PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
לא מבין מה אתה מנסה לשאול פה.

הם משנים הגדרת ברירת מחדל במערכת שלהם, מה מפריע לך בזה?

BravoMan

Active member
שוב - אתה טוען שזה מה שהם עושים. אני טוען שזה לא!

מבחינתי, "המערכת שלהם" זה השרת שמנגיש את גיט דרך ה-Web. &nbsp GIT עצמו אינו מערכת שלהם, זו מערכת קוד פתוח שהם לקחו. בנוסף, ברגע שיצרתי פרויקט, שמות בראנצ'ים הם חלק מה-DATA של אותו פרויקט, כלומר DATA שלי - לא חלק מהמערכת שלהם. &nbsp מבחינה טכנית master זה משהו שגיט כותב לי למאגר כברירת מחדל בפעם הראשונה שאני עושה קומיט. ברגע שזה נכתב, זה למעשה חלק מהיסטוריה שלי. &nbsp כלומר, מיקרוסופט הולכים לערוך היסטוריה של פרויקטי קוד שלי - היסטוריה שציפיתי שישמרו עליה כפי שהיא. &nbsp האם זו ציפייה מוגזמת ששירות שמציע מערכת ניהול גרסאות זמינה ב-WEB אשכרה ישמור על שלמות המאגרים שמועלים אליו?

vinney

Well-known member
שוב, אנחנו חלוקים במושגים.

אני לא מרגיש שעושים פה איזשהו שינוי משמעותי, למעשה אני חושב שזה בכלל יהיה שקוף למשתמשים. זה לא שינוי שהייתי עולה על בריקדות בגללו או מתחיל להחרים חברות. &nbsp הם משנים ברירת מחדל, מה שאני מבין הוא שאם קראת לבראנצ' שלך מאסטר בצורה מפורשת - זה לא ישתנה. אם לא - אז מה איכפת לך איזה שם ברירת מחדל הם נתנו?

BravoMan

Active member
אני לא מתווכח איתך על מה אתה עולה על בריקדות או לא.

גם לא אכפת לי איך אתה קורא לבראנצ'ים אצלך. אני לא מנסה לכפות עליך כלום. &nbsp MS מנסים לכפות משהו עלי, ועכשיו שנגמרו לך תירוצים אחרים אתה מנסה לשכנע אותי שזה לא נורה, כי לך אישית לא אכפת? &nbsp איך בדיוק השינוי יהיה שקוף? הרי כל המטרה שלו זה שיראו אותו, ושאנשים שכאב להם בעין master ירגישו עכשיו טוב עם עצמם. &nbsp וכן הם משנים ברירת מחדל - אבל זו ברירת מחדל שמוזכרת בתיעוד במקומות רבים, ומשתמשי המערכת מצפים לה. חוזר ואומר - github הוא רק שירות אחד, שמבוסס על מערכת שמשרתת רבים. &nbsp אם לפחות זה היה מהלך מתואם שמתחיל בפרויקט git עצמו, וכולם היו מיישרים קו, זו היית חצי צרה. אבל זה מהלך חד צדדי של MS שגם שובר תאימות. &nbsp אבל נחיה ונראה מה הם יעשו בפועל. למצער, אף אחת מהכתבות שראיתי לא מפרטת איך בדיוק הם יעשו את השינוי ועל מה בדיוק זה ישפיע. &nbsp הדבר היחיד שאני יכול להיות בטוח בו, זה שמדובר באחד הדברים הכי מטומטמים שהם כחברה יכלו לעשות כדי להראות הזדהות או לדמות מלחמה בגזענות.

vinney

Well-known member
שוב, אני חוזר ואומר - הם לא כופים עלייך כלום

הם משנים משהו שהוא ברירת מחדל, חברות עושות את זה כל הזמן. אני מנסה להבין למה אתה כל כך כועס בגלל השינוי הזה דווקא. למה חשובה לך המילה מאסטר? &nbsp אתה שרפת על הוויכוח הזה כבר הרבה יותר זמן וכוח מקלדת ממה שזה היה עולה לך לתקן כל נזק שהשינוי הזה עלול לגרום, אם בכלל יגרם נזק (ולהערכתי לא תשים לב בכלל לשינוי עצמו, שלא לדבר על שום נזק). למה?

BravoMan

Active member
אני שרפתי? מזכיר שצריך לפחות 2 לטנגו, ואתה השקעת לא פחות

ממני, אולי אפילו יותר זמן מקלדת בניסיון להגן על השינוי הזה! &nbsp אף פעם עד עכשיו לא ראיתי חברה שמשנה בררת מחדל שאינה שלהם, ועוד רטרואקטיבית. &nbsp כאמור, אני לא יודע איך בדיוק הם הולכים לעשות את השינוי, אבל אם פרוש הדבר שאני אפתח יום אחד מאגר שלי, ואראה שהשתנה משהו במבנה המאגר בלי ששיניתי - מבחינתי זה כאילו פרצו לי לחשבון. &nbsp אם ממשק WEB של המאגר יתחיל להציג שם שונה של ענף מהשם שלו בפועל - זה כאילו שברו בכוונה את הממשק - הכניסו באג. &nbsp למה שאני אשתוק כשעושים לי דבר כזה? אם לך לא אכפת מהשינוי, למה אכפת לך שאני נגד השינוי? &nbsp אגב, אתה זוכר שפעם אפשר היה להתקין לינוקס על PlayStation 3? היה סיפור מעניין עם זה - מישהו מצא שאפשר לנצל את הפיצ'ר כדי לעקוף את ההגנות של הקונסולה ולגרום לה להריץ משחקים צרובים, אז הפתרון של סוני, במקום לתקן את הפרצה, היה להוציא עדכון שמסיר את הפיצ'ר, ולא מאפשר בכלל להתקין לינוקס. &nbsp על פניו, זה מוצר שלהם, והם גם בטח מחויבים משפטית להגן על המשחקים מפני "פירטיות", אבל זה עצבן הרבה אנשים והם חטפו תביעה ייצוגית. &nbsp עכשיו בטח תשאל: למה מישהו בכלל צריך להריץ לינוקס דווקא על קונסולה כשאפשר לשים אותו על כל PC אפילו מזבלה ישן? בטח כל מי שבכה זה גנבי משחקים. &nbsp אבל בית המשפט חשב אחרת - סוני הוציאו מוצר עם פיצ'ר מסוים, אנשים קנו מתוך מחשבה שהם מקבלים את הפיצ'ר, ולסוני אין זכות להסיר אותו בדיעבד. אומנם בית המשפט לא פסק שסוני חייבת להחזיר את אפשרות התקנת הלינוקס (אולי הוא לא יכל), אבל הוא הורה לה לפצות כספית כל לקוח שרכש קונסולה לפני שהפיצ'ר הוסר רשמית. &nbsp עכשיו שאני חושב על זה, אולי כן יהיה פתח לתבוע את MS. בוא נראה מה הם יעשו.

vinney

Well-known member
אני לא זה שמתלונן שמייצרים לי עבודה מיותרת

אני גם לא ״מגן על השינוי״, אני מסביר אותו. &nbsp אתה מתייחס לזה כאילו ״פרצו לך לחשבון״, אבל זה לא נכון. תחשוב על זה ככה: אתה משלם לנטפליקס על שירות סטרימינג ופתאום הם לוקחים את ״חברים״ שהיו זמינים לך ומורידים מהמסך. האם נטפליקס גנבו לך משהו? הרי היה משהו שהיה זמין לך ועכשיו הוא לא, לא? או, אתה משלם למייקרוסופט על אופיס, ופתאום הם באים ומוסיפים עוד פונקציות באקסל. עכשיו, אוי ואבוי, אתה צריך ללמוד משהו חדש שלא היה שם קודם! &nbsp אתה משלם על רשויונת שימוש, אתה לא בעל התוכן, לא בעל השירות, ולא בעל הרפוזיטורי בגיטהאב. אתה בסך הכל קיבלת רשות להשתמש בשירות שלהם. לא רוצה - אל תשתמש, אבל אל תטען שמישהו לוקח משהו שלך, כי זה לא נכון. &nbsp הדוגמא שאתה מביא היא שונה. אתה רכשת רכיב חומרה, הוא שלך ואצלך בבית. סוני לא יכולים להגיד לך מה לעשות איתו, מקסימום שהם יכולים להגיד זה ״אנחנו לא אחראיים לתקן לך אותו באחריות אם תעשהXYZ״. המוצר שקנית כלל פיצ׳רים בSPEC שלו ושילמת על הפיצרים האלה. המוצר של מייקרוסופט הוא שירות, והוא כולל פיצרים כאלה ואחרים, אבל גם כולל סעיף שמייקרוסופט יכולה לשנות את הרכב הפיצרים ולהוסיף ולהוריד. אתה מנוי - הפיצרים לא תואמים לך יותר? אתה מפסיק את המנוי. זה הכל. האנלוגיה שלך לא תעבוד, כי מה לעשות - לחוזים שאתה חותם עליהם, אפילו באינטרנט ואפילו בלי לקרוא, יש משמעות.

BravoMan

Active member
עכשיו אתה משווה לנטפליקס?

מה נסגר, חשבתי שאתה מבין בטכנולוגיה. אתה עובד כמפתח בחברת תוכנה מכובדת בארה"ב, לא? &nbsp MS לא משנים תוכן שהם יצרו ונותנים לי להוריד, הם משנים תוכן שאני יצרתי והעליתי להם לשמירה. MS לא יצרה את המאגרים שלי, למה כ"כ קשה לך לקלוט את זה? &nbsp אם מחר הם יגידו שהם משנים שמות וקבצים של תיקיות ב-OneDrive שמכילות מילים מסוימות, גם תגיד שזה בסדר, כי זה כמו Netflix שמפסיקה להציע סדרה מסוימת להזרמה? &nbsp האם כל קובץ שאתה מעלה ל-OneDrive או Google Drive שייך מעתה ל-MS או Google??? &nbsp ואיך הדוגמה עם פונקציה חדשה באקסל קשורה? אני חייב להשתמש בפונקציה? &nbsp כש-MS שינתה את פורמט הקבצים של אקסל במעבר מ-xls ל-xlsx זה כן יצר הרבה בעיות - תשאל כל פקידה ממוצעת. עד כדי שבמשך שנים היו משרדים שסירבו לשדרג חבילת אופיס מטעמי תאימות. &nbsp ועדיין זו דוגמה שלא מתאימה. האנלוגיה היית נכונה אם MS היו מוסיפים פיצ'ר לאקסל, שבעת שדרוג רץ אוטומטית על כל הכונן הקשיח שלי, ועושה המרה אוטומטית לכל קבצי אקסל שלי לפורמט החדש, בלי לשאול אותי בכלל אם אני רוצה להמיר. &nbsp כתבת "אתה לא בעל התוכן" - אתה אומר בעצם, שכל מי שמעלה קוד ל-GitHub הקוד הופך לרכוש חוקי של MS? גם חברות מסחריות שמחזיקות פרויקטים קנייניים שלהם ב-repositry פרטי? &nbsp אתה יכול להצביע על סעיף בתקנון שימוש של MS שמקנה להם בעלות על קוד של אחרים? &nbsp מאפה הבאת את זה??? &nbsp באשר לסוני, אתה דווקא אמור להיות מודע שכשאתה קונה מוצר שכולל תוכנה, בין אם הוא טלפון, קונסולה, או כל דבר אחר, אתה לא קונה את התוכנה שבפנים - רק את רישיון שימוש. &nbsp פיזית, הפלייסטיישן אולי שלך, אבל מערכת הפעלה שלו תמיד שייכת לסוני, אז לפי ההיגיון שלך, זכותם להוציא עדכון שמשנה דברים. למה לא? &nbsp אם אתה מאמין שמייקרוסופט מקבלת בעלות מלאה על הקוד שלי רק בגלל שהשתמשתי בשירות אירוח קוד שלה, אז מה בעיה במקרה של סוני שכל עו"ד יגיד לך ששומרת על זכויות יוצרים מלאות על כל פיסת תוכנה שהיא מביאה לך?

vinney

Well-known member
אם זאת הגדרת ברירת מחדל - לא יצרת אותה.

זאת ההגדרה של "ברירת מחדל".

BravoMan

Active member
זו הגדרת ברירת מחדל בתוכנת GIT שמותקנת במחשב שלי

ושם המילה נכתבה למאגר שיצרתי בעזרת אותה תוכנה, שכלל לא יוצרה ולא סופקה לי ע"י מייקרוסופט. &nbsp משם, זה עלה לשירות אירוח שלי כפי שנוצר. &nbsp אני לא מבין - אף פעם לא השתמשת ב-github? אתה מבין בכלל איך השירות הזה עובד ומה הוא עושה?

vinney

Well-known member
כן, אני מבין. לכן אני גם מבין גם ששינוי כזה כנראה לא ישפיע

עלייך בשום צורה אלא אם המילה מאסטר ממש חשובה לך.

BravoMan

Active member
נחיה ונראה, אבל תן לי להבין:

ירדת מהטענה שלך שהקוד שלי שייך עכשיו ל-MS? ומה עם הטענה שלהוריד סדרה מנטפליקס, ולהעלות קוד שכתבת ל-GitHub זה אותו דבר? &nbsp אגב, במקרה הזה המילה master אכן חשובה לי, כי אני יודע שהיא מסמלת ענף ספציפי. &nbsp אם אצטרך לחפש את הענף הזה בשמות שונים במקומות שונים, זו בהחלט בעיה.

vinney

Well-known member
אף פעם לא טענתי כזה דבר

אתה מחשיב הגדרות ברירת מחדל של מערכת כ"קוד שלך", ואני לא - אנחנו כנאה נהיה חלוקים בזה. &nbsp מייקרוסופט לא מתכוונים לשנות קוד שלך, לפחות לא לפי מה שתואר בכתבה. &nbsp אגב, ביקשת דוגמא למקום בו אם אתה מעלה משהו הוא מיד הופך להיות שייך להם - תפוז זה מקום כזה. כל מה שכתבת פה אי פעם לא שייך לך, זה שייך לתפוז.

BravoMan

Active member
אני חושב שזו הדוגמה הכי יפה שהבאת בשרשור הזה!

מתוך תקנון תפוז: &nbsp 7. תכני גולשת &nbsp 7.1. כל תוכן שגולשת העלתה ו/או תעלה לאתר (לרבות בכל אחד מהשירותים המוצעים באתר), ובכלל זה (בין היתר) מילים, תמונות, וידאו, תכני שמע (קול), תוכנה, שילוב של וידיאו ותכני שמע, עיצוב, דף אינטרנט אישי (כהגדרתו להלן), פרסומות, תכני כרטיסי עסקים (כהגדרתם להלן), דירוגי וחוות דעת עסקים (כהגדרתם להלן) או כל חומר אחר ("תכני גולשת" או "תוכן שגולשת מעלה לאתר" וכדומה), הינו בבעלותה ובאחריותה הבלעדיות של הגולשת שהעלתה אותו ו/או מסרה אותו לתפוז לצורך העלאה לאתר. &nbsp אבל אני מבטיח לך, שאם תפוז יחליטו לשנות את שם המשתמש שלי מ-BravoMan ל-BravoPerson כדי להיות gender nutral אני לא אתלונן. &nbsp גם ככה אני לא מצפה שהודעות שלי ישרדו פה עוד הרבה זמן, וגם ככה לאורך השנים רוב התוכן שלי פה היה ווכחני. &nbsp אני מניח שאם אתה לא יודע להבדיל בין וויכוח בפורום, לפרויקט תוכנה שמישהו מפתח, אז בוודאי לא תכול להבין על מה מדברים פה, ומה מהות השינוי. &nbsp אתן לזה ניסיון אחרון: &nbsp ברגע שאתה יוצר ענף בתוך מאגר ע"י git client כלשהו, זה רושם את שם הענף לתוך המאגר. מבחינה טכנית הפעולה הזו לא שונה במיוחד מהקלדת שם של פונקציה לתוך קובץ קוד בעורך טקסט. &nbsp לפי מה שאני מבין, MS מתכוונים לעבור על כל המאגרים שהם מארחים, ולשנות את מה שכתוב שם מ-master ל-main או משהו אחר. &nbsp ועל כן, זה לא שונה במיוחד מלהריץ sed על קבצי קוד, גם אם הם ידאגו אחר כך ל-workaround כלשהו שיפחית שבירה של דברים. &nbsp מה תגיד על קומפיילר שמתיימר להיות C תקני, אבל מצפה שתקרא לפונקציה main בקוד שלך start_here?

vinney

Well-known member
אוי, חידשת לי עכשיו

הם שינו את התקנון, כשהייתי מנהל הפורום אי שם לפני הרבה שנים זה בפירוש היה הפוך לחלוטין. אני זוכר, כי בפורום מנהלים היו תלונות על זה. כנראה שמישהו אשכרה הקשיב
&nbsp אני דווקא כן הייתי מתלונן אם מישהו היה מנסה לשנות לי את הכינוי, יש לי כינוי של מאפיוזו שאני שומר עליו כבר 20 שנה
&nbsp אני לא מבין את זה כמוך. אני מבין את זה כשינוי הגדרות ברירת מחדל, זאת אומרת כשאתה מייצר מאגר חדש, דרך הממשק שלהם, הוא יווצר עם בראנצ' ראשי שהשם שלו יהיה main ולא מאסטר, או מה שזה לא יהיה שהם יעשו. עשיתי עכשיו ניסוי כדי לראות שאני לא באמת ממציא דברים - יצרתי פרוייקט חדש מאפס, הבראנצ' הראשי נקרא "מאסטר". בשום מקום לא הייתה אופציה עבורי לקבוע את השם הזה, הוא נוצר יש מאין. אז ייוצר יש מאין שם אחר וזה לא ישנה לי בדיוק באותה המידה. &nbsp אני מניח שנצטרך לראות איך זה יבוצע בפועל, כי שנינו עכשיו פשוט מנסים לנחש דברים.

BravoMan

Active member
תראו תראו - חברה מסחרית עשתה שינוי בפלטפורמה בבעלותה

בגלל שמשתמשים שאפילו לא שלמו כסף על שימוש בפלטפורמה התלוננו? &nbsp אפה נשמע דבר שכזה??!
&nbsp אגב, בסעיף הזה תקנון של תפוז די מיושר עם מה שמקובל ברוב הפלטפורמות בעולם - העברת זכויות יוצרים זה תהליך מורכב משפטית, לכן רוב פלטפורמות תוכן קובעות שהיוצר שומר את הזכויות, אבל נותן רישיון מלא ותמידי(לפעמים בלעדי) לפלטפורמה להשתמש בתוכן לכל מטרה. &nbsp ואם זה מעניין אותך - הכינוי שלי מקורו בסדרה מ-CN שנקראת Johnny Bravo. &nbsp בדבר אחד אני מסכים, כרגע לא יודע איך בדיוק ישנו את זה. &nbsp הבעיה עם מה שאתה מתאר, היא שיטת העבודה מול github שכנראה לא שונה כרגע משירותי WEB אחרים שנותנים GIT (גם שרת TFS בארגון שלי עובד כך) היא זו: &nbsp יוצרים מאגר ריק בצד שרת דרך הממשק הוובי, ואז עושים PUSH ממאגר קיים על המחשב שלך. &nbsp מה בדיוק יקרה במצב כזה אם ברירת מחדל בין הלקוח השולחני לשרת הוובי שונות? יישאר ענף main ריק ולצידו ייוצר ענף master? &nbsp אם כן, זה מה שיראו מבקרים באתר שהגיעו דרך Google? יחשבו שפרויקט ריק, כי הענף הראשי אינו בשימוש? &nbsp או שהמערכת תזיז את התוכן תוך כדי push? &nbsp עם הרקורד המקצועי של MS, אני בספק שזה יגמר טוב, אבל אני מסכים שכרגע הכל ניחושים. &nbsp כאמור, נחיה ונראה...

BravoMan

Active member
אגב, היית ראשון להזכיר הומואים בשרשור הזה

אז חשבתי שזה בסדר לקשר נושאים לא קשורים כביכול אם זה משמש את הדיון...

user32

Well-known member
מנהל
מסכים. הסרט באמת גזעני אבל טוב שהחזירו אותו

אני חושב שיש מעט מאוד דברים שמצדיקים צינזור הסטורי. פגשתי פעם מישהו שמרן שטען שאסור ללמד את סוקרטס ואפלטון בגלל שהם נהגו לאנוס נערים, עניין שהיה מקובל ביוון העתיקה. אז כנראה שבאוניברסיטה של היום זה לא היה קורה אבל זה לא מצדיק השמדת תרבות הסטורית בגלל דברים שהיום לא מקובלים. אם יבטלו את כל הסרטים, ספרים, יצירות אומנות שמפלות נשים, שחורים, אדומים, צהובים, יהודים וכו' נישאר בלי הסטוריה ובלי אומנות. מי שעושה דברים כאלה זה ארגונים כמו טאליבן ודעאש שהשמידו אתרים ארכיאולוגים ושרידי תרבויות עתיקות בגלל שהם היו "כופרים" לשיטתם.

vinney

Well-known member
אני מסכים איתך לחלוטין

לכן גם קמה תרעומת על HBO בנושא, הם חזרו בהם תוך שעות. אני מנחש שמי שקיבל את ההחלטה לא עובד שם יותר.

ipv6

Member
למיטב הבנתי מדובר רק על github

לא על git עצמו (שעליו למיקרוסופט אין שליטה מן הסתם). וכמובן שאין מצב שיעשו משהו שישבור פרויקטים שהם 'מארחים'. בטח ללקוחות משלמים. כנראה ישימו איזשהוא hook בצד שרת, שכל push/pull מה-master תתורגם לפניה ל 'main/default' או איך שיקראו לזה. כשתסתכל אילו branchים קיימים ב-origin שלך, לא תראה master אלא default. כן תוכל להתחייס אליו בתור branch קיים אבל תקבל הודעה איזו הודעה יפה שהוא alias ל-default מעכשיו.

למעלה