נכון שהסוף היה מקסים בדרכו ולמרות שלא חילקו שאלות הוא היווה סגירת מעגל מסויימת רק בגלל המלודרמטיות שלו (פנייה לרגש, לא להיגיון, בניגוד לרוב המוחלט של הסידרה) ולכן די סותם לאנשים את הפה מלהתלונן. אבל בואו נהיה כנים, איך לעזאזל זה קשור לכל מה שהיתה הסידרה עד עכשיו? ממתי היא הפכה למיצג של הדת הנוצרית? או כל דת? עולם הבא? ממתי? WTF? איך זה קשור ל6 העונות האחרונות? עולם מעבר? האמת אני קראתי פרשנות מעניינת, שהארלי הוא זה שבעצם יצר את העולם המקביל הזה כמתנה לחברים שלו, אבל זה לא כל כך מסתדר מאחר והוא עצמו היה לכוד בו כמו כולם, ללא זיכרון וללא אושר.

JohnLocke

New member
איך זה קשור ל6 עונות האחרונות

הדמויות האלו חיו חיים טראגיים, רובם מתו לפני זמנם ולא הספיקו להיפרד. האי שינה את כולם, אבל חלקם לא הספיקו לראות את השינויים של האחרים (לוק לא ידע שג'ק הפך לאדם של אמונה). לכן העולם הזה קשור בהחלט לכל העונות - הוא עזר לפתור את המאבק הפילוסופי הגדול של כל העונות: ג'ק נגד לוק. אין כאן שום קשר לדת הנוצרית, בכוונה הראו את מיצגים של כל הדתות בכנסייה הזו. הרי סעיד הוא מוסלמי והוא עדיין היה שם.

הקונספט של העולם הבא

לא הופיע בשום מקום בסידרה, הוא תלוש לחלוטין וממש לא מתאים לסוף. מילא היו עושים את כל זה כמציאות אלטרנטיבית שנוצרה כתוצאה מהפצצה, אבל עולם מעבר לא קשור לכלום.

JohnLocke

New member
לא צריך להסתכל על זה

כקונספט מד"בי שלא נרמז אליו בשאר הסדרה, זה לא שבפרק האחרון הכניסו מסע בזמן שלא היה בסדרה. מדובר בקונספט שבא להביא סגירת מעגל לכל הדמויות מכל העונות. אני לא רואה דרך שבה יכלו בעונות הקודמות לשלב את זה. חוץ מזה שמציאות אלטרנטיבית מחמיצה את הפואנטה של הסדרה - בכוונה הטעו אותנו לחשוב שזו מציאות אלטרנטיבית, ובפרק הסיום גרמו לנו לחשוב "הנה, סמוקי הוחך להרוס את האי, והמציאות האלטרנטיבית תהיה האפילוג", אבל כמו שג'ק אמר, זה לרמות. אין קיצורי דרך בחיים, ואי אפשר לשנות את העבר. אם הסדרה הייתה מראה מציאות אלטרנטיבית שהייתה איכשהו ממשיכה או מחליפה את המציאות של עונות 1-5 זה היה הורס את כל הסדרה. עכשיו אפשר לראות שוב את הסצינה שצ'ארלי מת ולדעת בוודאות שצ'ארלי באמת מת, שאין גירסא של צ'ארלי שמתרוצצת בלוס אנג'לס באותו זמן, או שהוא מת אבל בסוף הוא חוזר לחיים.

סגירת המעגל עדיין נעשתה בצורה גרועה

הם יכלו לסגור את המעגל בצורה שתשיק יותר לאופי הסידרה הכולל ולא תמציא יש מאין קונספט חדש לחלוטין של עולם הבא ויכולות משונות כמו יצירת מציאות מקבילה. ההונאה האמיתית פה היא עונה 5 והסוף שלה יחד עם תחילתה של עונה 6, אם לא מציאות אלטרנטיבית מה היתה הפצצה וכל הרעיון מאחור? למה זה נעשה בקירבה? כדי "לעבוד" עלינו? כדי שבסוף נגיד "אה וואלה, זה הכל היה טריק.."? זו אחת מההונאות בסידרה הזו. טוב ויפה שסגרו את המעגל עם כל הדמויות, ובאמת שזה היה מאוד יפה אבל הדרך הטכנית בה עשו את זה - מציאות "מעבר" לעולם הבא אותה יצרו הלוסטיז? WTF? ממתי דברים כאלו בכלל היו קשורים לסידרה בכל דרך שהיא? "מדובר בקונספט שבא להביא סגירת מעגל לכל הדמויות מכל העונות", קונספט כזה צריך להיות קשור לסידרה בדרך כלשהיא ולא להיות מומצא יש מאין, אתה יודע איך נקרא דבר כזה? deus ex machina, וזה הדבר השנוא ביותר על צופים/קוראים. תחשוב מה הם עשו פה, הם אשכרה המציאו משום מקום סצינה בה כולם מתחבקים יחד ומסיימים את העונה, זה אשכרה לצאת ידי חובה במקום מסויים.

tamarhp

New member
זה מאד קשור לעונה

בכל העונה ראינו רמיזות לכל העניין של התיקון והעולם הבא. למשל - ריצ'ארד פחד למות כדי לא להיענש על חטאיו - ג'ייקוב אמר שכולם הגיעו לאי עם פגם כלשהו (ובסוף כל אחד תיקן את הפגם שלו) - לוק טען שהם הגיעו למטרה מסויימת, וזה לא סתם צירוף מקרים - אקו בנה כנסיה, הטבילו את אהרון - מוטיב נוצרי - המפלצת רצתה שאקו יודה בחטאיו ואח"כ הרגה אותו - SEE U IN ANOTHER LIFE ועוד.

אבל זה לא היה מוטיב יותר בולט מאלפי מוטיבים

אחרים בסיפור. זה היה פשוט מוטיב הדת, שמין הסתם משחק תפקיד בחיי האדם, אבל לא תפקיד מרכזי בלוסט. היו עוד המון מוטיבים אחרים הרבה יותר משמעותיים, זה כמו שאני אומר לך שבגלל שהרבה מהדמויות הם אנשי עסקים הסוף ההגיוני הוא שכולם יקימו יחד חברה חדשה שתחקור את האי. למוטיב הדת בסידרה אף פעם לא היתה חשיבות מיוחדת מעבר לכך שהוא אחד מנושאים המרכזיים בחייהם של כל בני האדם, ומין הסתם בתור סידרה שעוסקת בבני אדם עשקו גם בדת פה ושם, אבל ממש לא מעבר לזה.

tamarhp

New member
זה לא העניין של הדת, או דת מסויימת

זה עניין של תיקון וגאולה. גם הפרואומאים לעונה 6 דיברו על העניין הזה וגם היוצרים אישרו לפני עונה 6 שיש כאן עניין של גאולה ותיקון.

אז כנראה לא הבנת את התגובה שלי

עם הקטע של תיקון וגאולה אין לי בעיה, יש לי בעיה עם הדרך בה עשו את זה. עולם מעבר לעולם הבא, מוטיבים דתיים, זאת לא הדרך. הם היו צריכים לעשות את זה בדרך שתשיק יותר לסידרה. I have spoken.

למעלה