super האק שלך הכי דפוק שנוכחתי לדעת

אפילו מטאפורה אתה לא מבין, זה כבר מביך.

את נפש אויביך יקלענה בתוך כף הקלע".
שואל ומשיב1
02/09/2018 | 00:18
בעלת האוב העלתה את שמואל מקברו, והוא ניבא לשאול שהוא ובניו ייפלו ביד פלשתים: "ויאמר שמואל אל שאול למה הרגזתני להעלות אותי". אביגיל אומרת לדוד: "והייתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים את ה´ אלוקיך, ואת נפש אויביך יקלענה בתוך כף הקלע".
בספר קוהלת נאמר במפורש (פרק יב): "וזכור את בוראך בימי בחורותיך... כי הולך האדם אל בית עולמו וסבבו בשוק הסופדים, עד אשר לא ירחק [ירתק] חבל הכסף ותרוץ גולת הזהב ותישבר כד על המבוע ונרוץ הגלגל אל הבור - וישוב העפר על הארץ כשהיה, והרוח תשוב אל הא-לוהים אשר נתנה. הבל הבלים אמר הקוהלת, הכול הבל. ויותר שהיה קוהלת חכם, עוד לימד דעת את העם... סוף דבר הכול נשמע, את הא-לוהים ירא ואת מצוותיו שמור, כי זה כל האדם. כי את כל מעשה הא-לוהים יביא במשפט, על כל נעלם, אם טוב ואם רע".

"שבעה שמות יש לגיהנם, ואלו הן: שאול, ואבדון, ובאר שחת, ובור שאון, וטיט היון, וצלמות, וארץ התחתית".(עירובין דף יט).

SupermanZW

Well-known member
גם כף הקלע זו מטאפורה

הרי אי אפשר לקלוע רוח, אפשר רק לקלוע חומר. הנמשל הוא אי השקט של הנשמה החוטאת ולא שימוש בקלע אשר יכול רק להזיז חומר אך לא רוח.

כי את כל מעשה הא-לוהים יביא במשפט, על כל נעלם, אם טוב ואם רע

את נפש אויביך יקלענה בתוך כף הקלע".
שואל ומשיב1
02/09/2018 | 00:18
בעלת האוב העלתה את שמואל מקברו, והוא ניבא לשאול שהוא ובניו ייפלו ביד פלשתים: "ויאמר שמואל אל שאול למה הרגזתני להעלות אותי". אביגיל אומרת לדוד: "והייתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים את ה´ אלוקיך, ואת נפש אויביך יקלענה בתוך כף הקלע".
בספר קוהלת נאמר במפורש (פרק יב): "וזכור את בוראך בימי בחורותיך... כי הולך האדם אל בית עולמו וסבבו בשוק הסופדים, עד אשר לא ירחק [ירתק] חבל הכסף ותרוץ גולת הזהב ותישבר כד על המבוע ונרוץ הגלגל אל הבור - וישוב העפר על הארץ כשהיה, והרוח תשוב אל הא-לוהים אשר נתנה. הבל הבלים אמר הקוהלת, הכול הבל. ויותר שהיה קוהלת חכם, עוד לימד דעת את העם... סוף דבר הכול נשמע, את הא-לוהים ירא ואת מצוותיו שמור, כי זה כל האדם. כי את כל מעשה הא-לוהים יביא במשפט, על כל נעלם, אם טוב ואם רע".

SupermanZW

Well-known member
אתה חוזר על עצמך ומסרב להבין

קהלת היה פילוסוף בעל השקפת עולם מסויימת שלימד את השקפת עולמו, גם בודהה היה פילוסוף בעל השקפת עולם מסויימת (שונה משל קהלת) שלימד את השקפת עולמו, בודהה היה לא פחות חכם. עם זאת, אני לא מאמין בבודהה וגם לא טוען שחוכמתו של פילוסוף מעידה על אמיתות אמונותיו. גם סוקרטס היה חכם מאוד, הרי עליו לא תטען שהאמת הייתה בידו.

טיפש קוהלת הסבירה את השקפת העולם של התורה

בכתב ובע''פ
לגבי בודהה לך להרי קישנר אם זה יעשה לך טוב
מעניין שטיפשים כמוך קופצים לעגלה של הבודיסיטים למיניהם ,מדוע, כי שם אתה יכל לחיות את חייך המטופשים בהפקרות נכון ילדון?

SupermanZW

Well-known member
מי זה הרי קישנר? לא שמעתי עליו

בכל אופן, על בודהיזם אינך יודע דבר, בודהיזם זו דת מאוד דורשנית, רחוקה מאוד מהפקרות, טענתך מעידה על חוסר הידע שלך.

אז תקפוץ לכל עגלה של דת אחרת

רק את היהדות אתה מתיימר להכחישה
זה התוצר שלך לתפארת כפאיים כפאיים וכפאיים

SupermanZW

Well-known member
שוב אתה משקר, כתבתי שאיני מאמין בבודהיזם

השתמשתי בבודהיזם כדי להראות שחוכמתו של פילוסוף אינה מעידה על אמיתות אמונתו וגם שיש חגים שחוגגים לזכר מאורעות שלא קרו, שאם לא כן כל הדתות בעולם הן אמת וכל סיפורי המיתולוגיה שהובעילו לחגים קרו במציאות.

שנן שוב ושוב עד כדי שגם בקברך שפתיך ידובבו

אתה שקרן, אתה עוצם את העינים מלראות את האמת, נוח לך בהפקרות, אבל אתה תשלם על זה,
אם היו מודיעים שהמים מורעלים בשכונה, בסיכוי של עשרה אחוז, הייתם נותנים לילדים שלכם לשתות מים? לא.
ואני מתפלא למה לא? הרי תשעים אחוז סיכוי שהמים לא יורעלו רק עשרה אחוז סיכוי שהורעלו, למה לא תתנו להם לשתות? לא לוקחים סיכון, אז איך אתה חי עם מאה אחוז סיכון, לא השארת לך אפילו סיכוי אחד, כשיש למעשה לפחות חמישים אחוז סיכוי,
אתה שקרן אתה שקרן, אנשים חיים בשקר כן? אדם יודע כתוב בגמרא רשעים אפילו על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה,
אדם שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לחזור בתשובה הוא רגיל לשקר,
הוא יודע שבצד שלו אין לו שום תשובה, הוא יודע שאין דרך לחילוניזם, אין לו תשובה הוא לא יודע למה הוא חי, הוא יודע שבצד השני יש תשובה, ואעפ``כ הוא בוחר בצד שאין תשובה,
רגע, אם אתה בא וטוען על הדתיים תוכיח לי תוכיח לי, מי אמר, איפה זה כתוב? אני שואל שאלה אם אתה כל כך רוצה לדעת ולחקור אני מסכים כל הכבוד, אנשים חושבים אני רואה, אנשים שבודקים זה טוב? ככה צריך להיות בשביל זה קבלנו שכל, מה ההבדל בינינו לבין החתול? שקבלנו שכל לבדוק, זה ההבדל, אבל אם אתה עם השכל לא בודק אתה גרוע מחתול, אז יחשוב האדם אם אתה בודק אצל הדתיים כל דבר איפה זה כתוב ומי אמר למה לא עשית חקירה כזאת בצד שלך שאתה נמצא איפה זה כתוב ומי אמר?

SupermanZW

Well-known member
הפוך, האמונה שלך היא 100% סיכון

מכיוון שהתורה סותרת את עצמה, מכאן שאינה אמת.

האמונה שלי היא 50% סיכון, כי אם אגלה שאני טועה אשנה את דעתי.

שקרן

אתה שקרן, אתה עוצם את העינים מלראות את האמת, נוח לך בהפקרות, אבל אתה תשלם על זה,
אם היו מודיעים שהמים מורעלים בשכונה, בסיכוי של עשרה אחוז, הייתם נותנים לילדים שלכם לשתות מים? לא.
ואני מתפלא למה לא? הרי תשעים אחוז סיכוי שהמים לא יורעלו רק עשרה אחוז סיכוי שהורעלו, למה לא תתנו להם לשתות? לא לוקחים סיכון, אז איך אתה חי עם מאה אחוז סיכון, לא השארת לך אפילו סיכוי אחד, כשיש למעשה לפחות חמישים אחוז סיכוי,
אתה שקרן אתה שקרן, אנשים חיים בשקר כן? אדם יודע כתוב בגמרא רשעים אפילו על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה,
אדם שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לחזור בתשובה הוא רגיל לשקר,
הוא יודע שבצד שלו אין לו שום תשובה, הוא יודע שאין דרך לחילוניזם, אין לו תשובה הוא לא יודע למה הוא חי, הוא יודע שבצד השני יש תשובה, ואעפ``כ הוא בוחר בצד שאין תשובה,
רגע, אם אתה בא וטוען על הדתיים תוכיח לי תוכיח לי, מי אמר, איפה זה כתוב? אני שואל שאלה אם אתה כל כך רוצה לדעת ולחקור אני מסכים כל הכבוד, אנשים חושבים אני רואה, אנשים שבודקים זה טוב? ככה צריך להיות בשביל זה קבלנו שכל, מה ההבדל בינינו לבין החתול? שקבלנו שכל לבדוק, זה ההבדל, אבל אם אתה עם השכל לא בודק אתה גרוע מחתול, אז יחשוב האדם אם אתה בודק אצל הדתיים כל דבר איפה זה כתוב ומי אמר למה לא עשית חקירה כזאת בצד שלך שאתה נמצא איפה זה כתוב ומי אמר?

SupermanZW

Well-known member
לצד שלך אין תשובות, רק טענות לא מוכחות

ומכיוון שהתורה הופרכה תשובות שמבוססות על מה שכבר הופרך אין טעם להתייחס אליהן, קל וחומר אין טעם לקבלן.

התורה הופרכה?? איפה וכיצד????

הראה את הפרכותך, אני כאן כדי ליישר לך את השכל המעוות

SupermanZW

Well-known member
עוד הפרכות

בראשית ב' י'-י"ד: "וְנָהָר יֹצֵא מֵעֵדֶן, לְהַשְׁקוֹת אֶת-הַגָּן; וּמִשָּׁם, יִפָּרֵד, וְהָיָה, לְאַרְבָּעָה רָאשִׁים. יא שֵׁם הָאֶחָד, פִּישׁוֹן--הוּא הַסֹּבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ הַחֲוִילָה, אֲשֶׁר-שָׁם, הַזָּהָב. יב וּזְהַב הָאָרֶץ הַהִוא, טוֹב; שָׁם הַבְּדֹלַח, וְאֶבֶן הַשֹּׁהַם. יג וְשֵׁם-הַנָּהָר הַשֵּׁנִי, גִּיחוֹן--הוּא הַסּוֹבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ כּוּשׁ. יד וְשֵׁם הַנָּהָר הַשְּׁלִישִׁי חִדֶּקֶל, הוּא הַהֹלֵךְ קִדְמַת אַשּׁוּר; וְהַנָּהָר הָרְבִיעִי, הוּא פְרָת." - הפישון הוא הנילוס, הגיחון הוא הנילוס הכחול (אחד משני זרמי הנילוס, השני הוא הנילוס הלבן),הנילוס, הפרת והחידקל אינם נפרדים מאותו מקום כלל. למעשה הנילוס אינו נפגש עם הפרת והחידקל בשום מקום. נהר הפרת מתחיל בהרי אררט שבטורקיה ונהר החידקל מתחיל במזרח הרי הטאורוס שבטורקיה, דהיינו מקורם אינו זהה. זה סותר את הטיעון שמקורם של ארבעת הנהרות בנהר אחד או במקור אחד. חפש את הנהרות במפת המזרח התיכון וראה בעצמך.

בראשית ו' ג' - "וַיֹּאמֶר יְהוָה, לֹא-יָדוֹן רוּחִי בָאָדָם לְעֹלָם, בְּשַׁגַּם, הוּא בָשָׂר; וְהָיוּ יָמָיו, מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה." - זה קרה בתקופת חייו של נוח ולכן לא ניתן לטעון שחייו של נוח הארוכים מ120 שנה סותרים פסוק זה, אך זה היה לפני שנוח הוליד את ילדיו. נוח הוליד את ילדיו בפסוק י'.

בראשית י"א י'-י"א: "אֵלֶּה, תּוֹלְדֹת שֵׁם--שֵׁם בֶּן-מְאַת שָׁנָה, וַיּוֹלֶד אֶת-אַרְפַּכְשָׁד: שְׁנָתַיִם, אַחַר הַמַּבּוּל. וַיְחִי-שֵׁם, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-אַרְפַּכְשָׁד, חֲמֵשׁ מֵאוֹת, שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים שם חי 600 שנה.

בראשית י"א י"ב-י"ג: "וְאַרְפַּכְשַׁד חַי, חָמֵשׁ וּשְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-שָׁלַח. וַיְחִי אַרְפַּכְשַׁד, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-שֶׁלַח, שָׁלֹשׁ שָׁנִים, וְאַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים ארפכשד חי 438 שנה.

בראשית י"א י"ד-ט"ו: "וְשֶׁלַח חַי, שְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-עֵבֶר. וַיְחִי-שֶׁלַח, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-עֵבֶר, שָׁלֹשׁ שָׁנִים, וְאַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים שלח חי 433 שנה.

בראשית י"א ט"ז - י"ז: "וַיְחִי-עֵבֶר, אַרְבַּע וּשְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-פָּלֶג. וַיְחִי-עֵבֶר, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-פֶּלֶג, שְׁלֹשִׁים שָׁנָה, וְאַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים עבר חי 464 שנה.

בראשית י"א י"ח - י"ט: "וַיְחִי-פֶלֶג, שְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-רְעוּ. וַיְחִי-פֶלֶג, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-רְעוּ, תֵּשַׁע שָׁנִים, וּמָאתַיִם שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים פלג חי 239 שנה.

בראשית י"א כ' - כ"א: "וַיְחִי רְעוּ, שְׁתַּיִם וּשְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-שְׂרוּג. וַיְחִי רְעוּ, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-שְׂרוּג, שֶׁבַע שָׁנִים, וּמָאתַיִם שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת. - על פי הפסוקים רעו חי 239 שנה.

בראשית י"א כ"ב - כ"ג: "וַיְחִי שְׂרוּג, שְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-נָחוֹר. וַיְחִי שְׂרוּג, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-נָחוֹר--מָאתַיִם שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת." - על פי הפסוקים שרוג חי 230 שנה.

בראשית י"א כ"ד - כ"ה: "וַיְחִי נָחוֹר, תֵּשַׁע וְעֶשְׂרִים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-תָּרַח. וַיְחִי נָחוֹר, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-תֶּרַח, תְּשַׁע-עֶשְׂרֵה שָׁנָה, וּמְאַת שָׁנָה; וַי&#14

מדור 26

New member
האמונה שלך, מבוססת על סיפורי סבתא ושטיפת מוח.

כל האירועם הכתובים בתורה, לא התקיימו במציאות.הפולחן האלוהי המתואר בה, הנו העתק של עבודת האלילים שהייתה נהוגה בעמי האזור בתקופה של התגבשות עם ישראל. הפולחן של הקרבת הקורבנות ושריפת הקטורת, ענתה על הצורך של מתן "שוחד" לאלים כדי שינהגו בחסד עם נותני הקורבנות. ואפילו קורבן אדם ראה :
שופטים. י-יד
"ותהִי עַל-יִפְתָּח רוּחַ ה', וַיַּעֲבֹר אֶת-הַגִּלְעָד וְאֶת-מְנַשֶּׁה וַיַּעֲבֹר אֶת-מִצְפֵּה גִלְעָד וּמִמִּצְפֵּה גִלְעָד עָבַר בְּנֵי עַמּוֹן. וַיִּדַּר יִפְתָּח נֶדֶר לַה', וַיֹּאמַר: אִם-נָתוֹן תִּתֵּן אֶת-בְּנֵי עַמּוֹן בְּיָדִי. וְהָיָה הַיּוֹצֵא אֲשֶׁר יֵצֵא מִדַּלְתֵי בֵיתִי לִקְרָאתִי בְּשׁוּבִי בְשָׁלוֹם מִבְּנֵי עַמּוֹן- וְהָיָה לַה' וְהַעֲלִיתִיהוּ עֹלָה."
התפילות הנהוגות היום, והשבחים לאל, השזורים בתפילות , נועדו לחנופה לאל, כדי שימלא את המשאלות...

בסדר ירונקל'ה אגיע אחרי החגים

ובדרכי הקודש כפי שנוכחת לדעת אנפץ את המיתוסים והאשליות שלך ולדומך כנ''ל גם של סופי לרסיסים
לא אוותר לכם כופרים פיצפונים שלי

מדור 26

New member
לי אין מיתוסים ולא אשליות - אני חי במציאות

אתה חי על אשליות, כי הרי כל האמונה שלך היא אשליה אחת גדולה, כי כל האמונה שלך מבוססת על שטיפת מוח נטו, כל הסיפורים הכתובים בתורה, הן המצאות דמיוניות, לא חשוב כמה אתה דבק בהם, הם לא התקיימו מעולם, גם אם כתובים באותיות קידוש לבנה, בתורה "הקדושה" שנכתבה מאות שנים אחרי הזמן המיוחס להם. אין להם כל בסיס במציאות.
הדימיון כל כך מתעתע בך, שאתה אפילו מדמה שאני מופיע כאן בשתי זהויות, את האמת אני יודע ואתה רק מדמיין, ללא הוכחה, בדיוק כמו בעיניין הנושא שבמחלוקת ביניינו.
שנה טובה, שמחה ובריאות, ורק בשורות טובות!!!

SupermanZW

Well-known member
מיותר לבקש ממך להוכיח, נכון?

אני יודע שאתה לא מסוגל, סתם מחב"ת טיפוסי.

למעלה