super האק שלך הכי דפוק שנוכחתי לדעת

מדור 26

New member
יש לך מטען 4.000 שנה של סיפורים פרימיטיביים

העולם השתנה מאז, גם החוקים וגם המציאות...
גם אם המדע טרם הצליח לתת תשובות על התהוותו של העולם, ושל החיים בו, אין זה אומר שההסבר מלפני 4.000 שנה על קיומה של יישות כל יכולה - הוא הנכון, כי לא הוכח קיומו של אל, גם אם בכתובים יש כזה. כי אלה שכתבו, האמינו במה שכתבו,
אני מאמין שהיקום כולו תמיד היה קיים, ומה שיש לנו היום היא תוצאה של האבולוציה האין סופית המתקיימת בכל היקום, מאז ומעולם, לא רק בעולמנו הקטן.
עובדה היא, שהמדע כבר הגיע ליידע על כך, שיש גלקסיות המורכבות מצבירי כוכבים ובהם כוכבים ש"מתים" ואחרים "נולדים"... וגם מסביר את התהליך.
גם המצב הנתון לעת הזאת, הנו מצב זמני, גם אצלנו, בעולמנו הקטן, ועשוי להשתנות בעתיד.
כל זאת ללא צורך בקיומה או בהתערבותה של יישות כל שהיא.

SupermanZW

Well-known member
תשובות

1) לשיטתי קיים אל אחד בלבד.
2) אין לי מושג מה יקרה איתי לאחר מותי מהבחינה הרוחנית. מהבחינה הפיסית אהיה מאכל לתולעים אבל אם קיימת נשמה והיא נפרדת מהגוף בעת המוות (לא יודע, אבל מותר לי להניח) אז אין לי מושג מה קורה איתה, יש הרבה אפשרויות שאני יכול להעלות על הדעת אך הוכחות לאף אחת מהן אין, לכן אני חי עם הספק.

אין לי את התמונה המלאה וגם לך אין, אלא שאתה משלה את עצמך שאתה יודע הכל ולי אין בעיה להודות שיש דברים שאיני יודע.

SupermanZW

Well-known member
אני מאמין בתאוריית המפץ הגדול

אך גם שהטריגר לפיצוץ היה אלוהים מכיוון שלפני הפיצוץ הייתה הנקודה הסינגולרית במצב יציב.
&nbsp
אני מאמין שהיקום בן 13.7 מיליארד שנים.
&nbsp
אני מאמין שההומנואיד (אבטיפוס של אדם, לא קוף-אדם) הראשון התקיים לפני 8 מיליון שנים ושאבי ההומו ספיאנס (לא גזעים אנושיים אחרים שנכחדו) התקיים לפני 2.5 מיליון שנים. הומו ספיאנס החל להתקיים לפני 800000 שנים.
&nbsp
אני לא מבין איך זה עוזר לך אבל שיהיה.
&nbsp
גם אם תמצא טעויות בדבריי לא אכפת לי מכיוון שאני יודע בוודאות של 100% שהאמונה שלך שגויה ויכול לתת לך דוגמאות מהתנ"ך לדברים שלא ייתכנו, לטענות שהופרכו ע"י המדע, לסתירות פנימיות ולציוויים בלתי מוסריים.

סיכום ביניים בין המדענים

תחילת הזמן: לא ידוע
תחילת היקום: אין פתרון
תחילת החיים: אולי פלא
מהות החיים: אין לי מושג

SupermanZW

Well-known member
בקישור כתבת דברים לא רלוונטיים

אבל המדע יותר אמין מהתורה מכיוון שלמדענים אין בעיה להודות שהם טועים כאשר ניסוייהם מפריכים את התאוריות שלהם, לעומת זאת דתיים אינם מוכנים להודות בטעויותיהם גם אחרי שמוכיחים להם שטענותיהם שגויות, מכיוון שכך אינם אמינים. אנשים שאינם מטילים ספק באמונותיהם ואינם מאפשרים למידע חדש לגרום להם לחשוב מחדש הם שקרנים, לכן אני בטוח שאין דת שהיא אמת ואני מעדיף לחיות עם ספקות מאשר להאמין לשקרים או להשלות את עצמי שאני יודע הכל. אתה משלה את עצמך שאתה יודע הכל למרות שהרבה דברים שאתה מאמין בהם הופרכו. אתה שקרן.

אבל אותו בורא עולם שאתה מתיימר מאמין בו למרות שלדעתי

אתה מאמין באלים אחרים , הוא נתן לנו מסמך שבו הוא מפרט כיצד עליך ועלי לנהוג
אבל הוא אלמדך פרק בחיים, והיא מה זה נקרא הוכחה ומה נקרא דמגוגיה
שים לב
אם היה בא בן אדם היום ורוצה להכחיש את השואה ולומר לא היתה
אמרו לו שוטה שבעולם מה לא היתה יש פה אנשים שעדין נושאים את המספר עליהם איך אתה מעיז_?
והוא אומר מה זה מספר גם היום עושים קעקועים יכול לכתוב מספר, מה אתה מספר לי מספרים גם אני יכול לעשות מספר
אבל יש פה את הסבא של זה הוא אומר שהסבא היה בשואה וסיפר.
ומה יהיה בעוד דור שני דורות
לא יהיה סבא ,אז אתה תספר לי שהיה? טוב אז בעוד שני דורות אני אגיד שלא היה נו אז מה יהיה מה תעשה? SUPERMANאומר יש צילומים,
צילומים אני יכול לצלם הכל חביבי יש לי חברת הפקות אני יכול לצלם מה שאתה רוצה אתה רוצה סרט עכשיו... אתה רוצה שאני אעמיד לך שחקן היטלר והימלר וכל החברה אני אסדר לך הכל אין בעיה
מה יש כבשנים.. בעיה לבנות? אין שום בעיה אפילו באולפני הרצליה אפשר לעשות
ואתה SUPERMANמתחיל להתרגז להתרגז אז מה אתה רוצה להגיד שלא היה?
אבל אתה חכם,ותגיד בטח שהיה רק לא הוכחת לי שהיה,
יש לך הוכחה לעשר דורות?

בעוד עשרה דורות יעמוד מורה להיסטוריה יהודית בבית ספר חילוני לא דתי ויאמר לא היתה שואה למה כי יש שני היסטוריונים בגרמניה ואחד באמריקה שמכחישי השואה ואומרים שלא היתה מה יעשה אותו ילד?
יש לו תשובה אחת כנגד
ומה אם יום השואה?יש לנו את יום השואה ,
אם כל שנה עושים יום השואה לארוע ההיסטורי הכואב הזה במשך שנים ועשרות שנים ומאות שנים וכל הזמן וכל העם היהודי בכל התפוצות בכל המקומות יום השואה ומדברים על זה ומיחדים לזה את הנושאים בענין ואת הלקחים ואת הכל יבוא כל העולם וכל ההיסטוריונים ויכחישו ויגידו שקרנים אתם היהודים משקרים לא יעזור, אצלנו זה ישאר עובדה גמורה ניצחת והעולם בעיננו יהיה שקרן
לא אנחנו השקרנים הם השקרנים.
אבל מה עושים לנו היום היהודים ומורים להיסטוריה מורים גם לתנ``ך אומרים לא היה מעמד הר סיני לא היה כל מה שכתוב בה לא היה למה כי יש מבקרי המקרא שהחליטו לבדוק לפי טקסטים לפי זה והם החליטו, ומה אם כל העדים עזוב העדים זה דתיים פנטיים עזוב תסתכל הנה פה אתה רואה איך הוא כתב פה הוא כתב ככה

אתה רוצה להכחיש את הכל? אז בא אני אגיד לך הקב``ה יותר חכם ממבקרי המקרא הוא חייב אותנו בתורה להנציח לא יום בשנה יום יום בשנה לא יום יום בשנה אלא כל כמה רגעים ביום את יציאת מצרים.

SupermanZW

Well-known member
השואה תועדה על ידי מקורות רבים ובלתי תלויים

מה שאי אפשר לומר על סיפורי התנ"ך, זה הבדל משמעותי.

כבר הסברתי בהודעה אחרת למה התורה אינה אמת.

הסברתי לך באיזה אל אני מאמין ולא קיבלת, בחרת להעליל עלילה שאני פוליתאיסט. מכיוון שאינך יכול להתמודד עם טיעוניי אתה מעליל עלילות ומסית את הדיון לכיוונים אחרים.

את הדמגוגיה שלך אולי יקנו המסטולים

מכיוון שבחרת להמשיך בדרכך הדמגוגית להציג חצאי דברים ולענות עליהם כאילו הם הוצגו בנפרד ובכך ליצור טיעון דחליל קש - שכנראה רק מי שלא יקרא את התגובה המקורית(דבר שהוא פשוט ביותר לביצוע) יאמין אליו - אתיחס, רק לצורך הקורא, לטענות חדשות שניסית להעלות בתגובה(וגם כאן רק לראוי להתיחסות) - למרות שכמעט ואין להם ולא כלום עם הטענה הקודמת והעיקרית שלי.

"וכאן אנו צריכים לשאול את עצמנו היכן מתועדת עדות "עם זה" "
היא מתועדת בכל תחומי חייו של העם היהודי ובמעשים ספיציפיים הנעשים לצורך עדות זו ובנוסף לכך היא מתועדת בספר התורה שהוא המקור שנכתב לצורך הדברים(כמובן בהעתק שלו) - לא מדובר פה על ספר מאובק שמצאנו להפתעתינו באיזו חורבה ישנה מדובר על עם החי לפי הספר הזה וטוען שזוהי ההסטוריה שלו - כאשר נסיון לומר שהדברים הושתלו אצל אותו העם אינה מתקבלת על הדעת.

ועתה נעבוד לשקר 20 האותיות - והפסוקים ידברו בעד עצמם(אציג דברים כרגע רק לגבי מעמד הר סיני - אני כותב את הדברים בכתיב מלא שלא כפי המופיע בפסוקים עצמם - הפסוקים מובאים אך ורק מן התורה ולא מן הנ"ך)
א."ויהי ביום השלישי בהיות הבקר ויהי קולות וברקים וענן כבד על ההר וקול שופר חזק מאוד ויחרד כל העם אשר במחנה. ויוצא משה את העם לקראת האלוהים מן המחנה ויתיצבו בתחתית ההר. והר סיני עשן כולול מפני אשר ירד עליו ה' באש ויעל עשנו כעשן הכבשן ויחרד כל ההר מאוד. ויהי קול השופר הולך וחזק מאורד משה ידבר והאלוהים יעננו בקול. וירד ה'...(כדאי להמשיך לעיין בקטע הביניים)...וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן וירא העם וינועו ויעמדו מרחוק. ויאמרו אל משה דבר אתה עימנו ונשמעה ואל ידבר עמנו אלוהים פן נמות...ויאמר ה' אל משה כה תאמר אל פני ישראל אתם ראיתם כי מן השמיים דיברתי עמכם..." שמות יט, טז והלאה.
ב."ויעל משה ואהרון נדב ואביהוא ושבעים מזקני ישראל. ויראו את אלוהי ישראל ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר וכעצם השמיים לטוהר. ואל אצילי בני ישראל לא שלח ידו ויחזו את האלוהים ויאכלו וישתו" שמות כד, ט
ג."ומראה כבוד ה' כאש אוכלת בראש ההר לעיני בני ישראל ויבא משה בתוך הענן ויעל אל ההר ויהי משה בהר ארבעים יום וארבעים לילה..." שמות כד, יז
ד.וענין הקשור למעמד הר סיני "ומשה לא ידע כי קרן אור פניו... וייראו מגשת אליו... וראו בני ישראל את פני משה כי קרן אור פניו..." שמות לד, כט.
ה."ה' אלוהינו כרת עימנו ברית בחורב. לא את אבותינו כרת ה' את הברית הזאת כי איתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים. פנים בפנים דיבר ה' עמכם בהר מתוך האש" דברים ה, ב.
ו."את הדברים האלה דיבר ה' אל כל קהלכם בהר מתוך האשר הענן והערפל קול גדול ולא יסף ויכתבם על שני לוחות אבנים ויתנם אל. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם. ותאמרו הן הראנו ה' אלוהינו את כבודו ואת גדלו ואת קולו שמענו מתוך האש היום הזה ראינו כי ידבר הלוהים את האדם וחי. ועתה למה נמות כי תאכלנו האש הגדולה הזאת. אם יוספים אנחנו לשמוע את קול ה' אלוהינו עוד ומתנו..." דברים ה יח.
ז. "ויתן ה' אלי את שני לוחות האבנים כתובים באצבע אלוהים ועליהם ככל הדברים אשר דיבר ה' עמכם בהר מתוך האש ביום הקהל (שימו לב כבר יש לאותו מעמד שם - "יום הקהל") דברים ט, י.

SupermanZW

Well-known member
אין מקור היכול להעיד על עצמו

מכיוון שלכתוב בתורה אין עדות ממקור חיצוני ובלתי תלוי אינך יכול להשתמש בכתוב בתורה להוכחת נכונותה. טיעונך הוא טיעון מעגלי ולכן לא מתקבל.

תשמע, היום אתה אדם מבוגר

שאלה: אם באו שניים והעידו לך שראו אחד גונב והוא אומר שהוא לא גנב, למי אתה מאמין, לשניים, או לאחד?
אם יש לך "שכל" ודאי תאמר לי לשניים.
שאלה שניה
אם יהיו שישה זה עדות יותר טובה? תאמר לי: כן.
אם יהיו 60? תגיד: טוב מאוד. 600? תגיד : מצוין. 6000? מעולה. 60,000? נפלא. 600,000? תאמר: לא צריך.מספיק.

במעמד הר סיני היו 600,000 איש גברים, בגיל 20 עד גיל 60 חוץ מנשים, חוץ מטף, חוץ מזקנים וחוץ מערב רב שהיו כפול מהם, בקיצור במעמד הר סיני היו מיליונים שמעידים שראו ושמעו את הקב``ה בעשרת הדברות אומר: ``אנכי ה` אלקיך אשר הוציאתך מארץ מצרים מבית עבדים, לא יהיה לך אלהים אחרים על פני``, מיליונים מעידים שראו ושמעו, זו עדות, או לא?
מה אתה אומר?

SupermanZW

Well-known member
שוב לא הבנת

בתורה כתוב שהיו 600000 עדים אך אין לך אישוש מאף מקור חיצוני בלתי תלוי, לכן זו רק טענה, לא ראיה. אין מי שיכול להוכיח שהיו 600000 עדים.

קח סוכריה על מקל

בתור אדם שכלי חושב,אני יודע שאתה בעצמך לא מאמין לשטויות שאתה כותב

אז עכשיו אם התורה תגיד דבר והמדע יאמר דבר ותהיה סתירה ביניהם זה לא יהיה אימות זה יהיה ספק, ספק שהתורה צודקת ספק שהמדע צודק, נכון?

מה עדיף תמיד? האימות הבטוח טוב,

התורה הזאת ניתנה לנו לפני 3500 שנה לפחות כמו הספרים על חמשת הימים ביד רק יש בה יתרון אחד, אתה יודע מה היתרון?
שהספר הזה מפורסם בכל העולם, מה שאין שום ספר דומה לו,
התורה במשך 3500 שנה לא שינתה בו אות אחת לא הוסיפו ולא גרעו ממנו, אתה מבין?

בעוד שספרי היסטוריה משתנים כל הזמן, יהודי באלפים שנות גלות אחד בגרוזניה בארופה בספרד באסיה בכל חור נידח שהיו בו יהודים בכל חור נידח לפחות בשביל שאתה תקבל ראיה..

מה כולם מניחים אותם תפילין כולם מרובע תפילין של ראש שחור שבפנים יש אותם פרשיות
ותפילין של יד אותם פרשיות, כורכים כריכות כולם רצועות כולם אותו דבר כל היהודים הגולה לא היה להם טלפון לא היה רכבת גילו את אמריקה רק לפני כמה שנים לא היה כלום והיהודים האלה בכל מקום בעולם בלי קשר ידעו אותו דבר,

אותם ציציות אותו ספר תורה בהיכל עם אות אחת לא פחות ויותר בכל העולם,

יגאל ידין לפני שנפטר הוא הספיק עוד למצוא במערות קונרסילים גם זה הראו בטלויזיה ארובי תפילין שנמצאו ונבדקו שזה תפילין של רש``י תפילין בדיוק כמו שמוכרים בחניות לפני 2000 שנה, זה מראה שלא היה טלפון שבור והיה קשר רצוף והקשר הזה מלוה את העם הזה בכל מקום, זה עובדה פשוטה שעד היום מוכחת והיא יציבה אין בה תנודות.

SupermanZW

Well-known member
מה זה קשור?

התורה מצויות טענות רבות שהופרכו ויש בה הרבה סתירות פנימיות, לכן התורה אינה אמת.

אז קח שוקולד הופרכו?? מי ומתי הצג את ההפרכות ילדון

איפה והיכן ההפרכות , אתה חור על עצמך ומסרב בכל תוקף לקבל את האמת
הצג את ההפרכות ילדון וישפטו הקוראים כיצד ארסק אותם

SupermanZW

Well-known member
נתתי דוגמאות בהודעה ישנה יותר בשרשור זה

השמיים לא נבראו מכיוון שאינם אלא אשליה אופטית, שפנים וארנבות אינם מעלים גרה, רוצה עוד?

לי מספיקה טענה שקרית אחת בספר כדי שלא אוכל לסמוך עליו, דוגמאות הבאתי שתיים מתוך עשרות. מכיוון שגם את התורה שבעל פה אתה מקבל הבאתי לך שתי דוגמאות לשטויות במסכת עירובין. כמה טעויות צריך להראות לך בתורה כדי שתבין שאינה אמינה?

טפשון דברנו על השתי הלשונות של בריאת האדם זוכר?

מה קשור שפן וארנבת בדיון?השמים לא נבראו?
טיפש הרי כתוב בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ
הכיצד אתה טוען שהם לא נבראו , רחמים עליך רחמים

SupermanZW

Well-known member
השמיים הם אשליה אופטית

אשליה - דהיינו משהו שאינו קיים, מכיוון שכך הם אין מאין ואין אינו נברא, לכן השמיים לא נבראו.

כתוב בתורה ששפן וארנבת מעלים גרה אבל זה לא נכון, מכיוון שכך התורה טועה ולכן אי אפשר לסמוך על הכתוב בה.

למעלה