PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
סלח לי, אתה מבין איך יוטיוב עובד?

באמת שלא הייתי מסיק שום מסקנות ״על המדינה ממנה יוצאת רוב הטכנולוגיה״ רק לפי הrabbit hole שנכנסת אליו ביוטיוב. אפשר למצוא שם הכל מהכל, וזה יציף אותך בספירלה הולכת ומתרכזת בקצוות המוזרים ביותר של כל כיוון שתקליק עליו בטעות. אם אני צריך לראות משהו ביוטיוב, במיוחד סרטונים מהסוג שקישרת - אני עושה את זה בincognito mode בדיוק כי אני לא רוצה לראות זבל כזה באופן קבוע. &nbsp אבל כן, אם כל המידע שאתה מקבל זה מיוטיוב או רשתות חברתיות, או אפילו ערוץ טלויזיה בודד כזה או אחר - אתה כנראה תמצא את עצמך מֿקצין יותר ויותר בכיוון שגורם לך להרגיש יותר נוח עם עצמך, וזה נראה שזה אכן קורה לך.

BravoMan

Active member
כן, אני יודע איך youtube עובד, ואיך Google עובד.

לפעמים זה נחמד לחפש "how to kill a child without killing the parent" ולהגיע לתושבה ברורה ב-SO במקום לאתר של ה-FBI
&nbsp אבל אם נדבר ברצינות, חלק ממלחמת התרבות אצלכם נשפך גם למקומות שאינם מדיה חברתית מיין סטרים, ובטח שבטח לא מחילת ארנב, ואז חייבים לומר דרשני. &nbsp כך למשל כשאני נכנס לאתר של FSF (שאני משלם לה דמי חבר), ורואה הודעה קצרה והזויה שסטולמן עזב, בלי אזהרה מראש, ובלי הסבר למה וכמה, ואז הולך וקורא את הפרטים, אז הזויים מ-youtube לא אשמים. הזויים שלומדים ועובדים ב-MIT בהחלט כן. &nbsp כשאני נכנס לרשימת התפוצה של הקרנל ומגלה שטורבלדס לוקח איזו חופשה דווקא כשעומדת לצאת גרסה, וגם שמישהו דחף לתוך הגרסה איזה תקנון הזוי שמאפשר להעיף כל מפתח קרנל ללא סיבה, וזה בלי בכלל ליידע, שלא לומר להתייעץ עם הקהילה, מה אני מאמור לחשוב? &nbsp כשאחד ממייסדי OSI שזה בכלל גוף שפונה יותר לקורפורייט ופחות לאידאליסטים של תוכנה חופשית (הם קבעו את המושג המכובס "קוד פתוח", למקרה שלא ידעת) נחסם פתאום מכל רשימות התפוצה שלהם... &nbsp טוב, אני מקווה שהבנת לאן אני חותר. &nbsp הנה, קח את השרשור הזה אפילו - דבר אחרון שציפיתי, זה להתעורר בוקר אחד, ולגלות ש-MS הולכת לשבור עוד מערכת בקוד פתוח, ועוד כזו שאני משתמש בה, בגלל ששוטר לבן חנק למוות חשוד שחור. &nbsp WFT? בחיים לא הייתי מדמיין קשר בין שני דברים כאלה, אבל הנה הוא פה, ועוד אתה באת והתחלת לנסות לשכנע אותי שזה טוב ונכון! &nbsp אז אל תאשים את youtube. הם אולי מנקזים את המיץ של הזבל, אבל הם לא בנו את המזבלה!

vinney

Well-known member
הוא התפטר כי הוא ניסה להגן על פדופיליה

שמע, אם יש לך דעות מוצקות בנושא - זה בסדר, חופש הדיבור והכל, אבל אף אחד לא חייב להעסיק אותך אם אתה מצדיק פשעים. למה זה ״הזוי״ בעינייך לדרוש התפטרותו של בן אדם שאמר ״למה להגדיר יחסי מין עם קטינים כאונס״ או ״אם הילדים מסכימים לקיום יחסי מין אז לא נגרם להם נזק״? &nbsp אתה חותר לכיוון בו אין שום אחריות למעשייך. אתה יכול להגיד כל דבר, לעשות כל דבר, ולא תהיה לכך שום השלכה שלילית עלייך, לא משנה מה אתה אומר. זה לא כיוון טוב לחתור אליו, אני חייב להגיד לך.

BravoMan

Active member
זה בדיוק השקר שהתקשורת מכרה.

זה לא מה שהוא אמר, וזה לא המקרה שהיה. &nbsp מה שסטולמן אמר, זה שהתקשורת מעוותת את ההאשמות נגד חבר שלו, שנפתר ואינו יכול יותר להגן על עצמו בבית משפט. &nbsp סטודנטית היסטרית עיוות את דבריו, ובגלל שאסור לדבר על פדופיליה ואונס בכלל, - כמו לשאת שם אלוהים לשווא, וגם מילה של אישה שווה פי 10 ממילה של גבר (במיוחד אם הוא גבר לבן סטרייט שגם נולד עם זין), במקום להבין מה באמת קרה זרקו אדם מכובד עם הישגים לכלבים, והמשיכו להכפיש אדם מת שככל הנראה בכלל נפל בפח של הפושע האמתי (אפסטין). &nbsp אבל הרי הרבה יותר כיף לצעוק "הוא מצדיק פדופיליה", לבעוט באדם שאין לו כישורים חברתיים בגרוש ולכן לא יכול להגן על עצמו בסיטואציות כאלה, ואז להכריז על ניצחון מוסרי מוחץ ולצאת עם הרגשה של השג.

vinney

Well-known member
אתה טועה

הוא לא שלל את הציטוטים המיוחסים לו. הוא טען שלא הבינו אותו, ויכול להיות שהוא אכן התכוון למשהו אחר, אבל הוא אכן אמר את דברים שמייחסים לו. הוא גם לא טען שמוותים את האשמות נגד אפשטיין, הוא למעשה אישרר שהאשמות נגדו היו מוצדקות, פשוט טען שהדברים האלה לא היו צריכים להיות לא חוקיים מלכתחילה. &nbsp וכמו שאמרתי - אתה רשאי להביע כל דעה שאתה רוצה, אבל אתה צריך להיות מודע לכך שתהיה לדברים השפעה על איך אנשים מסתכלים עלייך ומתייחסים אלייך. אנשים לא רוצים לעבוד עם מישהו שמצדיק פדופיליה ואונס (גם אם סטטוטורי), וגם אני לא הייתי רוצה. זה שאין לו כישורים חברתיים זה לא באמת תירוץ, נכון?

BravoMan

Active member
ואתה מאשים אותי שאני ניזון מבולשיט תקשורתי?

ריצ'רד סטולמן לא הגן על אפשטיין ולא על מעשים של אפשטיין. המייל התחיל הכל בכלל לא היה על אפשטיין! &nbsp במייל ריצ'רד סטולמן הגן על Marvin Minsky פרופסור ב-MIT ואחד מחלוצי ה-AI. &nbsp מינסקי הואשם שקיים יחסים עם נערה שאפשטיין הכיר לו במסיבה ב-MIT. התקשורת ציירת את מינסקי כאילו תפס ילדה קטנה ואנס אותה בכוח באיזו סמטה, אבל הראיות בתיק נגדו היו שונות מאוד. &nbsp מינסקי נפתר בינואר 2016, כך שהתיק נגדו נסגר ללא החלטה סופית. &nbsp כל מה שסטולמן ניסה לומר במייל, הוא שהתקשורת מציירת אדם מת, שלא יכול לדבר בעד עצמו בצורה שקרית לחלוטין, ובאור הרבה יותר שלילי ממה שצריך להיות באמת. &nbsp מדובר היה בנערה בת 17 ומינסקי ככל הנראה לא היה מודע כלל לגילה. בנוסף, יש ראיות שהנערה קיבלה הוראה תחת איומים לפתות את מינסקי, כנראה לצורכי סחיטה ע"י אפשטיין. &nbsp ועדיין, סטולמן לא טען שכל העובדות האלה הופכות את מינסקי לחף מפשע, או שהוא לא נושא באחריות. הוא רק טען שזה מקרה שונה מעוד מ-"טורף" פידופיל טיפוסי שהתקשורת מציירת. &nbsp סטולמן מעולם לא טען שמה שאפשטיין עשה צריך להיות חוקי. הוא מעולם לא דיבר בעד פדופיליה בשום צורה. זה משהו שתקשורת יצרה מעיוות של דבר אחר באתר שלו שהוצא מהקשרו, וגם שם לא דובר בכלל על אפשטיין, וגם לא על פדופיליה כפי שאתה חושב עליה. &nbsp סטולמן אכן אישר שהוא כתב את המייל, ואת התוכן שלו, אבל הוא מעולם לא אישר, וכנראה גם לא טרח לחפש, את העיוותים הנוראיים שהתקשורת מיינסטרים פרסמה לגביו. &nbsp זה שאין לו כישורים חברתיים זה לא תירוץ - זה מדבר על האופי של האדם. הוא בחר ללכת בשקט במקום להילחם. &nbsp החלק מההחלטה נבעה מפחד שניסיון להילחם ישמיד את ה-FSF שהוא עמל כ"כ קשה לבנות. &nbsp הוא בחר ליפול על חרבו למען קהילת התוכנה החופשית. &nbsp אם היה לו אופי אחר, והיה נלחם על האמת, ואולי גם טובע כמה חברות מדיה על הוצאת דיבה (ובהחלט יש לו עילה לכך), אתה לא היית כותב פה את שתי ההודעות האחרונות שלך. &nbsp או שאולי בעצם כן - הרי לצלוב מישהו שלא מסוגל להתגונן בעזרת שקרים ולהרגיש השג מניצחון מוסרי על שד פרי המצאתך זה משהו שבשמאל הקיצוני אוהבים לעשות, ואולי זה גם מרגיש טוב...

BravoMan

Active member
ואתה מאשים אותי שאני ניזון מבולשיט תקשורתי?

ריצ'רד סטולמן לא הגן על אפשטיין ולא על מעשים של אפשטיין. המייל התחיל הכל בכלל לא היה על אפשטיין! &nbsp במייל ריצ'רד סטולמן הגן על Marvin Minsky פרופסור ב-MIT ואחד מחלוצי ה-AI. &nbsp מינסקי הואשם שקיים יחסים עם נערה שאפשטיין הכיר לו במסיבה ב-MIT. התקשורת ציירת את מינסקי כאילו תפס ילדה קטנה ואנס אותה בכוח באיזו סמטה, אבל הראיות בתיק נגדו היו שונות מאוד. &nbsp מינסקי נפתר בינואר 2016, כך שהתיק נגדו נסגר ללא החלטה סופית. &nbsp כל מה שסטולמן ניסה לומר במייל, הוא שהתקשורת מציירת אדם מת, שלא יכול לדבר בעד עצמו בצורה שקרית לחלוטין, ובאור הרבה יותר שלילי ממה שצריך להיות באמת. &nbsp מדובר היה בנערה בת 17 ומינסקי ככל הנראה לא היה מודע כלל לגילה. בנוסף, יש ראיות שהנערה קיבלה הוראה תחת איומים לפתות את מינסקי, כנראה לצורכי סחיטה ע"י אפשטיין. &nbsp ועדיין, סטולמן לא טען שכל העובדות האלה הופכות את מינסקי לחף מפשע, או שהוא לא נושא באחריות. הוא רק טען שזה מקרה שונה מעוד מ-"טורף" פידופיל טיפוסי שהתקשורת מציירת. &nbsp סטולמן מעולם לא טען שמה שאפשטיין עשה צריך להיות חוקי. הוא מעולם לא דיבר בעד פדופיליה בשום צורה. זה משהו שתקשורת יצרה מעיוות של דבר אחר באתר שלו שהוצא מהקשרו, וגם שם לא דובר בכלל על אפשטיין, וגם לא על פדופיליה כפי שאתה חושב עליה. &nbsp סטולמן אכן אישר שהוא כתב את המייל, ואת התוכן שלו, אבל הוא מעולם לא אישר, וכנראה גם לא טרח לחפש, את העיוותים הנוראיים שהתקשורת מיינסטרים פרסמה לגביו. &nbsp זה שאין לו כישורים חברתיים זה לא תירוץ - זה מדבר על האופי של האדם. הוא בחר ללכת בשקט במקום להילחם. &nbsp החלק מההחלטה נבעה מפחד שניסיון להילחם ישמיד את ה-FSF שהוא עמל כ"כ קשה לבנות. &nbsp הוא בחר ליפול על חרבו למען קהילת התוכנה החופשית. &nbsp אם היה לו אופי אחר, והיה נלחם על האמת, ואולי גם טובע כמה חברות מדיה על הוצאת דיבה (ובהחלט יש לו עילה לכך), אתה לא היית כותב פה את שתי ההודעות האחרונות שלך. &nbsp או שאולי בעצם כן - הרי לצלוב מישהו שלא מסוגל להתגונן בעזרת שקרים ולהרגיש השג מניצחון מוסרי על שד פרי המצאתך זה משהו שבשמאל הקיצוני אוהבים לעשות, ואולי זה גם מרגיש טוב...

vinney

Well-known member
סליחה, התבלבלתי בשם, זה לא משנה את העיקר

זה לא משנה שהבן אדם נפתר, וכמו שאמרתי - הציטוטים שייוחסו לו אכן נאמרו. מה הוא ניסה להגיד זה פחות משנה, משנה מה הוא אמר. האמת היא שעל מינסקי בכלל לא שמעתי עד עכשיו, אז ״התקשורת מציירת״ זה קצת מופרך. אולי מי שמכיר את הנפשות הפועלות ומתעניין בנעשה בתחום הכיר את זה, ולהם זה היה חשוב, ולראיה היו מספיק אנשים בסביבתו (לא אישה אחת זדונית, כפי שאתה מנסה לצייר) דרשו את התפטרותו. אתה טוען שהוא אישר את הדברים ושאכן כתב אותם, שזה גם בדיוק מה שאמרתי. לא התייחסתי לתקשורת בשום צורה, ציטטתי את דבריו ואמרתי שבעיני זה סביר לחלוטין שיהיו הרבה אנשים שעבורם הדברים לא מקובלים. עלייך זה נראה שדבריו מקובלים, נו שוין.

BravoMan

Active member
אני אנסה להסביר את זה בצורה שתבין:

בגלל שסטולמן הוא אישיות שאני מעריץ ועוקב אחרי פועלו הרבה שנים, למדתי את הסיפור הזה מהמקורות, ולא ממה שמוצג בתקשורת. &nbsp זה גם עוזר שבתור חבר ב-FSF יש לי גישה לפורום פנימי שם יצאו לאור עבדות שלא תמצא בשום אתר חדשותי. &nbsp אם המרחק בין התמונה שהוצגה בתקשורת לגבי סטולמן ומה שהוא כתב בפועל היה קיים גם בין ייצוג תקשורתי של רצח ג'ורג' פלוייד, אז האמת היית שג'ורג' פלויד הוא לא קרבן תמים של שוטר גזען, אלא פושע מסוכן שהתנגד למעצר וקיבל בדיוק את מה שמגיע לו. &nbsp איך אתה יכול לטעון שסטולמן כתב משהו רע, אם אתה בבירור לא יודע מה הוא כתב??? הרי אפילו לא ידעת על מי הוא דיבר במייל שלו, אבל אתה בטוח שהתוכן היה לא ראוי??? &nbsp אתה כמובן מוזמן לא להאמין לי, אבל אלה העובדות - סטודנטית הסיטרית אחת הרימה מהומה כי היא בחרה להיפגע ממשהו שלא קשור אליה. אולי חיפשה תשומת לב. &nbsp לא היית שום הגנה על אונס או על אנס, בטח שבטח לא על פדופיליה. &nbsp היית נבלה אחת שרצה לתקשורת, ותקשורת רעבה לדם לרכבה על גל רגישות היתר ל-PC וצלבה אדם טוב שהאשמה היחידה שלו זה לחשוב שהוא חי במדינה שבה לא ינסו להשמיד אדם דובר אמת, גם אם האמת לא נוחה למישהו. &nbsp הנהלת MIT גם היא רחכבה על גל ה-PC והאליהום, וניצלה את סטולמן כשעיר לעזאזל בפרשת אפשטיין. העניין הוא ש-MIT קיבלו תרומות מאפשטיין שנים רבות, ויש חשדות שגם אחרי שנשיא MIT ידע שאפשטיין מעורב בפלילים הוא הסכים לקבל את התרומות ואף הודה לו בפומבי. &nbsp אבל סערת סטולמן העלימה את כל זה מעין התקשורת. &nbsp מסתבר סיפור על מוסד אקדמי שמקבל כסף מפושע סוחר קטינות באקלים הנוכחי מביא פחות קליקים מסיפור על פרופסור תומך פדופיליה שקיבל את מה שמגיע לו תודות לצעירה אמיצה...

vinney

Well-known member
בוא רגע נפריד רגשות והערצות מעובדות.

זה לא משנה כמה ג'ורג' פלויד פושע וכמה הוא התנגד למאסר. הוא לא סיכן אף אחד ורואים את זה בבירור בסרטון. לא את השוטרים, לא את הסובבים, ולא את עצמו. לא הייתה שום סיבה שימות, והיסטוריית ההרשעות שלו וגליון ההתנהגות שלו ממש לא רלוונטיים. נסיון להציג אותו כמישהו רע ולכן זה היה בסדר להרוג אותו זה חלק מהבעיה. יש שם לזה - זה נקרא "לינצ'". &nbsp לגבי סטולמן - אני באמת לא מעורה בפרטים, והוא לא באמת מעניין אותי. הוא סתם שם שזרקת, אז הלכתי לקרוא על מה מדובר. מצאתי את הציטוטים, מצאתי שהוא לא התכחש להם, וברור לי למה כעסו עליו. מה היה הסיפור מאחורי הציטוטים? לא באמת משנה. למה הוא התכוון כשהוא אמר את מה שאמר? גם לא באמת משנה. כמו שזה לא משנה כמה ג'ורג' פלויד היה עבריין. יש דברים שפשוט לא אומרים בקול רם, גם אם חושבים אותם, ואם סטולמן לא מבין את זה - אז הוא ישלם את המחיר. &nbsp הבופו של דבר, לפי מיטב הבנתי הוא מתפטר מעצמו, הוא לא פוטר. יכול להיות שהוא פשוט לא יכול לסבול את הלחץ של להיות אישיות ציבורית? יכול להיות. יכול להיות שהוא לא הצליח להתמודד עם האשמות שווא? יכול להיות. כמו שנאמר - לא סובל חום - אל תכנס למטבח. חדש לך שעושים ספינים תקשורתיים כדי להסיט תשומת לב מדבר אחד לדבר אחר? יכול להיות שעשו עליו ספין, לא יודע. אבל עובדה היא שהוא פלט איזו שטות שהוא לא היה צריך לפלוט, ומישהו ניצל את זה. &nbsp אתה פה מפוצץ את הפורום בגלל מילה אחת שמייקרוסופט משנים שבכלל לא משפיעה עלייך, רק מתוך העקרון. למה למישהי אסור להפציץ את התקשורת כשמדובר בחשדות של אונס קטינים? אם לאדון סטולמן אין עור מספיק עבה להלחם במלחמה הזאת טוב היה אם היה שותק וזהו. מינסקי מת, מה זה משנה במה מאשימים אותו?

BravoMan

Active member
אה, אבל זה בדיוק העניין - אתה לא היית שם!

אתה ראית סרטון אחד ערוך שהתקשורת בחרה להציג לך, ולפי זה גיבשת דעה שג'ורג' פלויד לא סיכן אף אחד. &nbsp אבל האם ראית איך הוא בכלל הגיע להיות על האדמה עם הברך של השוטר על הצוואר שלו? &nbsp שוב, אני לא אומר שפלויד באמת הרוויח את מה שקרה לו, אני אומר שאם התקשורת אמינה במקרה הזה כמו שהיא אמינה במקרים אחרים, יכול להיות שהסיפור האמתי שונה ב-180 מעלות ממה שאנחנו ראינו. &nbsp היות וכאן מדובר במשהו שקרה במרחב הפיזי ולא הווירטואלי, הרבה יותר קשה להגיע לאמת למישהו שלא נוכח שם פיזית. &nbsp אבל אני חושב שהאמרה שלך "יש דברים שפשוט לא אומרים בקול רם, גם אם חושבים אותם, ואם סטולמן לא מבין את זה - אז הוא ישלם את המחיר." די מסכמת את עמדת השמאל הקיצוני וההזוי שהיא שורש להמון בעיות בארה"ב וגם בארופה. &nbsp אתה אפילו לא יודע מה הבן אדם אמר, אבל אתה כבר קובע שמגיע לו עונש על זה שלא שתק. &nbsp נחש מה? כל האנשים האלה שראו מה קורה לפלויד גם הם שתקו מפחד שאם יגידו משהו יאנישו אותם על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. אז למרות שהם חשבו שרוצחים אותו, הם לא אמרו שום דבר בקול רם כדי לא לשלם את המחיר, והנה התוצאה - אין יותר ג'ורג' פלויד, ולא משנה כמה תחנות משטרה ישרפו עכשיו, זה לא יחזיר אותו, וכנראה גם לא ימנה מקרה הבא מהסוג הזה. &nbsp אז פעם הבאה שאתה אומר למישהו "ראוי שתשתוק או שיישא בתוצאות", בלי אפילו לדעת לעומק את כל הפרטים, אולי תחשוב פעמיים? &nbsp אולי אם כל העדים מסביב לא היו שותקים, ג'ורג' היה בחיים היום, ארה"ב לא היית נשרפת, ואנחנו לא היינו שורפים את כל זמן המקלדת על השרשור הזה! &nbsp אגב, אני מקווה שאתה מבין שסטולמן לא באמת עבר על כל ציטוט וציטוט שפרסם איזה צהובון ואישר שהציטוט מדויק ונכון, ושלא הוצא מהקשרו, כן? &nbsp כלומר, זה שקראת איזה משפט וחצי באיזה מקום, לא אומר שסטולמן עומד ספציפית מאחורי המשפט הזה כפי שהגיע אליך.

vinney

Well-known member
אני גם לא הייתי בגרמניה של שנות ה30

אני צריך להיות במקום כדי לדעת שקורה שם משהו רע? לא, אני לא צריך. &nbsp הסרטון לא הוצג על ידי התקשורת, הוא הוצג על ידי מי שצילם אותו, שהיה עובר אורח. הוא לא היה ערוך. כן, ראיתי איך הוא הגיע להיות על האדמה עם הברך. הוא סירב להכנס לניידת. לא צעק, לא נלחם, לא הדף ולא הכה. הוא פשוט סירב להכנס לאוטו. בחור מגודל וכבד, היה להם קשה להכניס אותו בכוח, אז הם החליטו לנסות "להרגיע" אותו. &nbsp למה בכלל נטפלו עליו? הוא לא נתפס "בשעת מעשה". הוא לא נתפס בכלל. למה עצרו אותו? כי מישהו התקשר ל911 לדווח שנתנו לו שטר מזויף של 20 דולר. אף אחד לא הצביע על פלויד, רק נתנו תיאור של בן אדם שחור. השוטרים בחרו לעצור את פלויד כי הוא במקרה היה שם, אני עד עכשיו לא יודע אם מי שנתן את השטר המזויף באמת היה הוא, וגם אם כן - למה היו צריכים לעצור אותו ברחוב? דיברו איתו, השוטר שעצר אותו בכלל הכיר אותו אישית, מסתבר שהם עבדו באיזה מקום ביחד, יודעים מיהו ויכולים למצוא אותו אחר כך. הוא לא ביצע איזו עבירת אלימות, וספק אם ביצע איזו עבירה בכלל, שהיה צריך לעצור אותו כאן ועכשיו. זה הסיפור. &nbsp "אתה אפילו לא יודע מה הבן אדם אמר, אבל אתה כבר קובע שמגיע לו עונש על זה שלא שתק." - אבל אני יודע מה הוא אמר. כתבתי לך מה הוא אמר. כתבתי לך שהוא לא מכחש שהוא אמר את זה. גם אתה לא התכחשת שהוא אמר את זה. אתה טוען ש"לא הבינו אותו". &nbsp וכן, אנשים שאומרים דברים לפעמים נענשים. אנשים בפורום הזה לפעמים נחסמים. אנשים לפעמים לא מקבלים משרות ציבוריות כי הם אמרו משהו. הרב ברוך גזהיי אמר שטויות ונאלץ לוותר על הכסא בכנסת. השמאל אשם בזה? אולי, אבל אני לא רואה בזה שום דבר רע. זה שהשמאל הביא לכך שאריה דרעי קורא לסדר איזה רב מיזוגן - זה הישג! &nbsp "כל האנשים האלה שראו מה קורה לפלויד גם הם שתקו מפחד שאם יגידו משהו יאנישו אותם על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו." - אף אחד לא מאשים את האנשים האלה. מאשימים את השוטרים. גם אני לא הייתי מתחיל לריב עם השוטרים האמריקאים. עם השוטרים הישראלים - אולי. אמריקאים? בחיים לא, הם פשוט ירו בי, ואני אפילו לא שחור. &nbsp "אולי אם כל העדים מסביב לא היו שותקים, ג'ורג' היה בחיים היום" - אולי. אולי אם לא הייתי פוחד שהשוטרים האמריקאים ירו בי אם אתחיל להגיד להם לא לחנוק אנשים גם אני הייתי מעז להתערב. אבל נחש מה - על זה בדיוק ההפגנות. המשטרה זה לא גוף שאנשים שומרי חוק צריכים לפחד ממנו! &nbsp "אני מקווה שאתה מבין שסטולמן לא באמת עבר על כל ציטוט וציטוט שפרסם איזה צהובון ואישר שהציטוט מדויק ונכון, ושלא הוצא מהקשרו, כן?" - אז למה אני צריך לדאוג לו? אם הוא לא דואג לעצמו - אני בטוח לא צריך לדאוג לו. כמו שאמרתי - אם הוא לא מסוגל או לא רוצה להתמודד עם היותו אישיות ציבורית - שלא יהיה אישיות ציבורית. וזאת הבחירה שהוא עשה באמת.

BravoMan

Active member
נאצים, נאצים, נאצים!

אתה משווה אירוע היסטורי שכל העולם היה מעורב בו, ושעברו יותר מ-70 שנה ממנו, למשהו שהתרחש באיזה רחוב לפני פחות מחודש? &nbsp בתור אחד שמזכיר כאן מידי פעם שהוא נצר לניצולי שואה, אני מניח שאתה יודע היטב שהמידע על מה שהלך במחנות לא נחשף לציבור הרחב בעולם עד אחרי סוף המלחמה. &nbsp אפילו אנשי מודיעין צבאי של בעלות הברית ספק אם ידעו מה הנאצים באמת עושים שם, ואלה שידעו סרבו להאמין. &nbsp בעצם, אזוב את העולם הרחב - כמה יהודים מגרמניה, ופולין יכלו להינצל אם היה להם יותר מידע על מה שהנאצים עושים? &nbsp אבל בוא נבהיר משהו: אני לא מנסה לשכנע אותך שיש שקרים בסיפור של פלויד כפי שאנו מכירים אותו. אני בכלל לא טוען זאת! &nbsp כל השיח על מקרה של סטולמן הוא כדי להדגים שהתקשורת אוהבת ציד מכשפות בחסות PC והשמאל הקיצוני, ושהיא מוכנה לעוות עובדות כמה שצריך כדי להתאים מציאות לנרטיב שלה. &nbsp שים לב שאתה לא כתבת פה מה סטולמן כתב במייל, אתה כתבת פה כותרות שעשו מהמייל שלו. אני בטוח שלא העמקת יותר מזה הן מעצם העובדה שלא ידעת בכלל על מי מדבר המייל, והן מעצם זה שטענת שכתובים שם דברים שכלל לא כתובים שם. &nbsp אני לא מדבר על כך שאנשים בפועל נענשים על מה משהו שאמרו, אני מדבר על האם הם צריכים להיענש על זה ומתי? &nbsp האם דין אדם שטוען שסרטן שד זה משהו שקורה בגלל מבטים בעידן שאנחנו יודעים איך סרטן עובד, זהה לדין אדם שטוען שצהובון משקר לגבי פרטי חקירה פלילית, כי הוא מכיר את המקרה ממקור ראשון? &nbsp נראה שעבורך התשובה היא "כן" כל עוד אתה מתנגד באופן אישי לשני האישים. &nbsp מה שמצחיק, זה שאתה אומר שהנה - הציבור בארה"ב מפחד לומר מילה לשוטרים שלא ירו בו, אבל מוכן בדיעבד לצאת להתפרעויות, לבזוז חנויות, ולשרוף תחנות משטרה. &nbsp לאן פתאום נעלם הפחד? לא קצת מאוחר מידי? לא היה יותר טוב אם היו מתגברים על הפחד לפני הרצח של פלויד במקום אחרי? &nbsp אפה יש יותר סיכוי ששוטר ירה בך - כשאתה שורף לו את התחנה, או כשאתה מבקש ממנו יפה להיזהר עם החשוד? &nbsp אתה לא צריך לדאוג לסטולמן. אני, ויתר קהילת התוכנה החופשית, שאגב רבים בה תומכים בו, כבר נדאג לו. &nbsp אתה צריך לדאוג ליום בו אתה תאבד את מקום עבודתך בנסיבות דומות. ועל תחשוב שבגלל שאתה כרגע מדקלם את המניפסטו הנוכחי של השמאל הקיצוני, אתה חסין. הם משנים עמדות חדשות לבקרים, ומי שהיה נאור אתמול, עלול גם הוא למצוא את עצמו "בצד הלא נכון של ההיסטוריה". &nbsp פעם, זה נחשב הומופובי להציע לאישה לסבית לקיים יחסים עם מישהו בעל איבר מין גברי. היום, אם אישה לסבית תצהיר שהיא לא מוכנה לקיים יחסים עם "אישה" טרנסית, בגלל שיש לה איבר כזה, היא תחשב ל-"טרנספובית". &nbsp איך הגלגל מסתובב...

vinney

Well-known member
שים לב למה שאתה אומר

מצד אחד אתה אומר שמה שנאצים עשו לא נחשף לעולם עד אחרי המלחמה, ומצד שני אתה אומר ״אני לא חשוף למה שקורה שם, אז למה אני מושפע״ כשאתה מדבר על היחס לאפרואמריקאים. לא רואה את האירוניה? &nbsp אתה ממשיך לטעון שסטולמן נענש - הוא לא. הוא אפילו לא פוטר, שזה בכלל לא עונש. בארה״ב אין צורך להצדיק פיטורין, לרוב, וכל אחד יכול להפטר ברגע או להיות מפוטר ברגע, כל עוד הסיבה לפיטורין לא נובעת מאפליה לא חוקית. הזכות שלך לפלוט שטויות באימיילים ורשתות חברתיות לא מוגנת בחוק ולכן מעסיקים מפטרים אנשים שפולטים שטויות. במקרה של סטולמן אפילו זה לא קרה. הוא בחר להתפטר, כי הוא לא רצה להתמודד עם העניין? יכול להיות, אבל למה זאת בעיה שלי? אני הייתי הרבה יותר שמח אם ברט קוואנו היה בוחר להתפטר, אבל הוא לא. &nbsp למה אתה טוען שאני בוזז או מתפרע? על סמך מה? למה אתה חושב שמי שבוזזים ומתפרעים זה אותם האנשים שלא התערבו בזמן שצילמו את הסרטון? על סמך מה? ולמה אתה מתעלם מ״תופעת העדר״ ומהעובדה שהמשטרה אכן פגעה וירה והרגה אנשים שהשתתפו באירועים האלה? &nbsp ״תה כרגע מדקלם את המניפסטו הנוכחי של השמאל הקיצוני״ - אני לא מדקלם שום מניפסטו, זה בראש שלך. אני מסביר לך מה קורה, אתה יכול להתעלם מההסבר שלי, אבל זה לא אומר שהעולם פתאום ישתנה רק כי אתה רוצה.

BravoMan

Active member
שוב יש בעיית הבנת הנקרא?

לא כתבתי בשום מקום, שאתה, vinney באופן אישי בוזז ומתפרע. הם לא מובן לך שהמילה "אתה" יכולה לשמש בעברית כ-place holder? &nbsp מן הסתם יש המון אנשים שמפגינים באלימות, משחיטים רכוש, ובוזזים חנויות. אתה רוצה לומר לי, שדווקא בסביבת פלויד כשהוא נחנק לא היה אפילו אחד כזה? &nbsp כל האנשים שעברו ברחוב, זה שעמד וצילם, אף אחד מהם לא היה בין ה-"אמיצים" ששורפים עכשיו את המדינה בדיעבד??? &nbsp &nbsp לגבי גרמניה הנאצית: מה שאני מנסה להסביר לך, זה שהסיבה שאתה יודע כ"כ טוב את ההיסטוריה של מה שקרה שם אז זה שמדובר במדינה שנוצחה, ואנשים רבים חפרו (מילולית ומטפורית) ותיעדו, ואספו ראיות, וראיינו ושפטו אנשים, וכו'. &nbsp החומר על זוועות הנאצים נאסף ע"י מקורות רבים במשך שנים, ועדיין עד היום מגלים דברים חדשים. כך למשל, רק לפני שנתיים בערך נחשפו בחפירה ארכאולוגית ראיות למחנה השמדה שהנאצים הספיקו למחוק כל זכר לו לפני שבעלות הברית הגיעו לאזור. &nbsp בקיצור - אתה בטוח שהאמת במלואה יכולה לצאת מסרטון ווידאו אחד של כמה דקות שצילם אדם אלמוני, ואין לך שום דרך לדעת אם הוא ערוך או לא, ואין לך שום ידע על הנפשות הפועלות בסרטון. &nbsp ואתה משווה את זה למלחמה שנמשחה 5 שנים ושכל העולם עסק בה, ושיש רבים שעוסקים עד היום באיסוף ראיות היסטוריות וראיונות עם עדים שחהיו שם ועברו את זה. &nbsp אז אני חוזר ואומר - ההשוואה הזו מטופשת. זה טוב שיש לנו יכולת לצלם עוולות היום כי כל אחד מסתובב עם מצלמה בכיס, וגם עם יכולת לשדר לעולם, אבל קל מאוד לנצל לרעה את היכולת הזו ולזייף עוולה או להציג דברים בצורה מעוותת. &nbsp אני לא ומר שזה מה שקרה עם פלויד, אבל זה יכול היה לקרות, ובכנות, אני עצמי לא 100% בטוח בפרטי המקרה, אבל זה גם לא מעניין אותי. שיתברר בבית משפט. &nbsp באשר לסטולמן - הוא נענש. הוא נרדף ע"י התקשורת ושמו הוכפש, והנהלת המקום בו עבד הפעילה עליו לחץ להתפטר בין היתר כדי להסתיר את האשמה של מנהליה. &nbsp והכל בחסות אליהום שהשמאל הקיצוני מפתח בחברה האמריקאית, ושהאקדמיה האמריקאית במיוחד, מעוז השמאל הקיצוני, אמצה בזרועות פתוחות. &nbsp הטעות של סטולמן היית לטעון שלא הוגן להעליל עלילות שוו על אדם במיוחד כאשר הוא מת ולא יכול להגן על עצמו. רק השמאל ההזוי ביותר יכול לומר שהתבטאות כזו לא בסדר, אבל אפילו שם מבינים שרוב הציבור לא יקבל את זה אם לו יוסיפו קצת שקרים כמו הטענה שסטולמן מגן על פדופילים או שהוא רוצה שאונס יהיה חוקי. &nbsp זה המשחק של השמאל - אם תגן על מואשם באונס בטענה שלא נמצאו ראיות, אתה תומך אונס. אם אדם עשה טעות ולא ביקש תעודת זהות לפני קיום יחסים, יגידו שהוא פדופיל שמסתובב בפארקים עם מסחרית לבנה ומפתה ילדים עם סוכריות כדי לאנוס אותם במרתף. &nbsp וזו ההתנהלות שאתה מגן עליה עם "הסברים" שלך. &nbsp אם זו התפיסה שארה"ב משדר לאנשים כמוני, איזו סיבה יש לי להאמין שפלויד באמת נרצח ועוד ממניעים גזעניים?

vinney

Well-known member
מין זה לא סתם

"מן הסתם יש המון אנשים שמפגינים באלימות, משחיטים רכוש, ובוזזים חנויות" - כמה המון? מה זה המון? למה אתה משווה? יש מעט מאוד אנשים כאלה ומעט מאוד אירועים כאלה. מה זה "המון" אצלך? &nbsp "כל האנשים שעברו ברחוב, זה שעמד וצילם, אף אחד מהם לא היה בין ה-"אמיצים" ששורפים עכשיו את המדינה בדיעבד???" - סטטיסטית רוב הסיכויים שכן, אף אחד מהם לא היה. &nbsp "מה שאני מנסה להסביר לך, זה שהסיבה שאתה יודע כ"כ טוב את ההיסטוריה של מה שקרה שם אז זה שמדובר במדינה שנוצחה, ואנשים רבים חפרו (מילולית ומטפורית) ותיעדו, ואספו ראיות, וראיינו ושפטו אנשים, וכו'." - אתה אומר שאפשר לתעד ולחפור ולחקור רק דברים מעבר שנעשו על ידי גורמים ש"נוצחו"? זאת אומרת, אתה טוען שאין שום סיכוי ושום דרך לבעלות הברית לדעת מה נאצים עשו תוך כדי מעשיהם? זה מה שאתה טוען? כי עובדתית - אתה טועה. יודעים עכשיו מה הצפון קוריאנים עושים לעמם. יודעים עכשיו מה הסינים עושים לאויגורים וטיבטים. יודעים, לא צרך לנצח אותם במלחמה עקובה מדם כדי לדעת. בדיוק כמו שיודעים עכשיו שכששוטר חונק למוות מישהו ששוכב על הקרקע ומתחנן לחייו - הוא לא בסדר. לחלוטין לא משנה את מי הוא חנק. &nbsp למה זה לא ברור לך? &nbsp &nbsp "זה המשחק של השמאל - אם תגן על מואשם באונס בטענה שלא נמצאו ראיות, אתה תומך אונס." - אני בהחלט בעד להגן על מואשם באונס ולדרוש ראיות. אבל יש בעיה בגישה הזאת כי לפעמים, למעשה בהרבה מקרים, אין ראיות של אונס. יש ראיות של יחסי מין, וגם זה לא תמיד, ואת העדויות שלו ושלה. ואז שופטים באים ושואלים "כשאת אומרת 'לא' - למה את מתכוונת". &nbsp לעומת זאת כשמישהו בא ואומר בפומבי "סקס עם ילדים לא צריך להיות אונס סטטוטורי" - אנשים יבקרו בן אדם כזה, ובצדק. ואם אתה רואה בביקורת ענישה - אז אתה בעצם דורש את הדבר שאתה מתנגד אליו: אתה דורש לסתום פיות לאנשים שאתה לא מסכים איתם.

BravoMan

Active member
נ.ב.

סטולמן לא אמר את מה שאמר כדמות ציבורית או במקום ציבורי. &nbsp הוא כתב ברשימת דיוור פנימית של האוניברסיטה בה עבד, בעניין קולגה מנוח מאותה אוניברסיטה. &nbsp זאת, בניגוד לרב שהזכרת שנתן שעורים בפומבי ואף דאג שיסריטו אותם לשידור או הפצה רחבה יותר.

vinney

Well-known member
אני לא בטוח שאתה מבין מה משמעות המושג ״ציבורי״.

״רשימת דיוור פנימית של האוניברסיטה בה עבד״ - זה מקום ציבורי. זה לא אימייל פרטי מאדם א׳ לאדם ב׳ שהודלף לתקשורת. ות׳אמת - זה גם לא משנה. גם אם הוא אמר את זה באוטובוס ריק לבילי בוש והוקלט לחלוטין בטעות זה עדיין היה בעייתי.

BravoMan

Active member
לא, זה השמאל היקצוני שלא אכפת לו מאנשים, העיקר לשרוף

דיון עם קולגה לעבודה בענייני עבודה לא אמור להשפך לתקשורת באופן מיידי רק בגלל שלא אהבת את מה שהקולגה שלך אמר! &nbsp אם מישהו שעובד איתך שנים, אומר משהו שאתה חושב שלא בסדר בשיחת מסדרות או ברשימת תפוצה פנימית, אתה לא אמור ישר לרוץ לתקשורת ולדאוג שיפתרו אותו. &nbsp אתה יכול לענות, לומר שהוא לא בסדר, לדרוש התנצלות. וקודם כל אתה אמור לתת לו הזדמנות להסביר את עצמו, אתה יודע, למקרה שלא הבנת. &nbsp סטולמן לא אמר שום דבר לא בסדר - לפחות הוא לא אמר שום דבר שחברה שפויה אמורה להחשיב כ-"לא בסדר". &nbsp בחברת SJW / שמאל קיצוני / cancel culture / אסור לך להחזיק דעה שאנחנו לא מאשרים, הוא עבר עברה, אבל שם לא מגיע לו משפט, לא מגיע לו הזכות להגן על עצמו - הוא מיד נענש. &nbsp והשופט? כל מי שבא לו, כולל סטודנטית מטומטמת שאין לה קשר לסיפור עליו דובר, ואין לה מושג על מה היא מדברת. &nbsp והמוציא להורג? תקשורת שרק מחפשת קליקים. &nbsp תזכור מה שאני אומר - לא משנה כמה תזהר, אם המצב החברתי בארה"ב לא ישתנה, יום אחד אתה תמצא את עצמך באותו מצב כמו סטולמן! &nbsp אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה הטריגר לאנשים האלה, כולל התכתבות טכנית עם מושג טכני תמים

vinney

Well-known member
רגע, קודם אמרת שזו איזו סטודנטית, עכשיו זה פתאום קולגה?

אתה ממשיך לטעון שהוא נענש - למה? על ידי מי? הבן אדם התפטר, הוא אפילו לא פוטר, שלא לדבר על העמדה לדין, מאסר, עבודה בפינוי זבל תמורת גרושים וחוסר יכולת להצביע לשארית חייו. זה מה שנקראה "נענש", לא "אוי אוי אוי, צעקו עליי שאני אמרתי שפדופיליה זה בסדר!" &nbsp קצת פרופורציות לא היה מזיק לך.

למעלה