PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
בשורה התחתונה נשאלת השאלה למה זה משנה

אם master פוגעני עבור קהל לקוחות משמעותי וmain זאת מילה נייטרלית - למה לא לעשות את השינוי? אם אפשר לעשות את השינוי עם תאימות לאחור - למה בכלל להתרעם ולהתווכח? אם מאוד חשוב לך להשאיר את המילה הפוגענית עבור הקהל המסויים שאתה לא משתייך אליו - למה?

user32

Well-known member
מנהל
כי זה טפשי, גורם לטרחה ויוצר אנטיגוניזם שחוטא למטרה

טרחה גם סתם בקטע של התנהלות יומיומית ושינויי טרמינולוגיה וגם טירחה שעלול לגרום לנזקים. כלים וסקריפטים שאנשים כתבו והסתמכו על "master" שגם אם תהיה תאימות לאחור, יכול ליצור באגים ותקלות מכל מיני כיוונים. גם אם מישהו כתב תהליך עקום שמסתמך על פלט שכולל בתוכו את המילה master זו לא סיבה מוצדקת להעניש את המתכנת. וברמה העקרונית, הטרחנים למינהם פוגעים במטרה האמיתית. אם מירב מיכאלי מדברת בלשון נקבה זה בעיקר מגחיך אותה. אף אחד לא יעריך או יקדם נשים בגלל שח"כ מתעקשת לדבר בצורה קלוקלת. באותה מידה בלשנים יצאו נגד האגודה בת"א שהחליטה לשנות את השם ל"אגודת הסטודנטים והסטודנטיות". בסוף כל הרעש הזה מטשטש את העוולות האמיתיות שצריך לתקן וזה לא שמות של בראנצ'ים וגורם להסטת תשומת הלב הציבורית לעיסוק בשטויות. לשאלתך: אני מאוד אתפלא למצוא מתכנת שחור שמרגיש שmaster פוגע בו. ממה שפורסם, מדובר ביוזמה של לבנים פריבילגים ולא של מתכנתים כהי עור.

vinney

Well-known member
אלה שינויים שבהחלט אפשר לעשות עם תאימות לאחור

שינויים בסינטקס נעשים כל הזמן ומכל מיני סיבות. &nbsp לדוגמא, הידעת שמנסים גם לשנות את "פעמיים נקודתיים" בPHP לdouble colon? למה על זה אתם לא מתרעמים פה? אנטישמיות וכו, מה קרה?

BravoMan

Active member
אני אישית לא ידעתי.

מה הנימוק? &nbsp ויש הבדל בין "מנסים" - מישהו שהגיש הצעה לפרויקט, לבין "קובעים" שבא מנהל בחברת אירוח קוד גדולה והחליט בשביל כולם. &nbsp זה אחד הדברים שאנשים כמוך לא מבינים - שינויים בשפה לא יכולים לבוא בכפייה. וכל ניסיון של השמאל הקיצוני ו\או SJW למיניהם לכפות צורת דיבור יתקל אך ורק באנטגוניזם. &nbsp כדי ששפה שתשתנה, אנשים צריכים לאמץ מרצונם את השינוי. אתה רוצה לדבר אחרת, תתחיל מעצמך - אל תגיד לי איך לדבר, ובטח שבטח על תנסה להעניש אותי על זה שאני "מדבר לא נכון". &nbsp זה רק הופך אותך לנאצי...

vinney

Well-known member
PHP לא שייך לאף חברה, זה איגוד

לכן ״מנסים״ משמע מגישים הצעה לשינוי. השינוי הזה יבוצע. &nbsp ״זה אחד הדברים שאנשים כמוך לא מבינים - שינויים בשפה לא יכולים לבוא בכפייה.״ - שואלים אותך על כל שינוי בכל שפה ורק אם אתה מאשר מבצעים אותו? מה אתה מדבר? וודאי ששינויים בשפה באים ״בכפיה״. אורקל רוצים לשנות משהו בJAVA - הם ישנו ולא ישאלו לדעתך אפילו לרגע. במה מייקרוסופט שונים? &nbsp מה בדיוק הופך אותי לנאצי?

BravoMan

Active member
התכוונתי לשפות מדוברות, לא לשפות תכנות.

ברור שחברה שעומדת מאחורי שפה קניינית יכולה לעשות מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה. &nbsp זה חלק מהסיבות למה אנשים רבים לא אוהבים שפות קנייניות סגורות, וכלפי אורקל בפרט יש הרבה שנאה מאז שהם רכשו את SUN. &nbsp MS שונים בכך שהם משנים כלי של אחרים. לא שלהם. והם מנסים לכפות שינוי על כלי קוד פתוח. &nbsp תגיד, אתה עושה את עצמך, או שאתה באמת עד כדי כך לא קולט?

vinney

Well-known member
מישהו מכריח אותך לשנות את השפת הדיבור שלך?

אפילו למייקרוסופט אין כל כך הרבה כוח.

BravoMan

Active member
אבל זה מה שאתה רוצה - אתה מנסה לטעון

שמילה master היא מילה גזענית שפוגעת באפוראמריקאים, ולכן צריך לצנזר אותה מכל מקום אפשרי, גם ממקום שחד משמעית ברור אפילו לאנשים לא כ"כ חכמים שאין שם שום קשר לעבדות, מערכת שבה המילה slave לא מופיע, והפירוש של master הוא הענף הראשי. &nbsp אגב, אתה יודע שקנדה רצו להעביר חוק שיהפוך פניה בשם גוף (pronoun) אחר מזה שאדם בחר לעצמו תהיה עברה פלילית? אני לא בטוח מה נסגר עם החוק, אבל הרוח בארה"ב נושבת לכיוון חוקים דומים. &nbsp ואם אנחנו כבר מדברים - אני חושב שחלק מהסיבה שטראמפ ניצח בבחירות זה בדיוק האנטגוניזם ש-Social Justice Woriers שאתה חושב שהם דבר טוב עוררו בקרב כלל הציבור, אפילו החלקים המתונים או הנאורים בו.

vinney

Well-known member
להד״ם

איפה אמרתי כאלה דברים? אתה שוב ממציא איש קש. &nbsp אני לא יודע על החוק הזה בקנדה וזה לא מעניין אותי כל כך כי אין לי שום כוונה לחיות בקנדה. מה שכן הוא שבארה״ב החוקים הולכים בכיוון ההפוך דווקא. הידעת שבחלק מהמדינות בארה״ב זאת עבירה פלילית להשתין שלא בשירותים המיועדים למין אליו נולדת? זה חוק שחוקק ונכנס לתוקף. &nbsp אני לא חושב שטראמפ ניצח בגלל האנטגוניזם, אני חושב שטראמפ ניצח בגלל גזענות ומיזוגוניה. להרבה מאוד אנשים בארה״ב היה קשה מאוד עם העובדה שלנשיא שלהם יש עור כהה, ולהוסיף חטא על פשע ולבחור בנשיא בלי ז*ן זה היה פשוט יותר מדי עבורם. אני מכיר כמה כאלה, שלא תחשוב שאני ממציא (לא שבקליפורניה לקולם יש משמעות, אבל במקומות אחרים מסתבר שהם הטו את כף המאזניים - טראמפ ״זכה״ בהפרש של כ10 אלף קולות).

BravoMan

Active member
אם לכ"כ הרבה אנשים היה קשה עם נשיא בעל עור כהה

איך הוא נבחר לכהונה שניה? &nbsp הרי אנשים בעלי צבע עור זהה לזה של אובמה הם מיעוט, אז וודאי אחרי 4 שנים קשות תחת נשיא כזה, כבר היו בוחרים במתחרה הלבן שלו. &nbsp החוק לגבי שירותים הוא חוק הגיוני לחלוטין. ההפרדה בשירותים היא על בסיס מין ביולוגי, לא מגדר. פעם הייתי בדעה הפוכה, עד שראיתי את כיוון אליו הולך כל נושא הטרנסג'נדר בארה"ב.

vinney

Well-known member
הוא נבחר לכהונה שניה כי הוא טוב במה שהוא עושה

גם טראמפ הפסיד במניין קולות הבוחרים, טראמפ נהיה נשיא לא כי רוב האמריקאים רצו שיהיה נשיא אלא כי הוא ניצל את שיטת הבחירות האמריקאית שמוטה באופן חזק לכיוון השמרני. המועמד הרפובליקני היחיד לנשיאות שקיבל את רוב קולות הבוחרים ב30 השנים האחרונות היה ג׳ורג׳ בוש בכהונה השניה שלו, ועדיין מספר השנים של נשיא רפובליקני ונשיא דמוקרטי כמעט שווה בתקופה הזאת. כנ״ל גם הבחירות לקונגרס - במניין הקולות הרפובליקנים לא קיבלו רוב כבר 40 שנה, אבל רוב התקופה הזאת הם מהווים רוב בקונגרס. למועמד ימין הרבה יותר קל לנצח ממועמד שמאל, הוא לא צריך רוב העם לתמיכתו.

BravoMan

Active member
אז למועמד דמוקרטי כמו אובמה היה קשה לנצח בגלל שיטת הבחירות

ויש רוב גזעני, ימני, מזוגני, שונא כל דבר שונה בארה"ב, ועדיין פעמיים נבחר נשיא דמוקרטי שחור? &nbsp אני לא יודע איזו נקודה ניסית להעביר כאן... אישית, אבדתי אותך לחלוטין. &nbsp אז בינתיים, אני אשאר בעמדה שלי: טראמפ נבחר כי גם לאנשי שמאל רבים נמאס מההקצנה בנושאים של מגדר, מיניות, מדיניות מסתננים, וכו'. ובהתחשב במצב, רוב הסיכויים שהוא יבחר לעוד 4 שנים למרות שהוא נשיא זבל, רק בגלל שגם אלה שתומכים בזכויות מיעוטים פוחדים מהקיצון אליו ייקחו המתחרים שלו את המדינה.

vinney

Well-known member
אתה שם לב איך אתה ממציא דברים ואז מייחס לי אותם?

״ויש רוב גזעני, ימני, מזוגני, שונא כל דבר שונה בארה"ב״ - מי אמר לך כזה דבר? &nbsp ״הקיצון אליו ייקחו המתחרים שלו את המדינה.״ - כמו לשנות מילה בממשק של תוכנה? זה מה שמפחיד אותך כל כך? סלח לי, אבל אם אתה רוצה להציג את עצמך כ״תומך בזכויות מיעוטים״ - זה לא עובד לך.

BravoMan

Active member
שינוי המילה היא side effect הכי קטן של מה שאני מדבר עליו.

והשינוי הזה גם לא יעצור בממשק של תוכנה. &nbsp אם השינוי במששק יצליח, יצטרכו להסיר את המילה מכל שאר המקומות בה משתמשים בה, תארים אוניברסיטאים, יצירות אמנות, משחקי מחשב, ספרים, ועוד. &nbsp בהמשך יתחילו להעביר חוקים שמכניסים אנשים לכלא כי הם הביעו דעה בטוויטר שאישה זה אדם עם 2 כרומוזומים מסוג X, ולא אדם עם X ו-Y שעשה ניתוחים פלסטיים וקיבל טיפול הורמונלי. &nbsp כפי שאתה בוודאי זוכר, טראמפ רכב על פלטפורמה של הגירה - יש אנשים בשמאל שרוצים לפתוח את גבולות ארה"ב לכל העולם, ולאפשר לכל אחד לקבל זכויות מלאות של אזרח, לא משנה איך, למה ומאפה הוא הגיע למדינה, והאם הוא בכלל מסכים לכבד את חוקיה ולשאת בנטל הכלכלי ששאר האזרחים נושאים בו. &nbsp אתה רוצה עוד דוגמה להקצנה? https://www.independent.co.uk/voices/2020-us-election-vote-trump-campaign-a8836076.html &nbsp הנה גברת שהגרה לארה"ב (בצורה חוקית) ועכשיו חושבת ששאר מדינות העולם צריכות לקבל זכות הצבעה לנשיא ארה"ב, כי הוא בעצם "שליט העולם החופשי". (וכן, היא שייכת לשמאל)

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי, תיאור הslippery slope תמיד משמש את הצד החזק

אם יתנו להומואים להתחתן - מה הלאה? להתחתן עם ילדים? להתחתן עם כלבים? כן, שמעתי את השטויות האלה, ברגע השטיעונים האלה מתחילים לעלות ברור לי שלצד שמנגד פשוט אין שום דבר להגיד לעניין. &nbsp ״יש אנשים בשמאל שרוצים לפתוח את גבולות ארה"ב לכל העולם, ולאפשר לכל אחד לקבל זכויות מלאות של אזרח, לא משנה איך, למה ומאפה הוא הגיע למדינה, והאם הוא בכלל מסכים לכבד את חוקיה ולשאת בנטל הכלכלי ששאר האזרחים נושאים בו.״ - יש אנשים שחושבים שצריך לחסל את כל היהודים, תסביר בבקשה למה אתה מצדיק אותם? למה אתה מעודד אנטישמיות ותומך בעליונות הגזע הלבן? &nbsp רגע, אתה לא? אז למה אתה דורש ממני להסביר משהו שאני לא הבעתי? למה אתה מביא לי קישורים אקראיים כטיעון נגד דברים שלי, כשאני לא אמרתי שום דבר מזה? &nbsp כמו שאתה מביא לי גברת שחושבת שכל העולם צריך להצביע בבחירות האמריקאיות, אני יכול להביא לך אדון שחושב שרק לבנים שנולדו בארה״ב למשפחות של לפחות 4 דורות שם צריכים לקבל זכות הצבעה. אבל למה זה קשור או רלוונטי? למה אתה חושב שקיצוניות קיימת רק בצד שאתה לא מסכים איתו?

BravoMan

Active member
הבנת הנקרא.

אני לא טוען שאתה ספציפית מחזיק בדעות האלה, ואני לא משייך את הטיעונים שציטט לך. &nbsp אני מסביר לך, ומדגים (ע"י אותה כתבה) איזה סוג של רטוריקה דוחף אנשים להצביע למישהו כמו טראמפ. &nbsp אתה לא מקבל את זה? סבבה. &nbsp והטיעון שלי הוא לא "מדרון חלקלק". הוא תוצאה הגיונית מתבקשת. אתה טוען שאנשים נפגעים מהמילה master ולכן צריך לצנזר אותה. נכון? &nbsp אז אי אפשר לעצור רק ב-github. חייבים להמשיך לכל שאר במקומות בהם מופיע המילה ולהעיף אותה משם, אחרת מה השגנו? אם אתה חושב שלא, אז תוכל בבקשה לנמק למה מספיק להסיר את המילה מ-github בלבד? האם היא לא פוגענית במקומות אחרים? או שזה המקום הכי בולט שלה?

vinney

Well-known member
מישהו שבחיים לא שמעת עליו אמר משהו וזה גורם לך לשנות הצבעה?

באופן כה קיצוני? באמת? אתה באמת מאמין שבגלל מאמר דעה של מישהי זה הגיוני לחלוטין לשנות את ההצבעה שלך ב180 מעלות? ולמה מאמר דעה מהצד השני (ולא חסר כאלה) לא מפריע לך? &nbsp זה טיעון מגוחך.

BravoMan

Active member
יפה איך התחמקת מהשאלה הספציפית החשיבות master ב-github

היות ואתה קשה תפיסה אנסה להסביר שוב: &nbsp המאמר שהבאתי הוא דוגמה בודדת. הוא אפילו פחות מטיפה בים ביחס למה שאני נחשף אליו מהתקשורת, ואני בכלל גר בישראל ולא בארה"ב. &nbsp הטענה שלי היא שאזרחי ארה"ב מופצצים ברטוריקה מהסוג הזה מכל כיוון כבר מספר שנים, בכמות מטורפת, וזה גורם להם לחשוב שאם לא יחליפו צד, המחנה הפוליטי הנוכחי שלהם יתדרדר לקיצון וייקח את המדינה איתו. &nbsp מאמר אחד לא יגרום לאף אחד להחליף מפלגה. 20 מאמרים בכל יום שאתה נתקל בהם בכל מדיה אפשרית, זה כבר משהו שקשה מאוד להתעלם ממנו. &nbsp צריך ניתוק מהמציאות ברמה של מאמין בכדור הארץ שטוח כדי לא לחשוב שיש בעיה בשמאל האמריקאי.

vinney

Well-known member
אולי תקרא קצת פחות על פוליטיקה אמריקאית?

זה לא עושה לך טוב. &nbsp אני חייב להיג לך משהו, העיסוק האינסופי בפוליטיקה זה לא משהו שמאפיין אמריקאים. רובם בכלל לא רואים חדשות, או לכל היותר רואים חדשות בערוצי טלויזיה מקומיים וזהו. &nbsp תחשוב על זה ככה - הרייטינג הכי גבוה של ערוץ חדשות בארה"ב (זה אגב FOX - הערוץ הימני) הוא כ2-3 מליון צופים. התוכנית הספציפית עם רייטינג הכי גבוה - האניטי (שוב, בFOX, תוכנית דעות, האניטי הוא חבר אישי של טראמפ ותוכניתו היא על טהרת פרופגנדה פרו-טראמפית). מה הרייטינג של האניטי? 3.5 מליון צופים. &nbsp זה במדינה של 400 מליון איש. &nbsp אתה רואה תמונה מאוד מעוותת. אתה מתרכז בקצוות וחושב שזה העיקר - לא, זה לא. גם אם יש 20 מאמרים כאלה ביום, הם נכבתים בעיקר לקהל שבוי, בשני הצדדים. אנשים שצופים בהאניטי - לא יצפו באנדרסון קופר. אנשים שצופים בסטיבן קולברט לא יצפו בטאקר. ורוב מוחלט של אנשים לא צופים לא באלה ולא באלה, לא קוראים לא את ווריאטי, ולא את WSJ. &nbsp אם תסתכל על ההצבעות, שזה המדד האמיתי - תראה שככלל המפלגה הדמוקרטית לא זזה לקיצוניות. מועמדים כמו סאנדרס או ווארן לא מצליחים בה, וזה הקהל ה"שרוף", חברי מפלגה, אלה שבמיוחד הלכו להצביע בפריימריז האלה (אחוזי הצבעה בפריימריז פה מאוד נמוכים). &nbsp דווקא בצד השני, ב2016, אלה שהצביעו בפריימריז הלכו לקיצוניות מוחלטת. היו להם כמה, 16 מועמדים שונים? ברמות "ימניות" שונות מהמרכז כמו בוש הבן #2 עד ימין חזק כמו טד קרוס, ובמי בחרו? בטראמפ! &nbsp ואתה אומר לי שבשמאל יש בעיה? &nbsp תרגיע את עצמך קצת, השמיים לא נופלים.

BravoMan

Active member
אני לא קורא פוליטיקה אמריקאנית

אני נתקל בה ב-youtube ופורומים כשהיא זולגת לתחומי עניין שלי, כמו במקרה הזה עם השחטה של GIT ע"י MS, או כשעשו לינצ' תקשרותי ללינוס טורבלדס, וכמה חודשים אחרי לריצ'רד סטולמן. (אני מניח שאני לא צריך להסביר לך מי האנשים האלה). &nbsp כשמייקרית סינית שאני מנוי לערוץ שלה (שילוב של החזה הכי גדול בסין ומידע מרתק על מדפסות תלת ממד, ועוד גדג'טים מעניינים) מספרת שנשרף המתחרה של פטריון שהיא השתמשה בו בגלל שעבר לשם יוטיובר אמריקאי ימני די קיצוני ודי מפורסם (מכיר את sargon?), וחברות הסליקה הפסיקו לתת שירות, אין לי מנוס מלחשוב מה קורה עם כל מלחמת התרבות בארה"ב. &nbsp כש-youtube מביא אותי בדרך כזו או אחרת לסרטון המצורף, מה לכל הרוחות אני אמור לחשוב על המדינה ממנה יוצאת רוב הטכנולוגיה המשמשת אותי ביום יום, ורוב הבידור שאני צורך? &nbsp תאמין לי, אין דבר שהייתי רוצה יותר מלעצום עניים לכל החרה שהולך בארה"ב, אבל הוא מגיע עד למסך שלי בין אם אני רוצה בו ובין אם לא...

למעלה