שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

פיטרמן

New member
אבל ראינו אותם חוזרים לעולם שמחוץ לאי

וזה ממש אותו עולם כמו שהם עזבו אותו, הרי הם פוגשים שם את קרוביהם שחיכו להם מאז שהמטוס התרסק! שכחת את כל עונה רביעית וחמישית?

voguemaster

New member
מה גם שהיוצרים אמרו מפורשות

נדמה לי אחרי עונה 1, כשהתחילה העונה השניה, שהם לא מתים והאי זה לא עולם מעבר. הם שללו את התיאוריה הזו.

tamarhp

New member
תראה שוב את השיחה של ג'ק ואביו

מאד ברור שם שכל מה שהיה הוא אמיתי ורק מציאות ב' לא אמיתית והיא העולם שאחרי המוות.

לגבי הסצנה הסופית ../images/Emo58.gif

לדעתי שברי המטוס היו רק כדי להזכיר איך הכל התחיל ולא יותר, בלי משמעויות ופרשנויות

הלואה

New member
היא טועה? אתה אחד התסריטאים? ../images/Emo58.gif

זו הפרשנות שלה. אגב, גם שלי :) אני חושבת שכולם מתו מוות קולקטיבי בהתרסקות, בכל זאת מטוס נחתך לשניים 10000 רגל, זה די מספיק למות. לא? יש כאלה שכביכול עברו לעולם הבא ישר עם ההתסרקות, ויש כאלה שהנפש שלהם הייתה צריכה לעבור תהליך כלשהו לפני המעבר. יש כאלה שעברו תהליך יותר קצר ויש שיותר ארוך. אחרי שהם השלימו את המסע שלהם, את הקבלה העצמית והנפש שוחררה, הם התאחדו בעולם הבא. כשהמראות השונים שהם ראו כביכול באי, היו אולי הזיות שונות כחלק מהמסע העצמי קולקטיבי. אני כ"כ הולכת להתגעגע לסוייר, הארלי ודזמונד. הלוואי שאראה אותם בתפקידים נוספים ושלא ייעלמו לי מהמסך הקטן.

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gifכן, היא טועה וגם את

היוצרים כבר הבהירו בעבר שהאירועים על האי אמיתיים ולא יהיה סוג של פתרון מסוג "הכל חלום". גם אבא של ג'ק אמר בפירוש שמה שקרה אכן קרה. אפשר תמיד לומר שהוא משקר אבל זה נכון לכל דבר. זה שהם שרדו התרסקות מטריד אותך? וזה שיש מפלצת עשן נראה נורמלי?

עדי24288

New member
מה ציפית?

שהם יגידו לך מה יהיה הסוף... או יכוונו אותך אליו....? זאת הפרשנות שלי אתה לא חייב להסכים איתי אבל גם לא להגיד לי שאני טועה. ונכון זה קרה אבל לא במובן שבו הם היו חיים.

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif

אבל הדברים נאמרו בצורה די ברורה בפרק וגם לאורך השנים. לא צריך לנחש כשדברים די גלויים.

עדי24288

New member
ממש לא

הם ברורים לך כי זה מה שחיפשת....אתה יודע אתה לומד פסיכולוגיה ויש קטע כזה שברגע שאתה מאמין שאתה הולך לראות משהו אתה תתחיל לראות אותו בכל מקום....ובעצם בתת מודע שלך דיי חיפשת את זה...מקווה שהבנת למה התכוונתי...היית צריך לבוא עם ראש פתוח ולא לחפש את התשובות אלא לצפות ולהנות כי זאת המטרה בסופו של דבר ולפי דעתי זה הקטע "ההפתעה" בקיצר תחשוב מה שאתה רוצה ואני אחשוב מה שאני רוצה סבבה?

22ק ו ס ם

New member
זכותך לחשוב מה שאת רוצה

אבל לפחות שתהיי מודעת לזה שהמחשבה שלך היא נגד מה שהיוצרים כבר אמרו שהוא לא. אין כאן שום עניין של לחפש משהו שחשבתי שהוא נכון, אלא פשוט שלילה של משהו שדי ברור שהוא שגוי.

עדי24288

New member
זה כל הקטע מה אתה לא מבין

מה אתה חושב שהם יכוונו אותך לסוף? כל הקטע שתיהיה הפתעה אם הם היו מכוונים אותנו לזה היו עולים על זה ואז הכל היה ברור...........

alonnn

New member
אבל...(ספויילר)

אבא של ג'ק אמר במפורש שחלק מהאבודים מתו אחריו(אחרי ג'ק). אז לא יכול להיות שכולם מתו בהתרקסות, כי אז כולם היו מתים באותו הזמן.

עדי24288

New member
לפי דעתי

יכול להיות שהוא התכוון למשל לפארדיי ואחרים שלא היו על המטוס ומתו אחרי...

אלעד ר

New member
אני לא מבין מה הבעיה ../images/Emo58.gif

כריסטיאן אמר שהתקופה שג'ק והחבר'ה בילו על האי הייתה התקופה הכי חשובה בחיים שלהם, ובגלל זה הם יצרו לעצמם את "עולם המעבר" הזה, כדי שהם ייפגשו שוב וימשיכו הלאה. התקופה שהייתה על האי התרחשה ב*מציאות*, אם לא אז למה שהם ייצרו לעצמם עולם שהם נפגשים שוב? בנוסף ג'ולייט לא מתה על המטוס. זה הדבר הכי ברור שנאמר בפרק, זה לא משתמע לשתי פנים.

alonnn

New member
ספויילר

טוב עדי, את מוזמנת להמשיך להמציא משמעויות משלך לסוף, למרות שהוא היה מאוד ברור.

עדי24288

New member
תפתח את הראש

אני לא מבינה מה הבעיה שלכם זה הרי ברור שזה מה שהיוצרים רצו שיקרה.... שהסוף יהיה נתון לפרשנות....תפתחו את הראש ותנסו להבין שאולי יש עוד אפשרויות..... ולא רק אחת כמה שזה קשה להבין....

עדי24288

New member
ודרך אגב

למה להם להראות את המטוס המרוסק בסוף? (כשכל הדברים עדיין מפוזרים סביבו.......) כדי להגיד שהנה הם עזבו זה נשמע דיי עלוב לא?

אלעד ר

New member
תני לי להבין

כולם מתו בהתרסקות, חוו עולם שאחרי המוות. אחר-כך, במציאות השנייה הם יצרו לעולם *עוד* עולם אחרי המוות. אחרי זה הם החליטו המשיכו הלאה. כמה פעמים צריך לעבור לעולם הבא? שלוש פעמים? כל מה שאת אומרת לא הגיוני. מה שאומרים לך זה שיש מציאות אחת ועולם הבא אחד. אחד מכל דבר.

למעלה