הפרק היומי

randomguy

New member
לא צריך את השם שלה, בפרק עצמו הם

כינו אותה "בת הים הקטנה" אאל"ט...זה חוסך תאי זיכרון במוח

סלוניק

New member
הערות על Euphoria.

המשמעות של הפרק הזה היא לא רק היותו פרק מצויין עם משחק מעולה, ואת אחד השיאים של העונה כפרק דרמטי הנוסב סביב חיי אחת הדמויות הראשיות, אלא גם מהווה סגירה של מעגלים ומוטיבים שחוזרים על עצמם לאורך הסדרה: 1) קמרון - פורמן. מלבד הניגוד שקיים בתפיסות של השניים לאורך הסדרה עד סיפור המאמר הייתה מין הצגה של הגורמים המביאים כל אחד מהשניים לראיית העולם שלו. פורמן גדל בבית שבו ההשקפה היא שאת הרגש ניתן להקהות באמצעות ההיגיון: אבא שלו מקל על הצער דרך אמונה דתית,לא מעוניין להיות הפרוקסי (בא כח) של בנו היות והוא לא מתמצא מספיק ברפואה, וכו'. בדומה מאוד לסיום העונה הקודמת, כאשר קמרון פוגשת את סטייסי היא אומרת להאוס כי היא לא האמינה כי יכל לאהוב מישהי, וזוהי עדות לכך שדיבר אמת כאשר אמר כי לא יוכל לאהוב אותה. כאשר היא רואה את פורמן משקר לאביו לגבי מצבו בכדי לא להדאיג אותו היא מבינה שהוא לא אדם חסר רגש ומקבלת את ההתנצלות שלו. בסיום הוא גם מוכיח באופן סמלי את ההכרה בקשר כשהוא מציין את שמה של קמרון ראשון בתשובה לשאלה "What are our names" (מעניין אגב שהוא קורא לה "קמרון" על אף שכשהוא ביקש ממנה להיות הפרוקסי שלו הוא קרא לה בשמה הפרטי, כנראה בפעם הראשונה אי פעם)? 2) פרוקסי. ב-Three Stories מוצג סיפורו של האוס בו מוסברת הנכות ממנה הוא סובל ברגלו. אין טעם לחזור רבות על כך, אבל באופן כללי יש קווי דימיון דומים בין מצבו של האוס הסובל מכאב ודורש כי יבוצע בו טיפול מסוים לבין פורמן הסובל מכאב ודורש כי יקיימו את דרישתו לביצוע ביופסיה. סטייסי בחרה טיפול אחר מזה שהאוס הציע, והאוס סובל מנכות. קמרון קיבלה את הדרישה של פורמן והטיפול הצליח (למרות שהנזק שנגרם מהביופסיה עדיין לא ברור, באופן כללי הוא הבריא מן המחלה). 3) האוס. כפי שוילסון אומר בפרק הקודם, האוס נמנע מלטפל בפורמן כמו בשאר החולים שלו. הוא מתנהג בזהירות, מתנגד לניתוחים מסוכנים ומוכן אפילו לסכן את סטיב (דבר שהוא התנגד אליו רק לפני כמה פרקים בהקשר שאני לצערי לא זוכר כרגע). לדעתי הדבר נובע מרגשות האשם שיש לו על כך ששלח את פורמן לדירה ההיא, בנוסף להזדהות אישית עם המצב שלו שדומה מאוד למצב של האוס לפני חמש שנים. הדוגמה הטובה היא בפחד של פורמן מפני האנטיביוטיקה ש"תחזיר את הכאב" כשהאוס מזדהה איתו בשתיקה קצרה. הערה לסיום – אגב ה"שוליות" של צ'ייס בסדרה, שמתם לב שבסצינת הסיום הוא יושב בצד בזמן שהדמויות הראשיות מסביב לפורמן (בזוית צילום מרשימה) הם האוס, קמרון ואבא של פורמן? דן.

S o u l i s t

New member
אחלה ניתוח ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך במיוחד לגבי ה"שוליות" של צ'ייס. וההקשר שבו האוס סירב לפגוע בסטיב היה בסיפור עם הילדה והאלרגיות (שבסוף התגלה שזו הייתה קרצהי שגרמה לבעיות שלה). "House: I'm not gonna kill steve!!"

אוי ניתוח מעולה..

יש דברים שלא חשבתי עליהם.. ממש אחלה. מעניין אם הכותבים חשבו על כל הדברים האלה. ויש לך משמעות למה שהזכרת לגבי צ'ייס?

סלוניק

New member
הוא קשור להודעות קודמות שכתבתי

בנושא צ'ייס והעובדה שהוא הפך לדמות פאסיבית וחסרת טעם בעונה השנייה. אין לזה שום משמעות סמלית פרט לכך שהקנגורו הזה הופך יותר ויותר לשעמום אחד גדול.

חחחחח

מצטערת, לא קראתי את הדברים הקודמים שכתבת.. אבל דווקא אחד הפרקים שמשמעותיים יותר של העונה היו עליו (הפרק עם התביעה, שאבא שלו נפתר או משהו, לא לגמרי זוכרת) ומשעמם או לא, הוא עדיין חתיך

סלוניק

New member
היו לו פרקים משמעותיים

כמו שכל דמות משנה מקבלת מדי פעם, אבל בסופו של דבר מעבר לפרקים האלה לא התעסקו כמעט בדמות שלו. בעונה הראשונה הוא היה דמות מרתקת הרבה יותר.

יפה.

(לגבי הסעיף השני) ההשוואה בין האוס לפורמן בפרק (וגם בפרקים קודמים) ברורה, אבל לקחת את זה צעד אחד קדימה להשוואה בין סטייסי לקמרון שלא חשבתי עליה. אבל מה אנחנו לומדים מזה? (אל תשכחו שאתם נראים הרבה יותר חכמים כשאתם אלה ששואלים את השאלות
) וההערה האחרונה שלך גם מאוד מעניינת, אני אשים לב לזה בפעם הבאה שאני אראה את הפרק.

NaCarmon

New member
מה יהיה עם פורמן ?

מה בדיוק הבעיה שלו ואיך הוא יתפקד בהמשך הסדרה ? מי שיודע שיכתוב ושלא ישכח לסמן

Benjamin Turner

New member
../images/Emo58.gif

יהיו לו קצת בעיות (תפיסה מרחבית, זכרון לטווח קצר) שיצריכו מצדו קצת אימונים מנטליים, אולם זה יעבור לו תוך פרק. ב-who's your daddy (פרק 223) הוא כבר בריא לחלוטין, אאל"ט, וגם חוזר להיות פורמן הרגיל מבחינה התנהגותית (תבין לכשתראה את forever (פרק 222)).

olgosh

New member
אחד הפרקים הטובים ביותר שראיתי.

+
. בכל סדרות הרפואה. (הרבה יותר טוב מהפרק באנטומיה של גריי ששבר את שיאי הרייטינג. אין מה להשוואות). עכשיו לשאלה: 1.פורמן ימשיך לתפקד כרופא בהמשך הסדרה? אה ואם מישהו יודע, באילו קטגוריות מועמדת "האוס" השנה באמי?

shahar615

New member
סדרת דרמה

לא חושבת שיש עוד השנה ממש התקמצנו... גררר...יו לורי זכה שנה שעברה בגולדן גלוב אבל אמי?! למה לא משקיעים בו?

שאלה ../images/Emo55.gif

האנטומיה של גריי.. אז, יש את זה בHOT באיזהשהו ערוץ או רק ביס? נראה לי שיש גם בSTAR WOLRD. אבל זה בלי תרגום, אז אני לא אבין כלום

Benjamin Turner

New member
אין את זה בהוט, לא ראיתי את זה

בstar world וזו חרא של תכנית, כך שלא הייתי מתבאסת יותר מדי.

BeAdEd7AngEl

New member
פרק מגניב

אממ הגיע הזמן להצטרף.אני ג'ן,ואני אוהבת את סדרה
איזה פרק,אהבתי... לשם שינוי פורמן היה אנושי,כשהוא דיבר עם אבא שלו,הוא כאילו היה ילד קטן... וזה היה כזה פיספוס שהאוס גילה ממה זה אחרי שהם כבר ביצעו את הביופסיה...אבל,נו,מילא...

למעלה